Utánpótlás korosztályaink szereplése, edzői értékelés VIII. rész

  U15 - Mihalecz Péter edző

  A korábbi edzőktől jól felkészített játékügyes csapatot vehettem át, akik már múlt évben is megmutathatták tehetségüket az NBI-ben. 2015. július 20-án kezdtük a 6 hetes felkészülésünket, ahol már erős nb1-es akadémiai és külföldi csapatokkal játszottunk, amivel le tudtuk mérni, hogy hol tartunk és milyen játékerőt képviselünk. Majd ezekkel az értékes tapasztalatokkal indultunk neki a bajnokságnak.
  A cél a bajnokság megnyerése és a csapatban lévő játéktudás érvényesítése volt. Edzéseken igyekeztem átadni a játékosoknak azokat a főbb támadási és védekezési alapelveket, amelyek sikeressé tehetik őket a bajnoki mérkőzéseken, és megkeresni azokat a posztokat ahol kibontakoztathatják tehetségüket. Fontos volt, hogy az egyéni játékot összhangba tudjuk hozni az eredményes, szervezett csapatjátékkal.
  A bajnokságban első felében minden mérkőzésünket megnyertük, köztük azokat rangadókat is a Veszprém és a Sopron ellen, melyek fontosak voltak a bajnoki cím megszerzésének szempontjából. Külön öröm számomra, hogy ezeken a mérkőzéseken nemcsak eredményesen hanem jól is játszva szereztük meg a három pontot. Közben az őszi szezonban folyamatosan mutatkoztak be játékosaink az U16-s korosztályban is.
  Télen három tehetséges játékos érkezett is hozzánk, Andráshidáról Hegedűs Olivér és Temlén Máté, mig Pacsáról Reichert Zoltán. A felkészülés alatt ahogyan nyáron is, most is elsősorban külföldi csapatok ellen játszottunk edzőmérkőzéseket, ahol a srácok újra megmérethették magukat és megismerkedhettek azzal a mentalitással ami jellemzi őket.
  Tavasszal sajnos sok sérülés és betegség befolyásolta munkánkat, lényegében ezért egész tavasszal nem tudtunk teljes létszámban edzeni, de a bajnokságban végül igy is 26 mérkőzésből 25 megnyerve, legtöbb rúgott góllal és legkevesebb kapott góllal első helyezést értünk el.
  Úgy gondolom, hogy bajnokságot nyerni sohasem könnyű, ezért gratulálok a srácoknak és köszönöm az egész éves munkájukat!  Zalaegerszeg, 2016. Június 24., 9 óra 18

  Megosztás a Facebook-on

  Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nincs felhasználóneved, akkor regisztrálnod kell.AKTUÁLIS HÍREK

A szezonzáró mérkőzésünk következik

Vasárnap 18 órakor utolsó hazai mérkőzésünk következik, a kiesés elöl menekülő Kozármislenyt fogadjuk a ZTE Arénában. Csapatunk a 7. helynél feljebb már nem tud lépni a tabellán (lejjebb meg nem akarunk csúszni), a vendégek pedig csak győzelem esetén biztosíthatják be NBII-es tagságukat, így minden bizonnyal nagyon küzdelmes mérkőzésre van kilátás...

 
2005-ös tornagyőzelem

Tegnap, Szombathelyen,az Illés Akadémián megrendezésre kerülő Danone Focikupán vett rész a 2005-ös korosztályunk. A Danone Nations Cup egy nemzetközi gyermek labdarúgó torna, amelynek regionális elődöntőit rendezték Szombathelyen 8 csapat részvételével. A tornagyőztes csapat bejut a június 10-ei budapesti országos döntőbe, melynek győztese részt vehet az októberben New Jersey-ben megrendezésre kerülő nemzetközi döntőjében.
15 éve...

Napra pontosan 15 éve, hogy az FTC elleni 1:1-es döntetlennel a ZTE FC története eddigi legnagyobb sikerét elérve, bajnoki címet szerzett.

A Bozsik Péter irányította csapat:
Kapusok: Bardi Gábor, Turi Géza
Hátvédek: Csóka Zsolt, Kocsárdi Gergely, Radoslav Král, Szamosi Tamás, Udvari Tamás, Urbán Flórián...
Bajnok az U14-es csapatunk

A mai Lurkó FC elleni győzelem után biztossá vált, hogy csapatunk megnyerte az U14-es NBII-es bajnokság Észak-nyugati csoportját. Kovács Tamás legénysége a feljutásért játszik júniusban a csoportelsőkkel kuparendszerben (az első kettő jut fel).

Amennyiben a csapat kivívja a feljutást, úgy a korábban már bajnok - Fujsz Ferenc vezette - U15-ös korosztályt is viszi magával az első osztályba. Mindent bele fiúk, gratulálunk mindkét csapatnak.
Újabb fiatal kapott profi szerződést

- Újabb ZTE tehetség kapott profi szerződést klubunktól - tájékoztatta honlapunkat Ágoston Zoltán klubigazgató. - Horváth Leonárd 3 éves szerződést kötött és amennyiben fejlődése töretlen lesz, úgy hamarosan a felnőtt keretben is számításba jöhet, hiszen 1999-es születésű és a kötelező fiatalszabálynak is "bőven" megfelel.

Sok sikert kívánunk neki! Hajrá ZTE!
Utánpótlás eredmények

U19: Grosics Akadémia – ZTE FC 1:0
ZTE FC: Kemes - Meidl, Horváth M., Rózsa, Kovács B. (Péntek 77') - Németh P., Szí-Péter (Koltai ,71') Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Horváth L. 67')
Gl.: Kriska 69'
Bozsik József: - Azt kaptuk az ellenféltől amire számítottunk, megtettek mindent, hogy elrontsák a játékunkat és elsősorban a kontrákra és a felívelt labdákra építettek...
Utánpótlás hétvége

U19: ZTE FC - Békéscsaba 5-2 (2-1)
ZTE FC: Tóth K. - Jóna B. (Meidl 80',) Horváth M., Rózsa, Péntek (Kovács B. 46') - Németh E., Szí-Péter, Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Koltai 70')
Gl.: Horváth D. (2), Szí-Péter, Németh E., Vass Gy.
Cserék: Macher, Görbe, Horváth L.

Bozsik József: Magabiztosan, jól futballoztunk a második helyezett...