Három fejes döntött a találkozón

A Diósgyőri VTK otthonában, szakadó esőben léptünk pályára az OTP Bank Liga nyolcadik fordulóján. A kezdőcsapatban első alkalommal kapott helyet nigériai középpályásunk, Jack Ipalibo, valamint Croizet is visszatérhetett sérülése után a DVTK elleni keretbe.

A mérkőzés első perceiben, ahogy arra számítani lehetett, támadó szellemben lépett fel a hazai csapat, amivel többször is sikerült veszélyes akciót vezetniük. Ennek eredménye lett, hogy a 10. percben a vezetést is sikerült megszerezniük. Sanicanin bal oldalról érkező beadására, Marko Rakonjac ugrott fel és fejelt precízen a hosszúba. (1-0)

A gól után visszazártak a piros mezesek és mi kerültünk lépéskényszerbe. Dénes többször is zavart okozott a hazai kapu előtt, legígéretesebb ziccere Evangelou indítása után jött a 26. percben, fiatal támadónk azonban nem tudta elpöckölni a labdát a kiérkező hálóőr mellett. A kipattanó után még Sajbán és Ipalipo is a labdába ért, lőni azonban senki sem tudott.

Pillanatokkal később már a Diósgyőr vezetett gyors támadást. Franchu magabiztos labdavezetéssel teremtett magának lövőhelyzetet, a kapura tartó erős löketbe azonban Evangelou remek ütemben vetette bele magát, rendkívül fontos blokkot mutatott be.

Az első félidő legnagyobb gólhelyzete Sajbán Máté előtt adódott a 39. percben. Dénes használta ki a jobb oldalon nyílt területet és laposan tekert középre. Sajbán érkezett a center pozícióban és megelőzve a védőket, szemben a kapuval a léc fölé tekert.

A szünet előtt még Dénesnek és Ipalibonak is volt egy-egy próbálkozása, előbbi milliméterekkel haladt csak el a bal kapufa mellett. Lendületes első félidőt produkáltak a felek, a borzasztó időjárási körülmények között. Egy gólos DVTK vezetéssel mentünk szünetre.

A hátrány tudatában, aktívabban kezdtük a második félidőt és már az első öt percben kétszer veszélyeztettünk. Elsőként Szendrei próbálkozott egy fejessel, amit az elvetődő Sentic biztos kezekkel fogott. Nem sokkal később Dénes beadásába a csereként beállt Fucak tudott beleérni, a labda végül egy hazai védőről pattant a kapuba, horvát támadónk azonban már lesen volt a centerezés során.

Szendrei rendkívül agilisan jött ki a folytatásra és az 52. percben ismét próbálkozott, ezúttal lábbal. Jobb oldalról cselezte be magát a tizenhatoson belülre, ahonnan tisztán lőhetett ballal. A játékszer nem sokkal szállt kapu fölé.

Az 55. percben aztán sikerült az abszolút megérdemelt egyenlítés. Dénes immár sokadik alkalommal tekert ígéretesen középre a jobb szélről. A beadásra ezúttal Mim Gergely érkezett a túloldalról és védőjét megelőzve középről, meglehetősen távolról, nagy erővel a bal alsó sarokba fejelt. (1-1)

Az egalizálás után sokkal nyíltabb lett a játék, a DVTK ismét hajtott a vezető találatért, ami a 68. percben egy pontrúgásból megtörtént. A túloldalon csereként beállt Moha szöglete eljutott a tömegben helyezkedő Szatmári Csabához, aki mintegy öt méterről a bal sarokba bólintott. (2-1)

A 85. percben Croizet próbálkozása vágódott le egy diósgyőri védőről, majd Szendrei készítette le Nyírinek, aki közelről tüzelt. A lövést Holdampf tudta blokkolni, a labda szögletre pattant. Croizet lövésénél VAR vizsgálat indult egy szabálytalannak tűnő kezezés miatt, Antal Péter végül nem ítélt büntetőt.

A hét perces hosszabbítás bár hozott izgalmakat, igazán nagy ziccert nem sikerült kialakítanunk és az állás már nem változott. Három fejjel szerzett találat alakította ki a végeredményt a rangadón, amit a hazaiak 2-1 arányban megnyertek.

MIM GERI egalizált a második játékrész elején és ezzel megszerezte második gólját az idei kiírásban.

„A gólnál kicsit távolról fejeltem meg a labdát, de a beadás nagyszerűen jött és tudtam erőt adni a fejesbe. Örülök, hogy gólt szereztem, de nagyon bosszantó a vereség, két elkerülhető, pontrúgásból érkező gól miatt kaptunk ki. A második félidőben sokkal jobban játszottunk az ellenfélnél, talán az egész szezon legjobb negyvenöt percét produkáltuk a szünet után. A helyzeteink ezúttal is megvoltak és úgy gondolom meg kellett volna nyernünk a meccset.”

MÁRTON GÁBOR, csapatunk vezetőedzője szerint ezúttal nem a jobb csapat nyert.

„A Diósgyőrnek sikerült szerencsésen a három helyzetből kettőt értékesíteni, de nem lettem volna elégedett egy ponttal sem. Rosszul kezdtük a meccset, a továbbiakban azonban jól játszottunk és sokkal több helyzetet alakítottunk ki. A hátrány után meg is fordíthattuk volna az állást és úgy gondolom akár a három pontot is megérdemeltünk volna, ma nem a jobb csapat nyert.”

Hamarosan, egymást követő két alkalommal is hazai környezetben léphetünk pályára. A bajnokság kilencedik körében az Újpest csapatát fogadjuk október 6-án, majd a válogatott szünetet követően, szintén Zalaegerszegen lépünk pályára a Győri ETO ellen. HAJRÁ, ZETE!

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

DVTK
30 SENTIC – 3 SZATMÁRI – 4 LUND – 5 CHORBADZHIYSKI – 7 RAKONJAC (84’ KAMPETSIS) – 10 JUREK (57’ ACOLATSE) – 11 GERA (57’ MOHA) – 15 SANICANIN – 25 HOLDAMPF – 29 FRANCHU (57’ KLIMOVICH) – 50 VALLEJO (65’ VANCAS)

ZTE FC
1 GUNDEL-TAKÁCS – 5 VÁRKONYI – 6 MIM – 9 SAJBÁN (46’ FUCAK) – 11 SZENDREI – 18 SANKOVIC – 21 CSÓKA (46’ MEDGYES) – 25 IPALIBO (82’ NYÍRI) – 41 EVANGELOU – 49 KISS (71’ SPOLJARIC) – 99 DÉNES (71’ CROIZET)