ARCHÍVUM - RÉGEBBI HÍREINK - 2009-2010 - November

December 2-án zárjuk az idei évet


- Klubunk vezetősége sikeresen megállapodott a Kapovár elöljáróival, így a két csapat Ligakupa mérkőzését december 5-e helyett 2-án, szerdán játsszuk le - tájékoztatta honlapunkat Németh Ottó technikai vezető.
- A találkozóra a stadion mögötti műfüves pályán kerül sor 13 órai kezdettel, a belépés díjtalan, büfé üzemelni fog!
Szurkoljunk minél többen a srácoknak, hogy kiharcolják a középdöntőbe jutást!
Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Csank János: - Törvényszerű volt a vereségünk


- Újfajta védekezéssel lepett meg a csapatom, kaptunk is gyorsan két gólt - értékelt Csank János.
- Húsz perc után ébredtünk fel, ekkor kétszer is sikerült betalálnunk és felzárkóznunk. De aztán jött ismét 2 hiba hátul, amit könyörtelenül kihasználtak a hazaiak. A szünet után már nem tudtunk mit kezdeni a jó Debrecennel, így törvényszerű volt a vereség.

- Ilyen sokgólos első félidőben még nem volt részem - nyilatkozta Herczeg András.

0 hozzászólás

Debrecen - ZTE FC 5:3


Csapatunk ma Debrecenben lépett pályára, hogy pótolja a házigazdák elleni 5. fordulóból elmaradt mérkőzést.
Sajnos gyorsan eldőlt, hogy a találkozó nem rólunk fog szólni, hiszen nem találtuk a Loki agresszív és pontos játékának az ellenszerét. Ugyan Rudnevs és Todorovic góljaival még sikerült közelkerülnünk ellenfelünkhöz, de ezen az estén elkövetett hibáinkat könyörtelenül kihasználta a DVSC.
De az őszi szezon végén nincs okunk szomorkodni, hiszen Csank János vezetésével csapatunk feljött egészen a 4. helyre, ahonnan egy jobb tavasszal elérhetjük a nemzetközi szereplést is.

0 hozzászólás

Kereki Zoltán: - Szükség van az akadémistákra!


Lassan három hónapja tanul a megyeszékhelyen az a huszonhét, 15-16 éves fiatal, akik az első körben felvételt nyertek a ZTE Labdarúgó Akadémiára. Az elkövetkező években töltik fel a négy évfolyamot, így három esztendő múlva 80-100 ifjú pallérozódik nálunk is.

- Bekapcsolódtam a Nagy Mihály által elkezdett folyamatba, hiszen májusban neveztek ki - kezdte Kereki Zoltán. - A kiválasztás arra az időpontra megtörtént, a klub öt kollégiumi szobát saját költségen újíttatott fel. Eleve jobb labdarúgó lehet az, aki jobb körülmények között dolgozik, de először értékes embereket kell nevelnünk!

0 hozzászólás

Csank János: - Nyomás alatt is szeretnénk pontot szerezni


- Kétségtelen, hogy nagy a nyomás a Debrecenen, s talán a játékosok is jobban készültek arra, hogy a BL-ben mutassák meg, mire is képesek - vezette fel a rangadót Csank János.
- A DVSC-nek sok jó játékosa van, viszont érzésem szerint a sérülések miatt nem sikerült úgy forgatni a csapatot ezekben a hónapokban, mint azt szerették volna. Vannak, akik sokkal többet játszottak és ez fáradttá tette őket. Ellenfelünk rengeteg tapasztalattal gazdagodott a BL-találkozók során, amit igyekszik majd ellenünk is kamatoztatni.
Hazai pályán játszik az ellenfél, újra a bajnoki címre hajt, s mivel eddig a kelleténél is több pontot hullajtott el, sokkal többet már nem nagyon engedhet veszni hagyni.

0 hozzászólás

Herczeg András: - Szükségünk van minden pontra


- Nem véletlenül nyert az ősz végén ennyi mérkőzést vasárnapi ellenfelünk, hiszen remek erőkből áll - kezdte az esélylatolgatást Herczeg András.
- Számunkra nagy dolog volt bekerülni a legrangosabb európiai kupába, viszont hiába voltak eleve esélyesebbek ellenfeleink, azért csak-csak kikaptunk ötször, ami azért nyomot hagy a játékosokban... A ZTE viszont önbizalommal telve érkezik hozzánk, sorozatban nyert, ami erősíti a csapategységet, s ez cseppet sem elhanyagolható szempont egy ilyen mérkőzés előtt.

0 hozzászólás

Az Újpest FC-vel találkozunk a Magyar Kupában


Pénteken az MLSZ székházában kisorsolták a Magyar Kupa elődöntőinek párosításait.
A legjobb négy között az Újpest a Zalaegerszeggel, a Budapest Honvéd pedig a DVSC-TEVA - MTK Budapest páros továbbjutójával mérkőzik meg (a Debrecen - MTK mérkőzésekre december 12-én, szombaton és december 15-én, kedden kerül sor).
Az elődöntők első meccsei március 23-án, kedden illetve 24-én, szerdán lesznek, a visszavágókat április 13-án, kedden és 14-én, szerdán rendezik.

0 hozzászólás

Kocsárdi Gergely: - A saját játékunkat próbáljuk megvalósítani


A szerdai, balul sikerült Ligakupa-találkozó után csütörtöktől csapatunk már a vasárnapi, DVSC elleni elhalasztott bajnoki mérkőzésre készül. Eddig csupán egyszer tudtunk nyerni Debrecenben, akkor viszont nagyon! Abból a keretből mára egyedül Kocsárdi Gergely maradt hírmondónak.

A két együttes eddigi NBI-es története során eddig egyszer, 2002. március 30-án született zalai győzelem a cívisvárosban, amikor a ZTE FC 6:1-re nyert. Abban az évben bajnok lett a zalai csapat, azóta viszont még csak egy döntetlent sem sikerült kiharcolni az Oláh Gábor utcában...

0 hozzászólás

Rudolf Gergely: - Bízom a győzelmünkben


- Nem hiszem, hogy bárkitől is félnünk kellene hazai pályán - jelentette ki Rudolf Gergely.
- Tudom, hogy a Zalaegerszeg nagyszerű játékosokból áll, Csank János remekül összerakta a gárdát, és az utóbbi hetek jó szereplésének köszönhetően a zalaiak már a harmadik helyen állnak a tabellán. Ennek ellenére bízom abban, hogy a csapat képes lesz megnyerni ezt a nagyon fontos találkozót. Ha a hátralévő két elmaradt bajnokinkat hozni tudjuk, akkor nyugodtabban vonulhatunk pihenőre az év végén.

0 hozzászólás

Dóczi és Turcsik az NBII Nyugati-csoportjának legjobbjai között


A múlt héten a Pető Zoltán által irányított Keleti csoport válogatottjának tagjai töltöttek két napot az MLSZ világszínvonalú edzőcentrumában, ma pedig a Nyugati csoport együttese (két tehetséges egerszegi játékossal, Dóczi Krisztiánnal és Turcsik Tamással a soraiban) költözött be a létesítménybe. Mátyus János délután edzést tartott a gárda tagjainak, pénteken egymás közti játék következik, amely után kialakul a csoport válogatottjának szűk kerete.
December 4-én, Telkiben kerül sor a Kelet-Nyugat rangadóra, s az edzők a mérkőzés után állítják össze az NBII-es válogatottat, amely a tervek szerint már a télen kiléphet a nemzetközi porondra.

0 hozzászólás

Nenad Todorovic egymeccses eltiltást kapott


Az MLSZ fegyelmi bizottsága egy MK-mérkőzésre szóló eltiltással büntette a szerdai Újpest - Videoton Magyar Kupa-meccsen kiállított Horváth Gábort (Videoton). Az aktuális Ligakupa-mérkőzéseken kiállított Böde Dániel (Paks) visszaesőként 4, Nenad Todorovic (ZTE) pedig egy Ligakupa-találkozóra szóló eltiltást kapott.

Védőnk így kihagyja a jövő heti Kaposvár elleni találkozót, ami egyben az utolsó tétmérkőzésünk is ebben a naptári évben.

0 hozzászólás

Már kapható a jubileumi ZTE FC medál


A ZTE FC fennállásának 90. évfordulóját ünnepli jövőre, a jeles alkalomból igyekszünk majd tartalmas programokat és meglepetéseket össezállítani szurkolóinknak.

Elsőként exkluzív kivitelű, limitált darabszámú és sorszámozott (klubcímerrel ellátott díszdobozos) medálok és emlékérmek készülnek a Böjte Ékszer jóvoltából. A 9 db arany és 90 db ezüst medálra előzetes megrendeléseket felveszünk a chris@ztefc.hu e-mail címen.

0 hozzászólás

Paksi FC - ZTE FC 3:0


Csapatunk ma délután Paksra látogatott a Ligakupában.
Hiába kezdtük jól a meccset és játszottunk fölényben, kihagytuk a helyzeteket, a hazaiak pedig megszerezték a vezetést. A bekapott gól után összekaptuk magunkat, azonban nem sikerült betalálnunk. A félidő hajrájában növelték előnyüket a paksiak, így 2:0 a szünetben.
A második 45 perc rémálomszerűen kezdődött, hiszen 11-esből újabb hazai gól született, eldőlni látszik a mérkőzés. A játékrész közepén 2 kiállítás színesítette a meccset, más érdemleges már nem történt, a hazaiak megérdemelten nyertek.

0 hozzászólás

Csank János: - A játék szempontjából jó alkalom lesz a mérkőzés


- Ezúttal nem hozunk fel a második csapat keretéből senkit, vagyunk tizenöten, akik bevethetők - nyilatkozta a mai találkozó előtt Csank János.
- Természetesen azok a játékosaink, akik a korábbiakban kevesebb lehetőséghez jutottak, most előtérbe kerülnek, de öt csere lehetséges, úgyhogy bőven tudunk alkalmat adni a játékra másoknak is. A játék szempontjából jó alkalom lesz ez a mai mérkőzés, a Ligakupa is egy bajnoki sorozat, jól kell benne teljesíteni.

0 hozzászólás

Lapszemle: Kádár bánja, hogy nem volt ott a vb-n


A ZTE FC egyik legtehetségesebb labdarúgója, Kádár Tamás 17 évesen a Newcastle együtteséhez igazolt. A közelmúltban az U21-es válogatott tagjaként Győrben lépett pályára, ahol a mieink 2:0-ra nyertek az olaszok ellen.

- Végtelenül örültem az olaszok ellni győzelemnek, s annak, hogy másfél év után újra korosztályos válogatott lehettem - kezdte a védő. - A meccs után viszont kis híján bajba kerültünk, hiszen Veszprém felé tartva egy vaddisznócsorda került az autónk elé, de szerencsére csak a kocsi bánta az ügyet, egyikünk sem sérült meg.

0 hozzászólás

Holnap 13 órától Paksi FC - ZTE FC a Ligakupában


Csapatunk holnap ismét pályára lép, Pakson játszunk Ligakupa-találkozót. A mérkőzés 13 órakor kezdődik a Fehérvári úti stadionban, a a belépés ingyenes!

Jelenleg vezetjük a B-csoportot, ellenfelünk a 4. helyen áll, egy esetleges győzelemmel tovább erősíthetjük a pozíciónkat és elhúzhatunk a közvetlen üldöző Győrtől és Videotontól, akik eggyel kevesebb meccset játszottak.

0 hozzászólás

Máté Péter: - Jó formában vagyunk!


- Jó formában vagyunk, azt hiszem, ezt különösebben nem is kell magyarázni - elemezte a mostani helyzetet Máté Péter.
- A nyíregyházi találkozón sokan jól fociztak, az átlagnál jóval többet produkált három-négy ember, igaz, csapatként is jól muzsikáltunk, szinte nem volt gyenge pontunk. Semmit nem akarunk elkiabálni, de a Liga-, a Magyar Kupa- és a bajnoki találkozókat együttvéve tizenhat forduló óta vagyunk veretlenek. Ezt a számot szeretnénk az idén 19-re megtoldani. A Pakssal és a Kaposvárral játszunk még egy-egy Ligakupa-találkozót, vasárnap pedig Debrecenben bajnoki mérkőzést.

0 hozzászólás

Csank János: - Örülök, hogy jól jöttünk ki az emberelőnyből


- Örülök, hogy most jól jöttünk ki az emberelőnyből - nyilatkozta a lefújás után Csank János. - A mély talajú pályán sokat futottunk, és a fordulást követően nem mindig, de összességében jól játszottunk. A bravúros győzelemhez kellett egy-két kiemelkedő egyéni teljesítmény is ezen a találkozón.

- Két részre tudnám osztani ezt a találkozót - értékelt Szentes Lázár. - Az első időszakban viszonylag jól futballoztunk, de később potyagólt kaptunk, a második félidőben pedig a vendégek nagyon taktikusak voltak, s ezt gólokkal fejezték ki.

- Az első mesterhármasomat rúgtam Magyarországon - lelkendezett Artjoms Rudnevs.

0 hozzászólás

Artjoms Rudnevs: - A nagyválogatott az álmom


- A nagyválogatott az álmom, de jelenleg még az U21-es csapatra koncentrálok - vázolta terveit Artjoms Rudnevs.
A lehető legjobban szeretnék játszani, megfelelni az U21-es szövetségi edző elvárásainak, valamint a szurkolóknak is szeretnék örömet szerezni. Biztos vagyok benne, hogy Starkovs kapitány meg fogja adni nekem az esélyt. Egy álmom válik valóra, ha a nagyválogatottban szerepelhetek majd. A Zalaegerszeg egy jó lehetőség, a magyar bajnokság jóval erősebb, mint a lett, így nagyban segíti fejlődésemet. Nagyon keményen dolgozom az edzéseken, és boldog vagyok, hogy mindez eredményekben is megmutatkozik.

0 hozzászólás

Lapszemle: Waltner-tripla a klagenfurti ködben


A Mattersburg Waltner Róbert három góljának köszönhetően győzött az Austria Kärnten otthonában. A csatár már a 4. percben eredményes volt, Naumoski szögletét juttatta a hálóba, majd az első félidő derekán Manier brilliáns passzát váltotta gólra, végül szűk negyedórával a vége előtt egy gyönyörű emeléssel tette fel a koronát teljesítményére, amivel ki is alakult a végeredmény.

Az alábbiakban egy képgalériával kedveskedünk egykori csatárunk emlékére, kellemes böngészést kívánunk!

0 hozzászólás

Nyíregyháza - ZTE FC 0:4


Csapatunk a Soproni Liga utolsó őszi fordulójában Nyíregyházára látogatott, ahol ugyan mi számítottunk esélyesnek, de cseppet sem igérkezett egyszerű kiruccanásnak a találkozó. A nyírségiek otthon mindenkire veszélyesek...

De jáátékosaink ott folytatták, ahol a Vasas ellen hazai pályán abbahagyták, hiszen ismét 4 gólt szereztünk, ellenállhatatlanul futballoztunk. Rudnevs pedig hozta a tőle elvárhatót, fantasztikus teljesítményt nyújtott és nem utolsó sorban három gólt is szerzett!

0 hozzászólás

Csank János: - Nagyon koncentráltan kell futballoznunk


- A klub keleti csapatokkal szembeni statisztikája nem a legrózsásabb - latolgatta az esélyeket Csank János.
- Mivel én keleti születésű vagyok, így nem félek, remélhetőleg igaz lesz ez a csapatra is. Bár ilyen helyzetben egy a táblázaton elfoglalt helyezésénél jobb együtteshez menni mindig rossz dolog. Biztos óriási energiákat mozgatnak meg a sikerért. Ebben nekünk is fel kell venni a versenyt, s akkor sikeresen szerepelhetünk.
A műfüves meccseken, sajnos Panikvar, Schultz és Bogunovic is megsérült. Az első kettő szinte biztos, hogy nem játszhat.

0 hozzászólás

Magasföldi József: - Nyíregyházán nehéz mérkőzésre számítok


- Nyíregyházán nehéz mérkőzésre számítok - vezette fel a holnapi bajnokit Magasföldi József.
- Ellenfelünknek nagyon kell a pont, mivel a kieső helyen állnak. Nekünk is fontos a mérkőzés, mivel ott szeretnénk ragadni a tabella elején. Egészséges önbizalommal várjuk a találkozót, szeretnénk a három pontot begyűjteni. Okos, taktikus játékkal és jó helyzetkihasználással ez sikerülhet.

- Biztosan nehéz mérkőzés vár ránk, mivel a hazaiaknak létkérdés a pontszerzés - nyilatkozta Kocsárdi Gergely.

0 hozzászólás

Dóczi Krisztián az NBII legjobbjai között


Csütörtökön és pénteken az MLSZ telki edzőközpontjában tréningezik az NBII Keleti csoportjának legjobbjaiból összeállított, Pető Zoltán által irányított együttes, a jövő héten pedig Mátyus János vezényletével a Nyugat csoport gárdája (Dóczi Krisztiánnal a soraiban)veheti birtokba a világszínvonalú létesítményt.

A két csapat december 4-én, ugyancsak Telkiben megmérkőzik egymással, s a találkozót követőn kerül kialakításra az NBII-es ligaválogatott, amely a télen kiléphet a nemzetközi porondra.

0 hozzászólás

Előbb játszanánk le idei utolsó tétmérkőzésünket


A Ligakupa hátralevő fordulóiban előbb Paksra látogatunk, majd a Kaposvár együttesét fogadjuk. Az atomvárosiak elleni találkozóra november 25-én kerül sor 13 órai kezdettel, a Rákóczi elleni hazai fellépésünket az eredeti menetrend szerint december 5-én kellene lejátszanunk 13 órai kezdettel.

Klubunk felvette a kapcsolatot a somogyiak vezetőségével, hogy a találkozót 2-án rendezhessük meg. Mivel ezután már nincs több köteletezzségünk ebben a naptári évben, a meccset követően rövid pihenőre vonulnának játékosaink, hogy aztán január 4-én megkezdjék a felkészülést a tavaszra.

0 hozzászólás

Nincs eltiltottunk, csupán Schultz bajlódik kisebb sérüléssel


- A keddi MK-visszavágóig a műfüves pályán, azt követően pedig a stadion mögötti gyepen készült a keret, hiszen Nyíregyházán és Debrecenben is hasonló körülmények várják majd a csapatot - nyilatkozta Németh Ottó technikai vezető.
- Eltiltottunk jelen pillanatban nincs és csupán Schultz Levente bajlódik apró sérüléssel (a Szigetszentmiklós elleni meccsen kapott rúgást a vádlijára), úgyhogy a lehető legerősebb összeállításban kelhetünk útra holnap, hogy gyarapítsuk pontjaink számát.

0 hozzászólás

Szombaton Nyíregyházára látogatunk a 15. fordulóban


Csapatunk a Soproni Liga 15. fordulójában Nyíregyházára látogat, ahol az ex-egerszegi tréner, Szentes Lázár tanítványaival vesszük fel a versenyt.
Csank János és a csapat nagyszerűen lábalt ki az apró hullámvölgyből, hiszen fordulók óta nem talál legyőzőre a bajnokságban, a Magyar Kupában a legjobb 4 közé jutottunk és a Ligakupában is vezetjük a csoportunkat.

A hazaiak jelenleg csupán a 16. helyen állnak a tabellán, ám helyezésüknél sokkal többre képesek, rutinos futballisták alkotják a keretüket. Figyelmeztetés lehet számunkra, hogy a megszerzett 10 pontjukból 8-at hazai környezetben zsebeltek be, így nehéz 90 perc vár játékosainkra.

0 hozzászólás

Bán István: - Jó alapozással előre léphetünk


- Nem volt könnyű megoldani a szakmai célokat, mivel egyszerre csak 11 játékos lehet a pályán - kezdte az ősz értékelését Bán István.
- A visszajátszóknak maximálisan biztosítottuk a lehetőséget, a tavalyi ezüstérmes U19-es csapatból viszont már nem tudtam mindenkinek annyi szerepet adni, mint amennyit szerettem volna. A szabály szerint mindössze négyen szerepelhetnek, akik az NBII-es keret tagjai, ők játszottak is rendszeresen az U19-esek között. A többiek, akik kinőttek az ifikorból, keveset léptek pályára.

0 hozzászólás

Nagy Ferenc: - Jó lenne megnyerni a Magyar Kupát


- Egy kupában nem lehet más a cél, mint eljutni a végsőkig - ismételte az örök igazságot Nagy Ferenc elnök.
- Az szinte mindegy, hogy a négy közé jutunk, vagy a nyolc között esünk ki, ha játszunk a fináléban. Az elmúlt időszakban a Zete nem jutott el a döntőig, úgyhogy ideje lenne végre megörvendeztetni a szurkolóinkat, a városunkat azzal, hogy játszunk egy esetleg happy enddel befejeződő döntőt.

0 hozzászólás

ZTE FC - SZTK-Erima 3:1 - kettős győzelemmel a négy között


Sajnos a Vasas elleni mérkőzésen a ZTE-Aréna centerpályája olyan állapotba került, hogy azon mérkőzést rendezni nem lehetett, így csapatunk kénytelen volt a Magyar Kupa visszavágóján a műfüves pályán fogadni a Szigetszentmiklós gárdáját.

A mintegy 300 néző tapogatózó első 20 percet láthatott, de Pavicevic helyzete és Horváth András lövése csapatunk fölényét jelezte. Mégis megszerezte a vezetést a vendégcsapat, egy mintaszerű kontra után szűk félóra elteltével 0:1 volt az eredmény, szerencsére nem sokáig, Pavicevic lekészítése után Kamber egyenlített közelről.

0 hozzászólás

Csank János: - Még nem dőlt el a továbbjutás


- Nem úgy állunk a visszavágó mérkőzéshez, hogy már eldöntött a továbbjutás kérdése, mert tudjuk, hogy ellenfelünk nagyon jó eredményeket ér el a bajnokságban és rutinos játékosokkal rendelkezik, akik képesek meglepetést okozni - vezette fel csapatunk egyik legfontosabb találkozóját Csank János.
- Persze jó lenne hazai pályán is győzni, de sajnos ezt a csatát nem a centerpályán vívjuk, az ugyanis alkalmatlan a játékra. Felkészültünk a körülményekre, a műfűre, de ez nem a mi világunk. De ettől függetlenül természetesen mindent megteszünk a siker érdekében.

0 hozzászólás

Nyílt nap a ZTE Akadémián november 19-én 15 órától


November 19-én, csütörtökön nyílt napra várja a kedves érdeklődőket a ZTE Labdarúgó Akadémia a megyeszékhelyi Deák Ferenc Szakközép- és Szakiskolába.

A 15 órakor kezdődő eseményen egy sorsolásra is sor kerül: a múlt heti pályaválasztási tájékoztatón kitöltött és leadott TOTO-szelvények gazdái közül egy szerencsés hazavihet egy focilabdát és egy pulzusmérőt.

0 hozzászólás

Magyar Kupa visszavágó


- Holnap 13 órakor lép pályára csapatunk a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján, a Szigetszentmiklós ellen - tájékoztatta honlapunkat Németh Ottó technikia vezető.
- A mérkőzésre a műfüves pályán kerül sor, a centerpálya alkalmatlan a játékra. Büfé üzemelni fog, belépőjegy a mérkőzésre nincsen. Mint ismeretes, az "odavágón" 3:0-ra győzött csapatunk, így minden esély megvan arra, hogy tavasszal a kupadöntőbe jutásért küzdjünk majd.

0 hozzászólás

Utánpótlás csapataink fekete hétvégéje


Csupán U16B-s csapatunk tudott győzni a hétvégén, akik ezzel az eredménnyel az őszi tabella második helyén zártak. De mindenképpen említésre méltó még U12-es és U14-es csapataink döntetlenje is.

Bővebben a mérkőzésekről a www.zteakademia.hu honlapon olvashatnak.

Eredmények:
Kapuvár - ZTE U12 0:0 (0:0)
Kapuvár - ZTE U14 0:0 (0:0)
ZTE U16B - Zalaszentiván 4:0 (1:0)
ZTE U17 - MTK 0:3 (0:1)
ZTE U19 - MTK 0:1 (0:1)

0 hozzászólás

ZTE FC II - Budaörs 1:2


Második csapatunk ma a Budaörs együttesét fogadta a stadion mögötti műfüves pályán az utolsó őszi fordulóban. Nagy esélyünk volt arra, hogy egy győzelemmel több helyet is előrelépjünk a tabellán.
Ennek megfelelően, támadólag kezdtük a mérkőzést, de az első percek nem úgy alakultak, ahogy szerettük volna: egy szerencsétlen szituáció után a vendégek szereztek vezetést. Ezután hiába támadtunk, mezőnyfölényünk meddőnek bizonyult, nem tudtunk betalálni az első félidőben, így egy gólos vendégvezetéssel zárult a játékrész.

0 hozzászólás

Holnap 13:30-tól ZTE FC II - Budaörs a műfüves pályán


- A Győr elleni Ligakupa mérkőzést az Aréna gyepszőnyegének kímélése miatt a stadion mögötti műfüves pályán rendeztük meg pénteken, és ugyanitt kerül holnap sor a Budaörs elleni NBII-es bajnoki találkozónkra. A folyamatos esőzés miatt a centerpálya egyelőre alkalmatlan a játékra - tájékoztatta honlapunkat Péter László technikai vezető.
- Fiataljaink egy esetleges győzelemmel nagyot léphetnek előre a tabellán, hiszen a többi eredmény függvényében akár a 11. helyre is ugorhatunk.
A mérkőzésre 13:30-as kezdettel kerül sor a ZTE-Aréna mögötti műfüves pályán, a belépés ingyenes lesz, büfé üzemelni fog!

0 hozzászólás

Csank János: - Küzdelmes meccsen megérdemelt győzelem


- Küzdelmes mérkőzés volt - összegzett Csank János. - Ez a műfű rendkívül gyors, és nem lehet rajta kifejezetten jól futballozni. De most talán nem is ez volt az érdekes, hanem az, hogy megérdemelten győztünk. Ezzel továbbra is tart a csapat lendülete.

- Mindkét csapat becsülettel tette a dolgát, azt azonban nem gondoltam, hogy ilyen körülmények között veszítjük majd el veretlenségünket a Ligakupában - nyilatkozta kissé szomorúan Pintér Attila. - Ilyen sok helyzetet ugyanis nem lehet büntetlenül kihagyni.

0 hozzászólás

ZTE FC - Győri ETO 1:0


Csapatunk ma délután a Ligakupa 8. fordulójában a B-csoportot vezető Győr együttesét fogadta a stadion mögötti műfüves pályán.

Csank János ezúttal a tapasztalt futballistákat jó arányban vegyítette a fiatalokkal, hiszen 1:0-ás győzelmet arattunk.
Érdekesség, hogy Rajcomar igazi műfű-specialista, hiszen szerdán Szigetszentmiklóson is gólt szerzett a Magyar Kupában és ma is ő döntötte el a meccset.

0 hozzászólás

Ma a Győrt fogadjuk a Ligakupában a műfüvön


A szerdai sikeres Magyar Kupa mérkőzés után ezúttal hazai környezetben lép pályára csapatunk, 13 órától a műfüves pályán a Győri ETO FC-t fogadjuk.

A mérkőzést eredetileg szombaton rendezték volna, ám a két klub vezetősége megegyezett az egy nappal korábbi játékban. Csank János várhatóan ma azoknak ad lehetőséget a bizonyításra, akik a hétközi kupameccsen nem, vagy csak kevesebbet szerepeltek.

0 hozzászólás

Gólzáporos meccsek, és újabb U19-es bravúr


U16-os és U16B-s korosztályunk a legutóbbi fordulóban nagyon megszórta ellenfelét, hiszen kétszámjegyű győzelmet arattak, de nagyszerű diadalt ért el U15-ös és az U19-es együttesünk is.

Bővebben a mérkőzésekről a www.zteakademia.hu honlapon olvashatnak.

Csak így tovább fiatalok, hajrá kék-fehérek, hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Horváth András: - Szerettük volna előnyt szerezni


- Nehéz körülmények között játszottunk Szigetszentmiklóson, de az ellenfélnek is ugyanolyan nehéz volt - nyilatkozta Horváth András.
- Teljes csapattal utaztunk, mert lendületben vagyunk, és szerettük volna már idegenben előnyt szerezni. A 3:0 ellenére nem volt teljesen sima mérkőzés, a hazaiak előtt is adódtak helyzetek, talán az döntött, hogy viszonylag rövid időn belül sikerült 2 gólt szereznünk az első félidőben. A továbbjutáshoz így közel kerültünk, de a visszavágón még egy korai kiállítás, vagy valamilyen nem várt esemény közbejöhet, úgyhogy még nem szeretnék elkiabálni semmit.

0 hozzászólás

Szigetszentmiklósi TK - ZTE FC 0:3


Csapatunk magabiztos győzelemmel kezdett az MK-negyeddöntő első felvonásán, főleg Pavicevic eredményes játékának köszönhetően megnyugtató előnyt szereztünk a jövő keddi visszavágóra.

A hátvégi bajnoki szünet miatt Csank János a legerősebb összeállításban küldhette pályára fiait, akik az első perctől kezdve irányították a mérkőzést és 1-2 megingástól eltekintve hiba nélkül hozták le a találkozót.

0 hozzászólás

Csank János: - Megpróbáljuk tartani az NBI-es ritmust


Ma a Szigetszentmiklósi TK - ZTE FC párharccal megkezdődik a Magyar Kupa 6. fordulója, vagyis a negyeddöntő. A további találkozókra a jövő héten kerül sor, a DVSC - MTK párosítás időpontjairól még egyeztetnek a klubok vezetői.

- Kedden a műfüvön edzettünk, megpróbáltunk egy kicsit ráhangolódni a találkozóra, hiszen vendéglátóink is hasonló pályán fogadnak bennünket - nyilatkozta Csank János. - A csapatban többen is kisebb sérülésekkel bajlódnak, de megpróbáljuk tartani az NBI-es ritmust. Nagy küzdelmet, sportszerű találkozót várok.

0 hozzászólás

Lapszemle: Kádár éhezik a válogatottra


Bár az U20-as világbajnokságon klubja miatt nem lehetett ott, Kádár Tamás egyike azon fiatal tehetségeknek, akik már a nagyválogatott kapuján dörömbölnek. A Newcastle ifjú légiósa a pepsifoci.hu-nak elmondta, egyelőre nem számol még azzal, hogy Erwin Koeman meghívót postáz neki, bár persze nem lenne ellenére, ha mindez megtörténne. A védőnek pénteken az U21-es együttesben kell bizonyítania, mégpedig egy neves ellenfél, Olaszország ellen. Kádárt hatalmas bizonyítási vágy fűti, hiszen egy év után öltheti magára tétmeccsen újra a címeres mezt. Ami a mindennapokat illeti: a hátvéd bízik benne, hogy egyre gyakrabban jut majd szóhoz a nagy múltú klub első csapatában, és az a szimpátia is megmarad irányába, ami gyakorlatilag egész Angliában övezi.

0 hozzászólás

Pénzbüntetések szurkolói rendbontások miatt


A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a ZTE - Vasas mérkőzésen a vendégszurkolók részéről történt rendzavarás (pirotechnikai eszközök bevitele és használata) miatt a Vasasra - mint visszaesőre- szintén 200 000 forintos büntetést rótt ki.

A ZTE - Haladás mérkőzésen történt szurkolói rendzavarás miatt (pirotechnikai eszközök bevitele, használata) a ZTE - mint visszaeső - 300 000 forint, a Haladás - ugyancsak mint visszaeső - pedig 200 000 forint pénzbüntetést kapott.

0 hozzászólás

ZTE FC II - Budaörs a műfüves pályán


- Mint már ismeretes, a Győr elleni Ligakupa mérkőzést az Aréna gyepszőnyegének kímélése miatt a stadion mögötti műfüves pályán rendezzük meg pénteken. A mai napon sikerült megegyezni a Budaörs vezetőségével, hogy a vasárnapi, NBII-es bajnoki találkozónkat is ott játsszuk le, ugyanis a folyamatos esőzés miatt a centerpálya víz alatt áll - tájékoztatta honlapunkat Péter László technikai vezető.

A mérkőzésre 13:30-as kezdettel kerül sor, a belépés ingyenes lesz, büfé üzemelni fog!
Hajrá kék-fehérek, hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Vlaszák Géza: - Mindenképpen tovább kell jutnunk


- Természetesen mi is szerettük volna, ha az Szigetszentmiklósi TK-val találkozunk a sorozatban - kezdte ellenféllatolgatását Vlaszák Géza.
- Eddig szerencsénk volt, de tudom, hogy akadt olyan, amikor az alacsonyabb osztályú csapat megtréfálta az esélyesebb csapatot. Annak nem feltétlenül örülök, hogy műfüvön kell majd játszanunk, de ha azon, akkor azon kell nyernünk. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne jussunk tovább, de azzal tisztában vagyok, hogy az ellenfelünk is sikeres akar majd lenni.

0 hozzászólás

Máté Péter: - Most viszont szerencsére kezdünk összeállni


- Főleg az elején rosszul jöttünk ki azokból a szituációkból, melyek fordulópontokat jelentettek a mérkőzéseinken - nyilatkozta visszatekintésképpen Máté Péter.
- Most viszont szerencsére kezdünk összeállni, s még jobb lett volna, ha szombaton nem ilyen talajon lépünk pályára a Vasas ellen, mert normális körülmények között még jobb teljesítményt nyújthattunk volna. Nehéz mérkőzés volt, három gól különbség talán nem volt a két együttes között, ám így sem lehetett kétséges, hogy melyik volt a jobb csapat...

0 hozzászólás

Artjoms Rudnevs lett a Vasas elleni mérkőzés legjobbja


Lassan már megszokottá válik, hogy Artjoms Rudnevs lett a legutóbbi bajnoki mérkőzésünk legjobbja.

Lett válogatott támadónk ezúttal a Vasas ellen mutatta meg kivételes képességeit és adott egy gólpasszt Magasföldinek, aztán pedig kétszer is mattolta Véghet.

Szurkolóink 71%-a szavazott rá, őt a sokat robotoló Kamber követi, majd Magasföldi, Sluka és Pavicevic következik.

0 hozzászólás

ZTE FC - Vasas képekben


Csapatunk tagjai szombaton kitettek magáért, hiszen magabiztosan nyerték meg utolsó, Vasas elleni hazai bajnoki mérkőzésüket. Látványos támadófutball, formás akciók és nem utolsó sorban gyönyörű gólok jellemezték a 90 percet.

Az alábbiakban felidézzük a találkozó legszebb jeleneteit, kellemes böngészést kívánunk!

0 hozzászólás

Időpontváltozás a Ligakupában


- Az eredetileg szombat 13 órára kiírt ZTE FC - Győri ETO FC Ligakupa mérkőzés egy nappal korábban, pénteken 13 órától kerül megrendezésre a ZTE-Aréna mögötti műfüves pályán - tájékoztatta honlapunkat Németh Ottó technikai vezető.
- Csapatunk jelenleg a harmadik helyen áll a B-jelű csoportban, 2 ponttal lemaradva a győriektől, 1 ponttal pedig a Paksi FC mögött. Mivel a tabella 1-2. pozíciója jelent automatikus továbbjutást, nagy esélyünk van, hogy bejussunk a középdöntőbe.

0 hozzászólás

Bp. Honvéd II - ZTE FC II 0:2


Második csapatunk ma Budapesten lépett pályára a Honvéd II együttese ellen.
Enyhe hazai fölénnyel kezdődött a mérkőzés, utána a két tizenhatos között folyt a játék, a kapuk szinte nem is forogtak veszélyben, így gólnélküli döntetlennel zárult a félidő.
A szünet után mintha kicserélték volna a mieinket ,sokkal jobban játszottunk és az 53., valamint a 85. percben lőtt gólunkkal fontos és megérdemelt győzelmet arattunk.

0 hozzászólás

Artjoms Rudnevs: - Próbáltam kihasználni a sebességemet


- Engem nem különösebben zavart, hogy ilyen katasztrofális körülmények között kellett futballoznunk - nyilatkozta a lefújást követően Artjoms Rudnevs.
- Igyekeztem kihasználni, hogy a felázott talaj miatt nehézkesebben mozognak a vendégvédők, s próbáltam kamatoztatni a sebességemet. Amíg a szezon elején sokszor lassúnak bizonyult a csapat, mára kirobbanó formában vagyunk, s ez annak is köszönhető, hogy Csank János kihozta belőlünk a legtöbbet. Rengeteget futunk az edzéseken, s ez a munka visszaköszön a meccseken. Hétgólos vagyok, de mivel két mérkőzés még hátravan a szezonból, még be is érhetem a góllövőlista élén állókat.

0 hozzászólás

Csank János: - A pálya volt a legnagyobb ellenfelünk


- Egy jól szervezett Vasas mellett a mély talajú pálya volt a legnagyobb ellenfelünk - értékelt Csank János.
- Pár játékosom kihagyott edzéseket a héten, ők elfutották magukat, elfáradtak. Ekkor feljött a Vasas, gólt is szereztek. De a szünetben sikerült helyretenni a dolgokat, rendeztük a sorokat. A második játékrészben aztán a vendégek már nem igen jutottak el a kapunkig, azokat a szituációkat, amelyeket az elsőben elrontottunk, már jól oldottuk meg. Nagyon kellett a második gólunk, hiszen a fővárosiak rendkívűl veszélyesek voltak elöl, a harmadik találat pedig már eldöntötte a meccset és megnyugtatta a fiúkat.

0 hozzászólás

ZTE FC - Vasas 4:1


Nem fogadták a legjobb pályaviszonyok a csapatokat, hiszen az eső által feláztatott gyep nagyon mély volt, de a srácok remekül alkalmazkodtak hozzá és fantasztikus mérkőzést produkáltak!
Nagyon jól indult a mérkőzés, sikerült gyorsan vezetést szereznünk. Utána aztán sok ziccert elpuskáztunk, ez meg is bosszulta magát, hiszen egyenlített a Vasas. A bekapott gól kissé megzavart bennünket, a szünetig nem találtuk a helyünket. Aztán Csank mester a félidőben rendet tett a fejekben, aminek egy nagyon gyors gól és a későbbiekben pedig látványos futball lett az eredménye.

0 hozzászólás

Csank János: - Bátor és magabiztos játékkal szeretnénk győzni


- Természetesen minden mérkőzés fontos, de vannak ezek között még fontosabbak. A Vasas elleni találkozónk is ilyen, hiszen győzelmünk esetén ott ragadhatunk a tabella elején - nyilatkozta Csank János.
- Azonban így sem szeretném feltupírozni ennek a találkozónak a jelentőségét, természetesen a játékosokkal beszélgettünk ezekről a dolgokról, ám labdarúgóimnak eleve tudniuk kell, hogy mennyire fontos mérkőzés előtt állunk.
A futballban a győzelmek és a vereségek határozzák meg a hangulatot, nálunk most a kedvezőbb forgatókönyv lépett életbe. Mi ezt szeretnénk meglovagolni, bátor és magabiztos játékkal akarjuk megszerezni a három pontot.

0 hozzászólás

Kocsárdi Gergely: - Kellő önbizalommal várjuk a holnapi meccset


- Kellő önbizalommal várhatjuk a Vasas elleni találkozót - vélekedett Kocsárdi Gergely.
- A Vasas a kezdeti bizonytalankodás után összeállt, nem számítok könnyű mérkőzésre. Utolsó őszi hazai bajnoki találkozónk lesz ez, de nem ragozzuk túl a jelentőségét. Úgy készültünk, mint a többi mérkőzésre. Természetesen szeretnénk szépen és eredményesen búcsúzni közönségünktől. A hazai pálya előnye mellettünk szól, ezt szeretnénk is érvényesíteni.

0 hozzászólás

Balázs Zsolt: - Folytatni akarjuk jó sorozatunkat


- Az angyalföldiek a bajnokság elején többször súlyos vereséget szenvedtek, mára viszont összeálltak - vezette fel a holnapi meccset Balázs Zsolt.
- Nem lesz könnyű legyőzni őket, de folytatni akarjuk jó sorozatunkat és itthon tartani a 3 pontot. Újabb sikerünk lökést adhat a hátralévő két idegenbeli találkozóra és a kupamérkőzésekre is.

Hétközben az utánpótlás válogatottnál tartózkodtam, úgy érzem nem vallottam szégyent, hiszen gól lőttem és gólpasszt adtam, de még így sem maradhattam benne a szűkebb keretben.

0 hozzászólás

Időpontváltozás


A szakmai stáb kérésére a Szigetszentmiklós elleni MK negyeddöntő visszavágó mérkőzésünk az eredeti időponthoz képest egy nappal korábban, november 17-én, kedden 17 órakor kerül lejátszásra.

Az időpontváltozást mind a Szigetszentmiklós, mind pedig az MLSZ Versenybizottsága támogatta illetve jóváhagyta.
Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

U19-es csapatunk bravúros győzelmet aratott


Ez a hétvége sem a mi utánpótlás csapatainkról szólt, hiszen csupán az U14-es, az U16B-s, az U17-es és az U19-es korosztály tudott pontot, pontokat szerezni.

Bővebben a mérkőzésekről a www.zteakademia.hu honlapon olvashatnak.

Eredmények:
Gyirmót SE - ZTE U12 6:1 (1:1)
Győri ETO FC - ZTE U13 4:0 (2:0)
Gyirmót SE - ZTE U14 1:2 (1:2)
Győri ETO - ZTE U15 2:0 (0:0)
ZTE U16B - Pókaszepetk 4:0 (2:0)

0 hozzászólás

Információk


Utolsó, nagyon fontos hazai bajnoki mérkőzésünkre kerül sor szombaton 15 órakor, a Vasas ellen.
A remélt győzelemmel megszilárdíthatjuk helyünket az élmezőnyben és szép reményekkel várhatjuk az előttünk álló meccseket és majd a tavaszi folytatást.
A televíziós közvetítés ellenére kérünk mindenkit, hogy személyes jelenlétével támogassa, buzdítsa a csapatot a győzelem megszerzéséért. Ahogy a játékosok is mondták a Haladás meccs kezdése előtt, ilyen hangulatban nem lehet rosszul játszani, bízunk abban, hogy szombaton is hasonlóban lesz részünk.

0 hozzászólás

ZTE FC - Lombard Pápa 4:2


Csapatunk a Aréna gyepszőnyegének kímélése miatt a műfüves pályán fogadta a Pápa együttesét.
A találkozó eleje a vendégeké volt, akik egy gyors kontra után megszerezték a vezetést. Mi nem találtuk a Pápa szoros védekezésének az ellenszerét és a nagyobbnál nagyobb helyzeteket is elpuskáztuk. A szünet után mintha kicserélték volna csapatunkat, agresszívebben és pontosabban futballoztunk, ennek ellenére újabb vendéggól született.

0 hozzászólás

A felépült Illés Gyula kezdőként bizonyíthat


Csapatunk a Ligakupa 7. fordulójában hazai pályán fogadja a Lombard Pápa együttesét. Csank János ezúttal a kevesebbet szereplő játékosokból állította össze a kezdő 11-et, amelyben felépülése után szerepet kap Illés Gyula is.

A ZTE FC összeállítása:
Sipos - Szalai, Todorovic, Kovács G., Panikvar - Petneházi, Schultz, Dóczi, Illés - Vittman, Rajcomar
A padon pedig Markek, Rábold, Sági, Bozsoki, Kocsis és Hadar várnak bevetésre.

0 hozzászólás

Csank János: - A kevesebbet játszók kapnak lehetőséget


- Most nem a legerősebb kerettel nevezünk a találkozóra, hiszen a biztos kezdőnek számító emberek pihenni fognak - nyilatkozta Csank János.
- Azok kapnak lehetőséget, akik kevesebbet szerepeltek eddig a bajnoki találkozókon és az NBII-es csapatból egy vagy két fiatalt hívunk még a keretbe. Az, hogy ki mennyi szerepet kap attól is függ, hogy például Balázs Zsolt tegnap hány percet játszott. Tehetséges támadónk ugyanis három napot töltött el az Európa-bajnoki selejtezőre készülő U21-es válogatott edzőtáborában, amely tegnap az U19-es válogatottal meccselt a Telki központban.

0 hozzászólás

Artjoms Rudnevs lett a ZTE-Haladás mérkőzés legjobbja


Ismét Artjoms Rudnevs lett az elmúlt bajnoki mérkőzésünk legjobbja. Lett támadónk már hetek óta válogatott formában játszik, bizonyítja ezt az is, hogy már 5 találatnál jár a Soproni Ligában, a Haladás ellen pedig kétszer is eredményes volt.
Őt a tavalyi évben és az idény elején elég hullámzó teljesítményt nyújtó Marian Sluka követi, aki ősszel megtáltosodott és akár középen, akár a szélen számít rá Csank János, mindenhol a maximumot nyújtja. A harmadik helyen Darko Pavicevic végzett, aki ismét megtalálta góllövő cipőjét és ami talán fontosabb, kezdenek összeszokni Rudnevs-szel.

0 hozzászólás

A 14-15. forduló és a Ligakupa 8-10. körének órarendje


Az MLSZ versenybizottsága ma elkészítette a Soproni Liga 14. és 15. fordulójának, a Ligakupa 8-10. körének pontos időbeosztását, valamint kijelölte az ősz során elmaradt élvonalbeli bajnoki meccsek időpontjait.

Csapatunk Vasas elleni hazai bajnokijára november 7-én, szombaton 15 órai kezdettel kerül sor (Sport2), nyíregyházi vendégszereplésünkre pedig november 21-én 16:00-tól.

0 hozzászólás

Csank János: - A kupában mindig elkel a szerencse


- A kupában mindig elkel a szerencse, most úgy tűnik mi vagyunk az a csapat, amelynek megfogta Fortuna a kezét - értékelte a sorsolást Csank János.
- Mindez persze csak arra vonatkozik, hogy elkerültük az élvonalbeli ellenfeleket, ugyanis a Szigetszentmiklóst egy pillanatig sem szabad lebecsülni. Odahaza műfüvön rendezik a találkozójukat, s lelkes csapatról van szó, így bármikor képes lehet belelendülni. Összességében persze tovább akarunk jutni, s ott lenni az elődöntőben.

0 hozzászólás

Lapszemle: Az ősz derekára belejöttek


A zalai játékosok mintha csak megtáltosodtak volna, lendületesen, fegyelmezetten és gyorsan futballoztak. Legalábbis hatvan percig, amíg meggyőző, háromgólos előnyre nem tettek szert. Azt követően pedig taktikusan és szervezetten védekeztek. A játékrész első felében az a közönség, amelyik néhány hete még kifütyülte a hazai játékosokat, most a régi időket idézve példaértékűen, felállva, tapssal jutalmazta a Csank-legénységet.

Ez is azt igazolja, hogy a publikum szereti a futballt, de annál jobban a sikert!

0 hozzászólás

Szigetszentmiklóssal játszunk az MK-ban


Ma sorsolták a Magyar Kupa hatodik fordulójának, azaz a negyeddöntőknek a párosításait, ahol csapatunk az NBII-es Szigetszentmiklós együttesét kapta ellenfélül.
Az első mérkőzést idegenben játsszuk november 11-én, a visszavágóra pedig 18-án az Arénában kerül majd sor. A pontos időpontokról a kébbőiekben adunk tájékoztatást!

Emlékeztetőül a legjobb 8 mezőnye: MTK, Honvéd, Újpest, Debrecen, Győr, Videoton, ZTE FC, Szigetszentmiklós.

0 hozzászólás

ZTE FC - Haladás: a fantasztikus győzelem képekben


Szombaton délután igazi fieszta volt a zalaegerszegi stadionban, hiszen csapatunk 3:0-ra kiütötte az örök rivális Haladás együttesét.

Aki nem tudott ott lenni a helyszínen, annak megmutatjuk a legszebb pillanatokat, de aki csupán újra át szeretné élni az Arénában történteket, Szász András képei neki is csemegéül szolgálnak!

Kellemes böngészést, hajrá kék-fehérek, hajrá ZTE!

0 hozzászólás


Január  |  Február  |  Március  |  Április  |  Május  |  Június  |  Július  |  Augusztus  |  Szeptember  |  Október  |  November  |  December

2017-2018  |  2016-2017  |  2015-2016  |  2014-2015  |  2013-2014  |  2012-2013  |  2011-2012  |  2010-2011  |  2009-2010  |  2008-2009  |  2007-2008  |  2006-2007  |  2005-2006  |  2004-2005  |  2003-2004