A Paks csapata ellen folytatjuk szombaton

Tovább menetelünk az OTP Bank Ligában és újabb nehéz feladat vár ránk, hiszen a Magyar Kupa címvédője, a Paksi FC érkezik Zalaegerszegre a harmadik fordulóban. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a paksiak még versenyben vannak a Konferencia Liga selejtező szakaszában és a Mornar elleni visszavágó miatt, a mérkőzésünk időpontját vasárnapról, szombat estére módosították.

A Bognár György vezette együttes négy ponttal áll a tabellán az első két kör után. Döntetlennel kezdtek a DVTK otthonában, majd egy végsőkig kiélezett csatában, a hosszabbításban tudtak három pontot szerezni az Újpest ellen. A „Magyar csapat” rendkívül impozáns teljesítményt nyújtott az előző idényben. Az ezüstérem mellett sikerült felülkerekedniük a bajnok Ferencváros ellen a Magyar Kupa döntőjében. Az idény első Paks – ZTE mérkőzése így mondhatni a kupagyőztesek harca, hiszen az idei és tavalyi címvédő feszül egymásnak a hétvégén.

Két nagyon nehezen megemészthető vereségen vagyunk túl és fontos, hogy a játékosok erősek legyenek mentálisan az első két fordulóban történtek után. Kiss Bence nagyon jól mozgott a középpályán, tovább folytatva tavaszi formáját, a Puskás Akadémia ellen egy újabb gólpasszt is kiosztott, amivel megszületett a csapat első bajnoki gólja a szezonban. Bence a következő gondolatokat osztotta meg velünk a zöldek elleni találkozó előtt:

„Minden mérkőzés nehéz a bajnokság során és ez a Paks elleni sem lesz kivétel. Úgy gondolom mivel az ellenfelünk hetek óta az európai kupasorozatban is érdekelt, ezért frissebbek leszünk és ezt ki kell használnunk. Mindenképp szeretnénk kiharcolni az első győzelmet és hazai pályán, ha kijavítjuk az előző két mérkőzésen elkövetett hibákat, erre jó esélyünk van.”

„Az elmúlt két forduló után a csapat nagy része pár napig csalódott volt, hiszen ebben a két meccsben nem volt benne, hogy nulla ponttal jöjjünk ki. Tovább kell lépni, hamarosan itt az újabb lehetőség a javításra és úgy gondolom vannak biztató jelek a pályán, amikre építkezhetünk. Hétvégén csak a győzelem elfogadható és szeretnénk megörvendeztetni a szurkolóinkat egy győzelemmel, mindenki a maximumot fogja nyújtani a pályán, amivel úgy gondolom eddig sem volt probléma.”

Élvonalbeli huszonnyolcadik összecsapásunkra készülünk a Paksi FC ellen és az előző huszonhét találkozó mérlege teljes egyensúlyban pihen. Kilenc ZTE győzelem mellett, kilenc döntetlen és szintén kilenc paksi győzelem született a múltban. A legutóbbi mérkőzésünket csak úgy, mint most, hazai környezetben játszottuk, akkor Mim és Windecker zörgették meg a hálót az 1-1-es döntetlen során.

Ne felejtsétek tehát, hogy a Paksi FC csapatával augusztus 10-én, szombaton mérjük össze tudásunkat, a találkozó 19:45-kor kezdődik majd! Jegyek továbbra is elérhetők a honlapon, biztatunk minden szurkolót, hogy látogasson ki a ZTE Arénába és szurkoljuk ki együtt a csapat első bajnoki győzelmét! MINDENT BELE, ZETE!