ZALAEGERSZEG AD OTTHONT AZ OTP BANK LIGA NYITÁNYÁNAK

Eljött az idő, péntek este megkezdődik az OTP Bank Liga 2024/2025-ös szezonja. A nyitómérkőzésnek a ZTE Aréna ad otthont, ahol az MTK Budapest csapatát fogadjuk a bajnokság első fordulóján. Rendkívül nehéz sorsolásnak nézünk elébe, hiszen az MTK után a tavalyi idény első négy helyezettjével, a nemzetközi indulókkal mérkőzünk meg. Nézzük, hogyan is alakul számunkra a bajnoki rajt első öt fordulója.

Július 26. ZTE – MTK

Augusztus 4. Puskás Akadémia – ZTE

Augusztus 10. ZTE – Paks

Augusztus 17. Fehérvár FC – ZTE

Augusztus 24. ZTE – FTC

Míg a mieink szoros csatában alul maradtak a Zete Fiesztán lejátszott felkészülési mérkőzésen a Sibenik ellen, az MTK gól nélküli döntetlent játszott a főpróbán a Komárno ellenfeleként. A két csapat kereken nyolcvanadik élvonalbeli, egymás elleni találkozójára készül és a legutóbbi három összecsapáson három különböző kimenetel született. A 2023/24-es szezon végén egyetlen lépcsőfok, mindössze egy pont választott el minket a tabellán. Mi a kilencedik, a Horváth Dávid vezette együttes pedig a nyolcadik helyet szerezte meg a tavalyi kiírásban. Tekintsünk vissza a legutóbbi, szintén hazai pályán rendezett meccsre, ahol Bognár István duplájára, Csóka és Gruber tudtak válaszolni.

Robert Polievka, az MTK Budapest nyári szerzeménye nagy reményekkel érkezik Magyarországra, hiszen tavaly gólkirályi címet szerzett a szlovák első osztályban a Banska Bystrica játékosaként. Polievka az elmúlt öt szezon mindegyikén rendre tíz gól felett termelt, így különös figyelmet kell fordítanunk a budapestiek új igazolására. Ez a feladat Várkonyi Bencére is hárulhat, aki immár zalaegerszegi játékosként kezdheti meg az új szezont, épp korábbi klubja ellen.

„Örömmel tölt el, hogy ZTE játékos vagyok és ebben az idényben is számítanak rám. Tavaly már játszottam a volt klubom ellen, akkor döntetlent értünk el, remélem most sikerül nyernünk is ellenük. Az edzőmeccsek eredményeiből nem vonhatunk le pontos következtetéseket, a szezon során fog igazából kiderülni, hogy a felkészülésünk mennyire sikerült jól. A dolgunk most az, hogy a lehető legjobb formánkat vegyük elő és pontokat szerezzünk a bajnoki fordulók során. Szeretnénk elkapni a rajtot és ehhez elsőként győzelmet kell aratnunk az MTK ellen. Az első tétmérkőzés egy szezonban mindig plusz motiváció a játékosok számára, mindenki szeretne lendületet venni és remélem sikerül itthon tartanunk a három pontot.”

Július 26-án, péntek este 18:00 órai kezdettel elindul tehát a JÖVŐ KLUBJA számára a 2024/25-ös bajnoki szezon. Mindenkire szükség lesz a ZTE Aréna lelátóin, hogy együtt biztassuk a csapatot az idény első fordulóján. Szezonbérlet továbbra is elérhető honlapunkon, illetve az MTK Budapest elleni mérkőzésre jegyek ITT kaphatók.

Megkezdődött a visszaszámlálás! MINDENT BELE, FIÚK! HAJRÁ, ZETE!