ARCHÍVUM - RÉGEBBI HÍREINK - 2012-2013 - Február

Vasárnap biztosan lesz mérkőzés


Mint ismeretes, első bajnoki mérkőzésünkre 2013. március 3-án, 14:30-kor kerül sor a Győri ETO FC II ellen.

Az időjárási körülményekre és a centerpálya jelenlegi állapotára való tekintettel a két klub közösen kérte az MLSZ Versenybizottságát, hogy amennyiben a mérkőzés előtt másfél órával a játékvezető a ZTE Aréna centerpályájának gyepét játékra alkalmatlannak minősíti, úgy a bajnokit a műfüves pályán játszhassuk le.

Az MLSZ Versenybizottsága a közös kérelmet elfogadta, így az biztos, hogy lesz mérkőzés vasárnap.

8 hozzászólás

1:1-es döntetlen a Zavrc ellen


A vasárnapi bajnoki nyitány előtt csapatunk a szlovén NK Zavrc csapatát fogadta a ZTE Aréna mögötti műfüves pályán.

10 perc alatt eldönthettük volna  mérkőzést, előbb Frizoni lőtt felső kapufát ajtó-ablak helyzetben, majd Seye lőtt pár centivel fölé ziccerben. Az első félidőben jól kombinálva sokszor jutottunk el a vendégek kapujáig, de gólt nem sikerült szerezni.

Fordulás után kezezés miatt tizenegyest kaptunk, amit Kocsárdi értékesített. A cserék miatt kiegyenlített lett a játék, a Zavrc is többször veszélyeztetett, egy helyezkedési hibából egyenlítettek.

11 hozzászólás

Nagy-, Vágó- és Vörös-interjú a Studio Fm-en


Az alábbiakban két új igazolásunk mutatkozik be: Vincze Edina Nagy Zoltánnal és Vágó Leventével beszélgetett, valamint interjút hallhattok Vörös Mátéval is, aki aláírta profi szerződést klubunkkal.

A beszélgetések mp3 formátumúak, letöltésükhöz és meghallgatásukhoz kellemes időtöltést kívánunk! Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Akadémiai felvételi információk


A 2012.02.23-i időjárási viszonyok miatt, megismételt felvételi eljárást tart a Szőcs János Labdarúgó Akadémia.

A megismételt felvételi és sportági alkalmasság felmérésének időpontja és helyszíne: 2013. március 02., szombat 10 órától (regisztráció 9 órától) a Városi Sportcentrumban (az Interspar mögött, 8900 Zalaegerszeg, Vágóhíd u. 16.

A felmérések rekortánon és műfüves pályán zajlanak, mindenki hozzon magával futballcipőt és edzőcipőt is!

0 hozzászólás

Szerdán újra próbálkozunk...


- Szerdán 15 órakor játsszuk le az NK Zavrc elleni mérkőzésünket - tájékoztatta honlapunkat Németh Ottó technikai vezető.
- Reméljük az időjárás is engedni fogja a mérkőzés megrendezését...

Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Elmarad a mérkőzés


Az idén már nem először tréfálja meg csapatunkat az időjárás. Az éjjel leesett nagy mennyiségű hó miatt nem tudjuk megrendezni az NK Zavrc elleni mérkőzésünket.

A találkozóra várhatóan csak jövő héten kerül sor, de még egyeztetünk a szlovén klubbal.

Hajrá ZTE!

5 hozzászólás

Seye érkezik, Grbic marad


- A Pápa csatára, Mouhamadou Seye fél évre kölcsönbe kerül csapatunkhoz - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila ügyvezető igazgató.
- A 24 éves csatár eddigi 25 NBI-es meccsén eddig 5 gólt szerzett a pápai csapatban. A felröppent hírekkel ellentétben Denis Grbic tavasszal is marad csapatunknál.

Hajrá ZTE!

14 hozzászólás

ZTE FC - Répcelak 3:2


Ma délután pótolta be csapatunk a múlt hétről elhalasztott, Répcelak elleni felkészülési mérkőzést, amelyen végül 3:2 arányban győztünk.

- A tegnapi és a mai edzések után kissé fáradtan mozogtunk - értékelt Preisinger Sándor. - Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de sajnos ezekből csak hármat sikerült értékesíteni. A végedmény csalóka, hiszen az utolsó percben kapott velemenyes gól miatt lett szoros a találkozó.

12 hozzászólás

A ZTE Akadémia mától Szőcs János nevét viseli


2013. február 18-án, Szőcs János 80. születésnapján tartotta hivatalos névadó ünnepségét utánpótlás akadémiánk, amely mától hivatalosan is Szőcs János Labdarúgó Akadémia.

Élete csupa mesterhármas: három osztályban NBII, NB I/B, NBI volt megszakítás nélkül a ZTE edzője. Három időszakban, 1968-1972-ig, 1981-1982-ig, valamint 1996-ban irányította a ZTE NBI-es együttesét. Három egyedüli elsőséget tudhat magáénak: vele nyert először bajnokságot NBII-ben 1968-ban a ZTE, az élvonalban vele debütált a ZTE, zalai edzőként szövetségi kapitány lett.

5 hozzászólás

BFC Siófok - ZTE FC 0:0


Csapatunk ma 13 órai kezdettel Siófokon lépett pályára felkészülési mérkőzésen. A keret kissé foghíjas, ugyanis sérülés ill. betegség miatt nem utazott el Pavicevic, Simonfalvi, Vágó és Bíró; Tsishkevich pedig a hazájában intézi a papírjait.

Preisinger Sándor az alábbi kezdő 11-et küldte harcba: Vlaszák - Kocsárdi, Kovács, Nagy Z., Hajdú - Sluka, Máté, Grbic, Frizoni - Babati, Szegleti
Csereként pályára lépett Penksa, Kocsis, Nánási és Pál.

11 hozzászólás

Babos Barna interjú a Studió Fm 96,3-on


Az alábbiakban Studió Fm 96,3 jóvoltából, Babos Barnával készült bemutatkozó beszélgetést tölthetik le és hallgathatják meg.

Az interjú 14 Mb terjedelmű, mp3 formátumú és az alábbi linkre kattintva tölthető le: Beszélgetés Babos Barnával

Hajrá ZTE!

6 hozzászólás

Babati és Szegleti a Stúdió Fm 96,3-on


Két profi szerződést kötött fiatalemberrel, Babati Benjaminnal és Szegleti Gergővel beszélgettünk a Stúdió Fm 96,3-on, hogy mit jelent számukra a futball és a ZTE.

Az interjú 25 Mb terjedelmű, mp3 formátumú és az alábbi linkre kattintva tölthető le: Beszélgetés Babatival és Szegletivel

8 hozzászólás

Szabó Rezső Utánpótlás és Bolemányi János Öregfiúk Emléktorna


Vasárnap 8:00-tól a Városi Sportcsarnokban kerül megrendezésre a Szabó Rezső Utánpótlás U14 Labdarúgó Teremtorna illetve a Bolemányi János Öregfiúk Labdarúgó Teremtorna.

Csapatok (U14): VSE Szombathely, Hévíz, Kék Sünik Körmend, ZTE FC

Öregfiúk: VSE Szombathely, Nagykanizsa, ZTE FC

Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Elmarad a mai Répcelak elleni mérkőzés


Az extrém időjárási körülmények sajnos ismét átírták csapatunk felkészülését! A munkások már ma reggel nekiálltak a műfüves pálya hómentesítésének, de szinte kizárt, hogy fél 2-re játékra alkalmassá varázsolják. A két csapat ezért megegyezett, hogy a mai mérkőzést elhalasztják és jövő kedden 14 órakor pótolják be szintén az Aréna mögötti műfüves pályán.

Szurkolóink megértését kérjük, hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Két fiatal labdarúgóval erősítettünk


- 3 és fél évre megállapodtunk a Haladástól érkező Nagy Zoltánnal - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila ügyvezető.
- A 21 éves bal lábas védő nagy erőssége lehet csapatunknak, az edzőmeccseken eddig remek teljesítményt nyújtott. Képességei alapján még sokra viheti. Szintén megállapodtunk Vágó Leventével, ő Veszprémből érkezett, 20 éves védekező középpályás. Reméljük mindketten igazolják tehetségüket kék-fehérben.
Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Négy - a ZTE Akadémián nevelkedett - tehetséges játékosunk kapott profi szerződést


- Az elmúlt hónapok sok negatív híre mellett jó hírekről is be tudunk számolni - tájékoztatta a sajtó megjelent képviselőit és fiatal játékosaink szüleit Nagy Ferenc elnök.
- Több tehetséges, fiatal játékosunk írta alá első profi szerződését klubunkkal. Bíró András, 16 éves támadó, Vörös Máté 16 éves kapus, Babati Benjámin 17 éves támadó középpályás és a "legidősebb", 18 éves Szegleti Gergely csatár is szignózta ma szerződését, szüleikkel együtt.

2 hozzászólás

ZTE - Vidi képekben


Csapatunk nem bírt a Videotonnal és a múltkori odavágó után hazai környezetben is vereséget szenvedtünk...

Küzdelmes mérkőzést vívtunk a fehérváriakkal, mindenképpen dicséret illeti a srácokat, mindent megtettek, de ez ezúttal ennyire volt elég. Marad a bajnokság, teljes erőnkkel oda lehet koncentrálni!

Az alábbiakban a mérkőzésről készült képekből mazsolázunk, hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Kiestünk a kupából


Honlapunk szigorúan marad a mérkőzésen történt labdarúgó eseményekkel kapcsolatos rövid tudósításról. Ami azon kívül történt, úgyis vizsgálat tárgyát fogja képezni, természetesen mindennek van előzménye, méghozzá még a múlt hétről, Székesfehérvárról. Erről az esetről természetesen egyetlen sajtóorgánum sem számolt be, mint ahogy mai vendégeink hivatalos honlapja sem (ami persze a mai eseményeket - saját szemszögből - finoman szólva is elfogultan írja le). Hogy a mai nem pályára illő események megtörténtek, sajnálatos és klubunk maximálisan elhatárolódik az ilyen jellegű cselekményektől. Ezzel kapcsolatban egyenlőre ennyit, mindent mást majd később...

13 hozzászólás

Juhász távozik


- Csapatunk fiatal védőjével klubunk 2016.június 30-ig kötött amatőr szerződést - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila ügyvezető.
- A Sporttörvény változása okán azonban minden klubnak kötelező érvényűen módosítani kellett a múltban kötött amatőr szerződéseket 2012.december 31-i lejárattal. Amatőr szerződés január 1-től legfeljebb egy évre köthető. Sajnos ez sok klubnak gondot okozott, köztük nekünk is, hiszen a még nem profi szerződéssel bíró játékosok akár szabadon is távozhattak (annak ellenére, hogy előzőleg több éves szerződéssel is rendelkezhettek).

Novembertől több ajánlatot tettünk Daninak, amelyeket sem ügynöke, sem ő nem akart elfogadni és a távozás mellett döntött. Pedig Preisinger Sándor vezetőedző valószínűleg számolt volna a játékossal tavasszal, hiszen az őszi szezonban is 12 alkalommal küldte pályára. Sajnáljuk, hogy így alakult, Juhász klubunkban érett játékossá, U-21-es válogatott kerettag lett, számoltunk volna vele, ő azonban nem Zalaegerszegen képzelte el a jövőjét.

9 hozzászólás

Szurkolói információk


Holnap 15 órakor a ZTE Arénában kerül sor a ZTE FC - Videoton FC Magyar Kupa mérkőzés visszavágójára. A mérkőzés megtekintése minden szurkolónak térítésmentes. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a Keleti és Nyugati Tribün nem kerül megnyitásra, csak a Déli Tribünön foglalhatnak helyet a hazai szimpatizánsok. A vendégek számára a fedett vendégszektor kerül megnyitásra. Megkérünk mindenkit a sportszerű szurkolásra! Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Szurkolók egy álomért


2012 nyarán csoportjaink is csatlakoztak a magyarországi szurkolói csoportok által életre hívott kezdeményezéshez, mely a "Szurkolók egy álomért" elnevezést kapta. Az "akció"lényege az volt, hogy a csoportok által gyűjtött adományokból, minden "mob"megajándékoz egy klubjukhoz kötődő rászorultat egy nyaralással. Hozzánk is sok adomány érkezett főleg készpénzben, de klubunk is felajánlott egy éves bérletet. Az éves bérlet a nyár végére "gazdára"is talált, hisz azt egyhangúan a Fábián családnak "szavaztuk meg".2 hozzászólás

ZTE FC - Andráshida 1:1


A kora reggeli hóesés nem tett jót a műfüves pályának sem (a centerpálya állapotáról inkább ne is beszéljünk, összefüggő havas latyak borítja a pályát, jelenleg alkalmatlan a játékra ), melyet csak részben lehetett letakarítani, így tulajdonképpen jégbordás-havas, kombinatív játékra nem alkalmas pályán indult el a labda. Többnyire mi birtokoltuk a labdát, az Andráshida pedig szervezetten védekezett, két ex- ZTE FC játékos, Wittman és Polareczki gyorsaságában bízva elöl. Komoly helyzet a 22. percig nem volt, akkor Tsishkevich nagy ziccert hibázott, de ugyanabból a támadásból aztán 18m-ről nagy gólt lőtt. 1:0. Nagyon kevés lehetőség volt mind a két oldalon, a kapuk nem forogtak veszélyben. Félidőben komplett csapatot cseréltünk és rögtön gólt is kaptunk középkezdésből. Nánási és Jahic nem értették meg egymást a hazaadásnál, Wittman lecsapott a labdára és nem hibázott. 1:1. Gyűrték egymást becsülettel a csapatok, de hiába voltunk szinte végig mezőnyfölényben, Babati és a próbajátékos lévő Vágó lövésén kívül nem alakult ki veszélyes helyzet a hidai kapu előtt. Maradt az 1:1. 
ZTE FC I. félidő: Vlaszák - Simonfalvi - Kovács - Nagy Z. - Juhász - Sluka - Máté - Tsishkevich - Frizoni - Babos - Pavicevic
ZTE FC II. félidő: Jahic - Pál - Nánási - Kocsárdi - Hajdú - Kovács - Vágó - Grbic - Bíró - Babati - Szegleti

8 hozzászólás

Két mérkőzés a héten


Nem áll meg az élet a Videoton elleni kupavereség ellenére sem csapatunknál, hiszen egy edzőmérkőzés mellett a visszavágót szombaton rendezzük a ZTE Arénában. Holnap 16 órakor "szomszéd" rangadó, az Andráshidát fogadjuk a műfüves pályán, több ex-ZTE játékossal, így igazi presztízsmeccs is lesz. Szombaton 15 órakor a Videotont fogadjuk a centerpályán, amely látott már szebb napok is, itt most elsősorban a pálya állapotára gondolunk... A 4:0-ás hátrány ellenére tisztességes helytállást várunk, kilátogató nézőink a mérkőzést térítésmentesen tekinthetik meg. Csak a Déli Tribünt illetve a vendégszektort nyitjuk meg. Kérünk mindenkit a sportszerű szurkolásra.  Hír még hogy Vörös Ákos kölcsönben Hévízen folytatja, Mavolo Paolo pedig Nagykanizsára igazol szintén kölcsönbe. Nagy Zoltán átigazolása ügyében a Haladás és klubunk megegyezett, de a játékossal még folynak az egyeztetések. Hajrá ZTE!

7 hozzászólás

Megalakul a ZTE Öregfiúk Klubja


- Pénteken 20 órakor, mérkőzéssel egybekötött találkozón a Városi Sportcsarnokban alakul meg a ZTE Öregfiúk Klubja - számolt be honlapunknak az eseményről Preisinger Sándor, csapatunk vezetőedzője.

Sebők Józsi, Kovács, Szőke, Lendvai, hogy csak a közelmúlt játékosaiból szemezgessünk, biztosan résztvevői lesznek az eseménynek, de mindenkit szeretettel várnak, aki valaha a ZTE mezében játszott.

2 hozzászólás

Videoton FC - ZTE FC 4:0 (ÉLŐBEN)


Élő, szöveges közvetítés a Magyar Kupa mérkőzés odavágójáról, Székesfehérvárról. Hajrá ZTE!

Hamarosan kezdődik a mérkőzés, a pálya finoman szólva sem ideális, 50%-a víz alatt áll, úgyhogy nagy játékra nem számíthatunk, az biztos.

2. perc: Nem sikerült jól kezdeni: a lesre játszó védőink közül Oliveira lépett ki és a kifutó Vlaszák mellett a hálóba lőtt, 1:0.
3. perc: Pavicevic majdnem egyenlített, fejese centikkel ment a bal kapufa mellé...

17 hozzászólás

Preisinger Sándor: - Jó eredményt szeretnénk elérni


- Nem feltartott kezekkel lépünk ma pályára, készültünk arra, hogy mivel tudnánk eredményesek lenni Fehérváron - vezette fel az MK első felvonását Preisinger Sándor.
- Persze minden a pályán dől el, s ezeket a napokat a kupamérkőzésnek szántuk. A terhelésből vissza kellett venni, hogy robbanékonyabbak legyünk, azonban kevés ehhez ennyi idő. Viszont előre tudtuk, hogy így lesz, vagyis a felkészülés közepén tétmérkőzést kell játszani, tehát semmiféle meglepetés nem ér bennünket. Gondolom a Videotont sem...

3 hozzászólás

Tsishkevich aláírt, Nagy Zoltán érkezhet


Fehérorosz játékost igazoltunk, Aliaksandr Tsishkevich személyében. A február 16-án 27 éves játékos két edzőmeccsen is pályára lépett csapatunkban és játékával elnyerte a szakmai stáb tetszését. Harcos, labdát elveszni nem ismerő középpályásról van szó, aki a támadásból és védekezésből is kiveszi a részét. Reméljük tavasszal bizonyítja, hogy érdemes volt 2.5 éves szerződést kötni vele.

A Haladás 21 éves, utánpótlás válogatott fiatal védője is nagy erőssége lehet csapatunknak...

1 hozzászólás


Január  |  Február  |  Március  |  Április  |  Május  |  Június  |  Július  |  Augusztus  |  Szeptember  |  Október  |  November  |  December

2017-2018  |  2016-2017  |  2015-2016  |  2014-2015  |  2013-2014  |  2012-2013  |  2011-2012  |  2010-2011  |  2009-2010  |  2008-2009  |  2007-2008  |  2006-2007  |  2005-2006  |  2004-2005  |  2003-2004