Két gólos hátrányból nyert mérkőzést a ZTE testvércsapata

Testvéregyesületünk, az NK Nafta Lendva az idei szezonban már a legfelsőbb szlovén ligában tevékenykedik. Hét fordulón van túl a három ZTE kölcsönjátékost is soraiban tudható PRVA Liga újonc. Az elmúlt hétvégén a Domzale ellen sikerült felettébb fordulatos mérkőzésen begyűjteni a három pontot, úgy, hogy az 5-2 arányú győzelemben a zalaegerszegi kölcsönjátékosok is nagy szerepet vállaltak.

RÖVIDEN A MÉRKŐZÉSRŐL

A vendégek már a huszadik percben két gólos előnyre tettek szert, ezt a hátrányt azonban még a szünet előtt sikerült ledolgozni Kálnoki-Kis és Georgievski góljaival. A második játékrészre hatalmas elszántsággal jöttek ki a Lendva játékosai és Georgievski második találatával a vezetést is hamar sikerült megszerezni. Nem sokkal később Klausz Milán szemfülesen csapott le egy védelmi hibára, amiből aztán Lampreht már csak szabálytalanul tudta megállítani a lendvai kilencest, a játékvezető piros lappal büntette az esetet. A kiharcolt szabadrúgáshoz, a másik zalaegerszegi fiatal, Szalay Szabolcs állt oda és rendkívül precízen varrta fel a labdát a jobb felső sarokba. A folytatásban aztán maga Klausz is betalált, a 65. percben egy kiugratást követően a Domzale hálóőre hiába hagyta el kapuját, Milán higgadtan pöccintette át a kiérkező kapust, beállítva ezzel az 5-2-es végeredményt.

 

BOZSIK JÓZSEF, vezetőedző számára külön öröm, hogy játékosai megmutatták, mentálisan is rendkívül erősek tudnak lenni.

„A korai hátrány ellenére, nem játszottunk alárendelt szerepet a mérkőzés első harminc percében sem, de ellenfelünknek sikerült két pontrúgásból, két számunkra mondhatni szerencsétlen gólt szereznie. Örömmel töltött el, hogy a történtekre a csapat nagyon jól reagált és a megfelelő türelemmel és érzelmileg stabil játszottunk a folytatásban is. Ez a hozzáállás hozta meg a gólokat és így tudtuk megfordítani a találkozót. Gratulálok a srácoknak, mert ezúttal sikerült a teljesítményt és az eredményességet egyensúlyba hozni!”

Lendván minden körülmény adott a fejlődésre, a tapasztalat szerzésre, valamint, hogy a kölcsönben szereplő fiataljaink megkapják a megfelelő mennyiségű játéklehetőség. Jelenleg három ZTE játékos szerepel a szlovén élvonalban.

KLAUSZ MILÁN mindössze tizenkilenc éves, de kivételes gyorsasággal vette fel a Prva Liga ritmusát. Hét mérkőzés alatt három gólnál jár a bajnokságban és elmondása szerint legfőbb egyéni célja, hogy mesterhármast szerezzen az idei szezon során.

„Nagyon jó érzéssel töltött el és kulcsfontossággal bírt, hogy két gólos hátrány után, még a félidő előtt sikerült egyenlítenünk. Véleményem szerint ez a siker leginkább annak köszönhető, hogy a csapat erős volt mentálisan.”

„Támadóként az ellenfél védelmével rendszeresen harcolnom kell és bár az észrevételeim alapján a szlovén első osztály technikailag kevésbé fejlett, mint a magyar, fizikálisan annál inkább megerőlteti a játékosokat.”

„A kölcsönszerződésem legfontosabb szempontja az volt, hogy a lehető legtöbb játékpercet a pályán töltsem és ez egyelőre kedvezően alakul. A szezon során szeretnék minél előrébb jutni a csapattal, az egyéni célom tizenöt gól és örülnék, ha mesterhármast tudnék szerezni valamelyik találkozón.”

SZALAY SZABOLCS csakúgy, mint csapattársa Klausz, minden mérkőzésen pályára lépett a szezonban. Ezúttal a 39. percben szállt be és a kupadöntőről is jól ismert precizitással értékesítette a kiállítást követő szabadrúgást.

„Amikor a pályára léptem két gólos hátránynál, a fejemben csengtek a mester szavai, miszerint olyan karakteres játékosokra van szükség, akik a nehéz pillanatokban is tudnak jól teljesíteni. Hittem magamban és csapatban is, tudtam, hogy képesek vagyunk megfordítani a mérkőzést és így is lett.”

„Az elmúlt héten külön a csapattársakkal is sokat beszélgettünk arról, hogy mit tehetnénk annak érdekében, hogy a játékunk eredményes legyen. Úgy érzem a hétvégi mérkőzés a szív diadala volt, szükség volt rá és ez most mentálisan is nagy lendületet adhat nekünk.”

„Nagyon sokat gyakoroltam korábban és most is nagy hangsúlyt fektetek a pontrúgások elvégzésére. Az edzések után rendszeresen plusz munkát végzek, több figyelmet fordítok rá és az önbizalmam is a helyén van ahhoz, hogy a labda mögé álljak.”

SENKÓ ZSOMBOR három mérkőzésen védte a Nafta kapuját az idei szezonban, legutóbb, a Domzale ellen negyvenöt percet kapott. Csapattársa, Zan Mauricio személyében azonban komoly vetélytársa akadt és a hálóőröknél elengedhetetlen a folyamatos, kiváló teljesítmény.

„Sajnos gyorsan kaptuk az első gólt egy szögletből, ami elkerülhető lett volna, csakúgy, mint a második. A játékunk azonban végig rendben volt és már a szünetre is döntetlennel mehettünk el. A második játékrészre egy kisebb sérülés miatt sajnos már nem tudtam kijönni.”

„Mauricio a szememben nem vetélytárs, inkább baráti viszonynak mondanám a köztünk lévő kapcsolatot. Mindig magamnál szeretnék jobb és jobb lenni és teljes mértékben sosem vagyok elégedett, mindig többet várok el magamtól. A szakmai stábbal és a csapattal is nagyon gördülékenyen megy a közös munka és úgy gondolom az elvárásoknak is megfelelek. Remélem, hogy ez a szezon hátralévő részében is így lesz.”

Az NK Nafta Lendva újoncként jelenleg a nyolcadik helyet foglalja el a tabellán, elkerülve ezzel az osztályozó és egyenes kiesést jelentő zónát. A következő bajnoki fordulóban a Celje csapatával mérkőznek meg, azután már csak a Maribor hiányzik majd, hogy a tíz csapatos bajnokság minden résztvevőjével találkozzanak.

Testvércsapatunknak és a kölcsönben lévő játékosainknak innen Zalaegerszegről is sok sikert kívánunk!
HAJRÁ, LENDVA!