Megkaptuk az MLSZ hétvégi mérkőzések rendezéséről kialakított álláspontját.

  Láthatóan a Szövetségnek is mindenórás kérdést okoz a kialakult helyzet, így korrekt módon tájékoztatja a klubokat.

  A reakcióból azonban úgy tűnik, hogy a szövetség és klubok között továbbra is egy jelentős pontban van ellentétes gondolkodás: szerintünk csak papíron a játékvezető kompetenciája dönteni - mert a szabály ezt írja elő, egy órával mérkőzés előtt - a meccs megrendezhetőségéről.

  Életszerűen és a gyakorlatban ugyanakkor ilyen előrelátható időjárási körülmények mellett illetve a pályák állapotát a mérkőzés előtti nap felmérve, a rendező klub tudja leginkább megítélni a mérkőzés rendezés realitását, kimenetelét, tervezve a vállalható vagy nem vállalható károkkal, extra költségekkel.

  Természetesen az aggodalom, hogy a klubok nem egyformán, egy standard szerint döntenének, ez benne van a pakliban, de a mérkőzés előtt egy órával a játékvezetők sem egységesen döntenek. A játékvezetők is csak az alapján hoznak döntést, amit a hazai rendező klubok kialakítanak a legjobb tudásuk, akaratuk szerint vagy annak ellenére. Több olyan helyszín van, ahol nem reális a hétvégi mérkőzés lejátszása, akkor pedig a versenyegyenlőség miatt a teljes forduló elhalasztása lenne a legjobb döntés.

  Nem reális, hogy vasárnapig a körülmények jelentősen változzanak a pályákon, vagyis várhatóan ugyanolyan pályaviszonyok között kellene játszanunk (vagy nem játszanunk), mint ma. Sem az elutazó csapatunkat, sem az esetleg még ilyen időben elutazó szurkolóinkat nem segíti az utolsó pillanatban történő játékvezető döntés, akkor, amikor a körülmények jelentősen nem fognak változni hétvégéig. Betartva az MLSZ szabályát, csapatunk elutazik a vasárnapi mérkőzésre és amennyiben pályára kell lépnie, mindent megtesz a győzelemért!

  Természetesen semmiféle erőszakosságot, arroganciát nem célunk mutatni, együttműködők vagyunk, de meg kell érteni, hogy jelen helyzetben a játékszabályokat nem “Mi”, hanem az időjárás és a pályák állapota alakítják. Az egészség és a pályák állagának megóvása pedig mindennél fontosabb, a plusz költségekről nem is beszélve.

  Továbbra is Tisztelettel:
  Ágoston Zoltán
  ZTE FC
  Klubigazgató  Zalaegerszeg, 2018. Március 2., 12 óra 57

  Megosztás a Facebook-on

  Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nincs felhasználóneved, akkor regisztrálnod kell.AKTUÁLIS HÍREK

Elhunyt Kovács Ferenc

Elhunyt Kovács Ferenc, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton FC tiszteletbeli elnöke, egykori legendás edzője, olimpiai bronzérmes labdarúgó, volt szövetségi kapitány, mesteredző. Kovács Ferenc azon kevesek közé tartozik Magyarországon, aki játékosként és edzőként is európai kupadöntőbe jutott. A személyes barátság okán is mélyen együttérzünk a családdal, a Videoton FC-vel és őszinte részvétünket fejezzük ki. Nyugodjék Békében!

A ZTE FC nevében:
Végh Gábor tulajdonos
Elővételben a belépőjegyek

Már kaphatóak a belépőjegyek a vasárnap 17 órakor kezdődő Mosonmagyaróvár elleni szezonzáró mérkőzésünkre. A jegyek a Dísz téri jegypénztárban vásárolhatók meg kedvezményes áron illetve online a következő linken: http://meccsjegy.mlsz.hu/hun/Event/57002314/ZTE-FC---CREDOBUS-Mosonmagyarovar

A mérkőzés napján a ZTE Aréna összes pénztára 15 órakor nyit...
Horváth Krisztofer először lőtt gólt a ZTE FC színeiben

A tegnapi mérkőzésen Horváth Krisztofer 16 évesen megszerezte első felnőtt bajnoki gólját a ZTE FC színeiben. Gratulálunk neki és természetesen Fujsz és Vernes Ricsinek is, akik szintén egy-egy góllal járultak hozzá a 3:1-es győzelemhez.

Hajrá ZTE!
Utánpótlás eredmények

Andráshida SC - ZTE FC U14 2:5 (2:2)

ZTE FC: Mörk Máté - Kontler Botond, Gulyás Martin, Fentős Marcell, Gortka Dominik (Denys Kryvotsiuk) - Fentős István, Dömötör Péter (Horváth Gergő), Rohonczy Rajmund - Kovács-Braun Rómeó, Takács Lázár, Györe Levente
Gól: Kovács-Braun 2, Takács 2, Gulyás
Kaj András: - Ellenfelelünk előrevágott labdákkal próbálkozott...
Utánpótlás eredmények

Pénteken 18 órakor a ZTE Arénában U19-es csapatunk a listavezető Vasast fogadja. Hajrá ZTE!

ZTE FC U14 - Csorna SE 3:0 (2:0)
ZTE FC: Németh - Fentős I. (Kontler), Dobos., Gulyás, Pálinkás - Fentős M., Máté, Györe (Gortka D.) - Horváth (Rohonczy), Takács (Dömötör), Kryvotsiuk (Kovács-Braun)
Gól: Gulyás, Horváth, Máté...
Vasárnap a Szeged ellen játszunk Gyulán

Csapatunk vasárnap 17 órakor a gyulai Grosics Gyula Akadémia pályáján a Szeged 2011 csapatának vendége lesz.

A mérkőzés jelentőségéről talán felesleges is írnunk, mindenesetre szurkolói részről a csapat maximális támogatást kap majd, hiszen a meghirdetett szurkolói buszok megteltek, így a vendégszektorban biztosan telt ház lesz. Indulás reggel 8 órakor a stadion elől...
Összefogtak az Egerszegi vendéglősök!

Azért, hogy minél többen buzdítsák csapatunkat a hétvégi Szeged elleni mérkőzésen, Zrinszki István, a Belga étterem tulajdonosa autóbusszal, s a klub által kötelezően biztosítandó Zalaegerszegi biztonsági személyzettel,Szőke István Galeri étterem tulajdonos minden szurkolónak úti csomaggal, Molnár Zoltán TÓ-KA vendéglő tulajdonos belépőjegy vásárlással támogatja a ZTE FC-t és szurkolóit.

Köszönet érte nekik...