A MÁSODIK FÉLIDŐBEN RABOLT PONTOKAT A GYŐR

Hazai környezetben, kellemes foci időben léptek pályára a fiúk az ETO FC Győr ellen a nyugat-magyar rangadón, az OTP Bank Liga 10. fordulóján. Bakti Balázs sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, helyére a visszatérő Croizet került a kezdőbe.

Küzdelmes első tíz perc után Mim Geri harcolt ki egy ígéretes szabadrúgást a bal szélről, közel az alapvonalhoz. A beadást Kiss Bence vállalta magára, Sajbán Máté érkezett a középre adott labdára, a védők azonban hátulról kibillentették egyensúlyából, így fejese nem okozott veszélyt a kapura.

Továbbra sem álltunk meg, pár pillanattal később Dénes vezette be a labdát a tizenhatoson belülre a bal oldalról. Croizet kérte a passzt, majd egy higgadt csel után sarokkal hagyta ott a labdát a mögötte helyezkedő Kiss Bencének. Kiss jobb lábbal tizenhatról a jobb kapufát találta el.

A 25. percben a kapufánk után a gól is megérkezett, a kezdőbe visszatérő Yohan Croizet hálálta meg a bizalmat. Dénes Vili volt agresszív és magasan szerezte meg a labdát az ellenféltől, ennek eredményeképp hárman törhettünk kapura, a támadást Kiss vezette, aki kivárt majd a bal szélen keresztbe mozgó tízesünket választotta. Croizet bal lábbal okosan, a védő és a kapus mellett kigurította a rövid sarkot. (1-0)

A félidő végéhez közeledve egy általunk elvégzett sarokrúgás és labdavesztés után indulhattak meg a vendégek, egészen a tizenhatosunkig robogtak, amikor kettő az egy elleni szituációban Várkonyi tökéletes ütemben csípte le a győriek ziccerpasszát.

A zöld-fehérek igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani az első játékrészben, köszönhetően a szervezett védekezésnek és Várkonyi Bence rendkívül fontos belépőjének is. Egy gólos vezetéssel indulhattunk a pihenőre a két perces hosszabbítás után. FÉLIDŐ 1-0

A második etapot hasonlóan magas védekezéssel, nagy játékkedvvel kezdtük, az első igazán nagy lehetőség azonban mégis a győriek előtt adódott. A jobb szélről érkező beadást megcsúsztatta egy berepülő támadó, a labda végül eljutott a hosszú oldalon helyezkedő Stefuljhoz. A vendégek bekkje bal lábbal laposan lőtt keresztbe, Gundel-Takács rendkívül fontos védést mutatott be lábbal.

Nem sokkal később ismét a zöld-fehérek veszélyeztettek, egy szabadrúgást követő kavarodás végén Evangelou tudott belelépni egy éles, lapos beadásba, majd a lecsorgó labdát Gundel-Takácsnak kellett összeszedni közvetlenül a kapu torkában.

A harmadik veszélyes vendég centerezésből egyenlíteni tudott a Győr. Hasonlóan egy pontrúgás után tudott kiugrani ezúttal Benbouali, aki visszakanalazta középre a labdát épp Eneo Bitri elé. Bitri mellett az akkor pályára lépett Ipalibo nem volt elég határozott és az albán szépségdíjas, ollózó mozdulattal juttatta a jobb sarokba a labdát. (1-1)

A 82. percben két cserejátékos összehozta a vendégek második találatát. A jobb oldalra beszállt Diarra megverte a szintén padról érkező Medgyest, laposan gurított középre és a védők között kiugró, Claudiu-Vasile Bumba jobb lábbal perdített a hosszú sarok felé. Gundel-Takács Bence még leért a labdára, de kiütni már ő sem tudta a lövést és a játékszer becsorgott a hálóba. (1-2)

A folytatásban a játék igencsak tördelt volt, sajnos nem tudtunk komolyabb lehetőséget kialakítani Gyurákovics kapuja előtt. A négy perces hosszabbítás sem tartogatott számunkra kecsegtető momentumokat, a Győri ETO három pontot vitt el Zalaegerszegről.

VÉGEREDMÉNY, ZTE FC 1 - 2 ETO FC GYŐR

“Az első félidő után nem gondoltam volna, hogy ez a meccs fordítva is elsülhet. Sajnos most ilyen passzban vagyunk, semmi nem sikerül. Az első játékrészben domináltunk, a második félidő, főleg a kapott gól után, egy kicsit káoszosra sikerült, próbáltuk stabilizálni a csapatot, ami nem feltétlen sikerült.” nyilatkozta Márton Gábor, vezetőedzőnk a mérkőzést követően.

A következő fordulóban, október 27-én, idegenben lépünk pályára. Az ETO után hasonlóan egy másodosztályból feljutott csapat felé vezet az utunk. Ellenfelünk a Merkantil Bank Liga tavalyi bajnoka, a Nyíregyháza lesz.

HAJRÁ, ZETE!

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

ZTE FC
1 GUNDEL-TAKÁCS 5 VÁRKONYI 6 MIM (87’ FUCAK) 9 SAJBÁN (69’ MEDGYES) 10 CROIZET (80’ CSONKA) – 11 SZENDREI – 18 SANKOVIC – 21 CSÓKA – 41 EVANGELOU – 49 KISS (69’ IPALIBO) – 99 DÉNES (80’ SPOLJARIC)

ETO FC GYŐR
26 GYURÁKOVICS 3 HEITOR6 TÓTH (69’ ANTON) 14 BENBOUALI (88’ KRIVOKAPIC) 19 SZÉPE 22 MARKU23 STEFULJ 33 BITRI 44 OURO (94’ BOLDOR) 77 SAHLI (69’ BUMBA) 80 GAVRIC (69’ DIARRA)