A Sóstói Stadionban vendégeskedünk vasárnap

Az OTP Bank Liga negyedik fordulója a Fehérvár FC csapatát tartogatja számunkra, a két egyesület régre visszanyúló közös múlttal rendelkezik. Több mint száz alkalommal mértük össze tudásunkat és a hétvégén immár a 94. élvonalbeli találkozónkra készülhetünk.

Három fordulót követően a Fehérvár a hatodik, mi pedig a nyolcadik helyet foglaljuk el a tabellán. Ez az állás természetesen vasárnapig még változhat, de az nem, hogy mindössze egy pont választ el minket egymástól. Nagyszerűen hangolódtunk a meccsre, hiszen a Paks elleni hazai győzelem mindenképp nagy lendületet adhat a fiúknak. Velünk ellentétben az elmúlt napok szomorúbban teltek a Vidi háza táján. A csapat elbúcsúzott a Konferencia Ligától, valamint 4-1 arányú vereséget szenvedett az Újpest ellen, a bajnokság előző körében.

Mondhatjuk, hogy a kék-vörösök bár a múltban dominálták a kettőnk közötti mérleget, napjainkban már nem tartoznak azon ellenfeleink közé, akik ellen rossz élményeink lennének. Az elmúlt tíz összecsapásunk során háromszor született döntetlen, három győzelmet arattunk és csak egy alkalommal nyert a Fehérvár FC.

Ez természetesen nem vetít előre könnyű találkozót, sőt. A székesfehérváriak a tavalyi szezonban negyedik helyezést értek el és csak egy ponttal maradtak le a dobogóról. Idén az Újpest elleni vereség előtt sikerült győzelmet aratniuk a DVTK felett és egy pontot raboltak el Kecskemétről az első fordulóban.

A legutóbbi randevúnkon nem született döntés, akkor Christensen büntetőből talált be, majd a hajrában Safronov góljával tudtunk egyenlíteni. Itt egy kis visszatekintés, hogyan alakult számunkra a legutóbbi Fejér megyei látogatásunk.

Oleksandr Safronov idén is biztos pontja a védelemnek és azon játékosok közé tartozik, akik végig a pályán voltak az elmúlt három forduló során. Safa így nyilatkozott a Fehérvár elleni mérkőzést megelőzően:

„Nehéz meccsre számítok a Fehérvár ellen, de készen állunk és a legjobb formánkat szeretnénk megmutatni. Folyamatosan dolgozunk a védekezésünkön is és a vezetőedzőtől, a stábtól töretlenül kapjuk tanácsokat. Segítenek abban, hogyan kerüljük el a jövőben a korábban elkövetett hibákat és remélem, hogy a következő alkalommal már érintetlen marad a kapunk hálója. A labdarúgásban az önbizalom, a mentális és fizikai erőnlét meccsről-meccsre alakul ki. Úgy érzem mi is egyre jobbak leszünk, mindent megteszünk a győzelemért, hogy a szurkolóinkat boldoggá tegyük.”

Augusztus 18-án, vasárnap 15:30-kor tehát Fehérvár FC – ZTE FC találkozót rendeznek a Sóstói Stadionban. A kapunyitás egy órával a mérkőzés előtt esedékes, jegyek továbbra is elérhetők online, a kényelmesebb vásárlás érdekében. A stadion vendégszektorát a IX. számú kapun át lehet megközelíteni. Szurkoljuk ki együtt a helyszínen és a képernyők előtt a csapat második bajnoki győzelmét vasárnap délután! MINDENT BELE, ZETE!