Bakti, Dénes, Mim és Németh osztották meg gondolataikat a Paks elleni mérkőzés után

A három gólos Paks elleni győzelem során több fiatal játékos is megmutatta a pályán, hogy mire képes. Márton Gábor a találkozót követően kiemelte, hogy bátorságra és időre van szüksége az alacsonyabb osztályból érkező, rendkívül fiatal játékosoknak. Őket kérdeztük az első bajnoki diadalról.

ELSŐ GÓL, MINDEN TEKINTETBEN

BAKTI BALÁZS az első fordulóban három percet kapott, a Puskás Akadémia ellen a kispadról figyelte az eseményeket, a legutóbbi fordulóban azonban már a kezdőcsapatban találta magát. Ezt a lehetőséget nagyszerű játékkal hálálta meg és tizenkilenc évesen, megszerezte első gólját az élvonalban, amivel mi is megszereztük a mérkőzés rendkívül fontos, első, vezetést jelentő találatát.

„Nagyon különleges érzés volt megszereznem az első találatomat az élvonalban, szeretnék továbbra is eredményes lenni és még több góllal segíteni a csapatot. A Paks ellen már az edzések során is kicsit más felállásban készültünk, így a játékunk is változott egy keveset. Az első két forduló után nem akartunk még egy fájó vereséget elszenvedni, ezért is tűnhettünk a pályán lendületesebbnek, elszántabbnak. Szeretnénk meccsről-meccsre bizonyítani a szurkolóknak és ezt legutóbb is megmutattuk.”

MIM & NÉMETH, NÉMETH & MIM

NÉMETH DÁNIEL az 58. percben lépett pályára és nem sokkal ezután gólpasszt osztott ki Mim Gergelynek, aki hat perc leforgása után Némethnek viszonozta ugyanezt a szívességet. A rövid időn belül szerzett duplának köszönhetően eldöntöttük a mérkőzést és nyugodtabban játszhattunk a hajrához érve, a srácok pedig gól és gólpasszal zártak. A szintén fiatal, húszéves Németh Dánielt arról is kérdeztük, milyen érzés támadóként, Antonio Mance hiányát betölteni.

„Jó kapcsolatot ápolunk Mim Gerivel a pályán és azon kívül is. Reméljük, hogy még sokszor fogjuk hasonlóan kisegíteni egymást ezekkel a jó labdákkal. Nagyon jól érzem magam és ezt elmondhatom a csapat minden tagjáról, már nagyon vártuk az első győzelmet. Balszerencsésen alakult számunkra az első két forduló, de tanulni kell azokból a hibákból, amiket elkövettünk. Mance az előző szezonban magasra tette a lécet, de nem érzek magamon különösebb nyomást, mindig a maximumot nyújtom a pályán, bármennyi időt is kapjak.”

MIM GERGELY neve mellé nagyon sokan kattintottak a szurkolók a „meccs embere” szavazás során. Nem meglepő, hiszen Geri végigjátszotta a találkozót, megszerezte a megnyugtató második találatot, majd egy gólpasszt is kiosztott. Mindezek mellett a legemlékezetesebb momentuma talán mégis a hatalmas kapufa, amely mondhatni millimétereken múlt, hogy a forduló legszebb találata legyen.

„Mezőnyben most jobban játszottunk, mint az előző fordulókban. Több gólhelyzetet alakítottunk ki és most a helyzetkihasználásunk is a helyén volt. Hátul nagyon jól felkészültünk a Paks csapatát jellemző támadásokra, figurákra, így azokat nagy százalékban sikerült hatástalanítani. A cserék beállásával én is feljebb kerültem és örülök, hogy ezúttal jobban is ment a játék. A második forduló után, érthető okokból nem volt túl jó a hangulat, ezért nagyon fontos volt ez a győzelem, mert a jelenlegi kerettel tulajdonképpen most győztünk először. Lendületet adhat a csapatnak az eredmény és Fehérváron is csak a győzelem lehet a cél.”

A KÖZÖNSÉG KEDVENCE

DÉNES CSANÁD VILMOS már több mint 350 voksot kapott a közösségi oldalunkon közzétett szavazás során, miszerint ő volt a mérkőzés legjobb játékosa. Vili, Bakti Balázshoz hasonlóan még a „második X” előtt áll, mégis szemtelenül nagy önbizalommal kergette őrületbe az ellenfél védelmét, immár sokadik alkalommal. Legutóbb, a látványos, előretörő játék mellett az első gólunkat is ő készítette elő.

„Nagyon jó érzés volt végre nyerni, főleg két ennyire peches mérkőzés után. Úgy gondolom jól kezdtük a Paks elleni meccset és a vezetés megszerzése után felszabadultan játszottunk, eredményes és közönség hívogató játékot tudtunk mutatni. Nekem a csapat eredményessége mellett, mindig is a szurkolók voltak a legfontosabbak. Szeretem, ha jól megy a játék és a nézők kedvére tudok tenni. Egy-egy jó megmozdulás vagy gól esetén jól esik a lelátókról a visszajelzés és kifejezetten hálás vagyok, hogy ennyien szavaztak rám a mérkőzést követően.”

Ne felejtsétek, hogy az említett szavazás során egy ZTE X DRK pólót sorsolunk ki azok között, akik a voks leadása után, kommentben megosztják velünk a Zete klubkártyájuk számát!

A fiúknak gratulálunk és köszönjük a beszélgetést! HAJRÁ ZETE!