„Cudar idő - Halasztás - Pályafűtés - Büntetés”

  Tisztelt MLSZ! Tisztelt ZTE Szurkolók!

  Cudar idő - Halasztás - Pályafűtés - Büntetés

  A ZTE FC fontosnak tartja, hogy az elmúlt hét eseményeiről, folyamatokról tájékoztatást adjon Szurkolói és a Szövetség részére.

  Az elmúlt egy hétben három komoly kihívásnak kellett klubunknak és csapatunknak megfelelnie. Két mérkőzést rendeztünk, míg egyszer vendégként szerepeltünk remek csapatok ellen, ugyanakkor a külső körülményekkel is megküzdve.

  Szerda este Magyar Kupa mérkőzésen szerepelt Csapatunk, harcolva az időjárással, a -12 C fokos hideg viszontagságával és természetesen az ellenfél, a Puskás Akadémia csapatával. Nagy küzdelemben nem sikerült a továbbjutás. Dicséret illeti a fiúkat, mert az utolsó pillanatig versenyben voltunk a nyolc közé jutásért. Az itthoni mérkőzésen minőségi labdarúgásból, a visszavágón Felcsúton küzdeni tudásból mutattunk többet.

  Köszönet jár a csapatot elkísérő mintegy 50 fős szurkolótábornak, mert a nem mindennapi időjárás és a hétköznap késő esti hazaérkezés ellenére a 120. percig bíztatták a Csapatot.

  Sajnos az MLSZ részéről a Klubunk nem elismerést, sokkal inkább egy nagyon gyors és határozott 400.000 Ft -os büntetést kapott. A megjelölt ok: rasszista rigmusok és az ellenfelünk edzőjének szidalmazása szurkolóink részéről.

  Természetesen a rasszizmustól és az ilyen jellegű viselkedéstől Klubunk is elhatárolódik, egyúttal elnézést kér a Puskás Akadémia színes bőrű játékosától.

  Múlt héten a két hazai mérkőzés rendezésének érdekében energiát és költséget nem kímélve tettük a dolgunkat, ahogy a Magyar Labdarúgó Szövetség azt elvárja és napi szinten ellenőrzi. A mérkőzések előtt lapátot ragadtunk és a Klub minden alkalmazottjával takarítottuk a pályát, majd a rövid idő alatt nagy mennyiségben leesett hó eltávolítása után a pályafűtésnek is köszönhetően tettük alkalmassá a játékteret a mérkőzés rendezésre. A pályafűtés üzemelése egyébként szintén heti milliós nagyságrendű költséget jelent a Klubnak. A Szövetség határozott elvárása, utasítása, hogy Klubszinten mindent kövessünk el a mérkőzések megrendezésének érdekében. Mi megtettük, lelkesek voltunk és naivak.

  Egy időben a mi mérkőzéseinkkel elmaradt néhány meccs különböző helyszíneken, Újpesten, Kispesten, Sopronban. Tudomásom szerint egyébként Zala megyében volt az egyik legnagyobb mennyiségben leesett hó. Nem is lenne ezzel probléma, mert lehet, hogy adott esetben a meccset nem rendező klubok döntenek jól, hiszen játékra valóban alkalmatlan az időjárás és a pálya.

  Kérem tisztelettel az MLSZ megfelelő döntéshozóit, hogy a versenyegyenlőség érdekében, most és itt is legyen ugyanolyan határozott, mint a büntetések esetében és teremtsen egyenlő feltételeket a Klubok részére.

  Mérlegre téve a kialakult helyzetet, a ZTE FC egy hét alatt három mérkőzést játszott le a lehetetlen körülmények ellenére, ez több millió forint extra költséggel járt, két komoly sérüléssel és három lázzal járó megbetegedéssel. Ugyanakkor például a három nap múlva esedékes ellenfelünk Magyar Kupa fellépése Budapesten - ahol több meccset megtartottak -, elhalasztásra került,várhatóan a hazai pályájuk is alkalmatlan lesz mérkőzés megrendezésére

  Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy nem csak a ZTE FC követ el mindent, hogy megfeleljen az MLSZ elvárásainak és a fent felsorolt költségek, nehézségek sem csak nálunk jelentkeznek, sőt van olyan csapat, aki két napos utazását ismételheti meg, minden járulékával együtt.

  Javaslatom, hogy félretéve az eddigi határozott elképzeléseket a mérkőzések időpontjáról és a pályák alkalmasságáról, egy új, a klubok, a játék és a szurkolók érdekeit előtérbe helyező hozzáállással gondolják át a hétvégi fordulóval kapcsolatos terveket, ezzel újra felállítva az versenyegyenlőséget.

  Tisztelettel, köszönettel:
  Ágoston Zoltán
  Klubigazgató  Zalaegerszeg, 2018. Március 1., 21 óra 20

  Megosztás a Facebook-on

  Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nincs felhasználóneved, akkor regisztrálnod kell.AKTUÁLIS HÍREK

Elhunyt Kovács Ferenc

Elhunyt Kovács Ferenc, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton FC tiszteletbeli elnöke, egykori legendás edzője, olimpiai bronzérmes labdarúgó, volt szövetségi kapitány, mesteredző. Kovács Ferenc azon kevesek közé tartozik Magyarországon, aki játékosként és edzőként is európai kupadöntőbe jutott. A személyes barátság okán is mélyen együttérzünk a családdal, a Videoton FC-vel és őszinte részvétünket fejezzük ki. Nyugodjék Békében!

A ZTE FC nevében:
Végh Gábor tulajdonos
Elővételben a belépőjegyek

Már kaphatóak a belépőjegyek a vasárnap 17 órakor kezdődő Mosonmagyaróvár elleni szezonzáró mérkőzésünkre. A jegyek a Dísz téri jegypénztárban vásárolhatók meg kedvezményes áron illetve online a következő linken: http://meccsjegy.mlsz.hu/hun/Event/57002314/ZTE-FC---CREDOBUS-Mosonmagyarovar

A mérkőzés napján a ZTE Aréna összes pénztára 15 órakor nyit...
Horváth Krisztofer először lőtt gólt a ZTE FC színeiben

A tegnapi mérkőzésen Horváth Krisztofer 16 évesen megszerezte első felnőtt bajnoki gólját a ZTE FC színeiben. Gratulálunk neki és természetesen Fujsz és Vernes Ricsinek is, akik szintén egy-egy góllal járultak hozzá a 3:1-es győzelemhez.

Hajrá ZTE!
Utánpótlás eredmények

Andráshida SC - ZTE FC U14 2:5 (2:2)

ZTE FC: Mörk Máté - Kontler Botond, Gulyás Martin, Fentős Marcell, Gortka Dominik (Denys Kryvotsiuk) - Fentős István, Dömötör Péter (Horváth Gergő), Rohonczy Rajmund - Kovács-Braun Rómeó, Takács Lázár, Györe Levente
Gól: Kovács-Braun 2, Takács 2, Gulyás
Kaj András: - Ellenfelelünk előrevágott labdákkal próbálkozott...
Utánpótlás eredmények

Pénteken 18 órakor a ZTE Arénában U19-es csapatunk a listavezető Vasast fogadja. Hajrá ZTE!

ZTE FC U14 - Csorna SE 3:0 (2:0)
ZTE FC: Németh - Fentős I. (Kontler), Dobos., Gulyás, Pálinkás - Fentős M., Máté, Györe (Gortka D.) - Horváth (Rohonczy), Takács (Dömötör), Kryvotsiuk (Kovács-Braun)
Gól: Gulyás, Horváth, Máté...
Vasárnap a Szeged ellen játszunk Gyulán

Csapatunk vasárnap 17 órakor a gyulai Grosics Gyula Akadémia pályáján a Szeged 2011 csapatának vendége lesz.

A mérkőzés jelentőségéről talán felesleges is írnunk, mindenesetre szurkolói részről a csapat maximális támogatást kap majd, hiszen a meghirdetett szurkolói buszok megteltek, így a vendégszektorban biztosan telt ház lesz. Indulás reggel 8 órakor a stadion elől...
Összefogtak az Egerszegi vendéglősök!

Azért, hogy minél többen buzdítsák csapatunkat a hétvégi Szeged elleni mérkőzésen, Zrinszki István, a Belga étterem tulajdonosa autóbusszal, s a klub által kötelezően biztosítandó Zalaegerszegi biztonsági személyzettel,Szőke István Galeri étterem tulajdonos minden szurkolónak úti csomaggal, Molnár Zoltán TÓ-KA vendéglő tulajdonos belépőjegy vásárlással támogatja a ZTE FC-t és szurkolóit.

Köszönet érte nekik...