Ismét a hosszabbításban volt kegyetlen hozzánk a sors

Hetedik alkalommal léptünk a Pancho Aréna gyepére a magyar élvonal történetében vasárnap este, az OTP Bank Liga 2. fordulóján. A Puskás Akadémia felállása azonos maradt az első forduló kezdőcsapatával, Márton Gábor pedig a támadósorban változtatott, Spoljaric helyére ezúttal Németh Dániel került a kezdő tizenegybe.

Az ötödik percben jártunk, amikor hideg zuhanyként, egy sarokrúgásból korai vezetést szerzett a Puskás Akadémia. Nissila hajtotta végre a szögletet, az ívelés jól kanyarodott és tisztán találta a védőkről leszakadt Jakub Plseket, aki szinte álló helyzetből fejelte nagyon pontosan a bal sarokba a labdát. (1-0)

Az első negyedórában a labda birtoklását mindkét csapat próbálta megbecsülni, mi több beadással is próbálkoztunk, amik nem értek célba. Safronov és Várkonyi vállvetve nagy csatát vívtak az első fordulóban duplázó, komoly veszélyt jelentő Lamin Colley-val.

A mérkőzés harmadához közeledve magunkhoz vettük a kezdeményezés jogát és próbáltunk türelmesen, építkezve közelebb jutni az ellenfél kapujához, a hazaiak védekezése azonban összehangolt és magabiztos volt.

A 33. percben egy gyors támadást vezettek végig a fehér mezesek. Nagy Zsolt jó ütemben ugratta ki a mellette felfutó Brandont, aki lendületből, rögtön centerezett. A lapos, erős labdára Soisalo érkezett és lőtt a kapuba, de a partjelző azonnal jelzett, majd a VAR is megerősítette, hogy a finn játékos lesállásról indult. A találat érvénytelen maradt és továbbra is egy gól volt a különbség.

Az első félidőben támadásaink túlnyomó részét beadásokkal fejeztük be, amik nem hozták meg a kellő eredményt. Ziccert, veszélyes helyzetet nem sikerült kialakítanunk. A 43. percben Szendrei révén eljutottunk az első lövésig, csapatkapitányunk bal lábbal tekert a tizenhatos sarkáról, de nem találta el a kaput. Ez volt az első játékrész utolsó mozzanata, a szünetben egy gólos hátránnyal fordultunk.

Bátran jöttünk ki a folytatásra és több időt töltöttünk az ellenfél térfelén. Az 50. percben Mim Gergely a bal szélről cselezett befelé és amikor tisztára játszotta magát erőteljes lövéssel vette célba a rövid oldalt. Pécsi Ármin, a hazaiak hálóőre résen volt és vetődve szögletre ütötte a labdát.

A 66. percben Sajbán megszerezte a szezon első Zete gólját! A csereként beállt Croizet passzolt Kiss Bencéhez, aki már a tizenhatoson belül találta magát. Az egyébként egész mérkőzésen aktív, agresszív passzokkal mutatkozó Kiss tálalt Sajbán Máté elé, aki higgadtan gurított a jobb alsó sarokba. (1-1)

Negyedórával a rendes játékidő vége előtt egy jobb szélről indított beívelés találta meg ismét Plseket, aki mielőtt a hálóba fejelt, Gundel-Takács Bencét meglökve, szabálytalanul teremtette meg magának a lehetőséget. A bíró azonnal sípolt és a VAR szobában is megerősítették Dr. Csonka Bence, játékvezető döntését.

A hajrához érve nagyszerű játékkal vezettünk végig egy kontrát, aminek a végén ismét Sajbán került nagy helyzetbe. Gólszerzőnk ezúttal a lövés helyett a cselt választotta, ami rossz döntésnek bizonyult és Maceiras megszerezte Máté lábai alól a labdát. Nem sokkal később, a másik oldalon ezúttal is Plsek veszélyeztetett, mintegy húsz méterről lőtt és a játékszer centikkel kerülte el a jobb felső sarkot.

A sors ismét a hosszabbításban volt kegyetlen hozzánk. A 92. percben ezúttal is egy jobb szélről érkező beadás volt az, amit nem sikerült levédekeznünk. Komáromi beívelése a lendületből érkező Nagy Zsoltot találta meg a túloldalon, aki Vogyicska mellől tudott kibújni és a hosszú sarokba fejelni. A ráadás percei aztán leperegtek és ismét egy utolsó pillanatban elszenvedett gól döntött az ellenfél javára.
A végeredmény PUSKÁS AKADÉMIA FC – ZTE FC, 2-1.

A 2024/25-ös bajnoki szezon első zalaegerszegi találatát Sajbán Máté szerezte, aki így nyilatkozott a mérkőzést követően:

„A gólunk után voltak még veszélyes támadásaink, lehetőségeink, de sajnos nem tudtuk megfordítani a mérkőzést. Az én akciómnál is megszerezhettük volna a vezetést, a visszahúzós csel azonban nem sikerült, a labda beragadt a lábamnál és vállalom a felelősséget a kihagyott helyzet miatt. Én is az idősebb, tapasztaltabb játékosok közé tartozok és tudom, hogy az ilyen hibák nem férnek bele. Szomorú vagyok, hogy visszajöttünk a meccsbe és ahogy legutóbb, most is az utolsó pillanatban kaptunk gólt, amit a továbbiakban el kell kerülnünk, hogy pontokat szerezzünk.”

A harmadik fordulót illetően, mivel a Paks 2024.08.13-án fogja játszani a következő Konferencia Liga selejtező mérkőzését, az ellenük lévő találkozónk időpontja módosításra került. 2024. augusztus 10-én, 19:45 órai kezdéssel fogadjuk őket a ZTE Arénában.

Várjuk a szurkolókat a következő hazai összecsapásra! Hajrá, Zete!

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

PUSKÁS AKADÉMIA FC

91 PÉCSI – 9 COLLEY – 14 GOLLA – 15 PLSEK – 16 NISSILA (91’ VÉKONY) – 17 STRONATI – 20 SOISALO (56’ LEVI) – 22 SZOLNOKI – 23 MACEIRAS – 25 NAGY – 33 BRANDON (57’ KOMÁROMI)

ZTE FC

1 GUNDEL-TAKÁCS – 3 SAFRONOV – 5 VÁRKONYI – 6 MIM (87’ CUBRILO) – 9 SAJBÁN – 11 SZENDREI – 18 SANKOVIC – 23 MEDGYES – 49 KISS – 97 NÉMETH (57’ NÉMETH) – 99 DÉNES (76’ VOGYICSKA)