ARCHÍVUM - RÉGEBBI HÍREINK - 2008-2009 - Június

Szamosi Tamás: - Elégedettek lehetünk a 4. hellyel


- Az egész évet nézve elégedettek lehetünk a 4. hellyel, a vezetők a bajnokság megkezdése előtt az első hat hely valamelyikére várták a csapatot - kezdte értékelését Szamosi Tamás csapatkapitány.
- Azért kicsit mégis keserű a szánk íze, mivel nagyon közel álltunk ahhoz, hogy megszerezzük volna a bronzérmet. Szerettünk volna nemzetközi kupaszereplést érő helyen végezni, azonban a Haladás jobb hajrájával megelőzött minket, de Szombathelyen bizonyítottuk, hogy ki a jobb csapat!

22 hozzászólás

Az MLSZ fegyelmi bizottsága Ságit 2 meccsre eltiltotta


Mint ismert, Sági Gábor a PMFC elleni utolsó NBII-es bajnoki mérkőzésünkön hátulról csúnyán felvágta Nagy Olivért és a játékvezető kissé súlyosan azonnal kiállította támadónkat.
A Labdarúgó Szövetség pedig kétmeccses eltiltással súlytotta játékosunkat.

Határozatok:
Ribi Roland (Gyirmót) 2, Nagy László (Gyirmót) 2, Pirka Tamás mint visszaeső - (Gyirmót) 3, Lászka Balázs (Budaörs) 2, Sági Gábor (ZTE) 2 és Bárkányi Arnold (Jászberény) 1 bajnoki meccsre szóló eltiltás.

1 hozzászólás

Kereki vezeti az utánpótlást, Hajdú és Lukács távozott


- Kedden hosszas megbeszélés után megállapodtunk az utánpótlás-képzés vezetőjének személyében, Nagy Mihállyal közös megállapodással szerződést bontottunk, majd Kereki Zoltánnal határozatlan időre szóló megállapodást kötöttünk - számolt be a friss eseményről Nagy Ferenc elnök.
- Azt várjuk tőle, hogy irányítása alatt a tehetséges játékosaink sokkal felkészültebben jussanak el az első csapat keretéhez. Ügyes gyerekben nincs hiány, a képességek területén sem vagyunk rossz helyzetben, ugyanakkor sokkal több munkát kell végezni a gyerekeknek ahhoz, hogy az NBI-es csapathoz kerülésükkor rövid időn belül használható futballisták legyenek.

44 hozzászólás

Dobos Sándor elhagyja a ZTE II-t


- Nagyon hasznos időszakot töltöttem a ZTE-nél - kezdte a történetet Dobos Sándor.
- A klubtól nem is akarok teljes mértékben elválni, hiszen az utánpótlásnál továbbra is szeretnék dolgozni. Már tavaly nyáron, amikor a ZTEII-vel az NBIII Bakony-csoportjában bajnokok lettünk, megfogalmazódott bennem a váltás gondolata. Szeretek ugyanis azzal a gárdával tréningezni nap mint nap, amellyel a hétvégeken pályára lépünk, s ez itt csak nagyon ritkán adatott meg. Az elhatározásom már márciusban megszületett, s ezt a Zete elnökével, Nagy Ferenccel meg is beszéltük.

0 hozzászólás

Nagy Mihály távozik


- Nagy Mihály, a ZTE FC utánpótlás szakágvezetője távozik posztjáról - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila ügyvezető igazgató.
- A döntés okairól a felek nem kívántak nyilatkozni, a szerződésbontás részleteiről viszont közösen megegyeztek. Utódjáról a későbbiekben születik döntés.

29 hozzászólás

Edzőnek születni kell


A magyar edzők körforgásának akad olyan szereplője is, akinek nincs szüksége magyarázkodásra, mivel általában sikeres időszak után lép tovább a következő állomáshelyre. Bár Csank János neve szinte összeforrt a Váccal, a mesteredzőt is besorolhatjuk a vándormadarak közé, hiszen összesen tíz élvonalbeli klubnál sulykolta a játékosokba a precízen kivitelezett pontrúgások fontosságát, amivel még a magyar edzők között is rekordernek számít.

1 hozzászólás

Szurkolóink elsősorban a középpályát erősítenék meg


Honlapunk olvasóit kérdeztük meg arról, hogy szerintük melyik csapatrészben kellene erősödnünk, hogy jövőre is legalább a negyedik helyen végezzünk és harcban lehessünk a dobogóért?

A szavazók majdnem fele (47%) a középpályánkat érzi sebezhetőnek, 33% pedig a hátsó alakzatot erősítené meg. Csank Jánost és a szakmai stábot pedig mindenki megfelelőnek érzi, összesen 2 szavazat érkezett rájuk...

16 hozzászólás

Nagy sikerű volt a VII. Nemzetközi ZTE Football Baráti Kör Kupa


Tegnap immár 7. alkalommal került megrendezésre a ZTE Football Baráti Kör szurkolói focikupa a zalaegerszegi Ifjúsági és Sport Centrum műfüves pályáján.

Napközben a mérkőzéseké volt a főszerep, késő délután a döntők következtek, melynek az Alibi csapata révén hazai vonatkozásai is voltak, este pedig jöhetett a szórakozás: vadpörkölt az igazi zalai ízekre vágyóknak.

0 hozzászólás

ZTE FC II - Pécsi MFC 1:4


Második csapatunk a Pécs elleni mai találkozóval zárta a szezont.
Dobos Sándor fiataljai nagyon határozottan, szépen és látványosan kezdtek futballozni, főleg Dóczi, Kámán és Péter volt aktív. Az első helyzet is előttünk adódott, az még kimaradt, viszont a következő lehetőséget már kihasználtuk. Ezután növelhettük volna góljaink számát, de helyette Koplárovics egyenlített 11-esből, így 1:1 volt az állás a szünetben.

0 hozzászólás

Dobos Sándor: - Mindent megteszünk a sikeres zárásért


- Az utolsó két mérkőzésünk csalódást keltett, amit mindenféleképpen szeretnénk feledtetni - vezette fel a Pécs elleni találkozót Dobos Sándor.
- Ez a két találkozó nem azt az arcunkat mutatta, mint amit az azt megelőző huszonhét fordulóban láthattak tőlünk. Mindent megteszünk a sikeres zárásért, de persze tudjuk, hogy nagyon erős ellenféllel kell szembenéznünk. A PMFC még elvileg feljuthat, ám hogy esélye legyen rá, mind a három pontot meg kellene szereznie előlünk.

0 hozzászólás

Az első igazolás: 4 éves megállapodás Djordje Kamberrel


- Négyéves megállapodást kötöttünk a szerb-bosnyák Djordje Kamberrel, akivel előző klubja a Diósgyőr a héten szerződést bontott - tájékoztatta honlapunkat Nagy Ferenc, a ZTE FC elnöke.
- A 25 éves szerb középpályás másfél évig szerepelt a piros-fehéreknél, mialatt 39 bajnoki mérkőzésén 5 gólt szerzett.
A tegnapi napon Csank János vezetőedzővel is átbeszéltük a még felmerülő kérdéseket, így biztos, hogy csapatunkat a 2009-2010-es évben is ő irányítja.

40 hozzászólás

Kicsik az Arénában: Pünkösdi és Camion Group 2000 Kupa


Pünkösdi Kupa, majd Camion Group 2000 Kupa néven rendeztek gyermek labdarúgótornákat a ZTE-stadionban. A viadalokon vélhetően éppen az volt a srácoknak az egyik legnagyobb élmény, hogy egy NBI-es stadionban küzdhettek meg egymással.

A Pünkösdi Kupán az U10-es korosztály küzdelmében persze a jó hangulat dominált, és az alábbi végeredmény született: 1. FTC, 2. PMFC, 3. Siófok, 4. Lurkó FC, 5. ZTE FC, 6. Hévíz, 7. Lenti TE, 8. UFC Nagykanizsa, 9. Nagyatád, 10. Kaposvár.

0 hozzászólás

Holnap 18:00-tól a Pécs ellen zár második csapatunk


Holnap az utolsó, a 30. forduló következik a labdarúgó NBII Nyugati csoportjában. A feljutási reményeket szövögető Pécsi MFC érkezik a ZTE-Arénába.

Dobos Sándor fiait a szép búcsú és a visszavágási vágy is fűtheti az őszi sima, 3:0-ás vereségért.

A meccsre 18:00-ás kezdettel a ZTE-Arénában kerül sor, a jegyek 800,- és 500,-Ft-ba kerülnek, büfé üzemelni fog.

0 hozzászólás

Waltner Róbert 5. helyen végzett a kanadai táblázaton


A 2008-2009-es szezon kanadai táblázatának (amelyen a gól és a gólpassz egyaránt 1 pontot ér) első 5 helyezettje egyaránt vérbeli csatár.

Waltner Róbert 15 gólja mellé ezúttal 7 gólpasszt jegyezhettünk fel, így 22 ponttal áll a lista előkelő helyén.

Azonos pontszámok esetén a kevesebb 11-esből elért gól, majd a magasabb "csapat-százalék" rangsorolja a játékosokat.

3 hozzászólás

Nagy sikere volt a bajnokok csatájának


Bajnokok csatája: hirdették a plakátok városszerte a szerdai mérkőzést Lipcsei Péter és Mladen Covic képével. Az NBII-ben bajnok FTC és az NB-III Bakony-csoportjában aranyérmes Hévíz hírverő mérkőzése nagyon sok nézőt vonzott.

Végig lendületes, élvezetes, közönségszórakoztató mérkőzésen a frissebb és motiváltabb Hévíz megérdemelten fordított és győzött.

1 hozzászólás

Az MLSZ versenybizottsága elfogadta a nevezésünket


Az MLSZ versenybizottsága szerda délutáni ülésén "hirdetett eredményt" a 2009-2010-es NBI-es nevezésekkel kapcsolatban: a Soproni Liga legközelebbi mérkőzéssorozatára 17 csapat nevezését fogadták el: DVSC-TEVA, Újpest, Haladás, ZTE, KTE-Ereco, Fehérvár, MTK Budapest, Győri ETO, Kaposvár, Vasas, Paks, Diósgyőr, Budapest Honvéd, Nyíregyháza, Ferencváros, Pápa és Pécs.

0 hozzászólás

Olvasóink szerint Balázs Zsolt volt a tavasz legjobbja


Honlapunk látogatóit arról kérdeztük, hogy szerintük ki nyújtotta a legjobb teljesítményt csapatunkból a tavaszi szezonban?
Az első 5 helyezett a szavazatok 70%-át kapta, így viszonylag egyértelmű volt, hogy védelmünk két pillére, Botis és Miljatovic, valamint a rendkívűl érett játékot mutató Balázs Zsolt és az örökifjú Waltner Róbert helye megkérdőjelezhetetlen az élbolyban.
Az viszont talány, hogy a fontos gólok szerzője Pavicevic és Csank mester felfedezettje, Illés miért a mezőny végén vannak?

10 hozzászólás

Soproni Liga: ma döntenek a nevezésekről


Az eredeti terveknek megfelelően ma kora délután ülésezik az MLSZ versenybizottsága, s dönt a 2009-2010-es élvonalbeli bajnokság nevezéseiről.

A június 30-i határidőig a DVSC-TEVA, az Újpest, a Haladás, a ZTE, a KTE-Ereco, a Fehérvár, az MTK Budapest, a Győri ETO, a Kaposvár, a Vasas, a Paks, a Diósgyőr, a Budapest Honvéd, a Nyíregyháza, a Ferencváros, a Pápa, a Pécs és a Gyirmót jelezte indulási szándékát.

2 hozzászólás

Ma Luxemburgban játszanak U21-eseink, Balázs a keretben


Olimpiai válogatottunk a terveknek megfelelően kedd délután megérkezett Luxemburgba, ahol szerdán 19:30-as kezdettel U21-es Európa-bajnoki selejtezőt játszik a hazai együttessel. A mieink - akik szombaton Győrben 3:0-ra legyőzték holnapi ellenfelüket - szálláshelyük elfoglalása és egy könnyű uzsonna után edzettek is a szerda esti meccs helyszínén, a Jos Nosbaum stadionban, ahol meleg, de esős idő fogadta őket.
Tehetséges támadónk, Balázs Zsolt ezúttal is tagja a keretnek és Németh Krisztián sérülése miatt nagyobb feladat hárulhat rá.

0 hozzászólás

Csank János: - Jól érzem magam Zalaegerszegen


- Továbbra is bízom abban, hogy a Nagy Ferenc vezényelte vezetői stáb úrrá tud lenni a nehézségeken - nyilatkozta Csank János.
- Annyi rutinom már van, hogy érezzem: a ZTE elnöke az a fajta vezető, aki képes építő jellegű légkört létrehozni és bízom benne, hogy sikerül úgy megerősíteni a csapatot, hogy a mostanihoz hasonló szereplést megismételjük.

1 hozzászólás

Nagy Ferenc: - Gőzerővel zajlanak a tárgyalások


- A klub és Csank János is tényként kezeli, együtt képzeljük el a jövőbeni közös munkát. Elviwkben megegyeztünk, ám a héten még lesz egy találkozónk - nyilatkozta a mesterrel kapcsolatos kérdésről Nagy Ferenc elnök.
- Ezzel párhuzamosan az anyagi háttér megteremtésén is dolgozunk, hiszen ez nagyon fontos tényező a jövőbeni terveinket illetően.

15 hozzászólás

VII. Nemzetközi ZTE Football Baráti Kör Kupa


Június 13-án immár 7. alkalommal kerül megrendezésre a ZTE Football Baráti Kör szurkolói focikupa.
A torna idén is nemzetközi, a most már visszatérő Glasgow Rangers, Ultras Lendva és a White Stones Varasd szurkolói révén. A zalaegerszegi csapatokon kívül a Ferencváros és s Sopron szurkolói csoportjai képviselik a hazai mezőnyt.

Napközben a mérkőzéseké a főszerep, késő délután már a döntők következnek, majd jöhet a szórakozás: vadpörkölt az igazi zalai ízekre vágyóknak.

0 hozzászólás

Nagy Ferenc: - Csank János folytathatja az elkezdett munkát


- Csank János nagyszerű munkát végzett a csapatnál, hiszen szinte reménytelen helyzetből közvetlenül az élmezőnybe kormányozta az együttest, így azt hiszem nem meglepő, ha továbbra is azt szeretnénk, hogy vezesse a szakmai munkát - vázolta a tényeket és a klub elképzeléseit Nagy Ferenc elnök.

3 hozzászólás

A héten születik döntés az edzőtáborról


- Június 23-án kezdi meg csapatunk a felkészülést a következő bajnokságra - tájékoztatta honlapunkat Németh Ottó technikai vezető.
- A tervezett mérkőzések időpontjai már megvannak, most ellenfeleket igyekszünk leszervezni. Elsősorban külföldi bajnokságok együttesei jöhetnek szóba, akik megfelelő játékerőt képviselnek, fokozatos felkészülést biztosítva futballistáinknak.
Lehetőség szerint szeretnénk edzőtáborba is menni, erről döntés a héten várható.

4 hozzászólás

Bajnokavatás a fürdővárosban


A Hévíz együttese a tegnapi, Lipót elleni fölényes győzelmével - az utolsó forduló eredményeitől függetlenül - megszerezte az NBIII bajnoki címét, így jövőre ismét a második vonalban indulhat.

A mérközést a helyszínen megtekintette a ZTE részéről Dézsi Attila ügyvezető igazgató, Németh Ottó technikai vezető és Dr. Bánhegyi Béla csapatorvos, valamint számos kék-fehér szurkoló.

8 hozzászólás

Waltner Róbert esküvőjén jártunk...


Egy élő ZTE-legenda, az örökös góllövőlista vezetője, Waltner Róbert szombaton ismét "igába hajtotta a fejét", másodszor is megnősült...
Komolyra fordítva a szót, természetesen a Zete-család minden tagja nevében kívánunk minden jót mind a magán- mind pedig a sportéletben!

Az alábbi képes összeállításban a nem mindennapi eseményről mazsolásgatunk.

9 hozzászólás

Győzött U21-es válogatottunk, Balázs Zsolt 45 percet kapott


Wilco van Buuren együttese a mai, Luxemburg elleni mérkőzéssel kezdte meg az Európa-bajnoki selejtező sorozatot.
Tehetséges támadónk, Balázs Zsolt ezúttal kezdőként kapott bizalmat, és veszélyes elfutásaival, magas technikai képzettségével rendre veszélyt teremtett az ellenfél kapuja előtt.
A kapitány a Gulácsi - Lázár, Korcsmár, Debreceni, Présinger - Gyömbér, Varga, Filkor, Koman - Balázs Zs., Németh K. csapatot küldte ki a győri stadion gyepére.

2 hozzászólás

Dobos Sándor: - Többet vártam a csapattól


- A Kaposvölgye jobban játszott és megérdemelten nyert - kezdte értékelését Dobos Sándor.
- Többet vártam a csapattól ezen a délutánon, de sajnos nem sikerült azt megvalósítanunk, amit szerettünk volna. A rutinos házigazdák kihasználták gyermeteg hibáinkat és magabiztosan tartották otthon a három pontot.

3 hozzászólás

Kaposvölgye VSC - ZTE FC II 5:0


Második csapatunk ma Nagyberkiben lépett pályára a Kaposvölgye VSC csapata ellen.
Megilletődötten, kezdtek fiataljaink, egy figyelmetlenség után az első percben megszerezték a vezetést a hazaiak. Ahogy telt az idő úgy kezdett feljönni csapatunk, de egy újabb hiba után ismét gólt szereztek a hazaiak. Továbbra is főként mi próbálkoztunk, de a 38. percben újból somogyiak lőttek gólt, és 3:0-val zárult az első félidő.

5 hozzászólás

Holnap a Kaposvölgye vendége lesz a ZTE II


Dobos Sándor együttesének nincs könnyű dolga, hogy kiköszörűljék a múltkori, Barcs elleni hazai vereséget, hiszen az 5. helyezett Kaposvölgyéhez látogatnak holnap délután.

A visszavágási vágy is fűtheti fiataljainkat, hiszen ősszel hazai pályán 2:1-es vereséget szenvedtünk a somogyiaktól. Sőt... egy esetleges győzelemmel visszakerülhetünk a tabella első felébe. A közvetlenül előttünk állók egymással játszanak ki-ki meccseket, így egy kis szerencsével akár a 7. helyre is feljöhetünk.

4 hozzászólás

Tizenhét csapat nevezett a jövő évi NBI küzdelmeire


A szerda déli határidőig tizenhét klub nyújtotta be nevezését a Soproni Liga 2009-2010-es küzdelmeire az MLSZ-nek.

A tizennégy élvonalbeli együttes (DVSC-TEVA, Újpest, Haladás, ZTE, KTE-Ereco, Fehérvár, MTK Budapest, Győri ETO, Kaposvár, Vasas, Paks, Diósgyőr, Budapest Honvéd, Nyíregyháza) mellett az NBII Keleti csoportjának bajnoka, a Ferencváros, valamint a Nyugati csoportból a Pápa és a Pécs jelezte indulási szándékát.
A licenckérelem ügyében másodfokon is elutasított Gyirmót nem adta le nevezését az élvonalba.

2 hozzászólás

Szombaton rendezik a Camion-Group 2000 Kupát


2009. június 6-án, szombaton 16 órai kezdettel kerül megrendezésre az U7-es és U8-as korosztályok részére a Camion-Group 2000 Kupa.

A tornára a ZTE-Arénában kerül sor, 3 csoportban 4-4 csapat verseng a győzelemért. A csoportmérkőzések után a csoportok azonos helyezettjei újabb csoportokban játszanak egymás ellen, minden csapatnak 5 mérkőzése lesz, 3-3 pályán zajlanak a küzdelmek, mindkettő korosztályban azonos a sorsolás.

0 hozzászólás

Kádár Tomi a Zetében


Persze nem játékosként, hanem vendégként nézett be ma klubunkba Kádár Tamás, a Newcastle United védője, aki láthatóan "megemberesedett" az elmúlt két évben.

- Legalább 10 kiló izmot "pakoltak fel" rám a csapat edzői az elmúlt időszakban - kezdte a beszélgetést Kádár. - Bár én eddig csak a reserve (tartalék) csapatban léptem pályára a sérülésemig, de ott is alap a 100%-os fizikai állapot.

4 hozzászólás

ZTE FC U19 - Újpest 4:0


- Az első félidőben helyzeteinket egy kivételével kihagytuk, így az eredmény nem tükrözte a két csapat teljesítménye közti különbséget - értékelt Bán István U19-es edző.
- A szünet után már a jobb helyzetkihasználásunknak köszönhetően fölényünk gólokban is megmutatkozott.
Összességében elmondható, hogy nagyon motiváltan futballozva, helyenként jó játékkal megérdemelt győzelmet arattunk a bajnokság egyik dobogóra is esélyes csapata ellen.

0 hozzászólás

Varga Róbert nem marad, a Fehérvárhoz igazolt


- Varga Róbert kölcsönszerződése június 30-án lejár, csapatunk nem tudott élni opciós vételi jogával, mivel a Győri ETO egyszerűen kihagyott bennünket a tárgyalásokból, még ajánlatot sem tehettünk, és Fehérvárra adta el a tehetséges védőt - tájékoztatta a friss fejleményről honlapunkat Nagy Ferenc elnök.
- Minden a színfalak mögött történt, maga a labdarúgó is csak az elmúlt hét végén kapott felvilágosítást.

48 hozzászólás

ZTE FC évzáró az Egervári Kastélyban


A mai napon 18 órai kezdettel a ZTE FC Zrt. NBI-es csapata lezárta a 2008-2009. évi labdarúgó idényt.
Meghívást kaptunk az Egervári Kastélyba Kulcsár Zoltán úrtól, egy vacsorára, ami előtt Nagy Ferenc elnök, Csank János vezetőedző és Szamosi Tamás csapatkapitány is értékelte az évet.

Holnaptól kezdetét veszi a szabadság, ami 2009. június 23-ig tart, akkor kezdődik a felkészülés első edzése.

9 hozzászólás

Haladás - ZTE: a szurkolás és a lefújás utáni pillanatok


Újabb fantasztikus képekkel bővült a Hali-ZTE galéria: ezeken a felvételeken a nagyszerűen koreografált szurkolást és a lefújást követő felhőtlen öröm pillanatait láthatják.

Éljük át újra ezeket a csodás perceket! Kellemes böngészést kívánunk!
Hajrá Zete!

6 hozzászólás

Kovács László: - Szerényen és alázattal


A ZTE FC edzői csapatában Kovács László és Horváth Győző képviseli a helyi kötődést, akik a felnőtt csapathoz történő kinevezésük előtt az utánpótlás területén tevékenykedtek.

A 41 esztendős Kovács László a ZTE saját nevelésű játékosaként mutatkozott be az élvonalban 1985-ben, majd a 90-es években a Sopron és a Nagykanizsa NBI-es csapatában futballozott, később alacsonyabb osztályokban játszott.

2 hozzászólás

Hétfőn kezdődik a felkészülés


- Június 23-án, hétfőn kezdi meg csapatunk a felkészülést az új szezonra Supka Attila vezetésével - osztotta meg honlapunkkal Németh Ottó technikai vezető.
Az első tréningen már lesznek új arcok, akiket a szakmai stáb tesztel. A jövő heti program napközi rendszerű lesz, délelőtt és délután 1-1 edzéssel, majd szombaton 18 órától a ZTE Arénában fogadjuk a Pápa együttesét.

23 hozzászólás


Január  |  Február  |  Március  |  Április  |  Május  |  Június  |  Július  |  Augusztus  |  Szeptember  |  Október  |  November  |  December

2017-2018  |  2016-2017  |  2015-2016  |  2014-2015  |  2013-2014  |  2012-2013  |  2011-2012  |  2010-2011  |  2009-2010  |  2008-2009  |  2007-2008  |  2006-2007  |  2005-2006  |  2004-2005  |  2003-2004