ITTHON TARTOTTUK A PONTOKAT

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában újra hazai közönség előtt léptünk pályára, a ZTE Arénában ezúttal a Kecskeméti TE együttesét fogadtuk. A kezdőcsapatba bekerült újdonsült támadónk, Kristian Fucak, valamint Evangelou és Csóka Dániel is felépültek a sérüléseikből.

Türelmes játékkal kezdtek a csapatok, az első izgalmas jelenetsorra a 12. percig kellett várni. Ekkor a vendégek végeztek sarokrúgást, Lukács beadására Vágó Levente érkezett jó ütemben és a kapu irányába bólintott védője szorításában. Gundel-Takács bravúros reflexszel ütötte ki jobb kézzel a közelről érkező fejest.

Első helyzetünket Fucak alakította ki a 18. percben. Hetesünk becsapta védőjét a bal oldalon majd külsővel tekert a boxba az érkező Sajbán Máté elé. Sajbán birtokba vette a játékszert, bal lábbal próbálkozott, de érkezett a blokk vendég részről.

A 21. percig kellett várni, hogy megszerezzük a vezetést. Ekkora egy jobb oldalon lejátszott figura után tudott Dénes élesen a kapu elé tálalni. A labda gyorsan érkezett, így a kecskeméti védelem erre már nem tudott reagálni. A túloldalon Evangelou tudott lőni, a labda itt még Varga jóvoltából nem haladt át a gólvonalon, a kipattanót azonban Sajbán Máté pofozta be a léc alá. (1-0)

Szinte azonnal a vezetést jelentő találat után megduplázhattuk volna az előnyt. Zeke hibája után Szendreihez került a labda, aki rögtön indította a középen kirobbanó Fucakot. Horvát támadónk pozíciót fogott majd belsővel célozta meg a bal felsőt, nem sokkal ment mellé az egyébként ígéretes próbálkozás.

A 33. percben egalizált a Kecskemét. Katona Levente cselezte be magát a tizenhatosunk területére, laposan vette célba a bal alsót, Gundel-Takács leért az erős lövésre, a játékszer azonban szerencsétlen helyre pattant. Lukács Dániel volt a legszemfülesebb és középen érkezve, elpöckölte a labdát a hálóőrünk lába mellett. (1-1)

A továbbiakban lassan csordogált a játék. A találkozó első szakaszában részünkről nyolc, a vendégek oldaláról hat lövést jegyezhettünk fel. FÉLIDŐ, ZTE FC 1 – 1 KECSKEMÉTI TE

A játék képe a szünet után sem változott. Márton Gábor az eredményesség érdekében már tíz perc elteltével frissített a csapaton. Bakti Balázs lépett pályára, valamint Jack Ipalibo is bemutatkozott a legrangosabb magyar bajnokságban.

A 65. percben Mim harcolt ki szabadrúgást veszélyes helyről, amelyet nagy várakozás után Bakti tekert középre. A beadás nagyszerű ívben szállt a védelmi vonal mögé, ahol végül Csókát találta meg. Csóka Dániel csatárokat megszégyenítő módon, kapásból tette el a labdát a bal alsó sarokba. Góllal tért vissza a védelem bal oldali pillére. (2-1)

Nem sokkal később Katona váratlan helyzetből vette célba a kapunkat. A távolról érkező lövés, rosszkor pattant meg Gundel-Takács előtt és végül a jobb oldali kapufán csattant.

Az utolsó negyedórához érve Dénes Csanád Vilmos kapcsolt magasabb fokozatra. Elsőként egy szöglet során volt veszélyes, majd több ígéretes megindulással segítette a csapatot. A KTE védelme nehezen tartotta a lépést a fiatal szélsőnkkel.

A 81. percben Szendrei tűnt fel a jobb oldalon és kanyarított félmagasan középre a csereként beállt Németh Dániel irányába. Németh megelőzve védőjét, egy finom bokamozdulattal tolta kapura a labdát, Varga ezúttal résen volt és védeni tudta a takarásból érkező zalai próbálkozást.

A 85. percben lehetőségünk volt lezárni a mérkőzést. Spoljaric ragyogóan ugratta ki a szabadon tartózkodó Németh Dánielt, aki a kapuval szemben jobb lábbal tüzelt élesen. A lövés túlságosan középre tartott, a vendég kapus ezúttal lábbal hárított.

A ráadásban egységesen, fegyelmezetten játszottunk és tartottuk az egy gólos előnyt. Több alkalommal is sikerült a kinyílt kecskeméti védelem mögé kerülni, újabb találatot azonban nem sikerült szereznünk. A vendég csapat nagy erőt mozgósított a az utolsó percekben, de a védelmünk, Gundel-Takács Bencével a háta mögött, hibátlanul teljesített.
VÉGEREDMÉNY, ZTE FC 2 – 1 KECSKEMÉTI TE

Kristian Fucak első NB I-es mérkőzésén jól mozgott a támadóharmadban. Csóka Dániel, sérülése után a legszebb módon tért vissza a kezdőcsapatba és ezúttal a végsőkig koncentráltak maradtunk. A jutalmunk három pont lett és ezzel megszereztük második győzelmünket a bajnokságban.

Márton Gábor, vezetőedzőnk a következőket mondta a végső sípszó után:

„Nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, nem most játszottunk a legjobban, érdekes mód mégis sikerült nyernünk. Nyilván ez a csapat érdemeiből semmit sem von le. Megharcoltak érte, szó szerint. Voltak jó dolgaink, le is zárhattuk volna a meccset, ez nem sikerült, de az elmúlt hetek bajnoki történései után örülünk, hogy sikerült nyerni.”

Legközelebb szeptember 28-án láthatjuk újra focizni a csapatot. A nyolcadik fordulóban hosszú út vár ránk, a Diósgyőri VTK otthonába látogatunk el. Addig is… HAJRÁ, ZETE!

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

ZTE FC
1 GUNDEL-TAKÁCS – 5 VÁRKONYI – 6 MIM (92’ SAFRONOV) – 7 FUCAK (78’ SPOLJARIC) – 9 SAJBÁN (58’ IPALIBO) – 11 SZENDREI – 18 SANKOVIC – 21 CSÓKA DÁ. – 41 EVANGELOU – 49 KISS (58’ BAKTI) – 99 DÉNES (78’ NÉMETH)

KECSKEMÉTI TE
20 VARGA 4 BOCSKAY (78’ MONTIEL) 6 KATONA 9 MÁJER (67’ NAGY) 16 VÁGÓ (86’ VATTAY) 18 BELÉNYESI 21 RJASKÓ 44 NIKITSCHER - 55LUKÁCS (67’ PÁLINKÁS) 77 ZEKE (78’ KOTULA) 88 KATONA