AZ FC AJKA CSAPATÁT FOGADTUK A SZÜNETBEN

Ezúttal sem tétlenkedünk a válogatott szünet alatt, péntek délelőtt a felnőtt keret az FC Ajka csapatát fogadta Zalaegerszegen egy edzőmeccs erejéig. A fiúk napsütéses időben léphettek pályára, több olyan játékos is szerephez jutott, akik kevesebb játékpercet szereztek az eddigiekben.

Már az első percekben vezetést szereztünk miután Safronov nagyszerűen ugratta ki saját térfeléről a középen induló Corizet. Karmesterünk első érintése hibátlan volt, előnybe került, bevezette a labdát a tizenhatosra és a megcélozta a hosszút. A próbálkozásba beleért a vendég kapus, a labda azonban így is a hálóban kötött ki. (1-0)

Ellenfelünk bátran játszott és nem sokkal a gól után ők is jelezték győzelmi szándékukat. A tizenhatosunk jobb sarkáról egy életerős lövés érkezett Németh Ervin kapujára, a labda a felső lécről pattant ki.

A 17. percben Ismét Croizet villant, ezúttal kiváló meglátással ívelt Sajbán Máté elé a bal oldalon, aki a mellette érkező Kiss Bencét választotta. Kiss egy lövőcsellel két védőt is elfektetett majd bal lábbal passzolt a bal alsó sarokba. (2-0)

Rövid időn belül Nyíri és Croizet összjátékából nagyszerű beadás érkezett a jobb szélről, amit Spoljaric tudott rögtön kapura lőni. A labda nem sokkal haladt el a felső léc fölött.

A 25. percben büntetőhöz jutottunk miután egy játékosunkat hátulról buktatták a bokszon belül. A tizenegyest Németh Dániel higgadtan értékesítette. (3-0)

Az első félidő végéhez közeledve a negyedik gólt is megszereztük Csonka András révén. Andris a labdajáratás után tiszta lövőhelyzetbe került mintegy tizennyolc méterre a kaputól. Megnézte a jobb sarkot és precízen helyezett a célba. (4-0)

A szünet után a játék kiegyenlített volt, igazán nagy helyzetet egyik csapatnak sem sikerült kialakítani egészen a 65. percig. Ekkor Croizet kanyarított egy labdát középről a bal oldalvonal felé, a játékszerrel Krajcsovics indult meg, szép cselekkel próbálta meg bejátszani magát a kapu elé, a védők az utolsó pillanatban tisztáztak.

Nem sokkal később a vendég kerültek ígéretes lövőhelyzetbe Major beadása után. Borsos Filip rögtön gurított a jobb alsó sarok felé, a labda nem sokkal haladt el a kapufa mellett.

A hajrához érve Krajcsovics Ábel sokadik alkalommal kapott ígéretes labdát a bal oldalon. Fiatal szélsőnk ezúttal ütemet nyert védője ellen és élesen gurított a kapu elé. A középen érkező Croizet nem sokkal maradt le a száz-százalékos ziccerről.

Pár perccel később hasonlóan a bal szélről ezúttal Medgyes tekert középre, a labda tisztán találta a támadással fellépő Sajbánt, aki félmagasan, kapásból próbálkozott. A közelről érkező labdát Balogh Márton biztos kezekkel fogta.

Gól nélkül, de annál nagyobb iramban, több fizikai párharccal telt a második félidő. Az FC Ajka egy kapufáig, a mieink pedig négy találatig jutottak a barátságos találkozón.
Végeredmény ZTE FC – FC AJKA, 4-0.

Ne felejtsétek el, hogy a következő bajnoki mérkőzés ismét hazai pályán lesz! Október 20-án az ETO FC GYŐR csapatát fogadjuk a ZTE Arénában. A jegyek már elérhetők online, a linkre kattintva.
HAJRÁ, ZETE!

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

  1. FÉLIDŐ

NÉMETH E. – SAFRONOV – CSÓKA DÁ. – CSONTOS – NYÍRI – CSONKA – KISS – SPOLJARIC – CROIZET – SAJBÁN – NÉMETH D.

  1. FÉLIDŐ

NÉMETH E. (BARBARICS) – SAFRONOV (EVANGELOU) – CSÓKA DÁ. (VÁRKONYI) – NYÍRI – CSONTOS (MEDGYES) – IPALIBO – BAKTI – KRAJCSOVICS – SAJBÁN – VOGYICSKA – CROIZET