Folytatódik „2X5 – Részletes és érdekes” nevezetű rövid rovatunk, amelyben az újonnan csatlakozott játékosokat szólaltatjuk meg egy interjú keretein belül. A fiúk öt komoly hangvételű, az érkezésüket, karrierjüket és egyéb szakmai szempontokat feszegető kérdéseket kaptak. Valamint szintén öt darab kötetlen, személyiségre vonatkozó kérdést, amelyek érdekességként, ismerkedő célzattal szolgálhatnak a szurkolók számára. Második interjúalanyunk Bakti Balázs volt.

RÉSZLETES

- Hogyan alakult számodra a felkészülés, milyennek érzed a formád és a csapat játékát? Mit gondolsz az edzőmérkőzésekről?

- Az alapozás elég fárasztó volt, de ennek így is kell lennie. A nehéz részén túl vagyunk, örülök, hogy az edzőmérkőzések által tudtunk koncentrálni magára a játékra, a focira, amit mindannyian annyira szeretünk. 

- Tizenkilenc évesen már volt alkalmad megtapasztalni az élvonal diktálta iramot és egy kevés időt már nemzetközi mérkőzésen is töltöttél a pályán. Úgy érzed, ez az új fejezet hozhat fordulópontot a karrieredben?

- A következő időszakra mindenképp úgy tekintek, mint egy új fejezet az életemben. Valóban, korábban már sikerült bemutatkoznom az NB I-ben és most már nagyobbak az elvárásaim magammal szemben. Az érkezésem célja az, hogy hasznára legyek a csapatnak és szeretnék minél többet játszani, hogy bizonyítsak.

- Rendszeres tagja voltál és vagy a válogatott utánpótlás csapatainak, az U19-ben már tizenöt alkalommal szerepeltél. Ez a tény, klubfoci szinten is ad magabiztosságot a számodra?

- Úgy gondolom minden labdarúgó nevében beszélhetek, ha azt mondom a címeres mezben játszani mindig egy plusz motivációt is jelent és ez befolyásol, mint ember, mint játékos. Az én esetemben igen, magabiztosabb is vagyok a pályán a nemzetközi mérkőzések, tapasztalatok miatt.

- Hogy élted meg a tavalyi, végsőkig izgalmas versengést a feljutásért a Vasas játékosaként? Milyen tapasztalatokat szereztél egy ilyen kiélezett szezon során?

- Rendkívül hasznos volt számomra az elmúlt szezon hiszen megtapasztalhattam, hogy milyen egy kiélezett szituáció, amely meccsről-meccsre nyomás alatt tart. Ezt a fajta lelki, fizikai kihívást úgy gondolom biztosan kamatoztatni tudom majd a jövőben.

- Kölcsönben érkeztél hozzánk és a szerződésed vételi opciót is tartalmaz. Ad extra lendületet a gondolat, hogy egy jól sikerült szezon végén akár egy nagyszerű ajánlat is érkezhet?

- Azt hiszem mindenki akkor örülne a legjobban, ha a klub számára és nekem is jól sikerülne az idény. Egyelőre teljes mértékben a jelenre koncentrálok és arra, hogy bizonyítsak a csapattársaknak, a szakmai stábnak és a vezetőségnek is.

ÉRDEKES

- Kedvenc csapat és játékos?

- A kedvenc csapatom a Manchester United. Játékosnak Xavi Simonst mondanám, mert tetszik a játékstílusa és az, hogy fiatal kora ellenére is rendkívül magabiztos.

- Magyarországon kívül, melyik válogatottnak szurkoltál az EB-n?

- Spanyolországnak szurkoltam és örülök, hogy végül nekik sikerült megnyerni a tornát.

- Számos pozícióban feltűntél már a pályán. Van kedvenc poszt, ahol a legkomfortosabb?

- Valóban sok pozícióban játszottam már, de talán a legtöbbet támadó középpályásként. Épp ezért talán azt a szerepet mondanám a favoritnak.

- Kik a legnagyobb szurkolóid?

- A családomból mindenki ott van mellettem és bármikor számíthatok rájuk, továbbá a barátnőm és a kiskutyánk szeretetét is élvezhetem.

- Üzensz valamit a szurkolóknak, akik nagy lelkesedéssel várják az ideérkező fiatalokat?

- Már korábban is megfigyeltem, hogy Zalaegerszegen mindig nagy bizalommal fogadják a fiatal játékosokat és ez szimpatikus. Ezzel természetesen nem szabad visszaélnünk és tenni fogok érte, hogy mosolyt csalhassak, valamint csalhassunk a szurkolók arcára!

Köszönjük a beszélgetést, Balázs és sok sikert kívánunk karriered új fejezetéhez!