4-1-es győzelem a Tatabánya ellen

A válogatott szünetben sem tétlenkedett csapatunk, a heti edzéseket egy péntek délelőtti edzőmérkőzéssel koronázták meg, hazai pályán, ahová a jelenleg az NB II-ben szereplő Tatabánya csapata érkezett. 

Első félidő: kiegyenlített kezdés, majd vezetés a Tatabánya részéről

A találkozó lendületesen indult, mindkét együttes energikusan kezdte meg a játékot. Az első negyedórában egyik csapat sem tudott komoly helyzeteket kialakítani.

A 21. percben a Tatabánya vezetett egy szép támadást, ami azonban nem végződött góllal. Nem sokkal később azonban sikerült kihasználniuk egy szabadrúgást, amelyből megszerezték a vezetést. Az ellenfél pontrúgása jól helyezett volt, csapatunk védekezése pedig késlekedett, így a vendégek 0-1-es előnyre tettek szert. (0-1)

Az első félidő végéhez közeledve próbálkozásaink egyre erőteljesebbé váltak. A legígéretesebb helyzet Csóka Dominik nevéhez fűződik, aki egy csúsztatással veszélyeztetett, azonban próbálkozása sikertelen maradt. Az utolsó nagy lehetőség Kiss Bence előtt adódott, aki egy erős lövéssel próbálkozott, ám a labda a jobb kapufát találta el. 

Második félidő: fordítás és magabiztos győzelem

A második játékrész elején gyorsan egyenlítettünk. Bakti remek beadása találta meg Mim fejét, aki higgadtan értékesítette a helyzetet, így 1-1-re módosult az állás. Ez a találat érezhetően feldobta csapatunkat, és a lendületesebb játék meghozta az eredményeket. Az egyre intenzívebb támadások sorra követték egymást. 

A mérkőzés következő fordulópontja akkor követekezett be, amikor az ellenfél egyik játékosa szabálytalankodott Mim ellen a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Spoljaric magabiztosan értékesítette, ezzel 2-1-re alakítva az eredményt. (2-1)

Nyíri Vince a mérkőzés hátralévő részében két gólpasszt is kiosztott. Mindkét alkalommal jobbról érkezett a beadás, az elsőt Mim fejezte be, a másodikat pedig Spoljaric értékesítette. Így végül a két játékos két-két góllal zárta a mérkőzést, míg csapatunk magabiztosan 4-1-re nyert. (4-1)

 

Összeállítások: 

Első félidő: Gundel-Takács - Cubrilo, Medgyes, Evangelou, Bodrogi, Szendrei - Kiss, Ipalibo, Sajbán - Németh D., Csóka Do. 

Mádosik félidő: Németh E. - Nyíri, Stefanos, Csóka, Cubrilo - Ipalibo, Vogyicska, Bakti -Spoljaric, Mim, Fucak   csereként érkezett a félidő során: Csontos, Sankovic