Csapatunk  3. fordulóban csatlakozott be a MOL Magyar Kupa sorozatába. A kupát tekintve az első ellenfelünk az FC Hatvan csapat volt, az NB III. Észak-keleti csoportjából.

Együttesünk szombat délután, 15:00-as kezdéssel vette fel a küzdelmet a hatvani legénység ellen, ahol már az első perctől kezdve a továbbjutás volt a cél. 

Nem is kellett sokat várnunk az első ZTE villanásra, hiszen Mim Gergely már  az első percben helyzetbe került, lövése azonban mellé ment. 

A negyedik percben Szendrei került egy csúnya ütközés közepébe, az eset okán a játékvezető tizenegyest ítélt csapatunknak.

A lehetőséget hatosunk, Mim Gergely értékesített, aki precízen célzott a léc alá, megszerezve a mérkőzés első találatát! (0-1) 

Nem kellett sokat várnunk a következő gólra sem, a tizenegyedik percben egy csel után, 22 méterről bombázott Ipalibo a bal felső sarokba, megszerezve csapatunk második gólját.0-2) 

A 28. percben Szendrei rúgott messziről, alig pár centivel száguldott el a kapu mellett.

Ezt követően Szendrei passzolt Fucaknak, a játékszer nem sokkal ment el a jobb sarok mellett. 

Ütemes mérkőzés zajlott az első játékrészben, többször is szép helyzetet dolgozott ki csapatunk.

A félidő vége előtt aztán megérkezett a harmadik találatunk is: Mim beadását Dénes fejelte kapufára, a kipattanót Fucak értékesítette. (0-3)

Három gólos előnnyel vonult tehát csapatunk a szünetre. 

Márton Gábor egy cserét eszközölt a pihenő során, Várkonyi helyére Nyíri érkezett a második játékrészre.

A 49. percben Dénes célzott gyönyörűen a kapura, a hazai hálóőr fogta a lövést. 

Öt perccel később Németh Ervin fogott egy, a kapu felé tartó labdát. 

Az 57. percben Ipalibo próbálkozott messziről, a labda a kapu fölött száguldott el.

Három perccel később Dénes emelte be a kapu elé, a hazaiak kapusa fogta a labdát. 

A 61. percben Mim tette gyönyörűen Sajbán fejére a játékszert, azonban sajnos a találat, les miatt érvénytelennek számított.  

Egy percre rá ismét Sajbán lőtt messziről, azonban a helyzetből ismét nem született gól. 

Három perccel később Ipalibo lépett ki, lőtt kapura, amit kiütött a kapus, azonban a rá érkező Sajbán higgadtan a hálóba lőtt. (0-4) 

A 86. percben Szendrei találta el a kapufát. 

A rendes játékidőt három perces hosszabbítás követte. 

Ötletes, nagyszerű támadásokat vezetve győzte le együttesünk az FC Hatvan csapatát, akik lelkiismereten küzdöttek az egész mérkőzésen során. 

Vezetőedzőnk, Márton Gábor így értékelte a találkozót: “Amiért jöttünk azt teljesítettük, jól játszott a csapat, ami egy alacsonyabb osztályban szereplő együttes ellen, úgy gondolom, elvárható. Gratulálok a srácoknak a továbbjutáshoz.” 

Összállítás: Németh E. - Szendrei, Evangelou, Várkonyi (46' Nyíri), Medgyes , Mim - Sankovic (72' Cubrilo), Ipalibo (72' Spoljaric), Kiss - Fucak (58' Sajbán), Dénes (77' Vogyicska)