KRISTIAN FUĆAK INTERJÚ

- Hogy érzed magad a klubnál?

- Nagyon jó csapatunk van és boldog vagyok, hogy itt lehetek. Keményen dolgozunk és ez egy remek lehetőség számomra is, hogy újra formába hozzam magam a sérülésem után. Fejlődni szeretnék és ehhez a klubnál lévő körülmények minden szempontból megfelelnek.

- Mekkora lendületet adott, hogy az első tétmérkőzésen betaláltál, majd rögtön a kezdőben találtad magad a hazai bajnokin?

- Fontos volt a kezdet és jót tett a mentalitásomnak, hogy gólt szereztem, de a bajnokságban is szeretném segíteni a csapatot. Tavaly már voltam itt, igaz akkor még ellenfélként, már akkor láttam, hogy a klubnak remek stadionja van, és nagyszerű szurkolói.

- Milyen különbséget tapasztaltál az elmúlt fordulók során a magyar és a horvát mezőny között?

- A magyar bajnokság nagy erős, sok a fizikai párharc és ezért úgy gondolom nehezebb is helytállni a pályán. Csatárként, az ellenfelek védőit tudom felhozni példának, akik rendszerint jó fizikai állapotban vannak és a megfelelő agresszivitással lépnek fel. Ez persze nem probléma, támadóként szeretek megküzdeni a gólokért, úgy érzem kevés idő kell hozzá, hogy visszanyerjem a legjobb formámat.

- Sokszor láthatjuk a mérkőzéseken, hogy nem félsz visszalépni a védősor mögé és lekérni a labdákat, egy-egy passzal kivenni a részed a támadások építéséből. Mennyire a te stílusod az, amit a szakmai stáb kér tőled?

- Az előző csapatomban sokszor kérték, hogy lépjek vissza és tartsam a labdát, egy passz után gyors akciókat tudtunk vezetni. Itt úgy gondolom a stáb szeretné tőlem, ha többet indulnék előre, nekem pedig szükségem van egy kis időre, hogy egy másik rendszerhez is tökéletesen alkalmazkodjak, de amit kérnek tőlem, minden energiámmal azt teszem.

- Van esetleg jelentése a hetes mezszámnak?

- Mindig azt mondom, hogy a mezszámnak nincs különösebb jelentősége, de én is tudok embereket kapcsolni az enyémhez. A hetes számmal igazából Cristiano Ronaldo és nagyon jó barátom, egykori kapitányom Vedran Jugović előtt tisztelgek.

- Milyen szempontok alapján választottad a ZTE FC-t?

- Már korábban is láttam, amikor itt játszottam az Osijek csapatával, hogy ez egy nagyon jó klub. Beszéltem pár ismerőssel, akik megerősítettek a döntésemben. Špoljarić és Mance sok jót mondtak az edzésekről, a stábról, a pályák minőségéről és őket már régóta ismerem. Antonio, mint én, Fiume városában született és együtt játszottunk Eszéken.

 

Köszönjük az interjút Kristian, további jó munkát!
Thank you for the interview Kristian, keep up the good work!