Csonka Andrással folytatjuk „Részletes és érdekes” rovatunkat, aki a Budafoki MTE csapatától érkezett hozzánk. Andris bemutatkozhatott ZTE színekben az első bajnoki mérkőzésen, bokasérülés miatt azonban a játéka határozatlan időre bizonytalanná vált. Újdonsült nyolcasunknak innen is jobbulást és kitartást kívánunk!

RÉSZLETES

- Rendkívül korán megismerkedtél a labdarúgással és egykoron tagja voltál a Főnix Gold FC egyesületének is, ahonnan számtalan nagyszerű játékos került ki. Milyen emlékek fűznek az említett időszakhoz és a gyerekkorodhoz?

- Kedves időszak volt számomra, budapesti diákként pár osztálytársammal heti négy, akár öt alkalommal utaztunk el Székesfehérvárra edzeni, így mondhatni meglehetősen feszített tempóban zajlottak az események. Akkoriban futsal csapatban is játszottam, intenzíven foglalkoztam a focival és úgy érzem ez nagy szerepet játszott a fejlődésemben.

- A Ferencvárossal kétszeres magyar bajnoknak és kupagyőztesnek mondhatod magad és reméljük, még nagyon sok idő hátra van a karrieredből. Milyen célokat tűztél ki magad elé, amik továbbra is motiválnak és újra bizonyíthatsz magadnak?

- Valóban sikerült megszerezni a bajnok és kupagyőztes címeket, de én úgy érzem epizódszerepet kaptam az említett trófeák elnyerésében. A következő időszakban szeretnék nagyobb mértékben hozzájárulni a sikerekhez és jól teljesíteni a csapattal a bajnokságban. A sérülésem miatt sajnos ez most várat magára, de a visszatérésem után szeretnék meghatározó játékossá válni.

- A másodosztályban már sokkal több játékhoz jutottál és ezáltal nagyobb teher is hárult rád. Milyen tapasztalatot szereztél az által, hogy az elmúlt két szezonban alapemberré váltál és végigjátszottál két idényt az NB II-ben?

- Az első és a másodosztály között nagy a különbség és teljesen más alapokra épül a két bajnokság, a játékot többi közt sokkal fizikálisabbnak éreztem az NB II-ben. Örülök, hogy számítottak rám és fontos tagja lehettem a csapatnak. Jól sikerült az ott töltött időszakom, de szerettem volna visszatérni az élvonalba és új szintre lépni, úgy érzem ez Zalaegerszegen lehetséges.

- A 2023/24-es idényben ott voltál azok között a játékosok között, akik a szezon során a legtöbb védekező jellegű, fizikai párharcot vették fel és mindezek mellett gólpasszokkal is segítetted a csapatot. Személy szerint inkább a „box-to-box” szerep áll közelebb hozzád vagy leginkább a védekező munka az, ami számodra testhezállóbb?

- Igen, mivel a középpályán ki kell vennem a részem a védekezésből és a támadásból egyaránt, így otthonosan mozgok bármilyen szerepkörben. Ahogy azt érkezésemkor említettem, a jó játék mellett, szeretnék gólokat is szerezni, így kedvelem és tökéletesíteni szeretném a „box-to-box” játékstílust és úgy gondolom a szakmai stáb is ezt a fajta szerepkört várja el tőlem.

- Együtt érkeztél Gundel-Takács Bencével a Budafoktól. Mennyire könnyítette meg ez a tény a váltást és hogyan sikerült a beilleszkedés?

- Már a Budafoknál nagyon jóban voltunk Bencével és úgy gondolom mindkettőnk nevében mondhatom, hogy ez megkönnyítette a klubváltást. Bár többeket is ismertem már a csapatból és hamar sikerült megtalálni a közös hangot, az, hogy egy ismerős arccal közösen tudtam szembenézni a változással, mindenképp pozitívum.

ÉRDEKES

- Melyik csapatnak szurkolsz a nagyvilágban?

- Talán a Manchester United áll a legközelebb hozzám. Jelenleg már nem annyira követem őket, de gyerekként ők voltak a kedvenceim.

- Mérkőzés napi menü és kedvenc étel?

- A bevált, megszokott menü nálam egy egészséges fogás, némi szénhidrát, hús és zöldségek. Kedvenc ételem kifejezetten nincs, szeretem az olasz konyhát, a tésztaételeket.

- Győztes gól vagy győzelmet érő mentés a gólvonalról?

- Mindkét esetben győz a csapat, így amit épp a szituáció megkíván, de a győztes gólt választom.

- Pénteki, szombati vagy vasárnapi meccsnap?

- Volt lehetőségem hosszútávon is megtapasztalni több verziót is. A szombati meccsnapokat mindig is jobban kedveltem.

- Mit üzensz a szurkolóknak?

- Amint visszatérhetek a pályára kiteszem a szívem, lelkem és az egész csapat nevében beszélhetek, ha azt mondom, igyekszünk majd minél több jó eredménnyel, boldog pillanattal elhavazni titeket!

Köszönjük az interjút, Andris! Mielőbbi felépülést!