Pergelné Kalamár Andrea együttese két gólzáporos főpróbán van túl. A ZTE Fiesztán szakadó esőben játszhattak egy mérkőzést, ahol a szintén másodosztályban szereplő SC Sopront verték meg 4-2-re. Ezt követően a Simple Női Kupában is elkezdték menetelésüket, az FC Nagykanizsa csapatát látták vendégül. Gólokból itt sem volt hiány, lányaink hat rúgott góllal hagyták el a pályát.

Vezetőedzőnk elismerően nyilatkozott a játékosai teljesítményéről, aki néhány információt is adott a csapat alakulásáról és céljairól.

Milyen változások történtek a játékoskeretben?

„Három játékos távozott tőlünk. Fata Flóra és Pupos Veronika a következő szezonban a Sopron csapatát fogja erősíteni. Hannig Viktória pedig elköszönt a csapattól, mivel külföldön vállalt munkát.”

Milyen célokkal kezditek meg a 2024/25-ös szezont?

„Én mindig azt mondom, hogy az összes meccsen úgy kell kiállnunk, hogy a legjobbat adjuk ki magunkból. Célunk pedig az, hogy az első hat hely valamelyikét megszerezzük."

Nagy kihívás lesz a bajnokság a változások miatt?

„Biztosan nagy kihívás lesz ez a szezon a sok új csapat miatt. A Dunaújvárost és a Tatabányát még nem ismerjük, viszont a Zete Fiesztán volt lehetőségünk megismerni a Sopron játékát. Valamint, visszajött a Székesfehérvár és a Budaörs csapata is a másodosztályba, akik szintén kemény ellenfelek lesznek.”

Simple női kupa - 2. forduló:

ZTE FC - FC Nagykanizsa: 6-2 (3-1)

Összeállítások:

ZTE FC: 1 Kiss - 2 Nagy - 3 Szegedi - 5 Hetyei (53' Király) - 7 Tóth - 8 Simon - 13 Varga - 15 Bicsák (81' Melus) - 19 Kopcsándi - 21 Harsányi (68' Nyári) - 27 Mezőfi

FC Nagykanizsa: 33 Sebők - 7 Molnár (58' Pintér) - 10 Gergelics - 13 Németh - 16 Szollár - 25 Sóstai - 27 Szokol (58' Oravecz) - 48 Szabó - 50 Nagy (68' Vékási) - 52 Kaszás - 54 Domján

Gólszerzők: Hetyei (15'), Bicsák (20', 64'), Varga (34'), Mezőfi (75'), Király (88'), ill. Szollár (39'), Pintér (92')

A fölényes győzelemnek köszönhetően csapatunk a női kupa 3. fordulójába jutott, ahol ellenfelük a Dunaújváros lesz.

Sok sikert kívánunk a lányoknak az új bajnoki kiírásban és kupában is egyaránt!