Megkaptuk az MLSZ hétvégi mérkőzések rendezéséről kialakított álláspontját.

  Láthatóan a Szövetségnek is mindenórás kérdést okoz a kialakult helyzet, így korrekt módon tájékoztatja a klubokat.

  A reakcióból azonban úgy tűnik, hogy a szövetség és klubok között továbbra is egy jelentős pontban van ellentétes gondolkodás: szerintünk csak papíron a játékvezető kompetenciája dönteni - mert a szabály ezt írja elő, egy órával mérkőzés előtt - a meccs megrendezhetőségéről.

  Életszerűen és a gyakorlatban ugyanakkor ilyen előrelátható időjárási körülmények mellett illetve a pályák állapotát a mérkőzés előtti nap felmérve, a rendező klub tudja leginkább megítélni a mérkőzés rendezés realitását, kimenetelét, tervezve a vállalható vagy nem vállalható károkkal, extra költségekkel.

  Természetesen az aggodalom, hogy a klubok nem egyformán, egy standard szerint döntenének, ez benne van a pakliban, de a mérkőzés előtt egy órával a játékvezetők sem egységesen döntenek. A játékvezetők is csak az alapján hoznak döntést, amit a hazai rendező klubok kialakítanak a legjobb tudásuk, akaratuk szerint vagy annak ellenére. Több olyan helyszín van, ahol nem reális a hétvégi mérkőzés lejátszása, akkor pedig a versenyegyenlőség miatt a teljes forduló elhalasztása lenne a legjobb döntés.

  Nem reális, hogy vasárnapig a körülmények jelentősen változzanak a pályákon, vagyis várhatóan ugyanolyan pályaviszonyok között kellene játszanunk (vagy nem játszanunk), mint ma. Sem az elutazó csapatunkat, sem az esetleg még ilyen időben elutazó szurkolóinkat nem segíti az utolsó pillanatban történő játékvezető döntés, akkor, amikor a körülmények jelentősen nem fognak változni hétvégéig. Betartva az MLSZ szabályát, csapatunk elutazik a vasárnapi mérkőzésre és amennyiben pályára kell lépnie, mindent megtesz a győzelemért!

  Természetesen semmiféle erőszakosságot, arroganciát nem célunk mutatni, együttműködők vagyunk, de meg kell érteni, hogy jelen helyzetben a játékszabályokat nem “Mi”, hanem az időjárás és a pályák állapota alakítják. Az egészség és a pályák állagának megóvása pedig mindennél fontosabb, a plusz költségekről nem is beszélve.

  Továbbra is Tisztelettel:
  Ágoston Zoltán
  ZTE FC
  Klubigazgató  Zalaegerszeg, 2018. Március 2., 12 óra 57

  Megosztás a Facebook-on

  Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nincs felhasználóneved, akkor regisztrálnod kell.AKTUÁLIS HÍREK

Elmarad a mérkőzés

Az extrém időjárási helyzet miatt elmarad a mai Cegléd elleni mérkőzésünk. Az MLSZ és a Cegléd is úgy készültek, hogy az indulásunk előtt tudják tájékoztatni csapatunkat a kialakult körülményekről. Ez egy órája meg is történt, az amúgy is felázott abertirsai pályán mintegy 20 centi hó van, azt takarítani nem lehet, meccs megrendezésére alkalmatlan.

A mérkőzés új időpontja: 2018. április 25. Hajrá ZTE!
Utánpótlás eredmények

U12, ZTE FC - Pápai ELC 4:1 (1:1)
ZTE FC: Barbarics (Tóth) - Török-Papp (Szirmai), Fábián, Bodrogi, Wolf (Szindekovics) - Mulasics(Kovács), Kiss (Deme), Soós (Anti) - Cserkuti-Németh
Gól: Cserkuti 2, Bodrogi, Szindekovics
Fujsz Ferenc: - Mérkőzésen végig nagy iramban játszotta a csapatok, a vendégek szervezetten és helyenként jó és bátor játékkal rukkoltak elő...
Nőknek ingyenes a belépés

Vasárnap 17 órakor csapatunk az Aqvital FC Csákvár együttesét fogadja a ZTE Arénában. Az időjárási előrejelzés szerint 15-20 fok is lehet a hőmérséklet, ez és csapatunk eddigi jó szezonkezdése reméljük hozzájárul ahhoz, hogy sokan kilátogassanak és buzdítsák csapatunkat.

A Nőnap alkalmából a hölgyeknek térítésmentes a belépés, csak regisztrációs jegyet kell váltaniuk a pénztáraknál. A belépőjegyek ide kattintva már megvásárolhatók elővételben, 20%-os kedvezménnyel!
Remek hangulatú bál

A tavalyihoz hasonlóan, az idei ZTE Utánpótlás Bál is nagy sikert aratott szombaton, zsúfolásig megtelt a Tó-Ka Étterem szülőkkel, edzőkkel, egykori játékosokkal és támogatókkal.

Mint azt Gecse Péter Alpolgármester és Kocsárdi Gergely, a ZTE klubikonja is elmondta, a bál célja többek között a ZTE FC társadalmi beágyazottságának elmélyítése a városban illetve a bevételből folytatni a Kaffka Margit Tagkollégium szobáinak felújítását, ahol a Szőcs János Akadémia labdarúgói tanulnak és élik hétköznapjaikat...
Elmarad a vasárnapi mérkőzés

Az MLSZ lehetőségével élve, a Siófok a pálya használhatatlansága miatt kérte a ZTE FC elleni mérkőzés elhalasztását. A mérkőzést új időpontja várhatóan április 11-e, szerda lesz.

Úgy gondoljuk, hogy a döntés mindkét csapat érdekeit szolgálja, hiszen FOCIZNI szeretnénk, lehetőleg minél több szurkoló előtt. A két klub megegyezett továbbá abban, hogy kevesebbet játszó játékosaik meccsterhelése érdekében holnap 11 órakor a Siófok letisztított műfüves edzőpályáján...
Korrekt döntés született

Gyors - korrekt és profi - döntés született az MLSZ részéről a hétvégi mérkőzésekkel kapcsolatban. Amennyiben a rendező klubok úgy ítélik meg, kérhetik a mérkőzésük elhalasztását április 11-re. Ágoston Zoltán klubigazgató tájékoztatása alapján a Siófokkal zajlanak az egyeztetések.

Hajrá ZTE!
Megkaptuk az MLSZ hétvégi mérkőzések rendezéséről kialakított álláspontját.

Láthatóan a Szövetségnek is mindenórás kérdést okoz a kialakult helyzet, így korrekt módon tájékoztatja a klubokat.

A reakcióból azonban úgy tűnik, hogy a szövetség és klubok között továbbra is egy jelentős pontban van ellentétes gondolkodás: szerintünk csak papíron a játékvezető kompetenciája dönteni - mert a szabály ezt írja elő, egy órával mérkőzés előtt - a meccs megrendezhetőségéről...