ARCHÍVUM - RÉGEBBI HÍREINK - 2011-2012 - Augusztus

Haladás - ZTE FC 2:1


A bajnokságban elszenvedett vereséget követően ma a Ligakupában vigasztalódhattunk volna Szombathelyen, ám 1:0-ás félidei előnyünket leadtuk és végül 2:1-re kikaptunk...

Haladás helyzetekkel és Jahic bravúrjaival volt jellemezhető az első félidő, aztán a játékrész derekán Kovács Gábor egy ügyes akció végén megszerezte a vezetést.
Fordulás után Jahic hibázott, de bravúrral védte a megítélt 11-est. De ahelyett, hogy ez megnyugtatott volna bennünket, a szombathelyiek egyenlítettek, majd a hajrában a győztes gólt is megszerezték.

1 hozzászólás

Ismét toborzó! Szeptember 2-án a ZTE-Arénában!


Kedves Szülők!

A ZTE FC Utánpótlás Szakága toborzót tart 2003 és 2006 között született lányok és fiúk részére 2011. szeptember 2-án, pénteken 17 órakor a ZTE-Arénában!

Jelentkezni a helyszínen, érdeklődni a 06-20/94-64-420-as telefonszámon lehet!

A foglalkozásokat az Ifjúsági Sportcentrumban tartjuk minden hétfőn és csütörtökön 17 órától!

26 hozzászólás

Rajt a Ligakupában, Szabó és Preisinger tartja az edzéseket


- Egy Haladás-ZTE meccs a Ligakupában is érdekesnek ígérkezik - vezette fel a mai meccset Szabó Imre megbízott edző.
- A tegnapi tréningen Varga és Bulatovic is speciális munkát végzett, de örömteli, hogy mindketten egyre jobb állapotban vannak és hamarosan teljesen egészségesek lesznek. Sajnos Balázs bokája aláfordult egy szerencsétlen mozdulatnál, de nem tűnik túl komolynak a dolog. Remélhetőleg nem is lesz az. Semmi különös feladatot nem végeztünk, tettük a dolgunkat.

5 hozzászólás

Vass László is távozik


- Csank János távozását követően Nagy Ferenc elnök hétfőn tárgyalt a szakmai stáb többi tagjával is.

A tanácskozás után elmondta, hogy távozik a ZTE FC-től Vass László pályaedző is. Horváth Győző kapusedző abban az esetben maradhat, ha munkájára igényt tart a leendő új vezetőedző.

Nagy Ferenc közölte, bár csak pár nap van hátra a profi labdarúgók átigazolási szezonjából, amely augusztus 31-én jár le, a játékoskeretben is várhatóak változások.

15 hozzászólás

Kocsárdi Gergely: - Most jött ki, hogy gyengült a keretünk


- Szerintem hosszú távon most jött ki, hogy gyengült a keretünk, az újak pedig még nem tudtak egyéniséggé válni - fejtette ki álláspontját Kocsárdi Gergely.
- A legutóbbi negyedik helyezésünk már a maximumot jelentette, most pedig olyan szériába kerültünk, amiben a játékosok már azt sem tudták kihozni magukból, amit tényleg tudnak. Szervezettebbé, fegyelmezettebbé kell válnunk, s akkor elindulhatunk felfelé. Ha a tavalyi teljesítményünk kétharmadát hozzuk, nem lesznek kiesési gondjaink. Profi szemlélettel kell gondolkodni mostantól, s úgy készülni, hogy a következő mérkőzésen, akár idegenben is, legyőzzük a Fradit.

7 hozzászólás

Nagy Ferenc: - Váltanom kellett...


- Az utóbbi két találkozón sem éreztem pozitív elmozdulást a csapat játékában, így váltanom kellett - tekintett vissza a hétvégére Nagy Ferenc.
- Sajnálom, hogy ilyen döntést kellett hoznom, mert Csank Jánost nagyszerű edzőnek és embernek is tartom. Kivételesen jó volt a kapcsolatunk és a klub sokat köszönhet neki. A sikertelenségért a csapat is felelős, ami annyit jelent, hogy a változtatás nem csak a vezetőedző személyét érinti majd.

7 hozzászólás

Szurkolóink a középpályán erősítenének


Szurkolóink 38%-a a középpályánk gyengeségében látja az eredménytelenségünk fő okát, ők ezen a poszton erősítenének. Majdnem ugyanennyien, a szavazók 35%-a pedig a védelemben változtatna... A bekapott 19 gól mindennél többet elárul!
A drukkerek 16%-a új szakmai stábbal dolgozna tovább - nos ez az óhaj már teljesült, bízunk benne, hogy ez megadja a kellő lökést, hogy végre kilábaljunk a mély gödörből! Tököli érkezésével új színfolt került a támadójátékunkba, talán ezzel magyarázható, hogy a kevés rúgott gólunk ellenére csupán 10% erősítene ezen a poszton...

1 hozzászólás

Lapszemle: Csank János: - Nem éltem a második eséllyel


- A szezon során csapata többször is játszott gyengén, de Győrben egyszerűen kilátástalanul futballozott. Megfordult a fejében, hogy önszántából távozik?
– A harmadik gól után már tudtam, hogy nincs visszaút - nyilatkozta Csank János. – Egyetlen játékosom sem volt, aki összefogta volna a csapatot, biztatta volna a társait. Két héttel korábban, a Haladás elleni vereséget követően kaptam még egy esélyt Nagy Ferenctől, de nem éltem a lehetőséggel. A szerződésem nem járt le, úgyhogy nem állt szándékomban távozni, ettől függetlenül az elnök úr jól döntött. Azért vagyunk edzők, hogy betöltsük a villámhárító szerepét.

3 hozzászólás

Lapszemle: Csank János: - Nem jöttek az eredmények...


- Az idei játékoskeret nem gyengébb a tavalyinál?
- Valamivel, de azért ennél többre képes - válaszolta Csank János.

- Miben látja, távozásának okát?
- A szokásos dolog. Nem jöttek az eredmények, ilyenkor a klubvezetés általában az edzőt állítja fel a kispadról. Egyébként a mi szakmánk velejárója a bizonytalanság.

2 hozzászólás

ZTE FC II - Várpalota 1:3


Az első fordulóbeli vereséget követően bizakodtunk, hogy itthon, a Várpalota ellen győzelemmel mutatkozhat be Preisinger Sándor együttese.

Ez végül nem sikerült, az első félidőben több helyzetet kihagytunk, a vendégek pedig a hajrában megszerezték a vezetést. A fordulás után az egyenlítés helyett ismét a Várpalota talált be... Ezt követően Krajczár révén még szépítettünk, de az újabb vendéggól megpecsételte a sorsunkat...

0 hozzászólás

Tankönyv felvétel a ZTE Akadémia diákjainak


Tisztelt ZTE Akadémia Tanulók!

A Deák-Széchenyi Szakközép-, Szakiskola és Sportiskola tájékoztatása alapján közöljük, hogy a tankönyv felvétel a ZTE-Akadémia tanulóinak a következő időpontokban lesz:
- a 11/L osztálynak 2011. augusztus 30-án, kedden 13:00-16:00 óráig,
- a 9/L és 10/L osztályoknak 2011. augusztus 31-én, szerdán 09:00-12:00 óráig.

0 hozzászólás

Csank János távozik a ZTE FC-től


Csapatunk az idei szezonban 7 mérkőzésen csupán egy pontot szerzett, amivel a tabella utolsó helyét foglalja el. A klubvezetés ma délelőtt értékelte a kialakult helyzetet és úgy ítélte meg, hogy az eddigi negatív széria mind a szakmai stábban, mind pedig a keretben változásokat tesz szükségessé!

A klub vezetése és a szakmai stáb között lefolytatott megbeszélés és egyeztetés után a vezetőség megköszönte Csank János közel hároméves zalaegerszegi munkáját, többek között az Európa Liga szereplést, és Magyar Kupa döntőjében való részvételt.

42 hozzászólás

Győri ETO FC - ZTE FC 5:1


Ma délután a még 100%-os Győrtől szerettünk volna pontot, pontokat rabolni, hogy végre elkezdhessük a felzárkózást.
A házigazdák kezdtek jobban, csak Jahic bravúrjainak köszönhetjük, hogy nem kerültünk négygólos hátrányba az első félidőben. A szünet után Tököli egy remek alakítás után ugyan visszahozta a reményt, de ma nem futballoztunk egy szinten Aleksidzéékkel, megérdemelt az ETO győzelme...

A Fradi ellen sokkal több kell... Minden téren!

17 hozzászólás

Csank János: - Le kell vetkőznünk az esetleges görcsösséget


- Egy nagyon jó passzban lévő csapat otthonába látogatunk, amelynek ugyan kissé hullámzó a játéka, de megtanult nyerni. Kevés változás történt náluk a nyáron, így stabil együttessé vált az ETO, s nagyon egységes képet mutat. Egyébként pedig kár is szaporítani a szót: amelyik csapat hatból hatot nyer, az nem lehet rossz - nyilatkozta Csank János.
- Tény, hogy nem vagyunk könnyű helyzetben, de még nem kell pánikolni, így le kell vetkőznünk az esetleges görcsösséget. A pálya közepét nem lenne szabad elvesztenünk, s arra kell törekednünk, hogy ne birtokolja sokat a labdát az ellenfél.

10 hozzászólás

Kocsárdi Gergely: - Hátul masszívnak kell lennünk


- Az esélyességgel nem kell foglalkoznunk, két ellenkező rajttal rendelkező csapat lép pályára - vezette fel a Győr elleni mérkőzést Kocsárdi Gergely.
- A hazaiak száz százalékosak, nekünk az elmúlt fordulók során semmi nem sikerült.
A Vasas ellen főleg az első félidőben már jól játszottunk, azonban a helyzetkihasználással gondjaink voltak. Győrben csak úgy lehetünk eredményesek, ha hátul masszívak leszünk, elöl az adódó lehetőségeket jó százalékban értékesítjük.

1 hozzászólás

Kaposváron kezdünk a Magyar Kupában


A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a Magyar Kupa 3. fordulójának párosítását. A kupaküzdelmek 3. fordulójában már az élvonalbeli együttesek nagy része is bekapcsolódik a küzdelmekbe, kivétel ez alól az a négy csapat, amely érdekelt volt az idei nemzetközi kupaporondon.

A forduló hivatalos játéknapja szeptember 21., szerda lesz.

Csapatunk Kaposvárra látogat, ahol a Rákóczi II-vel mérkőzünk meg, míg Preisinger Sándorék a Siófokot fogadják hazai pályán.

0 hozzászólás

Németh Ottó: - Hinnünk kell, hogy képéesek vagyunk győzni


- Mindenki bízott a Vasas elleni győzelemben, csalódás, hogy végül nem sikerült... de az egy pont több a semminél - tekintett vissza a hétvégére Németh Ottó technikai vezető.
- Ha eddig azt mondtam, hogy nehéz meccseket játszunk, akkor ez az előttünk álló két idegenbeli találkozóra hatványozottan igaz, hiszen az eddig még 100%-os Győr után a Fradihoz látogatunk.
Jelen helyzetben nincs más kiút, mindenkinek a saját területén a maximumot kell nyújtania, hogy elkezdjünk kikászálódni a mély gödörből!

3 hozzászólás

Utánpótlás csapataink fekete hétvégéje


Ez a hétvége nem a ZTE-ről szólt, a pénteki Vasas-elleni döntetlen után a többi csapatunk sem vitézkedett.

Fiataljaink egytől-egyik vereséget szenvedtek, az NBIII kivételével még gólt sem szerezve...
Haladás II - ZTE FC II 4:1
U-19: ZTE FC - Vác 0:5
U-17: ZTE FC - Vác 0:1
U-15: ZTE FC - Felcsút 0:4
U-13: ZTE FC - Felcsút 0:3

2 hozzászólás

Haladás II - ZTE FC II 4:1


Második csapatunk ma Szombathelyen kezdte meg az NBIII-as szereplést.
A mérkőzés nem jól kezdődött számunkra, a 3. percben jött a szokásos hibánk és a hazaiak megszerezték a vezetést. Ezután mezőnyjáték folyt a pályán, talán mi voltunk enyhe fölényben, de a 35. percben újabb hiba és máris kétgólosra nőtt a Hali előnye.
A második játékrész elején megpróbáltunk az ellenfél fölé kerekedni, de nem sok sikerrel. A 67. percben újabb védelmi hiba és újabb hazai gól. De nem adtuk föl a küzdelmet, a 80. percben sikerült is a szépítés.

1 hozzászólás

ZTE - Vasas képekben


Tegnap este úgy indult a mérkőzés, hogy sikerült vezetést szereznünk, ekkor mindenki azt hitte, hogy meglesz az első győzelem. Ám a helyzetek elszórakozása, a terület átengedése ahhoz vezetett, hogy a szünet után a Vasas ránk erőltette a játékát. Akik - ha még egy kicsit véleményes szituációt követően is - nem érdemtelenül vitték el az egyik pontot.
De nézzük a pozitívumokat: Jahic bravúrosan védett, a védelem kevesebbet hibázott, a széleket jól használtuk ki, Tököli Attila pedig régi önmagát idézte. A Győr ellen meglesz a győzelem!
Addig viszont itt vannak a képek, hajrá ZTE!

1 hozzászólás

Csank János: - Nyerhettünk volna, de örülünk az 1 pontnak


- Az első félidőben sikerült meglepnünk a Vasast, ekkor, nagyobb előnyre is szert tehettünk volna, de Meye gólja után rendre rossz befejezéseket választottunk, így sovány előnnyel vonultunk pihenőre - értékelt Csank János.
- A szünet után is voltak lehetőségeink, de ekkor már feljavult a Vasas is. Az ellenünk megítélt 11-esről annyit, előtte úgy vélem lökték kapusunkat, de jobb lett volna, ha elüti a labdát. A hajrában aztán minden mindegy alapon mentünk előre, rúghattunk volna, de kaphattunk is volna gólt, Tököli lövését is bravúrral védte a vendégek kapusa. A legfontosabb, hogy végre van 1 pontunk!

2 hozzászólás

ZTE FC - Vasas 1:1


Csapatunk immár Tököli Attilával megerősödve fogadta a Vasast. Jól kezdtünk, de sajnos csak egy gólt tudtunk szerezni... Nagyobbnál nagyobb helyzeteket is elhibáztuk, a szünet után pedig érthetetlen módon visszavettünk... A hajrában aztán az addig jól védő Jahic hibázott, így meg kellett elégednünk az egy ponttal...

Következnek a nehéz meccsek, Győr, Fradi, Kecskemét és Videoton... Csank Jánosnak nem lesz könnyű dolga, de bízunk a feltámadásban és az első győzelem megszerzésében.

18 hozzászólás

Tököli Attila játszhat!


- Amennyiben Csank János is úgy akarja, ma a Vasas ellen debütálhat csapatunkban Tököli Attila - tájékoztatta honlapunkat Németh Ottó technikai vezető.
- A támadó papírjai rendben vannak, így bízhatunk abban, hogy ma győzelemmel és góllal kezdheti meg zalaegerszegi szereplését. Természetesen közönségünkre is nagy szükségünk lesz, jöjjenek ki minél többen az Arénába és biztassák kedvenceiket!

4 hozzászólás

Csank János: - Nyerni akarunk a Vasas ellen!


- Ellenfelünknél most történt edzőváltás, ami elsülhet így is, úgy is, bár általában tényleg felpezsdíti a játékosokat és a csapatokat is - vezette fel a mai mérkőzést Csank János.
- Annyi biztos, hogy mindkét gárdának óriási szüksége van a pontokra! Most viszont hadd foglalkozzunk a saját dolgunkkal. Ahogy eddig, most is nyerni akarunk, de pszichésen már nagy a nyomás a játékosokon. Remélem, végre jönnek a gólok, ám megint gond, hogy a hátsó alakzatból Bulatovic játéka sérülés miatt kérdéses.

1 hozzászólás

Nagy Ferenc: - Örülünk, hogy sikerült megegyeznünk Tökölivel


- Viszonylag egyszerű az oka, hogy a rutinos Tököli Attila hozzánk került - nyilatkozta Nagy Ferenc.
- Nem titkoltuk, hogy szeretnénk még erősíteni augusztus végéig, amikor pedig érkezett a hír, hogy a támadó távozik Kecskemétről, felvettük vele a kapcsolatot. Sikerült megegyeznünk, s ha Csank János vezetőedző úgy dönt, akár pályára is küldheti a Vasas elleni találkozón.
- Nincs semmi akadálya, hogy ma játsszon, hiszen edzésben van, az átigazolásával kapcsolatos papírmunka pedig pénteken még elintézhető - vette át a szót Csank János.

0 hozzászólás

Tököli Attila a ZTE FC-ben!


Csapatunk több klubbal egyetemben ajánlatot tett Tököli Attilának, a rutinos támadó végül a mi ajánlatunkat fogadta el és egy évre hozzánk kerül kölcsönbe! Amennyiben sikerült a papírjait elintézni, akkor a holnapi, Vasas elleni létfontosságú mérkőzésen már be is mutatkozhat!

Tököli Attila kétszeres magyar bajnok, háromszoros bajnoki ezüstérmes és kétszeres kupagyőztes; kétszer lett magyar gólkirály. A 35 éves támadó a legeredményesebb jelenleg is aktív futballista...

10 hozzászólás

Preisinger Sándor: - Fiatalokkal mindig nagy kihívás dolgozni


- Fiatalokkal mindig nagy kihívás dolgozni - kezdte Preisinger Sándor.
- Azon vagyunk, hogy minél jobb futballisták váljanak belőlük, ők az utánpótlás, remélhetőleg a felnőtt csapathoz is kerülnek majd közülük.
A keretből a szünetben Keszei Péter, Fancz Richárd és Timbokovics Péter távozott; Juhász Dánielt igazoltuk; illetve az ifjúsági csapatból Szabó Bence, Kiss Balázs, Kovács Kristóf, Mavolo Pavolo, Darabos Benjamin és Balogh Bence is előre lépett.

0 hozzászólás

Antalyaspor - ZTE FC 3:1


Ma délután egy rögtönzött edzőmeccset játszottunk a török első ligás Antalyaspor ellen.
Jól indult a mérkőzést, Meye értékesítette a Kovács Gábor felvágásáért megítélt 11-est. De sajnos nem örülhettünk sokáig, egy védelmi megingás után gyorsan válaszoltak a törökök.
A szünetben Csank János szinte a teljes csapatot lecserélte, de ennek ellenére is támadásban maradtunk. Gaál ziccert hibázott, és ahogy lenni szokott, az ellentámadásból peches gólt kaptunk. Egy újabb védelmi rövidzárlat után pedig már kétgólosra nőtt a törökök előnye.

0 hozzászólás

Nagy Ferenc: - Nehéz helyzetben összefogásra van szűkség


- Egy játékos tudása nem attól függ, hogy lejárt a szerződése vagy sem - hangoztatta Nagy Ferenc.
- Anyagi helyzetünkből adódik, hogy olyan labdarúgókat igyekszünk szerződtetni, akikért nem kell fizetni. Kiválasztásunk - úgy vélem - körültekintően történt meg. Bizonyítja, hogy az edzőmérkőzéseken a magyar bajnokságban szereplőknél erősebb ellenfelek ellen jól teljesített a csapat. Az tény, hogy a bajnoki kezdésre "elfogyott" a játékunk. Milyen okokból következett ez be? Erre a szakmai stábnak kell megkeresnie a választ. Egy biztos, ennyire gyengék nem vagyunk, a Pécs, a Honvéd ellen görcsös erőlködésbe csapott át a játékunk.

10 hozzászólás

Továbbjutott második csapatunk az MK-ban


Második csapatunk továbbjutott a Magyar Kupa országos főtáblájára, miután hatalmas küzdelemben legyőzte a Somogy megyei bajnokságban szereplő, több tapasztalt játékost felvonultató Balatonkeresztúrt.

- Sokat dolgoztunk a mérkőzésen, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de sajnos ezek egy részét elhibáztuk - értékelt Preisinger Sándor. - Vendéglátóink ügyesek voltak, kevés lehetőségükből két gólt is rúgtak, majd 2:2-es rendes játékidő és gól nélküli hosszabbítás után a 11-es rúgásnál mi koncentráltunk kicsit jobban.

1 hozzászólás

FELHÁBORÍTÓ!!!


A ZTE FC klubvezetése megdöbbenéssel olvasta azokat a híreket, melyek egyes médiumokban tényként megjelentek Csank János menesztésével kapcsolatban.

Egyetlen újságíró sem kereste meg sem a klubvezetést, sem vezetőedzőnket az információ valóságtartalmával kapcsolatban. A hír egyszerűen kitaláció, hazugság. Felháborítónak és etikátlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon ilyen hírek megjelenhetnek bármilyen kontroll nélkül. Ezzel pedig további felesleges indulatokat szítva az amúgy is nehéz helyzetben lévő csapatunk körül.

12 hozzászólás

Holnap 17 órától edzőmeccset játszunk


Csapatunk holnap 17 órai kezdettel Moravske Toplicén játszik edzőmeccset a török első osztályú Antalyaspor ellen.

Az Antalyasport 1966-ban alapították három helyi csapat, a Yenikapı SuSpor, az Ilk Isıkspor és a Ferrokromspor egyesítésével. A piros-fehérek legnagyobb sikere a 2000-ben játszott török kupa-döntő, az Intertotó-kupa és az UEFA-kupa részvétel.

Bízzunk benne, hogy a mérkőzés hasznos lesz a csapat számára és kellően fel tudunk pörögni majd a Vasas ellen.

6 hozzászólás

Haladás - ZTE képekben


Tegnap megszakadt egy hosszú sorozat, vereséget szenvedtünk Szombathelyen. A Haladás - szombati meccs előtt - 1996. április 4. (2:1) óta nem tudott legyőzni bennünket... Tavasszal vissza lehet majd idehaza vágni!

De a szavak helyett most beszéljenek a képek Szász András jóvoltából. Kellemes böngészést kívánunk!
Hajrá ZTE!

2 hozzászólás

Csank János: - Ismét egy durva hibából kaptuk a gólt


- Először is gratulálok a Haladásnak, hiszen fontos három pontot szerzett - kezdte értékelését Csank János.
- Egy jól felkészített, lendületesen játszó Szombathelytől kaptunk ki, bár a gólt egy durva hiba előzte meg. A meccsen fordulópont volt Bulatovic sérülése, amúgy is kevesen vagyunk hátul Varga hiánya miatt. Játékosaim rendesen odatették magukat, ezért dicséret illeti őket. Ezúttal két 11-est is számon kérhetnék a játékvezetőn, de nem erre akarom fogni a vereséget... Azt viszont szeretném megérni, hogy egy meccset kapott gól nélkül hozunk le...

10 hozzászólás

Holnap Balatonkeresztúron játszunk az MK-ban


A labdarúgó Magyar Kupa országos tábláján a második fordulót rendezik meg vasárnap. Második csapatunk holnap 15 órakor Balatonkeresztúron lép pályára.

Péter László, a csapat technikai vezetője elmondta, hogy az első körben orrcsonttörést szenvedett Krajczár vélhetően nem léphet pályára. Fiatal játékosaiknak ez a meccs újabb lehetőség a felkészülésre, azt remélik, hogy tovább javul a teljesítményük és talpon maradnak az MK-ban.

1 hozzászólás

Preisinger Sándor: a gólkirály új élete


A ZTE FC NB III-as labdarúgócsapatának edzői feladatait a nyáron a klub korábbi kiváló játékosa, Preisinger Sándor vette át. A hajdani válogatott játékos a sportág más területein is tevékenykedik, időközben megválasztották például a zalai szövetség társadalmi elnökének.

- Mielőtt a landorhegyis csapatnál elvállaltam volna a munkát, nyolc évig jártam Ausztriába: öt éven át játszottam, három évig pedig edzőként tevékenykedtem - mondja a tapasztalatairól Preisinger Sándor.

2 hozzászólás

Haladás - ZTE FC 1:0


Sajnos Szombathelyen sem sikerült a pontszerzés, egygólos vereséget szenvedtünk a Haladástól.

A hazaiak többet tettek a sikerért, több helyzetet alakítottak ki és a hajrában elért góljuk mellett még kétszer a kapufát is eltalálták. Ezek tükrében cseppet sem meglepő a szombathelyi siker...

Talpra kell állni és meg kell szerezni az oly fontos első győzelmet! Jövő pénteken jön a még szintén nyeretlen Vasas, nincs mese, le kell gyűrni őket!

6 hozzászólás

Csank János: - A fegyelmezettség és a higgadtság aranyat ér


- A kedvezőtlen rajt ellenére bizakodunk - tekintett az esti rangadó elé Csank János.
- A Haladás ellen mindig nagy csatát vív a csapat, a két szomszédvár régóta nagy erőket mozgósít egy-egy bajnoki találkozóra. A vasiak sem állnak nálunk lényegesen jobban, nekik viszont már megvan az első pontjuk. Azt kértem a játékosoktól, hogy próbáljunk meg nyugodtan játszani, mert az ilyen találkozókon a fegyelmezettség és a higgadtság aranyat ér. Az utóbbi hetek nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna.

2 hozzászólás

Aczél Zoltán: - Sokat várunk a találkozótól


- A ZTE nincs jó formában, nálunk is kellemetlenebb a helyzete, úgyhogy élet-halál harcra van kilátás - nyilatkozta Aczél Zoltán.
- De azért is kulcsfontosságú a mérkőzés, mert ez egy presztízs rangadó, aminek súlyát mindenkinek át kell éreznie. Sajnos különböző okokból egyszer sem tudtam azzal a csapattal játszani, amivel szerettem volna, és most is vannak gondjaink. A kezdőcsapatot csak a szombat délelőtti átmozgató edzés után jelölöm ki; egyelőre annyi biztos, hogy támadó szellemű tizenegyet akarok pályára küldeni. Szerényen, a földön állva mondom, hiszem: nyerünk és elindulunk felfelé.

0 hozzászólás

Kocsárdi Gergely: - Szeretnénk megkezdeni a felzárkózást


- Bár eddig a vártnál sokkal kevesebbet nyújtottunk, remélem, mindenki átérzi, hogy a Haladás elleni meccs most sem csak arról szól, hogy négy meccs után pont nélkül állunk - vezette fel a holnapi mérkőzést Kocsárdi Gergely.
- Nem lesz egyszerű, de ezen a mérkőzésen szeretnénk megkezdeni a felzárkózást. Tudom, hogy egy kicsit flegmának tűnt a Honvéd elleni produkciónk, de nem érzem úgy, hogy ne tettünk volna meg mindent. Jó lenne a régi szervezettséggel futballozni, nagyon várom, hogy a csapatvédekezés megint jól működjön.

0 hozzászólás

Lezárások, terelések, forgalmi korlátozások


Augusztus 13-án, szombaton 19 órai kezdettel rendezik meg a Haladás - ZTE FC NBI-es labdarúgó mérkőzést a Rohonci úti stadionban. A rendbontások megelőzése, a közrend fenntartása, a vagyonbiztonság megőrzése érdekében különböző biztosítási intézkedéseket hajt végre a rendőrség, írják közleményükben.

A mérkőzés napján délután 5 és este 10 óra között a Bartók Béla körút Rohonci út és a Kenderesi út közötti szakaszára járműforgalmat a rendőrség nem enged.

0 hozzászólás

Németh Ottó: - Optimistán tekintek a rangadó elé


- Bízom benne, hogy a csapat elindul felfele és az ősi rivális Haladás ellen kezdjük meg a pontgyűjtést - nyilatkozta a szombati derbi kapcsán Németh Ottó technikai vezető.
- A játékosok - ahogy eddig is - becsülettel készülnek, mindenki a maximális odaadással teszi a dolgát. Előbb-utóbb minden rossz sorozat megszakad, remélem, hogy ez most lesz... De ahhoz, hogy kilábaljunk a gödörből, rendkívüli összefogás, összetartás és nyugalom kell. Most van a legnagyobb szükségünk a szurkolókra...

7 hozzászólás

Balatonkeresztúr- Balatonmáriafürdő jön az MK-ban


Tegnap az MLSZ-ben elkészítették a Magyar Kupa országos főtábla második fordulójának párosítását. Második csapatunk a somogyi első osztályú Balatonkeresztúr-Balatonmáriafürdő otthonába látogat majd.
Ellenfelünk az első körben a Zalaszentmihályt búcsúztatta tizenegyesekkel, tavaly pedig a negyedik helyen végzett a somogyi élvonalban.
Ezek fényében nem vár lehetetlen küldetés fiataljainkra...

0 hozzászólás

Szombaton Haladás elleni rangadó - AKCIÓS jegyek


A klubvezetés, a szakmai stáb és a játékosok egyaránt szeretnék, ha minél több zalai szimpatizáns kísérné el őket hétvégén Szombathelyre, a Haladás - ZTE FC rangadóra, ezért minden vendégjegy árának a felét átvállalják! Vagyis a belépők egységesen 1.200 Ft helyett 600 Ft-ba kerülnek.
A tikettek mától már megvásárolhatók a ZTE Marketing Irodában illetve a találkozó előtt a szombathelyi stadion vendégpénztárában. A mérkőzésre gépkocsival utazók számára információ: a konvoj 17:30-kor indul a Zala Plaza mögötti parkolóból, aki tud és akar, az itt csatlakozhat a menethez.

33 hozzászólás

Preisinger Sándor: - A lényeg, hogy továbbjutottunk


- Nagyon érdekes mérkőzés volt - tekintett vissza a hétvégi MK első fordulójára Preisinger Sándor.
- Kicsi volt a pálya, rossz a talaj, a játékvezető pedig néha furcsán fújt: a hazaiak lesgóllal egyenlítettek, illetve túlzott keménységgel igyekeztek eredményt elérni. Annyit sikerült, hogy Krajczár Ádámnak eltört az orra, s a száját is össze kellett varrni a kórházban, csak saját felelősségére engedték haza. Volt tehát gondunk jócskán, ráadásul még a helyzeteket is kihagytuk, alaposan megnehezítve a saját dolgunkat.

0 hozzászólás

Várvölgy - ZTE FC 0:14


Első csapatunk vasárnap Várvölgyön lépett pályára, ahol a helyiek ezzel a "gálamérkőzéssel" avatták fel az új öltözőjüket.

Az esemény elérte a célját, hiszen 700 néző látogatott ki a helyszínre, így a kiváló hangulat garantált volt. Nagy segítség volt ez a kis zalai csapatnak, sokaknak bizonyára felejthetetlen élményt szereztünk. És ami a meccset illeti, lendületes játékot láthattak a sportszeretők, sok-sok támadással és góllal.
Hajrá Zala-megye, hajrá ZTE!

9 hozzászólás

Ják - ZTE FC II 1:1, tu.: 8:9


A hétvégén számunkra is megkezdődtek a 2011-12. évi labdarúgó Magyar Kupa küzdelmei.
A kiírás szerint a továbbjutásról egy mérkőzés dönt, a megyei MK mérkőzésein döntetlen esetén az alacsonyabb osztályban szereplő együttes jut tovább, amennyiben viszont azonos osztálybeli csapatok állnak döntetlenre, úgy 2x15 perc hosszabbítás következik. Ha ez sem dönt, akkor következnek a büntetők. Az országos táblán, ha a rendes játékidőben nem születik döntés, minden esetben 2x15 perc hosszabbítás, illetve 11-esek következnek.

Második csapatunk a megyei 2. osztályú Jákra látogatott, ahol hihetetlen izgalmak között sikerült kivívnunk a továbbjutást.

0 hozzászólás

Augusztusban ismét focitoborzó


ÓVODÁSOK ÉS KISISKOLÁSOK FIGYELEM!

A ZTE-Landorhegyi előkészítő csoportjai várják a 2003 és 2006 között született kislányokat és kisfiúkat minden hétfőn és csütörtökön 17:30 órakor az Ifjúsági Sportcentrumban.

Jelentkezni a helyszínen, érdeklődni a 06-20/94-64-420-as telefonon lehet.

1 hozzászólás

ZTE - Honvéd képekben


Csapatunk újabb vereséget szenvedett, második hazai mérkőzésünkön sem tudtunk betalálni ellenfelünk kapujába, a Honvéd megérdemelten szerezte meg a 3 pontot.
Csank Jánoson a szimpatizánsok szeme, hiszen egy hete van arra, hogy felrázza a társaságot és megtalálja azt a 11 játékost, aki alkalmas arra, hogy az örökös rivális Szombathelyről pontot, vagy pontokat szerezzen...
Addig is böngésszünk a Honvéd elleni mérkőzés képei között...

17 hozzászólás

Csank János: - Kiderült, hogy kire nem lehet számítani


- Gratulálok a Honvédnak, azt játszották, amit ebben a szituációban kellett - értékelt Csank János.
- A csapatban sajnos jelenleg nincs igazi vezér, aki vezényelje a társait és utasításokat adjon a pályán belül - én hiába kiabáltam adott szituációkban kívülről, nem jutott el a címzettekhez. A gólok előtt hibáztunk, az első előtt például óvodás helyezkedési hibát vétettünk. Ezen a meccsen kiderült, hogy kire nem lehet a továbbiakban számítani. Vannak páran, akik képességben nem ütik meg az első osztály szintjét... Nehéz meccsek jönnek a folytatásban, nem tudom, hogy a csapatból mit hoz ki ez a letargikus hangulat. Sajnos alapembereink sérültek, főleg a védelemből, de nem erre akarom fogni a vereséget...

33 hozzászólás

ZTE FC - Bp. Honvéd 0:4


Kilátástalan játékkal újabb vereséget szenvedtünk...
Nagy rohamokkal - és egy hatalmas ziccerrel - indítottuk a Honvéd elleni 90 percet, de aztán a vendégek átvették a játék irányítását és egy helyezkedési hibát kihasználva vezetést is szereztek. A szünet után aztán a fővárosi gyors szinte átgázolt csapatunkon, amelyből csupán Kamber teljesítménye dicsérhető...
Egy hetünk van, hogy rendezzük a sorokat, hiszen jön a Hali elleni presztízs mérkőzés...

5 hozzászólás

Hivatalosan is a St. Graal a mezszponzorunk


- Sajnos csapatunknak már évek óta nem volt mezszponzora, de idén tavasszal végre megjelent egy új támogató, a St. Graal emblémája - vezette be a mai sajtótájékoztató Dézsi Attila ügyvezető igazgató.
- Hosszas tárgyalás után sikerült megállapodnunk a céggel, így a 2011-12-es évben biztosan, de reményeink szerint azután is támogatónk marad.
- Tavaly egy magas minőségű forráskútra tettünk szert Rédics mellett - vette át a szót Sabjanics Szabolcs tulajdonos ügyvezető.

0 hozzászólás

Djordje Kamber: - Mindenkitől jobb teljesítmény kell!


Djordje Kamber a legutóbbi, PMFC elleni bajnokin lépett 100. alkalommal pályára, ráadásul gólt is szerzett, ám ezek ellenére vereséget szenvedtünk. Csapatunk motorja nem is titkolta csalódottságát:
- Nem voltam boldog, hiszen kikaptunk, ilyenkor nincs ok az ünneplésre - mondta Djordje Kamber. - A harmadik szezont kezdtem a ZTE-vel és mindig gyengére sikerült a rajtunk. Úgy látszik, ez valami rossz beidegződés, hiszen utána mindig megmutattuk, hogy sokkal jobbak vagyunk. Én optimista vagyok, de kétségtelen, hogy mindenkitől jobb teljesítmény kell mostantól.

1 hozzászólás

Csank János: - Csak a győzelem hozhatna megnyugvást


- Hatványozottan nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, mert nincs pontunk, ráadásul egy jó passzban lévő csapatot fogadunk - vezette fel a ma esti találkozót Csank János.
- Minket nyomaszt inkább a tét, de kontrollálni szeretnénk ezt a helyzetet. Fontos lesz tehát a koncentráció, és az, hogy alkotó légkör uralkodjon a pályán belül és azon kívül. Olyan legyen az atmoszféra, hogy merjünk játszani. Három vereség után vagyunk, ez persze nem növeli a kreativitást, s azt gondolom, hogy nem kell különösebben ecsetelni miért.

1 hozzászólás

Prince Rajcomar az MVV Maastricht-hez került kölcsönbe


- Klubunk tegnap megegyezett a holland II. ligás MVV Maastricht együttesével Prince Rajcomarról, holland támadónk így egy évre hazaköltözik szülővárosába - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila ügyvezető igazgató.
- De amennyiben a szakmai stáb úgy gondolja, a téli átigazolási időszakban visszahívhatjuk a támadót Zalaegerszegre.

Rajcomar 2009-ben került csapatunkhoz, ahol Rudnevs és Pavicevic mögött...

2 hozzászólás

NTE 1866 - ZTE FC II 3:3


Jó hír a csapat háza tájáról, hogy Milan Bogunovic és Ivan Delic már pályára tudott lépni az NBIII-asok felkészülési meccsén, így esély mutatkozhat a pénteki játékukra is.

A mérkőzésen bemutatkozott a kispadon Preisinger Sándor, akinek fiatalokból álló együttese háromgólos hátrányból tudott egyenlíteni. Természetesen ez a felkészülésnek olyan szakasza, ahol nem az eredmény a fontos, de a 3 rúgott gól pozitív...

0 hozzászólás

A Győrrel, a Pápával és a Haladással játszunk a Ligakupában


A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága ma nyilvánosságra hozta a 2011–2012-es Ligakupa csoportbeosztását. A 20 csapatos sorozat részvetői öt négyes csoportba kerültek, a beosztásnál fontos szempont volt a földrajzi fekvés.

Csapatunk a Győrrel, a Pápával és a Haladással csatázik a továbbjutásért. A sorozat augusztus 31-én kezdődik, a döntőt április 18-án rendezik meg. A csoportkör játéknapjai: augusztus 31., szeptember 7., október 5., október 12., november 9., november 16.

1 hozzászólás

Lapszemle: Csank János: - Az edzősködés kemény meló


- A kispestiek jó formának örvendenek, kiélezett mérkőzésre számítok. A Honvéd elleni találkozó után pedig a Haladással játszunk Szombathelyen - nyilatkozta Csank János a rossz szezonkezdésről a Nemzeti Sportban.
- Mi lesz, ha vereséget szenvedünk a fővárosiaktól? Benne van a pakliban a búcsú. Az edzősködés kemény meló, előfordul, hogy felállítják az embert a kispadról, de nincs bennem félelem. Nagy Ferenc elnökkel még nem beszéltem vasárnap óta, ám nem hiszem, hogy valamiféle beszámolót kérne tőlem az eddigi szereplésről...

8 hozzászólás

Vasárnap 17:30-kor Várvölgyön játszunk


Csapatunk folytatja hírverő mérkőzés sorozatát: Sármellék és Teskánd után már a harmadik helyszínen, Várvölgyön lépünk pályára vasárnap 17:30-kor a helyi csapat meghívására.

Természetesen nagyon sok szeretettel várunk a helyszínre minden kedves sportszeretőt, legyen ez a hétvége is egy igazi futball fieszta!

Hajrá ZTE!

0 hozzászólás


Január  |  Február  |  Március  |  Április  |  Május  |  Június  |  Július  |  Augusztus  |  Szeptember  |  Október  |  November  |  December

2018-2019  |  2017-2018  |  2016-2017  |  2015-2016  |  2014-2015  |  2013-2014  |  2012-2013  |  2011-2012  |  2010-2011  |  2009-2010  |  2008-2009  |  2007-2008  |  2006-2007  |  2005-2006  |  2004-2005  |  2003-2004