KORAI ELŐNY UTÁN FORDÍTOTT A DEBRECEN

Egy rövid szünetet követően ismét bajnoki mérkőzést játszhatott csapatunk, ahogy a szombat délután, lassan szombat estére fordult. Az OTP Bank Liga 6. fordulóján Debrecenbe látogattunk azzal a céllal, hogy visszavágjunk a tavalyi szezon vereségei után és pontokat raboljunk a DVSC otthonából.

A célunk eléréséhez pedig nem is kezdhettünk volna jobban, az 5. percben sikerült gólra váltanunk a találkozó első sarokrúgását. A kicsiben lejátszott szögletet követően Medgyes kanyarított középre a bal szélről, beadására mélységből érkezett Szendrei, akinek sikerült mindenki fölé emelkedni és átfejelni a labdát a kapu jobb oldalánál lévő szabad területre. Dénes Csanád Vilmos reagált a leggyorsabban és a felső léc alá emelve, rendkívül higgadt befejezéssel szerzett előnyt. (0-1)

A 12. percben ismét egy szöglet után tudtunk veszélyeztetni. Hasonlóan Medgyesre jött ki a játék, aki a középen helyezkedő Dénes fejére varázsolta a labdát. Gólszerzőnknek sikerült kibújni a védők között és a hosszú oldal irányába csúsztatott, a fejes azonban elhaladt a bal kapufa mellett.

A félidő feléhez érve már átvette a kezdeményezést és többet birtokolta a labdát a hazai csapat. A 28. percben Dzsudzsák távoli lövése kipattant Gundel-Takácsról, a labdára a piros mezesek értek oda előbb, de Szűcs lövés helyett a passzt választotta és Safronov tisztázni tudott.

Közelítve a szünethez a Debrecen állandósítani tudta a nyomást és Safronov mellett Szendrei és Várkonyi is több fontos blokkot, szerelést mutattak be. A 36. percben védőink között aztán egy beívelés megtalálta Baktit, aki remekül fejelt, hálóőrünk azonban, repült és magabiztosan fogta a debreceni próbálkozást.

Nem sokkal később lábbal is tesztelték Gundel-Takács reflexeit. Szécsi tizennégy méterről eresztett el egy erős, felső sarokba tartó lövést. Kapusunk hatalmas védéssel őrizte meg csapatunk előnyét a 39. percben.

Rúsz Márton, játékvezető négy percet hosszabbított az első félidő végén, amit sikerült nagy fegyelemmel és koncentrációval kivédekezni az agilis DVSC ellen. Gundel-Takács összesen hat, két felettébb látványos védést mutatott be, így Dénes Csanád Vilmos korai találatának köszönhetően, egy gólos vezetéssel térhettünk pihenőre. FÉLIDŐ, DVSC 0 – 1 ZTE FC

A folytatásban, rögtön a kezdés után megduplázhattuk volna az előnyt, Sajbán jobb szélről érkező passza után azonban, Dénes már leshelyzetben kapta a labdát és így hiába passzolt a jobb alsó sarokba.

A Loki is folytatta élénk támadójátékát és elsőként Lagator járt közel az egyenlítéshez, amikor mintegy 22 méterről óriási, távoli bombával próbálkozott, a lövés a kapufáról pattant ki. Az 51. percben aztán Safronov, Báránnyal szembeni megmozdulását szabálytannak ítélte meg a játékvezető és hosszas VAR elemzés után tizenegyeshez jutott a hazai csapat. A büntetőt Dzsudzsák Balázs értékesítette. (1-1)

A 65. percben másodszor is betalált a DVSC. Dzsudzsák remek labdával ugratta ki a mélységből induló Ferenczi Jánost a pálya bal oldalán. A rutinos játékos nagyszerűen vette át a labdát és esélyt sem adva a kapusunknak, nagy erővel a hálóba lőtt. (2-1)

A találkozó utolsó harmada csendes mederben csordogált. A piros mezesek magasan védekeztek, többet birtokolták a labdát és sok beadással próbálkoztak, ezek azonban nem okoztak igazán nagy veszélyt. A 89. percben Németh előtt adódott lövőhelyzet a debreceni kapu előtt, a lövés azonban nem volt pontos és már Spoljaric sem tudott beleérni úgy, hogy az számunkra kedvező irányt váltson.

A 96. percben nem sikerült helyzetet teremtenünk egy pontrúgás során és a kontrával megindulhatott a Debreceni VSC. A Loki csapatkapitánya ismételten remek passzal ugratta ki csapattársát, ezúttal a csereként beállt Brandon Domingues-t. A francia légiós bevezette a labdát tizenhatoson belülre, áthámozta magát védőjén és Gundel-Takács mellett, a hosszú sarokba gurított. (3-1)

Veszélyesebben játszott a hazai csapat és egy sokáig vizsgált büntetővel sikerült a második félidő korai szakaszában egyenlíteniük. Dénes Csanád Vilmos ismét betalált, a debreceniek klasszisa, Dzsudzsák Balázs pedig góllal és két gólpasszal zárta a mérkőzést. VÉGEREDMÉNY, DVSC 3 – 1 ZTE FC

Hamarosan válogatott szünet következik, így a hetedik bajnoki fordulóra még várnunk kell, azonban így sem maradunk mérkőzés nélkül. Szeptember 14-én megkezdjük szereplésünket a Magyar Kupában, az első körben Hatvanra látogatunk. Azt követően 21-én a Kecskeméti TE csapatát fogadjuk majd a ZTE Arénában.

A szünet alatt két játékosunkért is szoríthatunk, Dénes Csanád Vilmos és Várkonyi Bence is bizonyíthat majd az U21-es válogatott keretben szeptember 1 és 10 között.

A korosztályos csapat egy felkészülési mérkőzést és egy UEFA EB-selejtező mérkőzést játszik az említett időszak során:

2024.09.05: Magyarország-Szlovákia (Barátságos mérkőzés)
2024.09.10: Magyarország-Spanyolország (EB-selejtező)

Fiataljainknak gratulálunk meghívóhoz és sok sikert kívánunk! HAJRÁ, ZETE!

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK

DVSC
16 MEGYERI – 4 PELLUMBI – 5 BATIK – 8 SZŰCS (89’ SZŰCS) – 10 DZSUDZSÁK – 11 FERENCZI – 13 SZUHODOVSZKI (90’ SHAGHOYAN) – 17 BÁRÁNY (81’ SILUE) – 30 STOJKOVIC – 77 SZÉCSI (86’ DOMINGUES) – 94 LAGATOR

ZTE FC
1 GUNDEL-TAKÁCS – 3 SAFRONOV (58’ EVANGELOU) – 5 VÁRKONYI – 6 MIM – 9 SAJBÁN (80’ SPOLJARIC) – 11 SZENDREI – 18 SANKOVIC – 23 MEDGYES – 49 KISS – 67 BAKTI (58’ NÉMETH) – 99 DÉNES (72’ NYÍRI)