Csóka Dániel Angliába igazolt

  - Végre pont került Csóka Dániel átigazolása ügyére – tájékoztatta honlapunkat Ágoston Zoltán ügyvezető. 10 évvel Kádár Tamás Newcastle-be igazolása után újabb tehetséges játékosunk igazolt Angliába, az egyik legnagyobb hagyományokkal bíró Wolverhampton Wanderers FC csapatába. Az 1877-ben alapított csapat legszebb éveit 1947 és 1960 között élte meg, akkor háromszor lettek bajnokok és kétszer FA Kupa győztesek. A legelső UEFA Kupa döntőjében is ők szerepeltek, de kikaptak a Tottenham ellen. Jelenleg a Championshipben szerepelnek a Farkasok, a 24 csapatos bajnokság 18. helyén állnak.

  De a legfontosabb, hogyan került képbe Angliában a ZTE FC 17 éves játékosa, erről Ágoston Zoltán nyilatkozott korábban: - Hatalmas lehetőséghez jutott klubunk U17-es válogatott játékosa, nem mellesleg a ZTE ikon Csóka Zsolt fia, hiszen a Chelsea FC scout hálózatának megfigyelése és ajánlása alapján egy hetet edzhetett a londoni topcsapatnál.
  A program szerint négy edzésen és egy tétmérkőzésen vett részt játékosunk. Dani, tehetségével, szorgalmával, alázatos és szerény hozzáállásával, utánpótlás szakembereink „hozzáadott” munkájával érte el, hogy a korosztályánál feljebb tud lehetőséget kapni klubjában. Látványos fejlődést mutatott az elmúlt évben, a „nemzetközi trendek szerint” a legjobb korban, így standard tagja lett a korosztályos válogatott szűk keretének. A válogatottnál mutatott teljesítményének ill. az angol top csapatok scout rendszerének köszönhető, hogy ilyen magas szinten is tesztelték. Klubunkhoz a szintén ebbe a körbe tartozó Liverpool csapatának a menedzserétől is érkezett meghívó egy hasonló lehetőséggel Dani számára. Klubunk legfontosabb feladata, hogy fiatal tehetségeinket menedzseljük, építsük be a csapatunkba ill. segítsük a pályafutásuk első lépéseit. Büszkék vagyunk Danira, valamint a többi fiatal játékosunkra, akik a felnőtt csapatunkban bizonyíthatnak vagy az U19-es, U17-es csapatainkban dolgoznak. Nem utolsó sorban meg kell említenünk az utánpótlás szakembereinket, edzőinket akik elkötelezetten dolgoznak a fiatal tehetséges játékosokkal és igyekeznek kihozni mindegyikükből a maximumot.
  Csóka Dani edzett az U23-as csapattal, köztük Michael Essien-nel, valamint a BL résztvevő U19-es csapattal is. Egymás elleni játékban a 6:2-es győztes csapatban szerepelt, a szakemberek szerint kimondottan jól játszott. Kérésükre a következő két hónapban újabb hetet tölthet a Chelsea-ben játékosunk, amikor több alkalommal mérkőzéseken is tesztelik majd a teljesítményét. Elmondásuk szerint is nagyon tehetséges fiatal, akinek rengeteg olyan pozitív tulajdonsága van, melyek a későbbi profi karriernél elengedhetetlenek. Az utolsó nap meginvitálták Danit a Stamford Bridge-i szentélybe a Chelsea FC - Leicester City mérkőzésre (3:0-ra győzött a Chelsea).

  Ágoston Zoltán elmondta még a következőket: Dani további egy hetet tölthetett el a Chelsea-ben, ekkor már képben volt több másik angol csapat is, a Wolverhampton mellett a Stoke City és a Brighton is komolyan érdeklődött U17-es válogatott hátvédünk után. Miután eldőlt, hogy nem a Chelsea lesz az a klub, ahová Dani igazol, a további érdeklődő kluboknál, mint magánember tölthetett el pár napot. A Wolverhampton lehetőségei, perspektívája azonnal megtetszett a játékosnak, így azt kérte, hogy klubunk ebbe az irányba mozduljon el. A Chelsea-től akár 300.000 eurós vételárat is kaphattunk volna, de a kisebb csapatoknak azért ennél szerényebb lehetőségei vannak. A Wolves-tól a fenti összeg fele volt a kiindulópont, végül egy ennél kisebb összegben történt a megállapodás. Múlt szerdán kaptuk meg a szerződéstervezetet, amit a klub pénteken visszaküldött aláírva, ekkor már a játékossal is megegyeztek. A szerződés a kivásárlási összegen kívül több opciót is tartalmat, ezekből a későbbiekben – Dani fejlődésével egyenes arányban - még további összegekre számítunk. Elsődleges szempont volt az átigazolás kapcsán a játékos érdeke, bízunk benne, hogy a legjobb döntést hozta meg és töretlen fejlődésével a zalaegerszegi és a magyar futball hírnevét is öregbíti. Igazi csapatmunka volt Dani átigazolása, hiszen a játékos tehetsége mellett utánpótlás edzőink, a szakmai vezetés is sokat tett azért, hogy ez az átigazolás létrejöjjön. Törekvésünk továbbra is az, hogy utánpótlásunkból minél több olyan játékos kerüljön ki, akik vagy a ZTE FC-ben, vagy az NBI-ben vagy pedig külföldön is megállják a helyüket.ermészetesen Daninak - amennyiben a válogatott szereplése miatt itthon tartózkodik vagy ezt kéri - klubunk biztosítja az edzéslehetőséget, ez is jelzi, hogy mindenki számára korrekt megállapodás született. Sok sikert kívánunk Daninak!  Zalaegerszeg, 2017. Január 30., 13 óra 36

  Megosztás a Facebook-on

  Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nincs felhasználóneved, akkor regisztrálnod kell.AKTUÁLIS HÍREK

A szezonzáró mérkőzésünk következik

Vasárnap 18 órakor utolsó hazai mérkőzésünk következik, a kiesés elöl menekülő Kozármislenyt fogadjuk a ZTE Arénában. Csapatunk a 7. helynél feljebb már nem tud lépni a tabellán (lejjebb meg nem akarunk csúszni), a vendégek pedig csak győzelem esetén biztosíthatják be NBII-es tagságukat, így minden bizonnyal nagyon küzdelmes mérkőzésre van kilátás...

 
2005-ös tornagyőzelem

Tegnap, Szombathelyen,az Illés Akadémián megrendezésre kerülő Danone Focikupán vett rész a 2005-ös korosztályunk. A Danone Nations Cup egy nemzetközi gyermek labdarúgó torna, amelynek regionális elődöntőit rendezték Szombathelyen 8 csapat részvételével. A tornagyőztes csapat bejut a június 10-ei budapesti országos döntőbe, melynek győztese részt vehet az októberben New Jersey-ben megrendezésre kerülő nemzetközi döntőjében.
15 éve...

Napra pontosan 15 éve, hogy az FTC elleni 1:1-es döntetlennel a ZTE FC története eddigi legnagyobb sikerét elérve, bajnoki címet szerzett.

A Bozsik Péter irányította csapat:
Kapusok: Bardi Gábor, Turi Géza
Hátvédek: Csóka Zsolt, Kocsárdi Gergely, Radoslav Král, Szamosi Tamás, Udvari Tamás, Urbán Flórián...
Bajnok az U14-es csapatunk

A mai Lurkó FC elleni győzelem után biztossá vált, hogy csapatunk megnyerte az U14-es NBII-es bajnokság Észak-nyugati csoportját. Kovács Tamás legénysége a feljutásért játszik júniusban a csoportelsőkkel kuparendszerben (az első kettő jut fel).

Amennyiben a csapat kivívja a feljutást, úgy a korábban már bajnok - Fujsz Ferenc vezette - U15-ös korosztályt is viszi magával az első osztályba. Mindent bele fiúk, gratulálunk mindkét csapatnak.
Újabb fiatal kapott profi szerződést

- Újabb ZTE tehetség kapott profi szerződést klubunktól - tájékoztatta honlapunkat Ágoston Zoltán klubigazgató. - Horváth Leonárd 3 éves szerződést kötött és amennyiben fejlődése töretlen lesz, úgy hamarosan a felnőtt keretben is számításba jöhet, hiszen 1999-es születésű és a kötelező fiatalszabálynak is "bőven" megfelel.

Sok sikert kívánunk neki! Hajrá ZTE!
Utánpótlás eredmények

U19: Grosics Akadémia – ZTE FC 1:0
ZTE FC: Kemes - Meidl, Horváth M., Rózsa, Kovács B. (Péntek 77') - Németh P., Szí-Péter (Koltai ,71') Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Horváth L. 67')
Gl.: Kriska 69'
Bozsik József: - Azt kaptuk az ellenféltől amire számítottunk, megtettek mindent, hogy elrontsák a játékunkat és elsősorban a kontrákra és a felívelt labdákra építettek...
Utánpótlás hétvége

U19: ZTE FC - Békéscsaba 5-2 (2-1)
ZTE FC: Tóth K. - Jóna B. (Meidl 80',) Horváth M., Rózsa, Péntek (Kovács B. 46') - Németh E., Szí-Péter, Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Koltai 70')
Gl.: Horváth D. (2), Szí-Péter, Németh E., Vass Gy.
Cserék: Macher, Görbe, Horváth L.

Bozsik József: Magabiztosan, jól futballoztunk a második helyezett...