„Cudar idő - Halasztás - Pályafűtés - Büntetés”

  Tisztelt MLSZ! Tisztelt ZTE Szurkolók!

  Cudar idő - Halasztás - Pályafűtés - Büntetés

  A ZTE FC fontosnak tartja, hogy az elmúlt hét eseményeiről, folyamatokról tájékoztatást adjon Szurkolói és a Szövetség részére.

  Az elmúlt egy hétben három komoly kihívásnak kellett klubunknak és csapatunknak megfelelnie. Két mérkőzést rendeztünk, míg egyszer vendégként szerepeltünk remek csapatok ellen, ugyanakkor a külső körülményekkel is megküzdve.

  Szerda este Magyar Kupa mérkőzésen szerepelt Csapatunk, harcolva az időjárással, a -12 C fokos hideg viszontagságával és természetesen az ellenfél, a Puskás Akadémia csapatával. Nagy küzdelemben nem sikerült a továbbjutás. Dicséret illeti a fiúkat, mert az utolsó pillanatig versenyben voltunk a nyolc közé jutásért. Az itthoni mérkőzésen minőségi labdarúgásból, a visszavágón Felcsúton küzdeni tudásból mutattunk többet.

  Köszönet jár a csapatot elkísérő mintegy 50 fős szurkolótábornak, mert a nem mindennapi időjárás és a hétköznap késő esti hazaérkezés ellenére a 120. percig bíztatták a Csapatot.

  Sajnos az MLSZ részéről a Klubunk nem elismerést, sokkal inkább egy nagyon gyors és határozott 400.000 Ft -os büntetést kapott. A megjelölt ok: rasszista rigmusok és az ellenfelünk edzőjének szidalmazása szurkolóink részéről.

  Természetesen a rasszizmustól és az ilyen jellegű viselkedéstől Klubunk is elhatárolódik, egyúttal elnézést kér a Puskás Akadémia színes bőrű játékosától.

  Múlt héten a két hazai mérkőzés rendezésének érdekében energiát és költséget nem kímélve tettük a dolgunkat, ahogy a Magyar Labdarúgó Szövetség azt elvárja és napi szinten ellenőrzi. A mérkőzések előtt lapátot ragadtunk és a Klub minden alkalmazottjával takarítottuk a pályát, majd a rövid idő alatt nagy mennyiségben leesett hó eltávolítása után a pályafűtésnek is köszönhetően tettük alkalmassá a játékteret a mérkőzés rendezésre. A pályafűtés üzemelése egyébként szintén heti milliós nagyságrendű költséget jelent a Klubnak. A Szövetség határozott elvárása, utasítása, hogy Klubszinten mindent kövessünk el a mérkőzések megrendezésének érdekében. Mi megtettük, lelkesek voltunk és naivak.

  Egy időben a mi mérkőzéseinkkel elmaradt néhány meccs különböző helyszíneken, Újpesten, Kispesten, Sopronban. Tudomásom szerint egyébként Zala megyében volt az egyik legnagyobb mennyiségben leesett hó. Nem is lenne ezzel probléma, mert lehet, hogy adott esetben a meccset nem rendező klubok döntenek jól, hiszen játékra valóban alkalmatlan az időjárás és a pálya.

  Kérem tisztelettel az MLSZ megfelelő döntéshozóit, hogy a versenyegyenlőség érdekében, most és itt is legyen ugyanolyan határozott, mint a büntetések esetében és teremtsen egyenlő feltételeket a Klubok részére.

  Mérlegre téve a kialakult helyzetet, a ZTE FC egy hét alatt három mérkőzést játszott le a lehetetlen körülmények ellenére, ez több millió forint extra költséggel járt, két komoly sérüléssel és három lázzal járó megbetegedéssel. Ugyanakkor például a három nap múlva esedékes ellenfelünk Magyar Kupa fellépése Budapesten - ahol több meccset megtartottak -, elhalasztásra került,várhatóan a hazai pályájuk is alkalmatlan lesz mérkőzés megrendezésére

  Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy nem csak a ZTE FC követ el mindent, hogy megfeleljen az MLSZ elvárásainak és a fent felsorolt költségek, nehézségek sem csak nálunk jelentkeznek, sőt van olyan csapat, aki két napos utazását ismételheti meg, minden járulékával együtt.

  Javaslatom, hogy félretéve az eddigi határozott elképzeléseket a mérkőzések időpontjáról és a pályák alkalmasságáról, egy új, a klubok, a játék és a szurkolók érdekeit előtérbe helyező hozzáállással gondolják át a hétvégi fordulóval kapcsolatos terveket, ezzel újra felállítva az versenyegyenlőséget.

  Tisztelettel, köszönettel:
  Ágoston Zoltán
  Klubigazgató  Zalaegerszeg, 2018. Március 1., 21 óra 20

  Megosztás a Facebook-on

  Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nincs felhasználóneved, akkor regisztrálnod kell.AKTUÁLIS HÍREK

Elmarad a mérkőzés

Az extrém időjárási helyzet miatt elmarad a mai Cegléd elleni mérkőzésünk. Az MLSZ és a Cegléd is úgy készültek, hogy az indulásunk előtt tudják tájékoztatni csapatunkat a kialakult körülményekről. Ez egy órája meg is történt, az amúgy is felázott abertirsai pályán mintegy 20 centi hó van, azt takarítani nem lehet, meccs megrendezésére alkalmatlan.

A mérkőzés új időpontja: 2018. április 25. Hajrá ZTE!
Utánpótlás eredmények

U12, ZTE FC - Pápai ELC 4:1 (1:1)
ZTE FC: Barbarics (Tóth) - Török-Papp (Szirmai), Fábián, Bodrogi, Wolf (Szindekovics) - Mulasics(Kovács), Kiss (Deme), Soós (Anti) - Cserkuti-Németh
Gól: Cserkuti 2, Bodrogi, Szindekovics
Fujsz Ferenc: - Mérkőzésen végig nagy iramban játszotta a csapatok, a vendégek szervezetten és helyenként jó és bátor játékkal rukkoltak elő...
Nőknek ingyenes a belépés

Vasárnap 17 órakor csapatunk az Aqvital FC Csákvár együttesét fogadja a ZTE Arénában. Az időjárási előrejelzés szerint 15-20 fok is lehet a hőmérséklet, ez és csapatunk eddigi jó szezonkezdése reméljük hozzájárul ahhoz, hogy sokan kilátogassanak és buzdítsák csapatunkat.

A Nőnap alkalmából a hölgyeknek térítésmentes a belépés, csak regisztrációs jegyet kell váltaniuk a pénztáraknál. A belépőjegyek ide kattintva már megvásárolhatók elővételben, 20%-os kedvezménnyel!
Remek hangulatú bál

A tavalyihoz hasonlóan, az idei ZTE Utánpótlás Bál is nagy sikert aratott szombaton, zsúfolásig megtelt a Tó-Ka Étterem szülőkkel, edzőkkel, egykori játékosokkal és támogatókkal.

Mint azt Gecse Péter Alpolgármester és Kocsárdi Gergely, a ZTE klubikonja is elmondta, a bál célja többek között a ZTE FC társadalmi beágyazottságának elmélyítése a városban illetve a bevételből folytatni a Kaffka Margit Tagkollégium szobáinak felújítását, ahol a Szőcs János Akadémia labdarúgói tanulnak és élik hétköznapjaikat...
Elmarad a vasárnapi mérkőzés

Az MLSZ lehetőségével élve, a Siófok a pálya használhatatlansága miatt kérte a ZTE FC elleni mérkőzés elhalasztását. A mérkőzést új időpontja várhatóan április 11-e, szerda lesz.

Úgy gondoljuk, hogy a döntés mindkét csapat érdekeit szolgálja, hiszen FOCIZNI szeretnénk, lehetőleg minél több szurkoló előtt. A két klub megegyezett továbbá abban, hogy kevesebbet játszó játékosaik meccsterhelése érdekében holnap 11 órakor a Siófok letisztított műfüves edzőpályáján...
Korrekt döntés született

Gyors - korrekt és profi - döntés született az MLSZ részéről a hétvégi mérkőzésekkel kapcsolatban. Amennyiben a rendező klubok úgy ítélik meg, kérhetik a mérkőzésük elhalasztását április 11-re. Ágoston Zoltán klubigazgató tájékoztatása alapján a Siófokkal zajlanak az egyeztetések.

Hajrá ZTE!
Megkaptuk az MLSZ hétvégi mérkőzések rendezéséről kialakított álláspontját.

Láthatóan a Szövetségnek is mindenórás kérdést okoz a kialakult helyzet, így korrekt módon tájékoztatja a klubokat.

A reakcióból azonban úgy tűnik, hogy a szövetség és klubok között továbbra is egy jelentős pontban van ellentétes gondolkodás: szerintünk csak papíron a játékvezető kompetenciája dönteni - mert a szabály ezt írja elő, egy órával mérkőzés előtt - a meccs megrendezhetőségéről...