ZTE FC - MANCHESTER UNITED, MANCHESTER UNITED - ZTE FC BL-SELEJTEZŐ A CSOPORTKÖRÉRT

  A Puskás-stadionban lesz a ZTE-Manchester
  A Zalaegerszeg a Puskás Ferenc-stadionban fogadja jövő szerdán a Manchester Unitedet a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulójának első mérkőzésén. A találkozó az egységes kezdésnek megfelelően, 20.45 órakor kezdődik.
  Lang József: - Két oka van annak, hogy így döntöttünk. A Ferencváros jövő csütörtökön UEFA Kupa-selejtezőt játszik hazai pályán, s egy nappal korábban, a meccs időpontjában edzéslehetőséget kell biztosítania a ciprusi Limasszolnak. Másrészt a Puskás-stadionban több szurkoló figyelheti a nagy érdeklődéssel várt összecsapást.

  Zalaegerszegi TE FC - Manchester United 1:0 (0:0)
  ZTE: Ilic - Csóka, Urbán, Budisa, Szamosi - Babati, Ljubojevic, Vincze O., Egressy (Molnár, 65.) - Faragó (Balog, 74.), Kenesei (Koplárovics, 83.)
  Manchester United: Carroll - Brown (Ph. Neville, 6.), O,Shea, Blanc, Silvestre - Beckham, Keane, Veron, Giggs - Van Nistelrooy, Solskjaer (Forlan, 81.)

  A várakozásoknak megfelelően mindössze néhány hely volt üres a Puskás stadionban a Zalaegerszeg-Manchester United Bajnokok Ligája-selejtező mérkőzésen. Egyik vezetőedző sem változtatott az eredeti felálláson, vagyis Scholes a kispadra szorult.

  Urbán Flórián a találkozó előtt elmondta, hogy ugyan a közönség show-műsorra készül, ők azonban nem fognak ehhez asszisztálni, mert mindenképpen meg akarják nyerni a meccset, még ha pontosan tudják is, hogy nem ők az esélyesek. Kocsárdi Gergely, a gárda csapatkapitánya is - akit kiállítottak a Zágráb elleni múlt heti meccsen - azt hangsúlyozta, hogy felszabadultan játszhatnak, hiszen számukra igazán nincs tét. Ilics messzebb ment "megütjük a MU-t" kijelentésével. Az angolok ellenben azt emelték ki, hogy komolyan veszik, és megnyerik a meccset.
  A kivonulás után percekig villogtak a vakuk, majd a zalaiak kezdték a játékot, és ami örömteli: korántsem megilletődötten. Igaz, az első komolyabb lehetőség a vendégek előtt adódott, Giggs beadását azonban mentették a védők van Nistelrooy elől, majd lélegzetvételnyi ideje sem volt a ZTE-nek, Solksjaer elfutása után - ballal - a kapufára bombázott.
  A hetedik percben a ZTE kapott szabadrúgást az alapvonal mellől. Kenesei élesen lőtte középre, de Carroll biztosan fogta a labdát a berobbanó emberek elől. Két perc elteltével egy bedobást követően van Nistelrooy fordult kapura az ötös sarkán, lövésében azonban már nem volt erő, így Ilics könnyen felszedhette.
  Két perccel az első negyedóra végén ismét Solkjaer került helyzetbe - röviden mentettek a védők -, pattogós lövését Ilics biztosan fogta. Tizenöt percet kihúzott a ZTE. Aztán Ljubojevics kevergetett a jobb szélen, visszadására Faragó érkezett, aki egy csel után tizenhétről ballal lőtt, de mellé. A 19. percben ügyes labdaszerzés után Kenesei Blanc-ra vihette rá a labdát, de a tízméteres lövésébe belelépett a francia védő. Nagy helyzet volt.
  Nem sokkal később Egressy lövése vágódott szögletre. Kenesei szögletét a rövid saroknál álló Beckham veszélyesen csúsztatta meg, centikkel fölé. A következő sarokrúgások nem okoztak veszélyt. A mieink ügyesen tartották a labdát, percekig nem értek hozzá a vörösök. Az altatás után Vincze két szép csel után huszonkettőről lőtt kapura, Carroll nagy bravúrral ütötte kapu fölé a labdát.
  Válaszként Solksjaer tűzte rá, méterekkel mellé és fölé, Keane kapásbombája azonban sokkal veszélyesebb volt. A 34. percben Giggs szöktette Keane-t, akit Szamosi csak szabálytalanul tudott megállítani. A 19 méteres szabadrúgást természtesen Beckham lőtte kapura, de Solksjaer hátán irányt változtatott a labda, így nem okozott komoly veszélyt. A következő támadásnál Urbán mentett önfeláldozóan.
  Nem sokkal később Giggs és Verón játszott össze a tizenhatosunk előterében, de a védők mentettek, így nem kerülhetett lövőhelyzetbe az argentin. Fel sem ocsúdhattunk, amikor Beckham szögletét veszélyesen csúsztatta meg Giggs, a kavarodásból viszont Urbán hozta ki a labdát. Beckham újból veszélyesen adott be, de Csóka mentett az érkező Nistelrooy elől. Az első félidő hosszabbításában Solksjaer fejelt vissza egy veszélyes beadást, Budisa elvétette némiképp, ám Nistelrooy öt méterről fölé bombázott.
  Csere nélkül, enyhe vendégfölénnyel kezdődött a második félidő, Beckham jól kapott vissza egy labdát, ám ballal nem merte ellőni. Közben kisebb botrány tört ki a lelátón, de nemsokára rend lett. Ljubojevic remek ütemű labdszerzése után Kenesei lövése gyengére sikeredett, az ellentámadásból Beckham ívelt előre, Ilics rosszul mozdult ki a kapujából, Solksjaer lecsapott a lecsorgó labdára, majd az üres kapura lőtt, de Csóka hidegvérűen mentett az ötösön belül.
  Egy jogtalan szöglet után Beckham ívelt középre, a labdát Keane megcsúsztatta, van Nistelrooy pedig a kapuba passzolt. A holland azonban lesen volt - Stark jól ítélt -, így nem volt jogos a gól. Egy precre rá Beckham hagyta faképnél a védőket, tizennyolcról lőtt, Ilics lábbal védett. Még ugyanebben percben Keane fejelt nyolc méterről, egy métert azonban tévesztett. (Van Nistelrooy reklamálásért sárgát kapott.)
  Egressy helyett Molnár Balázs állt be a mieinknél, mert a meccs során először és utoljára nagyon nyomtak az angolok. Beckham is szövegel: sárga a jutalma, kicsit idegesek az angolok. Molnár Kenesei felé szálló hosszú indításába az utolsó pillanatba fejelt bele O'Shea, így nem alakult ki helyzet. Ezek után eseménytelenebb percek következtek.
  Az Egerszeg tartotta a labdát amennyire erejéből tellett - támadásokra már nem maradt ereje -, a Manchester nem tudott megújulni, helyzetig nem jutottak.
  A ZTE azonban igen. Molnár remekül indította Szamosit, aki elviharztott a szélen, bal oldali középre adását a csereként beállt és remekül érkező Koplárovics a kapuba lőtte a labdát négy méterről, 1:0.  Bozsik Péter: - Büszke vagyok a játékosaimra, akik megfogadták a meccs előtti tanácsomat, miszerint legyenek büszkék magukra - mert a Zágráb elleni továbbjutás ugyan szerencsés volt, de a játék biztató -, és lehetőleg ne essenek kétségbe.

  Manchester United - Zalaegerszegi TE FC 5:0 (3:0)
  Manchester United: Carrol - Ph. Neville, Ferdinand (O'Shea ,68.), Blanc, Silvestre - Beckham (Forlán, 71.), Keane, Verón, Giggs - Van Nistelrooy, Scholes (Solksjaer, 48.)
  ZTE: Ilic - Csóka, Urbán, Budisa, Szamosi - Babati (Turi, 74.), Ljubojevic (Faragó, 59.), Molnár, Vincze O. (Balog Cs., 64.) - Kenesei, Egressy

  Minimálisan kétgólos manchesteri győzelemben bíztak a hazai szurkolók és játékosok a meccs előtt, ennek ki óvatosabban, ki bátrabban hangot is adott a találkozó előtti nyilatkozatpárbajban. Bozsik Péter, a ZTE szakvezetője ellenben csupán annyit mondott: előfordulhat, hogy már egy esetleges vereséggel is elégedett lenne - fenntartotta ugyanakkor a hatszázalékos esélyt -, ha a csapata nem játszik túlzottan alárendelt szerepet.
  Scholes lövése volt az első kisebb esemény, ám mivel lesen volt, így nem ért volna, ha bemegy sem. Egyébként mindkét csapat keményen kezdett, a ZTE érezhetően a labdatartásra helyezte a hangsúlyt, és öt percig nem is ment rosszul.
  Akkor azonban Scholes perdített bele Keane labdájába, amivel van Nistelrooy lépett ki a védők közül, és tizenhárom méterről a kifutó Ilic mellett a rövid sarokba lőtt. Kisebb szünet után, van Nistelrooy szélről belőtt labdájába Scholes tette bele a lábát, de fölészállt. Kenesei és Babati beadása nem okozott veszélyt, ezek után Szamosi húszméteres lövése két méterrel ment fölé, Vincze Ottó emelése még jobban.
  Csóka vágta fel Giggst a 15. percben 26 méterre a kaputól, Beckham nagyszerűen csavarta el a bal felső sarokba. Két perc sem telt el, amikor Giggs beadása kanyarodott veszélyesen a kapu elé, de nem okozott. A következő percben ismét a walesi csatár volt a főszereplő, lövését Ilic lábbal védte.
  Éppencsak túl az első húsz percen már hárommal vezetett a Manchester. Beckham szélről belőtt labdáját Scholes rosszul találta el, gyenge lövése azonban Urbánról elé pattant vissza, amit így már nem volt nehéz nyolc méterről a kapuba passzolni. Válaszként Kenesei lövése az oldalhálóban landolt.
  Giggs beadását és Beckham szögletét ezúttal menteni tudták a zalai védők. Giggs a 26. percben középről, tizenötről lőhetett Budisa hibája után, Ilic azonban nagy bravúrral védett. Az első komoly öröm az lehetett, hogy Beckham kis híján luftot rúgott, de így is eltörte a labdát.
  Veszély az angol kapu előtt: Kenesei beívelését Keane a remekül érkező Csóka elől fejelte szögletre. Feljött valamelyest a ZTE, de a United akkor kerülhet helyzetbe, amikor akar, ám most már fellengzősen játszanak kicsit. Ismét Kenesei szabadrúgása jelentett veszélyt, jobbról belőtt labdáját, ha nem is könnyen, de fogta Carroll.
  Csere nélkül kezdődött a második félidő, a játék képe kezd hasonlítani az itthoni meccsre, a vörösök visszafogták magukat, a mieink olykor nyugodtan passzolgattak, ugyanezt tette a MU is, eközben Scholes megsérült. van Nistelrooy unta meg a semmittevést az 52. percben, ám nagy szólója után nem jutott lövéshez.
  Sajnos Kenesei sem, pedig Ferdinand eladott labdájával törhetett kapura, ám ahelyett, hogy kiugratta volna Egressyt, belevezette a labdát Blanc-ba. Válaszként Beckham egy kis szöglet után kapura csavart, de néhány méterrel célt tévesztett. A ZTE ismét labdát szerzett az első negyedóra végén a könnyelműsködő MU-játékosoktól, de előbb Molnár lövésébe léptek bele, majd Keneseiébe. Egy percre rá Vincze tűzte eá, különösebb veszély nélkül.
  Egyre kevesebb a veszély és az erő a MU támadásaiban. Giggs ziccerben passzolt érthetetlenül hátra. Érzik, hogy megvan a meccs, no meg Scholes és Ferdinand kisebb sérülése is visszavetette őket.
  A 70. perc tájékán azért megvillantak a sztárok, van Nistelrooy kétszer került abszolút ziccerbe, de előbb visszagurított, majd tizenhatról fölébombázott. Ezek után Veron is jelezte, hogy ott van a pályán, de bombája elkerülte a kaput. Ezek után a 73. percben Ilicet kiállították, miután egy átadásra nyújtott lábbal érkezett - a labdát amúgy magához ölelte -, és eltalálta van Nistelrooyt. A kicsit szigorúan megítélt tizenegyest a sértett a csereként beállt Turi mellett a jobb sarokba lőtte.
  Ezzel azonban a ZTE kínjainak nem volt vége, hiszen Giggs elfutása után - Turi rosszul mozdult ki - így a csatár középre ívelt, és az uruguayi Forlan a kapuba fejelt. A bíró azonban lest ítélt. Két perc múlva viszont már nem, így Solksjaer lépett ki a védők közül, és a hosszúba csavart.
  Az emberhátrányban lévő magyar csapat szétesett a végére, Silvestre önzőségének köszönhette, hogy nem lett még nagyobb a zakó. A megváltást jelentő sípszó három perc után felhangzott, a MU a Bajnokok Ligájában, a ZTE az UEFA-kupában folytathatja.

  Bozsik Péter: - Kiváló csapat ellen játszottunk, melynek futballistái villámgyors tempót diktáltak, ehhez játékosaink a hazai bajnokságban nem lehetnek hozzászokva. Az angol csapat teljesen megérdemelten nyert ilyen fölényesen. Szomorú, de ez a realitás.