ARCHÍVUM - RÉGEBBI HÍREINK - 2011-2012 - Február

Megérkezett az első összeg


A múlt héten aláírt szerződésnek megfelelően a magyar befektetői csoport részéről átutalásra került a megállapodásban szereplő első összeg a klub számlájára, így megkezdtük és folyamatosan teljesítjük a klub alkalmazottai, játékosai felé eddig elmaradt juttatások törlesztését.

Az is biztossá vált ezzel, hogy a csapat bajnoki indulása nem forog veszélyben!

A klub vezetése továbbra is tárgyal a befektetői csoport esetleges kisebbségi tulajdonosként történő szerepvállalásáról.

4 hozzászólás

A pálya mély, de készen áll a szombati csatára


Az elmúlt napokban lehullott csapadék mennyisége meglátszik a ZTE Aréna talaján.

Szombaton mély, nehéz pálya fogadja majd a csapatokat, de ezen nem múlhat a kék-fehér győzelem. Keményen küzdve és szurkolóink biztatása mellett sikerülnie kell.

Hajrá ZTE!

3 hozzászólás

A szombati meccs játékvezetői


A szombati, PMFC-MATIAS elleni mérkőzésünket Németh Ádám vezeti, segítői Farkas Balázs és Butkai Zsolt lesznek. A mérkőzés jv. ellenőre pedig Huták Antal lesz.

A játékvezető hazai környezetben ősszel a Siófok elleni mérkőzésünket vezette, ahol 1:1-es végeredmény született.

Hajrá ZTE!

1 hozzászólás

Szurkolóink harmada még bízik a bennmaradásban


A szavazók 59%-a úgy gondolja, hogy hiába minden erőfeszítés, "ez a hajó már elment...". További 33% viszont már látja az alagútban a fényt, azaz szerintük meglehet a bennmaradás!

Hogy végül melyik tábornak lesz igaza, hamarosan kiderül... Természetesen jobban örülnénk, ha tavasszal sikerülne az a 7-8 győzelem megszerzése, amivel esélyünk lehet élvonalbeli tagságunk megtartására.

4 hozzászólás

Diákcsoportokat várunk a szombati meccsre


Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy élet-halál meccsre készülünk szombaton a Pécs ellen. Minden szurkolónk buzdítására szükség van a ZTE Arénában, egy győzelem sokat lendíthetne a csapaton.

Minimum 20 fős diákcsoportok jelentkezését várjuk péntek délutánig névsorral és a kísérő tanár nevével, elérhetőségével. Az ő részükre térítésmentes belépőjegyeket biztosítunk a Nyugati Tribünre.
A jelentkezéseket a chris@ztefc.hu e-mail címre várjuk.

2 hozzászólás

NK Maribor - ZTE FC videó


Csapatunk szombaton lejátszotta bajnoki főpróbáját. Helyenként jó futballt bemutatva, végig agilisen játszva egygólos, peches vereséget szenvedtünk a Maribortól. A mutatott 90 perc optimizmusra ad okot a szombati, PMFC elleni bajnoki nyitány előtt.

Bízunk benne, hogy a sérültek is felépülnek addig, és a teljes keret Prukner László rendelkezésére áll majd.

Addig is tekintsék meg a szombati felkészülési mérkőzés összefoglalóját! Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Egy öngóllal veszítettünk


Csapatunk ma a szlovén bajnoki listavezető NK Maribor vendége volt Filovcin.
A mély talajú, de remekül előkészített pályán lejátszott mérkőzésen teljesen egyenrangú partnerei voltunk a szlovéneknek. Bátran játszottunk, fegyelmezetten, Máté révén vezetést is szerezhettünk volna, de a Maribor kapusa a léc alól tolta ki a labdát. Apróbb sérülések miatt nem tartott csapatunkkal Bogunovic és Szakály, közvetlenül a meccs előtt pedig Kovács Gábor panaszkodott rosszullétre, így ő sem játszott. Panikvar viszont ott volt, igaz, ő a mérkőzés kezdéséig elvégezte edzésadagját és a meccset már kívülről szemlélte.

4 hozzászólás

Prukner László: - Egy jó kezdés nagyon fontos lenne


- A nehézségek ellenére becsülettel dolgoztunk, a munka minőségére azonban a tavaszi szereplésünk adja meg a választ - nyilatkozta Prukner László.
- Dolgoztunk, annak ellenére, hogy a nyugodt munkához nem voltak meg a feltételek, és itt nemcsak az anyagiakra gondolok. A játékosokkal együtt tudomásul vettük, "helyzet van" Egerszegen.

Továbbra is állítom, hogy az őszi csapat mentálisan gyenge volt. Abból a keretből mintegy tízen távoztak. A többség távozását abszolút nem sajnálom.

6 hozzászólás

Csapatunkkal edz Panikvar


A mai edzésen már részt vett a csapatunktól tavaly nyáron eligazolt Leon Panikvar.

A 29 éves szlovén védő legutóbb a skót élvonalban szereplő Kilmarnock együttesében szerepelt, ahol szerződést bontott, így szabadon igazolható. A játékos szerződtetésével kapcsolatban jelenleg is folynak az egyeztetések és remélhetőleg hamarosan eredményesen zárulnak.
Hajrá ZTE!

3 hozzászólás

Megszületett az írásbeli megállapodás


- A múlt héten bejelentésre került, a ZTE FC-t segíteni szándékozó céggel ma aláírásra került a hivatalos megállapodás - tájékoztatta honlapunkat Nagy Ferenc elnök.
- A cég egyelőre nem kívánja nyilvánosságra hozni a nevét, de hosszabb távon szeretne a ZTE FC életében komolyabb szerepet vállalni, akár kisebbségi tulajdonosként is. Ezzel kapcsolatban vannak még tisztázásra váró kérdések, amelyek a támogatás, a szerepvállalás mértékét befolyásolhatják. Várhatóan akkor is vállalnák a részvételt a ZTE FC életében, ha kiesnénk az NBI-ből, ebben az esetben az azonnali visszakerülés lenne a cél.

10 hozzászólás

A szombati meccs helyszíne változott


A Maribor tájékoztatása alapján a szombati edzőmérkőzésünk nem az eredetileg tervezett helyszínen - Moravska Toplicen - kerül megrendezésre, hanem a pár kilóméterre fekvő Filovcin. A kezdési időpont változatlan, azaz 14 óra.

A meccsre természetesen szeretettel várjuk a közel lakó szimpatizánsainkat!
Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

1997-1998-ban született fiúk felvételije


Kedves Szülők! Kedves 1997-1998-ban született fiúk!

2012. február 25-én, szombaton 10 órakor Zalaegerszegen, a Városi Ifjúsági és Sportcentrumban, a Vágóhíd u 16. szám alatt kerül sor a ZTE FC Akadémiai felvételijére.

Regisztráció: 09:00-tól.

A jelentkezők felszerelést és a futballcipő mellett futócipőt is hozzanak magukkal! A felvételi műfüves és a rekortán pályán kerül lebonyolításra!

0 hozzászólás

A szlovén éllovas ellen játszunk


Szombaton 14 órától a szlovén listavezető NK Maribor vendégei leszünk Moravska Toplicén.
A bajnoki rajt előtti utolsó edzőmérkőzésünk 14 órakor kezdődik.

Bízunk benne, hogy Prukner László a felkészülés során megtalálta a tavaszi nyerő csapatot, amivel sikerülhet a biztos bennmaradás!
Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Balázs Zsolt marad Zalaegerszegen


Bár a két klub megegyezett egymással, nem sokkal ezelőtt a Ferencváros mégis elállt az üzlettől, így Balázs Zsolt marad Zalaegerszegen.

Reméljük, hogy fiatal csatárunk tavasszal góljaival segíti csapatunkat a győzelmekhez, amelyekre minden szurkolónk ki van már éhezve.
Hajrá ZTE!

25 hozzászólás

Ganugrava és Nikorec aláírt, Balázs még távozhat


- A két győri játékos, Ganugrava és Nikorec aláírták kölcsönszerződésüket, így ők a szezon végéig kék-fehér mezben játszanak majd - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila ügyvezető.
- Távozhat még Balázs Zsolt is, a ZTE FC és a Ferencváros megegyezett a támadó eladásáról. Jelen pillanatban még a papírmunka van hátra, ennek rendezésére ma éjfélig van lehetőség. Az átigazolási időszak ma éjfélkor jár le, viszont szerződéssel nem rendelkező játékosok ezek után is igazolhatók lesznek.
Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Kérdezzen szerdán a Studio Fm-en!


Szerdán, azaz február 22-én 15 és 18 óra között a Studio Rádióban feltehetik kérdéseiket a klubbal kapcsolatosan!
A Studio Fm 96,3 Hazafelé című műsorában kérdezhetnek SMS-ben és üzenőfalon egyaránt! Vendég: Dézsi Attila ügyvezető igazgató illetve Tóth Krisztián marketing vezető

Elérhetőségek Studio Fm 96,3:
SMS: 06 30 9 963 963
www.studiofm.hu
info@studiofm.hu

2 hozzászólás

Mai átigazolási hírek - Kamber, Meye és Varga távozott


- Ma megtörtént a megállapodás klubunk és a Debrecen csapata között, így Roguy Meye a piros-fehéreknél folytatja pályafutását - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila ügyvezető.
- A Győri ETO FC és klubunk megállapodott Djordje Kamber átigazolási ügyében is, a győriek jelenleg a játékossal egyeztetnek. Továbbá bejelentette távozási szándékát Varga Róbert, akivel az egyeztetések eredménytelenül zárultak, ő Kecskeméten folytatja pályafutását.
Polareczki Roland és Kocsis Adrián viszont aláírták új szerződésüket, az ő megállapodásuk 2015-ig illetve 2016-ig szól.

12 hozzászólás

Döntetlen a Sopron ellen


Csapatunk ma az SVSE-GYSEV ellen lépett pályára hazai környezetben mintegy 200 néző előtt.

Az elmúlt hetek történései nem látszottak csapatunk teljesítményén, nagy kedvvel játszottunk és végig mezőnyfölényben. Az, hogy végül 1:1-es döntetlen született, 5(!) kapufánknak és kihagyott tizenegyesünknek is köszönhető.
Másfél év után újra pályára lépett Pavicevic is, akit nagy taps fogadott.

13 hozzászólás

Holnap 11 órától edzőmeccs a műfüves pályán


Csapatunk holnap 11 órakor a ZTE Aréna mögötti műfüves pályán az SVSE-GYSEV gárdáját fogadja felkészülési mérkőzésen, amire sok szeretettel várjuk tisztelt szurkolóinkat! A belépés természetesen ingyenes lesz.


Hajrá ZTE!

1 hozzászólás

Nagy Ferenc: - Sikerrel zárultak a tárgyalások


A klub elnöke pár perccel ezelőtt közölte a csapattal, hogy a hetek óta zajló tárgyalások egy hazai pénzügyi befektető csoporttal sikerrel jártak és úgy néz ki, hogy megoldódhat a klub eddigi nehéz financiális helyzete. A szerződés pontos szövegezését a felek a hétvégén teszik meg, ennek aláírása után már a jövő héten elkezdődhet az eddigi tartozások rendezése. A hír bejelentésével biztossá vált, hogy csapatunk be tudja fejezni a bajnokságot!

Ami a játékos mozgást illeti: a győri Ganugrava és Nicorec megérkezett Zalaegerszegre, velük kapcsolatban még zajlanak az egyeztetések.

14 hozzászólás

Nagy Ferenc: - Kezd körvonalazódni egy lehetőség


- Annyit mondtam a játékosoknak: kezd körvonalazódni egy lehetőség, de csütörtökön már többet tudunk arról, hogy ez lesz-e a megoldás. Ezenkívül a játékoseladás terén is előre léphetünk, de ez is csak aznap válhat konkréttá - adott tájékoztatást a pillanatnyi helyzetről Nagy Ferenc.
- Remélem, hogy ez lesz az utolsó haladék, amit kértem, de akármi lesz, a csapatnak el kell indulnia a bajnokságban. Ami a segítséget illeti, nem érkezett ilyen jellegű érdeklődés, máshonnan igen, de a konkrét megoldást elősegítő javaslat nem.

1 hozzászólás

Lapszemle: Prukner László: - Nem tartunk ott, ahol szeretném


- Ugyebár négy hónapja nincs fizetés, ez természetesen mindenkit megvisel úgy az életben, mint a sportban. A játékosok ennek ellenére megpróbálnak maximálisan koncentrálni, ezért elismerés illeti őket - adott tájékoztatást a csapat körüli helyzetről Prukner László.
- Mindenki bízik abban, hogy megoldódik a helyzet a lehető leghamarabb. Minden hírt közlünk velük a jövővel kapcsolatban, akár jó, akár rossz.
A felkészülés egyébként zökkenőmentesen zajlik, egyetlen edzés sem maradt el. Értelemszerűen ez a játékosok saját érdeke is...

4 hozzászólás

Fiataljaink magabiztos győzelme


Második csapatunk ma 11 órától a tótszentmártoni FC Napred ellen játszott felkészülési mérkőzést a stadion mögötti műfüves pályán.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a srácokat, hiszen erőteljes havazás és csípős hideg fogadta őket. De ettől függetlenül sikerült egy - a körülményekhez képest - látványos és gólgazdag meccset játszani és végül 5:1 arányban diadalmaskodtunk. De természetesen a felkészülés jelen szakaszában nem az eredmény az elsődleges szempont, hanem a folyamatos játék...

0 hozzászólás

Találkozás a szurkolók képviselőivel


A délutáni sajtótájékoztató után Nagy Ferenc, Dézsi Attila és Prukner László találkozott a szurkolók képviselőivel is.

Hogyan tovább Elnök Úr? Kiktől kértünk segítséget? Le tudjuk játszani a tavaszi 13 mérkőzést? Az NBII-t sem tudjuk majd vállalni? Mi a legrosszabb, ami történhet? Milyen jogi lépéseket teszünk a kintlévőségeink behajtására?
Ezek a kérdések hangzottak el a kíváncsi drukkerektől, akiknek Elnök Úr őszintén válaszolt...

11 hozzászólás

Prukner László: - Nagyon nehéz helyzetben vagyunk


- Nehéz helyzet, ami kialakult - vette át a szót a sajtótájékoztatón Prukner László.
- Eddig mindenki becsülettel végezte a dolgát, de azt is meg kell érteni, hogy most azt érzik a játékosok, hogy nem biztosított az egzisztenciájuk... Ma hoztak egy közös döntést, hogy holnap nem lépnek pályára... Ennek az a pozitívuma, hogy végre összefogtak a srácok, kiálltak egymás mellett. De hangsúlyozom, nem munkamegtagadásról van szó, mert igenis felveszik a munkát, a holnapi felkészülési mérkőzés helyett edzésen vesznek részt.

2 hozzászólás

Nagy Ferenc: - Velem vagy nélkülem, de ennek a klubnak tovább kell élnie!


- A mai rögtönzött sajtótájékoztató apropója a már több hónapja meglévő problémánk - kezdte mondanivalóját Nagy Ferenc.
- November hónapban adódtak először fizetési nehézségek az Rt-nél, de ez nem volt összefüggésben az addigi gyenge szerepléssel. Nem érkeztek meg a szerződésben beígért pénzek, csúszások alakultak ki. A idő múltával feszültség keletkezett, de a kollégák és a játékosok nagy türelemmel viselték a kialakult helyzetet. Sajnos mára kiderült, hogy nem sikerült befektetőt találni, így kb 90-95 millió forintos összeg hiányzik a kasszából.

5 hozzászólás

Varasd helyett Lendva


A szombatra tervezett Varasd elleni mérkőzésünk elmarad, méghozzá azért, mert a horvát szövetség fegyelmi eljárást folytat a klub ellen, ezért semmilyen mérkőzés lejátszására nem kapnak engedélyt. Erről klubunk az MLSZ-ből hivatalos tájékoztatást is kapott.

Szerencsére lendvai barátainknak szabad a szombati időpontjuk, így szívesen játszanak ismét csapatunkkal. A mérkőzésre szombaton 13 órakor kerül sor a ZTE Aréna mögötti műfüves pályán. Hajrá ZTE!

5 hozzászólás

Elmarad a mai edzőmeccs


Nem lép pályára csapatunk ma a szlovéniai Muraszombaton. S hogy miért? A válasz roppant egyszerű: az időjárási körülmények következtében nincs alkalmas pálya a játékra, ugyanis hasonló - vagy még rosszabb - állapotok vannak Szlovéniában is. Az ND Mura 05 vezetői jelezték: inkább halasszák el a találkozót, méghozzá február 21-re.

S ha már Szlovénia. A héten már a csapattal edz a Lendváról visszatért Polareczki Roland és Kocsis Adrián is, azonban még nem bontották fel hivatalosan a Nafta Lendava csapatával a szerződésüket, ugyanis a szlovénok még tartoznak a két játékosnak.

0 hozzászólás

Bronzérem a Szabó Rezső emléktornán


Idén is nagy sikert aratott a már hagyományossá vált Szabó Rezső emléktorna.

A 13 évesek mellett az öregfiúk is vetélkedtek, az előbbiek között 4 pontot szerezve a harmadik helyen végeztek fiataljaink, míg Horváth Attiláék rosszabb gólkülönbségük miatt kerültek a tabella végére.

Ezúttal is megválasztották a torna legjobb mezőnyjátékosát és kapusát: az előbbi a hévízi Lázár Bence, utóbbi pedig a szombathelyi Szabó Patrik lett.

0 hozzászólás

Gólnélküli döntetlen Lendván


Ítéletidőben, nagyon nehéz körülmények között, szakadó hóesésben játszotta le második edzőmérkőzését csapatunk a szlovén Nafta Lendava ellen.

Végig a mi akaratunk érvényesült, de a ziccerek koncentrálási hibák kimaradtak. A jobbára védekező szlovének erejéből egy-egy távoli lövésre futotta csak.
A meccs végül 0:0-ra végződött, játékra valójában alkalmatlan időjárásban. Le a kalappal mindkét csapat előtt!

0 hozzászólás

Második csapatunk is szorgalmasan készül a tavaszra


Második csapatunk Preisinger Sándor irányításával készül. Napi egy edzéssel gyűjtik az erőt a tavaszi szezonra. Vörös, Jasarevic és Mavolo az első keretben tréningezik. A létszám kicsi, hiszen csak nyolcan maradtak, akik rendszeresen látogatják az edzéseket. A bajnokikra az alapkeretet mindig az NBI-ből visszajátszókkal szokták kiegészíteni.

Kialakult a felkészülési program, 8 edzőmeccset játszunk, az elsőt ma 11 órától a Zalalövő ellen.

0 hozzászólás

Prukner László: - Majdhogynem reménytelen a szituáció


- Hogy van?
- Ó, jobban nem is lehetnék - nyilatkozta Prukner László.

- Tényleg hogy van?
- Nehezen, nagyon nehezen bírjuk a helyzetet. Sajnos nem könnyű a hitet és az akaratot tartani az önbizalmában amúgy is megtépázott csapatban. Amit az ősszel mondtam, most is tartom: volt egy nagyfokú önbizalomvesztés az öltözőn belül, amit a mostani helyzet csak fokoz.

5 hozzászólás

Sikeres Landorhegyis és ZTE-s pályázatok


Örömteli hír, hogy klubunk és utánpótlás iskolánk, a Landorhegyi LSC egyaránt sikerrel pályázott sportfejlesztés témakörben.

A ZTE FC ZRT. 220 millió forintot nyert utánpótlás nevelésre, a Landorhegyi Lakótelepi Sport Club pedig 118 milliót kapott eszközvásárlásra, beruházásra, valamint felújításra, illetve 33 milliót szintén utánpótlás nevelésre.

Hajrá ZTE, hajrá Zalaegerszeg, hajrá zalaegerszegi utánpótlás!

1 hozzászólás

NK Slaven Belupo - ZTE FC 3:0


Csapatunk ma lejátszotta első edzőmérkőzését a horvát bajnokság negyedik helyezettje ellen.

A zord időjárás miatt a tökéletes minőségű műfüves edzőpályán futballoztak a csapatok. Nem tartott a kerettel Pavicevic, aki még nem bevethető és Meye, aki a gaboni válogatottal szerepel az Afrika Kupán (tegnap Tunézia ellen kezdőként 45 percet játszott).
Négy fiatalunk viszont már hetek óta a csapattal edz és Jasarevic Mahir kivételével (aki kisebb bokasérüléssel küzd) mindannyian pályára is léptek.

2 hozzászólás

Nagy Ferenc: - Bízom benne, hogy folytatni tudjuk


- Naponta tárgyalok szponzorokkal, de egyelőre konkrét megállapodásról nem tudok beszámolni - nyilatkozta Nagy Ferenc elnök. - Nagyon bízom benne, hogy a hétvégére több szerződést is sikerül megkötnöm, és a ZTE folytatni tudja a bajnokságot.

A futballklubnál a bajok 2011 októberében kezdődtek, s miután egy nagyobb szponzor által beígért összeg nem érkezett meg, mára a ZTE FC-nek a játékosokkal és a szakmai stábbal szemben fennálló adóssága mintegy 200 millió forintra nőtt. A vezetés játékoseladásból is szeretett volna javítani a helyzeten, s bár öt labdarúgó iránt is volt érdeklődés...

4 hozzászólás


Január  |  Február  |  Március  |  Április  |  Május  |  Június  |  Július  |  Augusztus  |  Szeptember  |  Október  |  November  |  December

2017-2018  |  2016-2017  |  2015-2016  |  2014-2015  |  2013-2014  |  2012-2013  |  2011-2012  |  2010-2011  |  2009-2010  |  2008-2009  |  2007-2008  |  2006-2007  |  2005-2006  |  2004-2005  |  2003-2004