Mindkét mérkőzésen pályára lépett Dénes Csanád Vilmos

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, két játékosunk is meghívót kapott az U21-es válogatott keretébe. A Szélesi Zoltán vezette korosztályos nemzeti csapatunk két mérkőzést játszott az elmúlt napokban. Elsőként Szlovákiával mérkőztek meg egy barátságos találkozó keretein belül, ahol Dénes Csanád Vilmos és Várkonyi Bence is a keretben voltak. Előbbi a 65. percben lépett pályára egy gólos hátránynál, az eredmény nem változott és 2-1 arányban Szlovákia győzött.

Szeptember 10-én, kedden, a délutáni órákban már tétmérkőzést játszott az U21-es csapat. Várkonyi Bence ezen a találkozón nem volt a keretben. Dénes Csanád Vilmosék Kecskeméten fogadták Spanyolország korosztályos együttesét, akik már a kezdősípszótól kezdve előnyben részesítették a labdabirtoklásra alapuló játékot. Dénes ezen a mérkőzésen hasonlóan a 66. percben váltotta Gruber Zsombort, 1-0 arányú spanyol vezetésénél.

Fiatal támadónk nagyszerű megindulásokkal segítette a mieinket, a hajrában még egy veszélyes beadása is volt az akkor már teljesen visszazárt spanyol csapat kapuja elé. Robert Navarro góljával azonban 1-0 arányban nyerni tudott Spanyolország és továbbra is veretlenül vezeti a csoportját.

Dénes Csanád Vilmos számára már az is nagyszerű érzés volt, hogy meghívták és ott lehetett a keretben.

„Az első meccsen még a mérkőzést megelőzően tájékoztattak róla, hogy megkapom a lehetőséget és pályára léphetek majd. Kifejezetten örültem neki, hiszen ez volt az első U21-es válogatott mérkőzésem. A második összecsapáson azonban, ahol egy EB-selejtezőn a spanyol válogatott ellen tudtam pályára lépni az felemelő érzés volt. Főleg azért, mert olyan labdarúgókkal voltam egyszerre a gyepen, mint a Barcelona belső védője Cubarsi, vagy a nagyszerű középpályás Pablo Torre. Bár az eredmények nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna én úgy érzem töltekezni tudtam az összetartásból és visszatérve a csapatomhoz újult erővel tudom tovább segíteni a Zetét!”


Dénes Csanád Vilmos és Pau Cubarsi, az FC Barcelona védője

Magyarország U21-es együttese jelenleg negyedik a „B” jelű csoportban. Októberben még két Európa-bajnoki selejtezőt játszik majd a korosztályos válogatott, Málta és Belgium ellen.

A következő mérkőzésekhez sok sikert kívánunk!
A Zete fiataljainak pedig még sok szereplést a nemzeti mezben!

 

Képek forrása:
https://valogatott.mlsz.hu/u21-ferfi