„2X5 – Részletes és érdekes” nevű rovatunk következő interjúalanya nem más volt, mint Nyíri Vince. Ebben a sorozatban az újonnan csatlakozott játékosokat szólaltatjuk meg egy kötetlen beszélgetés során. Vince hasonlóan a többiekhez, tíz kérdésre adott választ.

RÉSZLETES

- Hamarosan egy hónapja lesz, hogy a klubhoz érkeztél. Hogy érzed magad nálunk, hogy sikerült a beilleszkedés?

- A csapattársak, a stáb és a vezetőség is jól fogadtak, mindenki segítőkész volt. Úgy gondolom megtaláltam az összhangot a csapattal, nagy lendülettel kezdtük meg a felkészülést és én is belevetettem magam a munkába.

- Haladás nevelésként érkeztél hozzánk. Érezted a két egyesület közötti rivalizálást bármilyen formában eddigi karriered során?

- Természetesen tapasztaltam, főként a szurkolók részéről. Ott voltam a pályán a tavaly szeptemberben játszott kupamérkőzésen is és kiemelném, hogy nagyszerű hangulatot teremtett a két szurkolótábor.

- Dorogon, a másodosztályban három szezont, ezalatt közel száz mérkőzést játszottál és mondhatni felvetted a profi labdarúgás ritmusát. Mesélj kicsit arról az időszakról, milyen pozitív hatásai voltak, milyen tapasztalatot szereztél?

- Úgy gondolom rengeteg fejlődtem az alatt az időszak alatt és érettebb játékos lettem. Az előrelépés miatt fontos volt számomra, hogy tizenhét évesen minél többet a pályán legyek és megtapasztaljam, hogy milyen az NB II-ben szerepelni. Pozitívan tekintek vissza, nagyon sokat tanultam az idősebb, rutinos játékosoktól és továbbra is szeretném, hogy a fejlődésem töretlen maradjon.

- A 22/23-as idényben visszakerültél Szombathelyre és a nevelőegyesületedben is megmutathattad mennyit fejlődtél, amíg távol voltál. Tavaly két mérkőzés kivételével tulajdonképpen végig játszottad a szezont, tudnád értékelni kérlek az elmúlt két évben történteket?

- A Haladáshoz már úgy kerültem vissza, hogy egy kevés rutint szereztem és adott plusz motivációt, hogy ezt megmutassam. Úgy érzem sikerült kamatoztatnom a Dorogon szerzett tapasztalatot és a tavalyi szezon az eddigi pályafutásom legeredményesebb idénye volt.

- Az NB I-ben való bemutatkozásod még várat magára, reméljük hamarosan megtörténik. Várod már a pillanatot? Késznek érzed magad, hogy a magyar ligák legmagasabb szintjén teljesíts?

- Attól fogva, hogy gyerekként elkezdtem a labdarúgást, mindig is arról álmodtam, hogy bemutatkozhassak az NB I-ben. Én is remélem, hogy ez hamarosan eljön, mert minden nap úgy dolgozok, hogy erre rászolgáljak. Eddigi karrierem során mindig sikerült elérnem a következő szintet és úgy érzem készen állok mentálisan és fizikálisan is, hogy az élvonalban teljesítsek.

ÉRDEKES

- Kedvenc csapat és játékos?

- Barcelona szurkoló vagyok, gyerekkorom óta velük szimpatizálok, így Lionel Messit említeném meg a játékosok közül.

- Vannak-e olyan játékosok a te posztodon, akikre felnézel és esetleg a játékukat figyelemmel követed, próbálod másolni?

- Barca szurkolóként fiatal koromban Dani Alvest rengetegszer láttam. A mai aktív játékosok közül pedig Kyle Walker és Trent Alexander-Arnold játékát követem.

- Melyik a kedvenc mezszámod és miért?

- Az ötös a szerencseszámom, illetve a születési dátumom is fontos számomra, a huszonhét. 

- Kik a legnagyobb szurkolóid a közvetlen környezetedben?

- Kiemelném a szüleimet, akik, amikor csak tudnak elkísérnek az ország bármely pontjára.

- Hogy tetszik a ZTE 2024/25-ös mez kollekciója, mint zalai születésű játékos?

- Nekem személy szerint nagyon tetszik és várom, hogy viselhessem a bajnokságban. Úgy gondolom a Zete mezek, a kidolgozásuk miatt is, minden szezonban kitűnnek a mezőny többi szerelései közül.

Köszönjük az interjút Vince, sok sikert kívánunk az első osztályhoz!