Három játékost kérdeztünk az MTK elleni találkozó kapcsán

Fájó vereséggel indult számunkra az OTP Bank Liga 2024/25-ös idénye. A hosszabbításban elszenvedett gól beárnyékolja a péntek estét. A történtekről három játékossal is beszéltünk, akik megosztották gondolataikat többek között az érzéseikről, a mérkőzésről és arról, hogyan kell feldolgozni a nyitányon történteket.

GUNDEL-TAKÁCS BENCE

ÚJRA NB I.
„Az egyik szemem sír, a másik nevet. Örülök, hogy hat év után újra sikerült NB I-es mérkőzést játszanom, amiért nagyon sokat dolgoztam. Úgy gondolom nem lehetek teljesen elégedetlen, de boldog akkor leszek, ha a teljesítmény a győzelemmel, pontokkal párosul.”

A GÓL
„Stieber nagyszerű technikával rendelkezik ahhoz, hogy ezeket a beadásokat a megfelelő erővel, a megfelelő helyre adja be. A kapus még pont nem tud kijönni a labdáért, de egy könnyen, erővel megfejelhető labda érkezik a támadóhoz.”

TANULSÁG
„Demjénnek igazán nagy védeni valója nem volt, de a lövőhelyzeteket kialakítottuk és ezek már apró pontatlanságokon múltak. Ez sajnos egy ilyen nap volt, de emelt fővel kell tovább mennünk. Le kell vonnunk a tanulságokat és dolgoznunk kell érte, hogy elől és hátul is pontosabbak, élesebbek legyünk.”

MIM GERGELY

NEM VOLT BENNE
„Rendkívül fizikális meccs volt, sokat kellett dolgoznunk védekezésben is, amit szinte az utolsó pillanatig megoldottunk. Ebben az összecsapásban úgy gondolom nem volt benne a vereség, az első félidőben több lehetőségünk volt, mint a vendégeknek és akár a vezetést is megszerezhettük volna.”

DÖNTÉSEK
„A mérkőzéseken igyekszünk kihasználni a gyors játékosok képességeit a széleken. Amikor pedig a kapu közelébe jutunk a lehető legjobb döntést kell hoznunk és úgy gondolom tegnap többször is sikerült megtalálnunk a szabad embereket.”

GÓLOKAT SZEREZNI
„Bár előrébb játszottam, védekezésben így is legalább annyit be kellett segítenem, mint amikor öt védővel játszottunk. Nem vagyok teljesen elégedett a saját játékommal, a második félidőre az intenzív védekezés miatt már nem volt annyi energiám segíteni a támadásokat és ezen dolgoznom kell, hiszen szeretnék gólokat szerezni, többet, mint az előző szezonban.”

DÉNES CSANÁD VILMOS

DEBÜTÁLÁS
„Egy nagyszerű élmény, nagyon jó érzés volt pályára lépni az élvonalban, ráadásul kezdőként kaptam meg a lehetőséget, amit ezúton is köszönök. Az eredmény sajnos nem úgy alakult számunkra, hogy szerettük volna, de előre kell tekintenünk, a következő fordulóban lehetőségünk lesz javítani.”

EGY AZ EGY
„Én jól éreztem magam a pályán, élveztem a játékot. Szeretem az egy az egy elleni szituációkat, amiből bőven akadt a tegnapi nap folyamán. A felkészülési mérkőzéseken is látszott és tegnap is megmutatkozott, hogy a kapu előtt még nem vagyunk eléggé hatékonyak. Személy szerint két szituációra emlékszem, amikor hozhattam volna jobb döntést is, ezekből tanulnom kell.”

ANTONOV SÁRGA
„Szerencsére nem teljesen a térdemet találta el, hanem inkább a combom kapta a rúgást. Kis fájdalmat még most is érzek, de ez remélhetőleg pár napon belül elmúlik, nem sérültem meg. A szerelési kísérlet, amennyiben ezt lehet annak nevezni, mindezek mellett úgy gondolom veszélyes volt.

Köszönjük a fiúknak az értékelést és fel a fejjel! Hamarosan ismét lehetőségünk lesz a pontszerzésre, legközelebb augusztus 4-én, a Puskás Akadémia ellen. HAJRÁ, ZETE!