A Ferencváros halasztási kérelme miatt ezen a héten tétmérkőzés nélkül maradt NBI-es csapatunk, akik a formában maradás reményében az osztrák TSV Hartberg együttesével csaptak össze, péntek délután. 

A Szombathelyen megrendezett zártkapus találkozó remek lehetőség volt játékosaink számára, hiszen ezáltal még nagyobb hangsúlyt tudtak fektetni a Debrecen elleni bajnokira.

Ellenfelünk már az első percektől fogva átvette a kezdeményezést. Többet birtokolták a labdát, és a kapunkra is veszélyesebbek voltak.

A találkozó 16. percében egy oldalról beadott labda után szerezte meg a vezetést az osztrák gárda. (0-1)

Nem sokkal később Bakti beadására érkezett Safronov, a vendégek kapusa azonban hárítani tudott.

Az első félidő második részében sokat javult a játékunk, villámgyors szélsőink többször is veszélyes helyzetet tudtak teremteni.

Az utolsó percekben Németh Ervin óriási bravúrral hárított, majd következhettek Márton Gábor cseréi.

A második játékrész tizedik percében azonban ismét egy oldalról történő beadásból szereztek gólt a vendégek. (0-2)

Nem sokkal később Németh Dániel fejelte a kapu mellé a játékszert, majd a 67. percben bejött cserék sokat lendítettek játékunkon, és átvettük a kezdeményezést.

Rögtön a váltások után Németh Dánielnek sikerült megzörgetni a felsőlécet, majd Sajbán és Dénes is lövéssel próbálkozott, de a kapus rendre hárítani tudta a lehetőségeket.

A 81. percben Dénes Vilmos egyéni villanását követően Németh lőtt a kapuba, azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

Négy perccel később viszont megtört a jég. Sajbán Máté harcolt ki egy büntetőt, amit Németh Dániel magabiztosan értékesített. (1-2)

A mérkőzés végül az osztrák elsőosztályban szereplő klub győzelmével ért véget, a felkészülés szempontjából viszont labdarúgóink értékes játékperceket szereztek. 
 

Jövő héten pedig számunkra is folytatódik az OTP Bank Liga, egy DVSC elleni találkozóval.

Összeállítás: 

Németh E. (67' Gundel-Takács) - Cubrilo (46' Mecséri, 67' Kiss), Bodrogi (46' Szendrei), Safronov (46' Várkonyi), Nyíri - Csóka Do. (67' Mim), Ipalibo (56' Sankovic), Bakti, Vogyicska (67' Dénes), Spoljaric (67' Sajbán) - Németh D.

Hajrá, Zete!