Dénes Csanád Vilmos újra ott volt Magyarország U21-es válogatott keretében az október 10-15 között rendezett EB selejtező főcsoportjának utolsó két mérkőzésén. A meghívottak között ezúttal szintén helyet kapott a 2005-ös születésű Klausz Milán is.

Korosztályos nemzeti csapatunk elsőként október 10-én fogadta Máltát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

„Nagyon örülök, hogy újra meghívót kaptam a válogatottba és ismét pályára tudtam lépni az Európa-bajnokság selejtezőjén. Erre Málta ellen volt lehetőségem, ahol 2-1-es állásnál szálltam be és annak ellenére, hogy nyerni tudtunk, úgy gondolom a csapat sem a legjobb formáját mutatta és én sem voltam megelégedve magammal.”

Fotó: Nemzeti Sport

 „A győzelem azonban rendkívül fontos volt, hiszen ezt a nyertes mentalitást tudtuk tovább vinni aztán Belgium ellen. Ott egy nagyon jól összerakott és pontosan követett taktikával, egy korán megszerzett vezetéssel sikerült felülkerekedni a belgákon az utolsó selejtező mérkőzésünkön. Ez a tapasztalat, pozitív élmény nekünk fiatalabbaknak és az idősebb játékosok számára is meghatározó lehet a következő évre.”

A végső percekben mindkét alkalommal szerephez jutott és szintén gyűjtögeti válogatott perceit Klausz Milán, aki kölcsönszerződését tölti testvérklubunk, az NK Nafta Lendvaszíneiben.

„Nagyszerű élmény volt részt venni az U21-es válogatott összetartásán ilyen fiatalon. Bár nem kaptam sok játékpercet, mindkét mérkőzésen becseréltek és örülök, hogy debütálhattam. A csapat nagyszerű és kiemelkedő a korosztályában, ezt alátámasztja a két mérkőzés eredménye, a Belgium ellen elért győzelem úgy gondolom, bravúros teljesítmény.” osztotta meg velünk Milán.

Az U21-es magyar válogatott tíz forduló után végül 16 ponttal a negyedik helyen végzett a „B” jelű csoportban, a Spanyolország és Belgium mögött lemaradó Skócia jobb gólkülönbség miatt előzte meg a mieinket.

Vilinek és Milánnak gratulálunk az újabb nemzeti színekben szerzett percekhez!