ARCHÍVUM - RÉGEBBI HÍREINK - 2009-2010 - Február

ZTE FC II - Körmend 4:1


NBII-es csapatunk ma délután lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését a harmadik vonalbeli Körmend ellen.
Bán István ezúttal csak a fiatalokra számíthatott, hiszen tegnap ugyan elmaradt a Paks - ZTE bajnoki, de ma Csank János egymás közötti játékot vezényelt az első keretnek.

Polareczki és Vittman jó játékának köszönhetően magabiztosan győztünk, ami megadhatja a jó alaphangot a jövő vasárnapi, Ajka elleni nyitányra is.

0 hozzászólás

ZTE FC - FTC: legyünk minél többen az első hazai bajnokin


NBI-es csapatunk első hazai bajnoki mérkőzését március 6-án, szombaton 15 órai kezdettel játssza a Ferencváros ellen. A srácok biztosan kettőzött erővel futnak majd ki a gyepre, hiszen szeretnének visszavágni az őszi vereségért és természetesen nem akarnak lemeradni az élbolytól.

A többi már csak a drukkereken múlik! Szurkoljunk együtt a jubileumi év első hazai rangadóján!

Diákcsoportoknak előzetes jelentkezés alapján 300 Ft/fő áron tudunk kedvezményes belépőjegyet biztosítani.

0 hozzászólás

Elmarad a Paksi FC - ZTE FC bajnoki mérkőzés


A paksi pálya a kétnapos esőzés miatt víz alá került, amit a tűzoltók ma reggel kezdtek szivattyúkkal letisztítani. Ám a kitartó munka sem hozta meg a várt eredményt, hiszen a játékvezető röviddel ezelőtt úgy döntött, hogy a játéktér alkalmatlan a mérkőzés megrendezésére, így elmarad a találkozó.

A két klub hétfőn egyeztet és keresi meg az MLSZ-t a meccs pótlásával kapcsolatosan. A fejleményekről természetesen tájékoztatjuk olvasóinkat!

0 hozzászólás

Csank János: - Nagyon fontos a rajt


- Összességében úgy látom, hogy rendben van a társaság, ugyan volt egy kis fáradtság, de ez természetes és a halasztás is átírta egy kicsit a programot - vázolta a csapat jelenlegi állapotát Csank János.
- A játékos ilyenkor már a nyitányra készül, aztán kiderült, hogy még várni kell egy hetet, így a rajtnál mindig rizikós, hogy végül ki kerül formába. Mindig a legjobbat akarjuk nyújtani, s ahogy elhangzott az őszi idényzárónkon, most is csak azt tudom megismételni: minél magasabbra akarunk jutni, a negyedik vagy annál jobb helyezést elcsípni a bajnokságban, a kupában pedig egyértelműen a döntőbe jutás a célunk.

0 hozzászólás

Az MLSZ engedélyezte klubunk kérését


Mint ismeretes a stadion gyepszőnyegének nem megfelelő állapota miatt kérvényeztük, hogy NBII-es csapatunk a műfüves pályán fogadhassa a nyitó fordulóban az FC Ajkát, majd két hét múlva a Hévíz együttesét.

Kérésünket elfogadta a Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága, így a március 7-én (vasárnap) 14:30-ra kisorsolt ZTE FC II-FC Ajka, valamint a március 21-én (vasárnap) 15 órára kisorsolt ZTE FC II–Hévíz mérkőzést a zalaegerszegi műfüves játéktéren rendezik.

0 hozzászólás

Paksi FC - ZTE FC közvetítések


Szurkolóink kívánságára és tekintettel a nagy érdeklődésre, a holnap 14 órakor kezdődő Paksi FC - ZTE FC bajnoki mérkőzést honlapunkon szöveges formában élőben közvetítjük.

A találkozó összefoglalóját pedig 16:15-től ide kattintva tekinthetik meg a Zalasport jóvoltából.

Jó szurkolást mindenkinek, hajrá ZTE!

0 hozzászólás

ZTE FC - Paksi FC: az őszi meccs képei


2009. július 25-én hazai környezetben fogadtuk a Paks gárdáját és végül 2:1 arányban legyőztük ellenfelünket.
Rudnevs találatával vezetést szereztünk, aki a későbbiekben könnyen mesterhármast is elérhetett volna, ám két esetben is a kapufa mentett. Balázs megduplázhatta volna előnyünket, de 11-est hibázott, viszont nem sokkal később egy látványos támadást követően fejjel eredményes volt. A második félidőben feltámadt a Paks, de csupán szépítésre futotta erejükből, így 2:1 lett a vége.

0 hozzászólás

Gellei Imre: - Itthon szeretnénk tartani a három pontot


- A közel három hónapos téli szünetet követően először játszunk bajnoki mérkőzést, ráadásul hazai környezetben - nyilatkozta a holnapi Paks-ZTE bajnoki előtt Gellei Imre.
- Jó volt látni az őszi utolsó meccsen, hogy milyen lelkesen búcsúztak tőlünk a drukkerek, és egészen biztos, hogy már ők is várják a kezdést. Erre, az is bizonyíték, hogy a Haladás elleni Ligakupa mérkőzésünkre, ami múlt pénteken volt, az időpont és a rossz idő ellenére is sokan kilátogattak. De nem csak bennük, hanem a játékosokban, a kollégáimban és a vezetőségben is felfokozott várakozás van.

0 hozzászólás

Kocsárdi Gergely: - Hosszú és kemény felkészülés volt


- A holnapi bajnoki rajtig füvön alig edzettünk, de szerencsére a műfű a rendelkezésünkre állt, így a szakmai stáb által betervezett edzésmunkát ott elvégezhettük - vázolta a keret állapotát és beszélt a felkészülésről Kocsárdi Gergely.
- A felkészülésünk hosszú volt és kemény, amilyen Csank Jánosé szokott lenni. Viszonylag sok edzőmérkőzést tudtunk játszani, amelyek jól szolgálták a csapat ráhangolódását a nyitányra.
A bajnokságban a 4. helyről várjuk a folytatást, ami bizonyítja, hogy a játékoskeret nem rossz. Bizakodom, hogy a tavaszi szereplésünk is hasonlít az őszire és nem fogjuk elrontani a rajtot.

0 hozzászólás

ZTE FC II - Motor Lublin 0:0


NBII-es csapatunk, pár rutinos futballistával kiegészülve a lengyel második vonalbeli Motor Lublin együttesét fogadta edzőmérkőzésen.
A tavaszi napsütésben, nagyon jó iramú találkozót játszottunk, helyenként parázs jelenetekkel tarkítva, ám gól nem született, így 0:0 lett a vége.

Bán István fiaira a héten még egy meccs vár, vasárnap az NBII-as Körmend látogat a stadion mögötti műfüves pályára.

0 hozzászólás

Csank János: - Mindkét fronton szeretnénk helytállni


- Tavasszal a Magyar Kupában és a bajnokságban is bizonyíthatunk, hiszen az MK-ban a döntőért meccselünk, a bajnokságban pedig szorosan üldözzük a dobogósokat - vázolta a csapat helyzetét Csank János.
- Mind a kettőben eredményesek akarunk lenni. Nagyon fontos a kupa, mivel, ha sikerülne túllépni az Újpesten, már a finálába kerülnénk, amire Zalaegerszegen még nem volt példa. Tisztában vagyunk vele, hogy a lila-fehérek kemény ellenfelek lesznek. A fővárosiak a legjobb magyar csapatok egyikének számítanak, de látok reális esélyt a továbbjutásra. A bajnokságról szólva, a tavaszi idény eleje - akárcsak ősszel -, nagyon nehéz lesz.

0 hozzászólás

Alkalmassági vizsga az akadémiai beiskolázáshoz


Tájékoztatjuk a leendő akadémistáinkat, hogy 2010. február 28-án, vasárnap 9:30-as kezdettel sportági alkalmassági vizsgára kerül sor, a labdarúgó osztályba történő beiskolázáshoz.
Helyszín a Zalaegerszegi Ifjúsági Sportcentrum műfüves és rekortán pályái.

Figyelem! Az alkalmassági vizsgára felszerelést mindenki hozzon magával!

A felvételi lap innen tölthető le!

0 hozzászólás

Folyamatosan bővülnek a jubileumi ajándéktárgyaink


Klubunk a 90 éves jubileum alkalmával számos ajándéktárggyal lepi meg szurkolóit. És a kínálat folyamatosan bővül!
Újdonság! 2500 Ft-ért már kapható a klub, valamint a szurkolók által tervezett mintával ellátott kötött sál!

Keresse a ajándéktárgyakat munkaidőben a ZTE klubházában (Zalaegerszeg, Október 6. tér 16.) illetve a bajnoki mérkőzéseken az árusító pultoknál.
Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Utánpótlás csapataink heti felkészülési meccsei


- Második csapatunk is elérkezett a fekészülése végére, a héten már csak két edzőmeccset játszanak a fiatalok, hiszen március 7-én rajtol az NBII-es bajnokság - tájékoztatta honlapunkat Péter László technikai vezető.
- 25-én, csütörtökön 14 órakor a lengyel másodosztályú Motor Lublint látjuk vendégül, 28-án vasárnap délben pedig a Körmend érkezik a stadion mögötti műfüves pályára.

Utánpótlás csapataink is folytatják a felkészülést, U17-eseink, U18-asaink és U19-eseink is pályára lépnek.

0 hozzászólás

Lapszemle: Túlélőművészek tömege érkezett az NBI-be


A magyar élvonalban egyedül a ZTE kerete nem változott a február 20-án zárult átigazolási szezonban. Az MTK új szerzeményei mind magyarok, míg az Újpest igazolt ugyan külföldi játékost, ám a Slavia Prahától szerződtetett Dusan Vasziljevic jól ismert a hazai szurkolók számára, hiszen korábban játszott Békéscsabán és Kaposváron is. A többi 13 klub viszont mind erősített külföldről érkezett labdarúgóval - legalábbis az erősítés céljával igazolta le őket.

A listavezető Videoton elsősorban a hazai riválisoktól igazolt, de azért a montenegrói Milko Novakovicot is jónak látták megszerezni.

0 hozzászólás

Nagy sikerű Alapitványi Bál


A ZTE Utánpótlásáért Alapítvány szervezésében, Bita József főszervező közreműködésével február 20-án, szombaton 19 órakor a megyeszékhelyi Három Kívánság Étteremben került megrendezésre az idei Alapítványi Bál.
A fővédnökök Dr. Gyimesi Endre, Nagy Ferenc és Kereki Zoltán voltak. Az eseményen több, mint 140 érdeklőüdő vett részt, akik az alapítványt a belépőjegyek árával és egyéb módon is támogatták.
Köszönet illeti a fellépőket, valamint az alkalmi - utánpótlás edzőkből verbuválódott - kánkánozó táncoslábúakat.

0 hozzászólás

ZTE FC - Pécs képekben


Csapatunk tegnap délután lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését, az ellenfél ezúttal az első osztályba vágyakozó, rutinos futballistákat soraiban tudó Pécs együttese volt.

A küzdelmes, harcos találkozó végül 2:2-es döntetlennel zárult, a gólokon Pavicevic, Rudnevs és az ex-egerszegi Gyánó osztoztak.
Az alábbiakban a meccsről készült fotókat láthatják. Kellemes böngészést kívánunk!

0 hozzászólás

Csank János: - Szerencsére nem változott a csapat kerete


- Az utóbbi években félszezononként átigazolási időszak van, amit nem helyeslek. Üzleti szempontból biztosan jó, de szakmai szempontból nem. Szerencsémre, a ZTE-nél nem volt mozgás - véleményezte az aktuális helyzetet Csank János.
- Hogy ezt mi vezérelte, nem rám tartozik. Egy bizonyos szempontból ideális lehet, hogy együtt maradt a keret. A felkészülés során az időjárás volt az egyik legnagyobb ellenfél. Füvön jóformán semmit nem tudtunk gyakorolni. Például, ha a Paks valamilyen bűvészmutatvánnyal játékra alkalmas állapotba hozza a pályáját, teljesen kiszámíthatatlan talajon játszunk, amiből bármi kisülhet.

0 hozzászólás

ZTE FC - Pécsi MFC 2:2


Csapatunk ma délután a Várhidi Péter által irányított Pécsi MFC-t (amelyben sok rutinos és ex-egerszegi futballista is pályára lépett: Szamosi, Simonfalvi, Gyánó) fogadta műfüves pályán. Az utolsó felkészülési mérkőzés küzdelmes játékot hozott, az egykori szövetségi kapitányok csatája végül 0:1-es félidő után 2:2-es döntetlent eredményezett.

Együttesünkből főleg Pavicevic és Rudnevs játéka volt kimagasló, de rajtuk kívűl több kiemelkedő teljesítmény szükséges Pakson, hogy elhozzuk mindhárom bajnoki pontot.

0 hozzászólás

A tervek szerint alakul Magasföldi József rehabilitációja


Magasföldi József állapota szépen javul, a szerdai ZTE FC - FC Ajka mérkőzés utáni ZTE - ZTE II levezető perceken már ő is szerephez jutott. Dodit szűk két hete Székesfehérváron műtötték meg és egy fémdarabot távolítottak el a térdéből.
A középpályás már teljes értékű edzésmunkát végez, előreláthatólag még két hétre van szüksége, hogy utolérje a többieket fizikálisan és akkor már Csank János rendelkezésére állhat. Így mondhatni, neki jól jött a tavaszi bajnoki rajt elhalasztása...

0 hozzászólás

Csank János: - A csapatoknak és a szurkolóknak sem jó a korai kezdés


- Magyarországon február 20-án bajnoki labdarúgó-mérkőzést rendezni utópisztikus álom - vélekedett Csank János.
- Több külföldi edző sír, hogy nálunk milyen hosszú a szünet. Érdekes módon nem a román, szlovák és általában a keleti régióhoz tartozó kollégák harsogják ezt, ők tisztában vannak az itt lévő lehetőségekkel. Az illetékesek viszont fogékonyak az előbb említett dologra. Hajdanán, amikor még márciusban volt a rajt, akkor is maradtak el mérkőzések. Ehhez még gyakran kapcsolódik, hogy csonka fordulókat rendeznek, tavaly a Debrecen kedvéért tologatták a mérkőzéseket.

0 hozzászólás

ZTE FC - Ajka felkészülési meccs képekben


A mai, Ajka elleni edzőmeccsen főként az első félidőben pályára lépők teljesítettek jól. Sipos 11-est védett, Balázs duplázott, védelmünk szinte hibátlanul játszott, rutinos belső- és fiatal szélső középpályásaink pedig végig összhangban voltak egymással, sok mozgás, pontos passzok, ötletes indítások.
A szünet után a második sorunk nem eleinte nem találta a ritmust, pontatlanság és meg nem értés jellemezte a játékunkat. A hajrára aztán megnyugodtak a srácok és Illés szépségdíjas gólja bebiztosította a győzelmet.

0 hozzászólás

ZTE FC - FC Ajka 3:1


Az előzetes tervekkel ellentétben a szakmai vezetés úgy döntött, hogy az első csapatunk mérkőzik meg ma az Ajka gárdájával.

Balázs duplájával és Illés kapásgóljával magabiztosan győztük le ellenfelünket, visszavágva ezzel a legutóbbi fiaskóért.
A gólokon kívűl számos szép megmozdulást láthattak a nézők, Horváth-átlövéseket, szenzációs Petneházi-indításokat, hajszálpontos Schultz-keresztlabdákat és határozott Barna-szereléseket.
Legközelebb szombaton lépnek pályára a srácok, 11:00-tól ZTE II - Csesztreg, 15:00-tól pedig ZTE FC - Pécsi MFC.

0 hozzászólás

Utánpótlás csapataink meccsei, igazolások


- Ma 16:15-től a Fujsz Ferenc által irányított U17-es csapatunk az osztrák Kapfenberg hasonló korú együttesét látja vendégül a stadion mögötti műfüves pályán, pénteken 16:15-től pedig U19-eseink fogadják a Lenti TE felnőtt csapatát - tájékoztatta honlapunkat az utánpótlás meccseiről Péter László technikai vezető.

- Szombaton pedig Nagykanizsán, a Lokomotiv Kupán vesznek részt Dobos Sándor U13-asai és Fujsz Ferenc U17-es fiai.

0 hozzászólás

Csapataink heti mérkőzései


Első és második csapatunk a héten két alkalommal játszik felkészülési mérkőzést.

Szerdán 14 órától egy félidőt futballozik a ZTE FC II az Ajka ellen, majd a nagycsapatunk következik a Veszprém-megyeiek ellen, végül pedig Zete I - Zete II találkozó zárja a délutánt. Szombaton a bajnoki rajt eltolása miatti üresedést a Pécs elleni meccs fogja kitölteni, amelyre 15 órai kezdettel kerül sor. Előttük 11:00-tól a ZTE II a Csesztreg gárdáját fogadja a műfüves pályán.

0 hozzászólás

Zajlik a centerpálya újbóli megtisztítása


- A mai nap tovább folyik a stadion gyepszőnyegének újbóli megtisztítása a leesett hótól - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila ügyvezető.
Egyben a hó kiszállítása is elkezdődött, hogy az olvadáskor ne a stadion gyepszőnyege telitődjék a sok vízzel.

Ezzel egyidőben az edzőpályák is le lesznek takarítva, hisz a labdarúgók még nem edzettek - ebben az évben - füves pályán, igyekszünk megteremteni ennek a lehetőségét is nekik.

0 hozzászólás

Dézsi Attila: - A szombati edzőmeccset már füvőn játszanánk


- Egyetértek az MLSZ döntésével, így számunkra 27-én, Pakson indul a bajnokság - mondta az aktuális helyzetről Dézsi Attila ügyvezető igazgató.
- Közben folyamatosan hordjuk ki a stadionból a havat, tegnapra a játéktér nagyjából kétharmadát tisztítottuk meg. Szombaton a szurkolók a lelátók egy részéről lapátolták le a havat, s igyekszünk minél előbb az összegyűlt hótömeget is elszállítani. A célunk ugyanis az, hogy minél előbb kiszáradjon a játéktér, és a hólé ne olvadjon a felmelegedéssel vissza a pályára. Ugyanezt megpróbáljuk az edzőpályákon is elérni, s akkor talán a szombati edzőmeccset is lehet, hogy füvön tudjuk megrendezni és nem a műfüves pályán.

0 hozzászólás

Csank János: - Ilyen korán nem lehet meccseket játszani


- Amikor kisorsolták a játéknapokat, már akkor nyolcvan százalékban biztos voltam benne, hogy február 20-án nem lehet majd mérkőzést játszani - fűzte hozzá Csank János a tegnapi döntéshez.
- Ilyen korán Magyarországon, ugyanis nagyon ritkán lehet elkezdeni a tavaszt. Legalább az a jó benne, hogy így oldották meg a kérdést, vagyis az eredetileg kisorsolt párosítások menetét megtartva. Legfeljebb két-három, vagy talán még annyi mérkőzést sem lehetne lejátszani, annak meg nincs értelme.

0 hozzászólás

Egy héttel csúszik a tavaszi idény kezdete


A Magyar Labdarúgó-szövetség döntése értelmében egy héttel csúszik a Soproni Liga tavaszi idényének kezdete. A magyar élvonalbeli bajnokság a következő hétvége helyett egy héttel később, a 16. forduló mérkőzéseivel folytatódik.

Az élvonalbeli klubok tulajdonosi tanácsa azzal a kéréssel fordult az MLSZ versenybizottságához, hogy egy héttel halassza el a Soproni Liga tavaszi szezonjának kezdetét.

0 hozzászólás

Lapszemle: Az Újpest, a Fradi és a Vasas is kéri a halasztást


Noha a hőmérséklet emelkedéséről szólnak a jelentések, a pályák állapota szemernyit sem javul, sőt a havat sár és latyak váltja fel. Így aztán nem lenne meglepetés, ha az MLSZ elnöksége elhalasztaná a Soproni Liga 16. fordulóját. Erre minden esély megvan, hiszen a csapatok közül többen is emellett érvelnek.

Folyamatosan csörög George F. Hemingway telefonja. A tulajdonosi tanács elnöke arra kérte társait, hogy hétfő reggelig tájékoztassák a pályák állapotáról, és annak fényében kéri majd a szintén hétfőn ülésező MLSZ-elnökséget a tavaszi első forduló elhalasztásáról.

0 hozzászólás

Djordje Kamber: - Remélem, hogy kupadöntőt játszhatunk


- Kemény edzéseket végzünk, sok mérkőzést játszunk, azért dolgozunk, hogy megismételjük a tavaszi szereplésünket - nyilatkozta Djordje Kamber.
- Ugyan egy picit hideg van, és egy picit fáradtak is vagyunk, de ez ilyenkor normális. Tudjuk, hogy a munkának meg lesz az eredménye. Egy nagyon fontos tavasz előtt állunk. Versenyben vagyunk a bajnokságban és a Magyar Kupában is. Remélem, hogy az elődöntőben legyőzzük az Újpestet, és kupadöntőt játszhatunk. Ha az időjárás is úgy "gondolja", akkor a Paks ellen kezdjük a tavaszi szezont.

0 hozzászólás

ZTE FC - Marosvásárhely képekben


Csapatunk ma délután a román második osztály éllovasával, a Marosvásárhely együttesével játszott felkészülési mérkőzést.
A végig jó iramú, színvonalas találkozót gólokkal kellett volna megnyernünk, de az utolsó pillanatokban rendre hibáztunk. Rudnevs kétszer is kilépett ziccerben, ám mindkét alkalommal rossz döntést hozott. Az viszont már bíztató, hogy a harmadik lehetőségét gólra váltotta. Pavicevic, Illés és Horváth előtt is adódtak lehetőségek, de most ők sem voltak eredményesek. Talán csak a bajnoki nyitányra tartalékoltak mindannyian... Jövő szombaton kiderül:)

0 hozzászólás

Köszönjük szurkolóinknak a segítséget


Ma reggel mintegy 30 szurkolónk gondolta úgy, hogy munkájával is segíti a ZTE Aréna hótól való megszabadítását.

Sajnos a viharos szél miatt a munka csak a lelátókra korlátozódott (a pályáról letakarított havat a szél szinte azonnal visszafújta), de így is nagy mennyiségű havat sikerült a lelátókról eltávolítani.

Bízunk abban, hogy gépekkel hétfőn és kedden a pályát is sikerül hómentessé tenni, így bár a bajnoki nyitány várhatóan elhalasztásra kerül, mi elmondhatjuk: lehetőségeinkhez képest mindent megtettünk...

0 hozzászólás

ZTE FC - FCM Tigru Mures 1:1


Finiséhez ért első csapatunk felkészülése, hiszen a jövő szombaton (ha a pálya talaja is engedi) Pakson lépünk pályára a Soproni Liga rajtján.

Ennek megfelelően a mai, Marosvásárhely elleni edzőmeccsen már a lehető legerősebb összeállításban küldte ki a keretet Csank János. A végig pörgős, kemény, néha látványos találkozón Rudnevs találatával vezettünk, ám végül nem tudtuk megtartani előnyünket, az utolsó pillanatban egy gyermeteg hibát kihasználva, Vancea révén egyenlítettek a románok.
Összességében azonban elmondható, hogy a mérkőzés komoly erőpróba volt, hasznos 90 percet futballoztunk.

0 hozzászólás

ZTE FC II - Hévíz 3:1


Második csapatunk ma délután a rutinos futballistákkal megerősített (Kállai, Pomper) Hévízzel mérkőzött meg.

Bán István az első keretből kölcsön kapta Kovácsot, Barnát, Petneházit, Schultzot, Balázst és Rajcomart és így magabiztos játékkal, megérdemelten győztük le ellenfelünket.
A gólokon fiataljaink osztoztak, hiszen Polareczki ezúttal is duplázott és a műtétje után visszatérő Vittman is eredményes volt.

0 hozzászólás

Alkalmassági vizsga az akadémiai beiskolázáshoz


Tájékoztatjuk a leendő akadémistáinkat, hogy 2010. február 28-án, vasárnap 9:30-as kezdettel sportági alkalmassági vizsgára kerül sor, a labdarúgó osztályba történő beiskolázáshoz.
Helyszín a Zalaegerszegi Ifjúsági Sportcentrum műfüves és rekortán pályái.

Figyelem! Az alkalmassági vizsgára felszerelést mindenki hozzon magával!

A felvételi lap innen tölthető le!

0 hozzászólás

Hómaró bevetésen


A zalaegerszegi Zégép Plusz Kft. jóvoltából és támogatásával "segítség" érkezett a hóhelyzet javítására.

A hómaró mai átadásán és beüzemelő "edzésén" készültek a képek. A gép sokat fog segíteni a továbbiakban a hasonló időjárási helyzetekben.

Köszönjük!

0 hozzászólás

Holnap 11:00-tól ZTE II - Hévíz, 13:00-tól ZTE - Marosvásárhely


A román csapat kérésére a holnapi ZTE FC - Marosvásárhely edzőmérkőzésünk egy órával korábban kezdődik, vagyis 13 órakor kerül megrendezésre a műfüves pályán.
Előtte pedig az eredeti terveknek megfelelően második csapatunk játszik a Hévízzel 11 órától.

Mindkét találkozóra szeretettel várjuk szurkolóinkat, sőt bízunk benne, hogy sokukkal már 9 órakor is találkozunk a stadionban, ahol együtt lapátolhatunk:)

0 hozzászólás

Hóhelyzet - szurkolóink segítsétségét kérjük


Az éjszakai és a jelenleg is folyamatos havazás nagy mennyiségű hóval borította be a pályáinkat. A pályamunkások jelenleg a műfüves pályát takarítják, hogy egyáltalán lehessen hol edzeni csapatunknak, várhatóan holnap a centerpálya is megtisztításra kerül.

Szurkolóink segítségét kérjük abban, hogy a lelátóról illetve az oldalvonalak mellé tolt havat eltakaríthassuk. Szombaton reggel 9 órára várunk minden segíteni tudó és akaró szimpatizánsunkat, hogy lehetőleg hólapáttal (vagy/és seprűvel) együtt jöjjön a ZTE Arénába.

0 hozzászólás

ZTE FC - FTC: legyünk minél többen az első hazai bajnokin


NBI-es csapatunk első hazai bajnoki mérkőzését február 27-én, szombaton 15 órai kezdettel játssza a Ferencváros ellen. A srácok biztosan kettőzött erővel futnak majd ki a gyepre, hiszen szeretnének visszavágni az őszi vereségért és természetesen nem akarnak lemeradni az élbolytól.

A többi már csak a drukkereken múlik! Szurkoljunk együtt a jubileumi év első hazai rangadóján!

0 hozzászólás

Magasföldi József már túl van a műtéten


Magasföldi József kihagyta a téli felkészülést. Nem önszántából, hanem rakoncátlankodó térdizmai miatt. Sokáig bíztak abban a csapatnál, hogy rendbe jön és elkezdheti a teljes intenzitású edzést, de sajnos nem így történt. Ma pedig már túl van a műtéten is.

– Egyszerűen érthetetlen, hogyan történhetett: a térdemnél egy darab drótot vett ki a doktor a lábamból – mesélte a középpályás. – Sétálni tudok, s a jövő héten talán már futhatok is. Fehérváron műtöttek, úgy érzem, jól. A drótról pedig annyit mondtak, hogy talán még valamikor gyerekkoromban kerülhetett a lábamba.

0 hozzászólás

Támogassa adója 1%-val a ZTE FC Utánpótlást


A ZTE FC Utánpótlás Szakágának célja a fiatalok magas színtű szakmai képzése és a társadalmi normáknak megfelelő erkölcsi nevelése, valamint a ZTE FC első osztályú csapata részére játékosok biztosítása.

Tisztelettel kérjük, hogy e célok elérését adója 1%-ának felajánlásával támogassa a ZTE FC Labdarúgó Utánpótlásáért Alapítványt.

Adószám: 18969331-1-20

0 hozzászólás

Jó játékkal újabb győzelem


Negyedórás késéssel kezdődött a mai Hévíz elleni edzőmérkőzésünk, mert a pálya állandó "tartozékai", a játékvezetők némi csúszással érkeztek csak meg. A vendégcsapat kapuját régi ismerős, Varga Zoltán védte, aki sajnos a félidő derekán súlyos térdsérülést szenvedett, mindannyian mielőbbi felépülést kívánunk neki!
Az első játékrészben mindkét csapat jó iramban focizott, Rudnevs harmadik helyzetét váltotta gólra, majd Pavicevic duplázta meg az előnyünket. Fordulás után állandósult a fölényünk, az első negyedórában Horváth András két gólpasszát követően Kocsárdi előbb fejjel, majd lábbal volt eredményes.

0 hozzászólás

Zete-meccsek a TV-ben


Csapatunk a Soproni Ligában a tavasszal idegenben játssza a könnyebb, míg itthon a nehezebb meccseket. (Kivétel az újpesti látogatásunk.)

A ZTE-Aréna-beli rangadóinkat a TV képernyőjén is nyomon követhetik szurkolóink, hiszen első hazai meccsünket, a február 27-ei Zete-Fradit a Sport TV közvetíti 15 órától, majd márciusban képernyőre kerül a ZTE FC - DVSC és a ZTE FC - Videoton is. Áprilisban szintén élőben nézhetik csapatunk megyeri-úti szereplését, majd egy héttel később a ZTE - Győrt.

0 hozzászólás

Támogassa adója 1%-val a ZTE Football Baráti Kört


A ZTE Football Baráti Kör Közhasznú Egyesület ezúton kéri, hogy adója 1%-val támogassa a Baráti Kört, hozzájárulva ezzel - tradícionális és az eddigiekben sikeres - rendezvényeink megszervezéséhez, szurkolóink utaztatásához, esetlegesen látványelemek kivitelezéshez, és végül, de nem utolsó sorban, a soha nem lankadó, minél színvonalasabb szurkoláshoz.

Adószám: 18965162-1-20

Mindörökké csak a Zete!

0 hozzászólás

A ZTE-stadion már zöldell


Ahhoz, hogy az MLSZ által tervezett bajnoki forgatókönyv megvalósuljon, az időjárásnak és a pályák fenntartóinak is igen nagy szerepe lesz. A magyar viszonylatban sok hó - ha az utóbbi éveket vesszük alapul - alaposan megnehezítette a csapatok felkészülését is. Sokan csak havas, rossz talajú pályá-kon tréningezhetnek, játszhatják az előkészületi találkozóikat.

A ZTE FC-nél a napokban letakarították a stadion gyepszőnyegéről az havat.
- A stadion talaja a a hóréteg alatt is megfagyott, így a munkákat végző traktor nem hagyott nyomokat - jelentette ki Simon Miklós, a pályamunkások csoportvezetője.

0 hozzászólás

ZTE FC II - Lombard Pápa II 3:0


Bán István fiataljai ma délután a Nagy Mihály által irányított Pápa II-vel mérkőztek meg a műfüves pályán.

A csípős hidegben lejátszott találkozón magabiztos teljesítményt nyújtva, helyenként látványos játékot bemutatva, szép győzelmet arattunk.

A látottak remélhetőleg önbizalmat adnak a srácoknak, és akár már az Ajka elleni, március 7-ei bajnokin elkezdhetik a felzárkózást.

0 hozzászólás

Lepje meg párját ZTE-ajándéktárgyakkal Valentin-napra


Mint ismeretes, klububk idén ünnepli 90. születésnapját.
A jeles alkalomból tartalmas programok és meglepetések várnak szurkolóinkra tavasszal. A ZTE FC shop kínálata is bővült, rengeteg újdonsággal várja a drukkereket.

Lepje meg kék-fehér ajándéktárggyal párját Valentin-nap alkalmából, vásároljon szurkolói ajándékokat, hogy a Zete-Fradi rangadón Ön is díszesen pompázzon.

0 hozzászólás

Újabb edzőmeccsek a héten


A héten is folytatódik csapataink felkészülési programja, két-két edzőmeccset játszik mindkét keretünk.

Holnap 16:15-től fiataljaink lépnek pályára a Pápa II ellen, február 10-én, szerdán pedig 14 órai kezdettel a Hévíz gárdáját fogadja első csapatunk. Szombaton a szokásos futball-hétvégével várjuk szurkolóinkat a stadion mögötti műfüves pályára: 11 órakor ZTE II - Hévíz, 14:00-tól a román második vonal pillanatnyi éllovasa, az FCM Targu Mures érkezik Egerszegre.

0 hozzászólás

A tavaszi idény órarendje: NBI, MK, Ligakupa


A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsága elkészítette a Soproni Liga, a Magyar Kupa és a Ligakupa tavaszi menetrendjét.
A Soproni Liga 16., azaz első idei fordulóját február 19-én, 20-án és 21-én (pénteken, szombaton és vasárnap) rendezik, a Magyar Kupa elődöntőinek első mérkőzéseire március 23-án és 24-én (kedden és szerdán) kerül sor, a Ligakupa középdöntőinek küzdelmei pedig február 13-án (szerdán) kezdődnek meg.

Csapatunk február 20-án, szombaton 14 órakor játssza első tétmeccsét Pakson, a kupában pedig március 24-én, szerdán 18 órai kezdettel lépünk pályára Újpesten.

0 hozzászólás

ZTE FC - ZTE FC II 4:1


Ma délben csapataink a hirtelen jött havazás miatt egymással mérkőztek meg a stadion mögötti műfüves pályán. Természetesen nem az eredmény volt a fő cél, hanem a mozgás és a játék.

A jó hangulatú, kellemes iramú találkozót végül NBI-eseink nyerték 4:1 arányban, a gólokon Rudnevs, Sluka és Péter osztoztak. Lett válogatott támadónk villogott igazán, hiszen ő háromszor is betalált...

Az alábbiakban képekben is felidézzük a meccset, kellemes böngészést kívánunk!

0 hozzászólás

Elmaradnak a mai felkészülési mérkőzések


- A mai napra tervezett NTE és Bécsújhely elleni felkészülési találkozók a hirtelen jött havazás miatti irreális körülményekre tekintettel elmaradnak - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila ügyvezető igazgató.
- Nyugati szomszédunknál is havazik, így az osztrákok sem tudnának könnyen elindulni és közlekedni, nem beszélve természetesen a kanizsai csapatról, így mindenki jobbnak látta, ha a mai programot töröljük!
Amennyiben dél környékére sikerül a műfüves pályát használható állapotba hozni, csapataink egymás ellen játszanak majd.

0 hozzászólás

Magasföldi Józsefre kisebb műtét vár


- Mint ismert, Magasföldi József nem tudott a csapattal együtt készülni a tavaszra, hiszen állandó fájdalmat érzett a térdében a labdás gyakorlatoknál - elevenítette fel az eseményeket Dézsi Attila.
- Különböző vizsgálatoknak vetették alá a támadó lábát, amik végül eredményre vezettek, kiderült, hogy a tehetséges futballista térdében egy fémdarab található, amit el kell távolítani. A beavatkozásra február 15-én, hétfőn kerül sor, ami után várhatóan 2-3 hetes kihagyás vár Dodira, természetesen ha a műtét során nem lépnek fel komplikációk.

0 hozzászólás

Változás a programban, megállapodás Knezovic-csal


- Változás történt csapatunk jövő heti felkészülési programjában - tájékoztatta honlapunkat Németh Ottó technikai vezető.
- Február 10-én, szerdán 14 órai kezdettel a Hévíz gárdáját fogadjuk, 13-án, szombaton pedig szintén 14:00-tól a román második vonal pillanatnyi éllovasát, az FCM Targu Murest látjuk vendégül a stadion mögötti műfüves pályán.

- Időközben klubunk megállapodott a fiatal, tehetséges kapussal, Ante Knezovic-csal a szerződéséről, azonban egyelőre a FIFA állásfoglalására várunk - vette át a szót Dézsi Attila ügyvezető igazgató.

0 hozzászólás

ZTE FC - FC Ajka 0:2


Csapatunk ma az Ajka ellen folytatta felkészülési sorozatát. Csank János a kezdő 11 összeállításakor figyelembe kellett hogy vegye, hogy holnap 14 órakor ismét edzőmeccset játszunk, így két részre osztotta a keretet.

Fiatal középpályánk ezúttal nem bírt a harcos vendégekkel, akik két látványos akcióból két gólt rúgtak, mi pedig helyzetek tucatját dolgoztuk ki, de sem Balázs, sem Pavicevic, sem pedig a többiek nem tudtak Jánosa eszén túljárni, így ajkai siker született.

0 hozzászólás

Kocsárdi Gergely: - A kupagyőzelem érdekel, a rekord nem


- Nem foglalkoztat a statisztika, azt sem tudom pontosan, mennyi bajnoki mérkőzésem van - nyilatkozta Kocsárdi Gergely.
- Egyszer láttam egy évekre lebontott adatsort, amely azt mutatta, melyik szezonban hány találkozón léptem pályára, de összeadni már lusta voltam...
Az örökmeccs-rekordnál sokkal jobban foglalkoztat az MK megnyerése. A ZTE először hódíthatja el a serleget. Nem tagadom, egyre többet beszélünk róla, óriási motiváció, hogy ott vagyunk a döntő kapujában.

0 hozzászólás

Turcsik Tamás válogatottbeli tapasztalatai


Egy hetet töltött el Törökországban az NBII-es labdarúgó válogatott, melynek keretében helyet kapott Turcsik Tamás, a ZTE FC II játékosa.

- Szerintem jól sikerült számomra is ez az edzőtábor, s bár egyénileg az edzők senkit sem emeltek ki, valamennyiünknek megköszönték a játékot és elégedettek voltak ezzel - említette a fiatal védő. - Mindegyikünk véleménye az volt, hogy reméljük, lesz folytatása ennek a találkozósorozatnak és később is összeáll az NBII-es válogatott. Kint azt hallottuk: talán Spanyolország lehet a következő állomás...

0 hozzászólás

ZTE FC II - Celldömölk 3:1


Második csapatunk, kiegészülve a válogatottból hazatért Turcsikkal és a sérülésből felépült Hock-kal és Polareczkivel magabiztos játékkal győzte le a Celldömölk együttesét előkészületi mérkőzésen.

Az első félidőben jobbára a két tizenhatos között folyt a játék, ugyan mi támadtunk többet, de a 21. percben mégis a vasiak szereztek vezetést egy védelmi hibát kihasználva. A gólt követően felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de az eredmény már nem változott a szünetig.

0 hozzászólás

Csank János: - Az eltervezettek szerint halad a felkészülés


- Az előre eltervezett program szerint készülünk és elvégeztük azt a munkát, amit eddig szerettünk volna - értékelte az aktuális helyzetet Csank János.
- A közelgő bajnoki szezon (feruár 20.) miatt most már egyre kevesebb cserejátékos kap lehetőséget egy egy felkészülési találkozón. A keretből a Siófok elleni meccsről hiányzott Nenad Todorovic, akinek a combizomhúzódása javul, de még nem játszhat. Schultz Levente állapota is javul, de még ő sem tud futballozni. Magasföldi József térde a gondos orvosi kezelés ellenére sem egészséges, újabb vizsgálatokra van szükség. Marian Sluka pedig elvágta az ujját, az orvosnak kellett összevarrni, így ő sem léphetett pályára.

0 hozzászólás

ZTE FC - BFC-Siófok 2:0


Csapatunk ezúttal végre jó időjárási körülmények között lépett pályára előkészületi mérkőzésen, a rutinos futballistákkal megerősített Siófok ellenében.

Ellenfelünk alaposan megnehezítette a dolgunkat, keményen játszottak, a meccs elején kevés helyzetet sikerült kialakítanunk, de ezeket rendre elrontottuk, kivéve Pavicevicet, aki fejjel vette be Bartus kapuját. A szünet után már kijött az osztálykülönbség és végül Rudnevs 11-esből állította be a végeredményt.

0 hozzászólás

Lapszemle: Horváth András Magyar Kupát akar nyerni


A ZTE a hétvégén 4:1-re legyőzte a Csáktornyát egy felkészülési mérkőzés keretein belül. A zalaiak válogatott középpályása, Horváth András is pályára lépett, de vele nem csak erről a találkozóról beszélgettünk el.
- Az első félidőben szakadt a havas eső, a második félidőben már szerencsére elállt, de úgy sem volt könnyű dolgunk, bízom benne, hogy február huszadikán már nem ilyen talajon kell pályára lépnünk. Szerintem a hét elejétől már jobban előtérbe kerülnek a taktikai dolgok, eddig főként erőnléti feladatokat végeztünk el.

0 hozzászólás

Újabb kemény hét csapatunk előtt


- Csapatunkra újabb erős felkészülési hét vár három edzőmérkőzéssel: kedden a Siófok ellen, pénteken az Ajka ellen, szombaton pedig a Bécsújhely ellen játszik csapatunk - tájékoztatta honlapunkat Németh Ottó technikai vezető.
- Mindhárom mérkőzésre 14 órakor kerül sor, a műfüves pályán, szeretettel várjuk kedves szurkolóinkat!

Sérültjeink állapota lassan javul, a héten mindenki bekapcsolódik a munkába, így teljes kerettel készülhetünk a bajnoki rajtra.

0 hozzászólás


Január  |  Február  |  Március  |  Április  |  Május  |  Június  |  Július  |  Augusztus  |  Szeptember  |  Október  |  November  |  December

2017-2018  |  2016-2017  |  2015-2016  |  2014-2015  |  2013-2014  |  2012-2013  |  2011-2012  |  2010-2011  |  2009-2010  |  2008-2009  |  2007-2008  |  2006-2007  |  2005-2006  |  2004-2005  |  2003-2004