A „Részletes és érdekes” rovatunk legutóbbi interjúalanya Dénes Csanád Vilmos volt, aki mindössze tizenkilenc évesen érkezett hozzánk. Ahogy azt már megszokhattuk, csapattársaihoz hasonlóan, ő is két témában válaszolt kérdéseinkre. A rendkívül fiatal támadó megosztotta velünk gondolatait többi közt a beilleszkedésről vagy épp a mérkőzésnapi rutinjáról is.

RÉSZLETES

- Hogyan alakult a beilleszkedés számodra, sikerült megismerni a többieket az alapozás során? Mit vársz az első bajnoki, MTK elleni mérkőzéstől?

- Jól alakult a beilleszkedésem, sikerült jó kapcsolatot kialakítani a csapattársakkal a pályán és a magánéletben is. Ehhez nagyon jó lehetőséget biztosított az edzőtábor, hiszen ott sok időt tudtunk együtt tölteni. Az első bajnoki mérkőzésünkön pedig jó játékot és egyértelmű győzelmet várok!

- Talán mondhatjuk, hogy az edzőmeccsek eredményei nem a vártak szerint sikerültek, neked azonban sikerült gólokat szerezned, ami számodra megnyugtató lehet. Hogy érezted a játékot a felkészülési mérkőzések során?

- Szerencsére sokat voltam a pályán és úgy érzem sikerült megmutatni a tudásom egy részét, viszont még sokat kell fejlődnöm, hogy azokat a mutatókat tudjam produkálni, amiket az elmúlt két évben, a másodosztályban. Az edzőmeccsek során jó játékot mutattunk, a helyzetkihasználásunk azonban nem volt megfelelő. Nem a várt eredmények születtek, de úgy gondolom ezek nem tükrözik a valóságot.

- Az előző szezonban, Siófokon összesen tizenegy gólból vetted ki közvetlenül a részed, öt gól és hat gólpassz arányban. Mondhatjuk, hogy igazi csapatjátékosként szeretnél feltűnni a pályán, egy esetleges assziszt is tölt el olyan örömmel, mint egy gól?

- Igen, a gólszerzés mellett szeretek kiszolgálni is. A kapu előtt is mindig azt nézem, hogy mi a lehető legjobb döntés a csapat számára. Ebből kifolyólag személy szerint ugyanúgy tudok örülni egy gólpassznak, mintha magam találtam volna be.

- Hamarosan eljöhet a pillanat, hogy bemutatkozz az NB I-ben. Izgatottan várod a szezont?

- Igen, nagyon várom már a percet, hogy pályára léphessek az élvonalban, hiszen egy nagy mérföldkőhöz érek az életemben. Akármennyi időre is jutok szerephez, minden percet ki fogok használni.

ÉRDEKES

- Biztosan sokan vakarják a fejüket a neved hallatán. Kaptál már becenevet a többiektől?

- Igen, az emberek elsőre általában Csanádnak szólítanak, de én meglepő módon a Vilmost használom. Igazából becenév sem ragadt rám az öltözőben, mindenki Vilinek hív.

- Melyik csapatnak szurkolsz a nagyvilágban és ki a kedvenc játékosod?

- Kedvenc csapatomnak a Barcelonát mondanám, játékosnak pedig Memphis Depay-t, mert rajta a mai napig látszik, hogy nagyon szereti a focit és élvezi, amit csinál.

- Vannak már olyan csapattársak, akikkel nagy az összhang?

- Igazából a fiatalabb játékosokat említeném meg. Vannak, akiket már ismertem a válogatottból vagy másik klubcsapatból, így könnyebb volt velük megteremteni az összhangot.

- Mérkőzés napi menü és kedvenc étel?

- A mérkőzések előtt mindig próbálok olyan ételeket enni, amik energiadúsabbak, de mindig változó, hogy pontosan mit. Az viszont állandósult szokás, hogy együtt főzünk a barátnőmmel a meccseim előtt. Kedvenc ételem a rántott hús.

- Hallgatsz zenét a meccsek előtt vagy után?

- Igen, mindig szoktam zenét hallgatni, általában magyar előadókat.

Köszönjük az interjút, Vili, sok sikert kívánunk az idényhez!