Több ZTE növendék is kölcsönben tölti a 2024/25-ös szezont. Közülük hárman a szlovén élvonalban szereplő NK Nafta Lendava csapatában, ketten pedig a magyar első és másodosztályban fejlődnek tovább.

Nézzük, hogy szerepeltek a fiatalok a szezon kezdetén:

Senkó Zsombor két mérkőzést is végigjátszott, összesen pedig 225 percig védte a Lendva kapuját.

Szalay Szabolcs kihagyhatatlan kezdőjátékossá nőtte ki magát, aki kiváló rúgótechnikáját már a szlovén Prva Ligában is bemutatta. Klubjában rendszeresen ő végzi el a pontrúgásokat, a Domzale elleni 5-2-es siker alkalmával szabadrúgásból vette be az ellenfél kapuját.

Senkó és Szalay csapattársa, fiatal csatárunk, a mindössze tizenkilenc éves Klausz Milán pedig három találattal is felhívta magára a figyelmet. A góllövőlistán jelenleg az előkelő negyedik helyet foglalja el. Az utánpótlás-válogatott támadó a Radomlje ellen kétszer, a Domzale ellen pedig egyszer zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Lássuk, hogyan kezdték a szezont a hazánkban tevékenykedő kölcsönjátékosok:

Huszti András 395 percig viselte a Fehérvár FC szerelését az eddig megrendezett találkozók során. Fiatal jobbhátvédünk nem csak az OTP Bank Ligában, hanem három Konferencia Liga selejtező mérkőzésen is játszott. Lehetőséget kapott az azerbajdzsáni Sumqayit és a ciprusi Omonia Nicosia ellen is. Huszti specialitásának mondható, hogy hosszú bedobásaival komoly veszélyt tud okozni az ellenfelek kapuja előtt.

Saját nevelésű játékosunk, Papp Csongor a másodosztályban szereplő Szentlőrinc csapatát erősíti. A baranyai alakulat jelenleg a bajnokság éllovasa, ráadásul veretlenül. Fiatal kölcsönjátékosunk eddig az összes mérkőzésen pályára lépett, hat forduló alatt 312 perc lehetőséghez jutott, balhátvédként.

Játékosaink teljesítményét az alábbi videón tekinthetjük meg:

 



Csak így tovább, fiúk!