Vasárnap délután, napsütötte hazai pályán fogadtuk az Újpest FC csapatát az OTP Bank Liga 9. fordulójában. 

Lendületes indult a játék a felek között, az első tíz perc két újpesti találatot is hordozott magában, ám ezek közül csak egy számított érvényesnek. 

A 4. percben Tamás Kriszitán talált Gundel-Takács kapujába, azonban a labdaszerzést szabálytalanság előzte meg, méghozzá Baktival szemben, így a játékvezető érvénytelennek nyílvánitotta a vendégek korai találatát. 

Azonban nem kellett azonba sokat várni az első hivatalosa találatig, a 7. percben, egy bal oldali szöglet után Brodic szerezte meg a vezetést a vendég csapatnak. (0-1)

Csapatunk próbált gyorsan reagálni és kiküszöbölni a különbséget, azonban a 17. percben ismét hátrányba kerültünk. Medgyes kezezett az egyik blokkolásnál a tizenhatoson belül, és a játékvezető habozás nélkül a büntetőpontra mutatott. A büntetőt Miroslav Ljujic higgadtan értékesítette, ezzel megduplázva az Újpest előnyét. (0-2)

A korai kétgólos hátrány ellenére együttesünk nem omlott össze, próbáltunk visszajönni a mérkőzésbe. Az első játékrész második felében több nagy lehetőség is adódott csapatunk előttünk, ezek tekintetében Mim volt a legaktívabb, aki kétszer is ziccerben került a kapu előtt, de sajnos mindkétszer célt tévesztett. 

A 32. percben Bakti a tizenhatos sarkáról ívelt középre, azonban Brodic kivágta az érkező játékszert. 

A játékrész hátralévő idejében próbáltuk folyamatosan nyomás alatt tartani a vendégek védelmét, az áttörés azonban nem jött össze, így két gólos hátránnyel vonultunk a szünetre. 

Vezetőedzőnk két helyen változtatott a második játékrészre: Fucak helyett Croizet, míg Kiss Bence helyére Ipalibo érkezett. 

A második félidőben továbbra is domináltuk a mérkőzést, a szerencse azonban ennek ellenére sem szegődött mellénk.  

Az 53. percben Medgyes lőtt, azonban a lövés kivágódott a felső lécről.

A játékrész hátralévő részében mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, azonban elmaradt a szépítés, így az Újpest FC csapata vihette el a három pontot a ZTE Arénából. 

Azonban csapatunk elszántsága és küzdőszelleme mindenképpen bíztató a jövőre nézve. A válogatott szünetet követően javítani szeretnénk, méghozzá hazai pályán, hiszen az ETO FC Győr csapatát fogadjuk október 20-án, 15:15-kor, a ZTE Arénában. 

 

Összeállítások: 

ZTE FC: Gundel-Takács - Szendrei, Evangelou, Várkonyi, Medgyes - Sankovic, Bakti (71' Krajcsovics) -  Dénes Cs. (81' Németh D.), Kiss B. (46' Ipalibo), Mim - Fucak (46' Croizet) 

Újpest FC: Piscitelli - Nunes, Duarte, Fiola - Bese, Ljujic (88' Geigert), Lacoux, Helmich (60' Onovo), Tamás K. (75' Gergényi)- Brodic, Horváth K. (60' Dénes A.)