A KECSKEMÉTI TE ELLEN FOLYTATJUK A BAJNOKSÁGOT

Három idegenbeli tétmérkőzés után végre, újra itthon léphetünk pályára, az OTP Bank Liga hetedik fordulójában. A ZTE Arénában ezúttal a Kecskeméti TE csapatát látjuk majd vendégül, akik bár egy mérkőzéssel többet játszottak, egy ponttal előznek minket tabellán.

Szombati ellenfelünk azonos arányú győzelemmel hangolt a hétvégére a Magyar Kupában. A kecskemétiek négy góllal ütötték ki idegenben, az egyébként Merkantil Bank Ligában szereplő Kozármisleny csapatát. Mi pedig az FC Hatvan ellen jutottunk tovább a negyedik körbe Mim, Ipalibo, Fucak és Sajbán góljaival. Ezúton is gratulálunk Jack és Kristian számára, akik megszerezték első góljukat kék-fehér színekben!

A KTE ahogy tavaly, idén is komoly riválisnak bizonyul és hat bajnoki forduló elteltével több játékosuk is előkelő pozíciót foglal el a statisztikai vonalon. Pálinkás Gergő első helyen áll a várható gólok számát illetően és a tizenhatoson belül is ő rendelkezik a legtöbb érintéssel a ligában. Fejjátéka rendkívül erős, már hatvanhárom légi párbajból jött ki győztesen és ebben is élen jár, megelőzve Sajbán Mátét.

Számok terén szerencsére a ZTE játékosokra sem lehet panasz és többek között Dénes, Gundel-Takács és Kiss is remek mutatókkal rendelkeznek az eddig beérkezett adatok alapján. Kiss Bence több kategóriában is az élen jár, az egy-egy elleni szituációkat legmagasabb százalékkal ő hajtotta végre sikerrel. A télen, éppen Kecskemétről érkezett középpályásunk így nyilatkozott a soron következő meccsről:

„Jól alakult számunkra a szünet, tudtunk játszani egy edzőmérkőzést és továbbjutottunk a kupában is. Az új játékosok számára nagyszerű lehetőség volt ez az időszak a beilleszkedésre és már alig várjuk, hogy javíthassunk a Debrecenben elszenvedett vereség után. Keményen edzettünk az elmúlt két hétben és úgy gondolom jó formában van a csapat. Nehéz meccsre számítok a Kecskemét ellen, oda kell tennünk magunkat és extra motivációt jelent számunkra, hogy újra hazai környezetben léphetünk a pályára. Nyernünk kell!”

A Kecskeméti TE ellen immár a tizennyolcadik összecsapásunkra készülünk. Az élvonalban tizennégyszer, a hazai kupasorozatban pedig háromszor találkoztunk az elmúlt évek során. Legutóbbi randevúnkra fájó szívvel gondolunk vissza, hiszen a 2023/24-es idény végső megmérettetésén, épp Kecskeméten szenvedtük 2-1 arányú vereséget, amivel a csapat a felsőházról lemaradva, három pozíciót zuhanva a kilencedik helyen végzett. Szépíti azonban az emléket Sajbán Máté gyönyörű gólja, ami az utolsó forduló legszebb találata lett. Érdemes felidézni!

Szeptember 21-én, szombaton tehát újra kinyitnak a ZTE Aréna kapui és visszavághatunk a Kecskemétnek, javítva ezzel a két egyesület közötti mérleget is. A mérkőzés délután, 14:30 órakor kezdődik, jegyek továbbra is elérhetők a honlapunkon.

Gyertek és szurkoljunk EGYÜTT, ÚJRA, ITTHON!

MINDENT BELE, ZETE!