Ismét idegenben mérkőzünk meg a Debrecennel

Egy héttel többet kellet rá várnunk, de szombaton számunkra is folytatódik az OTP Bank Liga. A hatodik fordulóban hosszú út vár a csapatra hiszen, ahogy azt tettük márciusban, ismét idegenben mérkőzünk meg a DVSC egyesületével.

A két klub hasonló cipőben jár, ami az eredményeket illeti. Két vereség, egy döntetlen és egy győzelem született mindkét csapatnál. A különbség, hogy a Loki az elmúlt két fordulóban maradt győzelem nélkül, míg mi, a kezdeti balszerencsés meccsek után próbálunk további pontokat szerezni.

A legutóbbi, Fehérvár elleni találkozó hasonlóan alakult számunkra, mint az első két forduló. Ismét a ráadásban szenvedtünk el gólt és már nem volt időnk reagálni a találkozó lefújása előtt. Egy pontot, így is elhoztunk a Vidi otthonából és most már négy ponttal állunk a tabella kilencedik helyén, jobb gólkülönbséggel megelőzve a rögtön alattunk tanyázó debrecenieket.

A piros-fehérek a második fordulóban csatlakoztak be a bajnokságba és rögtön győzelemmel kezdtek az újonc ETO ellen. Ezután azonban egy döntetlen következett a Kecskemét otthonában, majd hazai vereség a DVTK ellen, legvégül egy 3-0 arányú kiütést kaptak az Újpesttől.

A DVSC augusztus 26-án közös megegyezéssel szerződést bontott a klub vezetőedzőjével, így távozott a kispadról Srdjan Blagojevic, aki még 2022. szeptemberében vette át a csapatot. A továbbiakban, így a szombati meccsünkön is, megbízott vezetőedzőként Dombi Tibor irányíthatja majd a Lokit, az új tréner érkezéséig.

Legutóbbi randevúnkon Németh Dániel talált be az ellenfél kapujába, akkor 5-1 arányú vereséget szenvedtünk a Nagyerdei Stadionban. Szendrei Norbert, csapatkapitányunk ezúttal azonban sokkal szorosabb mérkőzésre számít.

„Nem gondolom, hogy ismét egy nagyobb arányú győzelem születne bármelyik részre, persze nem szomorkodnék, ha a javunkra történne meg. Szoros mérkőzésre számítok és remélem, hogy a végén mi örülhetünk majd, ehhez pedig az kell, hogy jobban koncentráljunk a találkozó utolsó perceiben, mint eddig. A hosszabbításokban elkövetett hibák ellenére az öltözőben jó a hangulat, a mutatott játék úgy gondolom rendben van és ha sikerül megoldani az említett problémát, várhatóan az eredmények is jönni fognak.”

Az elmúlt öt NBI-es bajnoki találkozóink során rendre a debreceniek tudták begyűjteni az áhított három pontot. A csapatkapitányt kérdeztük, hogy mi lehet az ellenszer a hétszeres magyar bajnok, DVSC ellen.

„Rendkívül stabilan, szervezetten kell majd védekeznünk, mert a debreceni csapatban nagyon jó játékosok játszanak. Külön figyelmet kell majd fordítanunk a pontrúgásokra, mert ezek levédekezése sajnos sokszor okozott problémát az elmúlt fordulókban, és az, hogy ezeket a labdákat Dzsudzsák Balázs osztogathatja majd el, nem könnyíti meg a helyzetünket.”

A válogatott szünet és a Hatvan elleni kupaszereplés előtt tehát még egy feladat áll előttünk azt OTP Bank Ligában, megmérkőzni a Debreceni VSC csapatával. A meccset augusztus 31-én, szombaton 17:45 órakor rendezik.

SZURKOLÓI INFORMÁCIÓK

Jegyeket elővételben online lehet megvásárolni a www.nagyerdeistadion.hu oldalon, szurkolói kártya és személyes adatok megadása nélkül. A tranzakcióhoz regisztráció szükséges. Parkolásra a stadion északi rendezvényterén kialakított vendégparkolóban van lehetőség. A vendégszektorok számai D3 és D4, ahol egy büfé várja teljes körű kiszolgálással a szurkolókat.

Jó szurkolást mindenkinek! Hajrá, Zete!