„2X5 – Részletes és érdekes” nevezetű rövid rovatunkban az újonnan csatlakozott játékosokat szólaltatjuk meg egy interjú keretein belül.

Új igazolásaink öt komoly hangvételű, az érkezésüket, karrierjüket és egyéb szakmai szempontokat feszegető kérdéseket kaptak. Valamint szintén öt darab kötetlen, személyiségre vonatkozó kérdést, amelyek érdekességként, ismerkedő célzattal szolgálhatnak a szurkolók számára. Első interjúalanyunk az FK Igman Konjic csapatától érkezett, Marko Čubrilo volt.

RÉSZLETES

- A szerb labdarúgásban nevelkedtél, majd később Boszniában játszottál, most pedig karriered során először a magyar élvonalban is kipróbálhatod magad. Miért választottad a mi klubunkat és mi a véleményed a magyar bajnokságról?

- Számomra ez egy nagy előrelépés. A magyar bajnokság mezőnyét nagyszerű csapatot alkotják, kiváló játékosokkal és magas színvonalú infrastruktúrával. Alig várom, hogy elkezdhessem a következő szezont és megmérettessem magam.

- Mi volt az első benyomásod a klubról?

- Úgy gondolom a ZTE egy nagyszerű egyesület, amely kiváló lehetőséget biztosít a játékosoknak a fejlődésre. A klubot körülölelő atmoszféra pedig szintén rendkívül pozitív hatást kelt.

- Huszonhat évesen már jelentős számú élvonalbeli mérkőzés van a lábadban. Mit gondolsz hol tart jelenleg a karriered és milyen célokkal érkeztél hozzánk?

- Ennyi idősen úgy gondolom ott tartok, ahol a lehetőségeimhez, környezetemhez mérten tartanom kell. Amikor ide érkeztem célként tűztem ki, hogy az elvárásoknak teljes mértékben megfeleljek és szeretnék minél jobb helyezést elérni a csapattal a hamarosan kezdődő bajnokságban.

- Bal oldali játékosként nagyrészt a védelem oldalán jutottál szerephez, de volt már rá alkalom, hogy akár a támadószekcióban segítsd a csapatot. Melyik posztot preferálod és hogyan tudod segíteni a jelenlegi keretet?

- Igen, egy olyan bal szélső védő vagyok, aki rendszeresen fellép a támadásokkal. Szeretek részt venni az offenzív játékban, a támadásépítésben és egy esetleges gólpassz nagyszerű érzéssel tölt el. Az előrébb tolt pozíció és az akciók befejezése sem áll távol tőlem, de az elsődleges feladatom a védekezés, amit szeretnék a lehető legjobban elvégezni.

- Milyen kihívásokat állítasz magad elé és milyen nehézségeket véltél felfedezni az új klub, és teljesen más környezet hatására?

- A lehető leggyorsabban szeretnék alkalmazkodni az új környezhet és beilleszkedni, amiben a csapattársak is segítőkészek. Természetesen ez nem könnyű és a legnagyobb kihívás számomra jelenleg a kommunikáció, a nyelvtudás. Motiváltnak érzem magam és kész vagyok ebben is fejlődni, képezni magam.

ÉRDEKES

- Kedvenc csapat és játékos?

- A kedvenc csapatom a Real Madrid, a játékos pedig Cristiano Ronaldo.

- Kik azok a top labdarúgók, akik játékát, hozzáállását tanulmányoztad, követni szeretnéd?

- Marcelo és Alphonso Davies.

- Mezszám, ami közel áll hozzád?

- A kedvenc mezszámom a hetes. Több klubnál is abban játszottam és közel áll a szívemhez.

- Emlékezetes élmény?

- Akkor éreztem magam igazán jól, amikor egy szezon végén úgy tekinthettem vissza az idényre, hogy teljesítettük a korábban kitűzött célokat.

- Mit üzensz a szurkolóknak?

- Teljes szívemből üdvözlöm őket, együtt vagyunk és mindent meg fogok tenni azért, hogy boldogan járjanak ki a mérkőzésekre.

Köszönjük az interjút és sok sikert nálunk, Marko!