ARCHÍVUM - RÉGEBBI HÍREINK - 2013-2014 - Február

Holnap Ajkán kezdünk


Annyi balszerencse közt, oly sok viszály után... Mondhatnánk, de nem mondjuk, mert holnap már tiszta fejek és acélszívek kellenek, hiszen kezdődik a pontvadászat.

Csapatunkat várhatóan sok szurkoló kíséri el Ajkára, ahol tavaly csúfos vereséget szenvedtünk és a Magyar Kupában is kaptunk egy pofont még augusztusban vendéglátóinktól.

Holnap szurkolónak, játékosnak egyaránt oda kell tennie magát, hogy pontosan távozzunk Ajkáról.

2 hozzászólás

Kedden 18 órától szurkolói ankétot tartunk


Kedden, azaz március 4-én 18 órától szurkolói ankétot tartunk a Hotel Arany Bárány különtermében, ahova természetesen szeretettel várunk minden szimpatizánsunkat!

Szurkolóink megismerhetik a klub céljait és lehetőségeit, jelen lesz Gyutai Csaba polgármester úr. Ezen kívül bemutatkozik megfiatalított csapatunk Lendvai Miklós vezetőedzővel együtt.

0 hozzászólás

Szurkolói tájékoztató a központi jegyrendszerről


Tisztelt Szurkolóink!
Új szakaszába lépett a magyarországi stadionokat fejlesztő stadionbiztonsági projekt. A már korábban megvalósult rendszerekhez tavasszal újabb stadionok csatlakoznak, ezzel megvalósul az egységes központi jegyrendszer, elindulhat az élvonalbeli futballarénák (valamint a ZTE Aréna) mérkőzéseire az egységes online jegyértékesítés.

A rendszer Zalaegerszegen várhatóan a március 8-ai ZTE FC - Dunaújváros mérkőzésen fog debütálni.

3 hozzászólás

Egy kivételes dinasztia, beszélgetés Vlaszák Gézával


Alighanem egyedülálló Magyarországon, hogy egy családon belül három egymást követő generáció képviselője is focikapus volt, illetve ma is az.

Ráadásul mindhárman az élvonalban is szerepeltek. Ennek a kapusdinasztiának három tagja Vlaszák Flórián, id. Vlaszák Géza és Vlaszák Géza. Utóbbi jelenleg is a ZTE labdarúgója, nagyapja, Vlaszák Flórián pedig az 1930-as években védte az egerszegi klub kapuját.

1 hozzászólás

U17-es női válogatott Barti Luca


Újabb történelmi pillanat a ZTE FC számára, hogy a fiatal Barti Luca kapusunk a női U17-es A válogatott kerettagja lett.

Luca 2006-ban a ZTE FC-ben kezdte pályafutását, majd miután már versenyző korosztályú lett, így a nagykutasi női csapat hálóőre volt. Majd 2013 nyarán, amikor a nálunk is megalakult a női csapat, azonnal visszaigazolt.

Ahhoz, hogy ilyen szép sikert elért nem mehetünk el szó nélkül a családja, a játékostársai, valamint...

0 hozzászólás

Simon Antal hivatalosan is távozott


- Hónapok óta húzódó ügy végére került ma sor. Simon Antallal eddig nem sikerült dűlőre jutni vezetőedzői szerződésének felbontása ügyében, a mai nap azonban sikerült a megállapodás, így hivatalosan is közös megegyezéssel bontottuk a szerződését - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila.
1 hozzászólás

ZTE FC - NK Sesvete 2:3 (1:0)


A horvát csapat kissé elnézte a találkozó kezdési időpontját, így a mérkőzés háromnegyed órával a meghirdetett időponthoz képest kezdődött.

Azonnal gólhelyzetet alakítottunk ki szinte a középkezdés után, Vittman parádés lekészítését Grbic lőtte kapura, amit Karatovic nagy bravúrral védett. Nagy kedvvel és jól is játszottunk, de a horvát csapaton is látszódott, hogy más bajnokságban edződnek... Grbic a félidő közepén már nem hibázott, Tanque harcosságának és passzának köszönhetően került gólhelyzetbe, amit ki is használt, 1:0.

1 hozzászólás

Kialakult a keret, benne 13 saját nevelésű játékos


Végleges csapatunk kerete, amivel megpróbálunk minél jobb eredményt elérni tavasszal, valamint maximálisan kiszolgálni a szurkolókat.

A névsor és a mezszámok ide kattintva tekinthetők meg.

Örömteli, hogy a 23 játékos között 13 saját nevelés található, valamint 8 20 év alatti... A csapat átlagéletkora pedig mindössze 22,5 év!

2 hozzászólás

Holnap főpróba az NK Sesvete ellen


Holnap 13 órakor a bajnoki rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzését játssza le csapatunk. Az ellenfél a horvát 2. ligában 7. helyen álló NK Sesvete lesz.

A találkozó az időjárástól függően vagy a "ketreces" pályán vagy a műfüves pályán kerül megrendezésre.
Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Szegleti Gergely Andráshidán


Csapatunk tehetséges támadója, Szegleti Gergely június 30-ig kölcsönben Andráshidán folytatja pályafutását.

Hajrá ZTE!
0 hozzászólás

Vittman újra kék-fehérben


Csapatunk két fiatal zalaegerszegi kötődésű játékost is újra a keretében tudhat. A 19 éves, remek felépítésű védő, Kovács Mátyás a Szőcs János Akadémiáról került nyáron Csepelre, most visszatért a ZTE FC-hez, egyenlőre kölcsönbe június 30-ig.

Vittman Ádám eddig kölcsönben szerepelt Andráshidán és ősszel termelte a gólokat, reméljük itt is hasonlóan eredményes lesz. A hidai klubvezetés támogatását ezúton is köszönjük.

0 hozzászólás

Sajtóközlemény - Zalaegerszeg MJV részéről


Zalaegerszeg önkormányzata a város sportéletének legnagyobb támogatójaként az egyéni sportolók segítése mellett mindig fontosnak tartotta a helyi egyesületek működésének biztonságát is. Ezért éreztünk felelősséget a megszűnés végső határára jutott ZTE FC-ért is. Mert a klub több mint 90 éves hagyománya kötelez bennünket. Mi nem hagyhattuk cserben azt a mintegy 550 fiatalt, akik az egyesületben sportolnak, a zalai, zalaegerszegi kötődésű játékosokat és edzőket, akik a nehézségek ellenére kitartottak, a legendákat, akik pályafutásuk során sikeresen és hűségesen dolgoztak érte és természetesen azt a több ezer szurkolót, akik számára nemcsak kikapcsolódást, de számtalan élményt, sok örömet szereztek a ZTE mérkőzései.

2 hozzászólás

Visszakaptuk az átigazolási jogot


Ma az MLSZ Jogi Bizottsága megtárgyalta a Simon Antal kontra ZTE FC ügyet és döntése értelmében visszaadta klubunknak az átigazolás jogát.

Sok időnk nem maradt, holnap éjfélkor vége az átigazolásnak. Az, hogy kiket tudunk esetleg hozni, még kérdéses, de az biztos, hogy az edzőmérkőzéseken szerepelt Tóth László csapatunkhoz igazol a Haladástól. A továbbiakról beszámolunk a későbbiekben.

0 hozzászólás

Darko Pavicevic távozott


- Darko Pavicevic ma közös megegyezéssel szerződést bontott a ZTE FC-vel - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila ügyvezető.

Darko 2008-ban került klubunkhoz, 50 NBI-es meccsén 21 gólt szerzett, az NBII-ben pedig eddig 40 mérkőzésen 26 találatot jegyzett. A klubért tett szolgálatait köszönjük és további sportsikereket kívánunk neki.
Hajrá ZTE!

7 hozzászólás

SAJTÓKÖZLEMÉNY


Tájékoztatom a klub szimpatizánsait, szurkolóit, hogy a Zalaegerszeg MJV által feltételként szabott, részvényvásárlásra vonatkozó előszerződés – a szükséges pontosításokat követően - ma délelőtt a felek által aláírásra került.

Ezzel lehetővé válik, hogy a közgyűlési határozatban megszavazott 50 millió forint átutalása megtörténjen illetve a végleges többségi tulajdon megszerzésére irányuló részvény adás-vételi szerződés megkötésre kerüljön.

2 hozzászólás

SVSE-GYSEV - ZTE FC 1:0 (0:0)


Csapatunk ma Sopronban lépett pályára felkészülési mérkőzésen.

Lendvai Miklós a Kalmár - Preklet, Kovács G., Bogunovic, Kocsis - Sluka, Nagy, Grbic, Hajdú - Tanque, Frizoni kezdőt küldte ki, csereként pedig Czirjék, Potyi, Kovács L., Szántó, Simonfalvi, Tóth L., Babati és Bíró kapott lehetőséget.

Hajrá ZTE!

3 hozzászólás

Klubunk az NBII legnépszerűbb csapata a facebook-on


A magyarfutball.hu portál készített egy felmérést február elején a legnagyobb közösségi médiumon (facebook.com) hivatalos oldallal rendelkező, NBI-es csapatok népszerűségét jelző "lájkok" számát tekintve. Csapatunk, ha most az NBI-ben szerepelne, akkor a 8. legnépszerűbb klub lenne az OTP Bank Ligában. (http://www.magyarfutball.hu/hu/blog/bejegyzes/126)

Az NBII-ben pedig toronymagasan első 6024 lájkkal.

0 hozzászólás

ZTE FC - NK Zavrc 2:0 (2:0)


Csapatunk ma első "füves" mérkőzését játszotta a ZTE Aréna mögötti edzőpályán a szlovén I. osztályban 3. helyen álló - az éllovas Maribor mögött 2 ponttal álló - NK Zavrc ellen.

Remek iramú első félidőt játszottunk, csapatunk pörgött és láthatóan jó erőben van. A vendégek többnyire a védekezésre koncentráltak, Vlaszáknak lényegében nem akadt védeni valója. Egy remek támadás után Simonfalvi beadására a hosszú oldalon Grbic remekül érkezett, 1:0. A mi akaratunk érvényesült, ez további gólban is megmutatkozott, Sluka szabadrúgásába Kocsis Adrián tette bele a fejét, 2:0-ra vezettünk a félidőben.

1 hozzászólás

Holnap 11-kor az NK Zavrc ellen


A mai nap eseményei után a délutánra is maradt egy kis izgalom, ugyanis az NK Zavrc csapatának képviselője kérte, hogy a holnapi mérkőzésünket mindenképpen füves pályán játsszuk le, hivatkozva arra, hogy jövő héten bajnoki mérkőzést játszanak.

Mivel az elmúlt napok csapadékának köszönhetően jelenleg nem dúskálunk tökéletes állapotú pályákban, ezért a Gondnokság támogató együttműködésére is szükségünk volt a mérkőzés megrendezéséhez.

1 hozzászólás

Rendkívüli közgyűlésen a ZTE FC helyzete


Ma Zalaegerszeg MJV Közgyűlése rendkívüli ülésen tárgyalta meg a klub helyzetét, további működésének lehetőségeit. A következő határozatok születettek:

1.) A Közgyűlés megszavazta 50.000.000,-Ft támogatás részletekben történő folyósítását azzal a feltétellel, hogy Nagy Ferenc többségi tulajdonos előszerződést ír alá a részvények adásvételére vonatkozóan. Feltétel még, hogy a további pénzkifizetések csak önkormányzati kontroll mellett történhetnek meg.

4 hozzászólás

Darko Pavicevic NEM bontott szerződést


- Több internetes fórumon megjelent ma, hogy Darko Pavicevic-csel szerződést bontott klubunk. Az állítás nem igaz, a klub aláírásra jogosult vezetői közül szerződésbontást senki sem írta alá a játékossal - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila cégvezető.

Hajrá ZTE!

1 hozzászólás

ZTE FC - Hévíz 3:1 (2:1)


Csapatunk ma a Hévíz gárdáját fogadta a műfüves pályán.

Lendvai Miklós sok fiatalnak szavazott bizalmat a mérkőzésen, az első félidőben viszont a két osztálynyi különbség nem igazán látszott a két csapat között. Igaz, gyors góllal vezetést szereztünk Kovács László révén, amit Frizoni megduplázott, de a lelkes Hévíz többször is veszélyeztette kapunkat. Cs. Horváth révén a félidő vége előtt megérdemelten szépítettek.

10 hozzászólás

Holnap 14:30-kor edzőmérkőzés


Csapatunk holnap 14:30-tól a ZTE Aréna mögötti műfüves pályán a Hévíz együttesét fogadja.

Hír még, hogy az MLSZ Fegyelmi Bizottsága Simon Antalnak történő késedelmes fizetés miatt 100.000,-Ft pénzbüntetésre ítélte klubunkat.0 hozzászólás

Nánási Balázs távozott


- Közös megegyezéssel távozott klubunktól Nánási Balázs - tájékoztatta klubunkat Dézsi Attila ügyvezető igazgató.

A játékosnak további sikeres sportpályafutást kívánunk.0 hozzászólás

Visszakapjuk az átigazolási jogot


Lassan három hete, hogy Simon Antal függőben lévő ügye miatt az MLSZ Fegyelmi Bizottsága megvonta klubunktól az átigazolási jogot. A ZTE FC az eddig elmaradt tartozást rendezte, így visszakaphatjuk az átigazolási jogunkat, erre a határozatra várunk.

Az átigazolási időszak február 21-ig tart, addig van mód esetleges új igazolásokra. Reméljük addig a klub körüli helyzet is végleg rendeződik és a csapat a továbbiakban kizárólag a bajnokságra tud koncentrálni.

0 hozzászólás

Bolemányi János emléktorna


Szombaton 9-től 14 óráig kerül megrendezésre a Városi Sportcsarnokban a Bolemányi János öregfiúk emléktorna.

A résztvevő csapatok: ZTE FC, Haladás, Keszthely, Nagykanizsa, Andráshida.

Minden egykori ZTE játékost és szimpatizánst szeretettel várnak a szervezők. Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Elkészülhet a ZTE-Aréna


Közel 18 milliárd forintos induló főösszeggel elfogadta Zalaegerszeg idei költségvetését a város közgyűlése. A testület a ZTE Aréna 1 milliárd forintos, állami támogatásból finanszírozandó fejlesztésének is zöld utat adott.

A testület felhatalmazta a polgármestert arra, hogy aláírja a stadion fejlesztését biztosító támogatási szerződést. Gyutai Csaba a témával kapcsolatban elmondta: a kormányzat 7 stadionfejlesztési projektet kiemelt beruházássá nyilvánított, s köztük van a zalaegerszegi is.

1 hozzászólás

Jótékonysági gyűjtés Péter László családjának


A ZTE FC utánpótlásának munkatársai (edzői, vezetői) és a ZTE kötelékébe tartozó Zalaegerszegi Futball USC munkatársai (edzői és vezetői) az év elején jótékonysági gyűjtést szerveztek a fél éve elhunyt munkatársuk, Péter László, sokaknak csak "Szuszi bácsi", családjának.

A jótékonykodáshoz csatlakozott a ZTE FC Öregfiúk csapata is, akik a decemberi Csarnok Kupán nyert pénzdíjat ajánlották fel. A kezdeményezés eredményeképpen az összeget Kovács László és Balatoni Bea adta át Péter Norbertnek, az elhunyt fiának.

0 hozzászólás

Az önkormányzat ajánlatot tett a klubért


Szerdán rendkívüli sajtótájékoztatót tartottak Zalaegerszegen, a témát a nehéz anyagi helyzetbe került NBII-es labdarúgócsapat jövője szolgáltatta.

A ZTE Aréna mögötti edzőpályán - miközben a csapat tagjai gyakoroltak - Gyutai Csaba polgármester elmondta: a város vételi ajánlatot tett a ZTE FC Zrt. többségi tulajdonosának. Ennek értelmében az önkormányzat 1920 forintért (ekkor alapították ugyanis a klubot) megvásárolná a többségi tulajdonos részvényeit.

2 hozzászólás

Példátlan eset


Pár perccel ezelőtt a Kaposvár technikai vezetője Németh Ottóval közölte, hogy Selymes Tibor vezetőedző nem akar csapatával holnap Zalaegerszegen játszani.

Múlt héten kifejezetten hálásak voltak azért, hogy eljöhetnek és játszhatnak, hiszen nem volt lekötött edzőmérkőzésük a napra, segíteni szerettünk volna nekik, amit nagyon megköszöntek (írásban megerősítésre került a mérkőzés).

1 hozzászólás

ZTE FC - Nagyatád 1:0


Ma délelőtt újabb felkészülési mérkőzést játszott csapatunk, ezúttal a Nagyatád ellen.

Langyos, meddő mezőnyfölényünkkel jellemezhető első félidő után felpezsdült a játékunk, helyzeteket alakítottunk ki, az egyik befejezéseként Simonfalvi fejelt látványosan a kapuba, kialakítva ezzel a végeredményt.

Lendvai Miklós az első csapat keretén túl ezúttal is sok fiatalnak adott lehetőséget, akik többnyire éltek is vele.

0 hozzászólás


Január  |  Február  |  Március  |  Április  |  Május  |  Június  |  Július  |  Augusztus  |  Szeptember  |  Október  |  November  |  December

2017-2018  |  2016-2017  |  2015-2016  |  2014-2015  |  2013-2014  |  2012-2013  |  2011-2012  |  2010-2011  |  2009-2010  |  2008-2009  |  2007-2008  |  2006-2007  |  2005-2006  |  2004-2005  |  2003-2004