Utánpótlás korosztályaink szereplése, edzői értékelés VII. rész

  Bajnok U14 - Fujsz Ferenc edző
  2015-2016 II. osztály NB II. Észak-nyugati csoport

  2015 nyarán amikor elkezdtük a közös munkát akkor ezek a játékosok még alig játszottak 2-3 mérkőzést nagy pályán.
  A keretet zömében 2002-es és 2  2003-as játékos alkotta.
  A klubnál felfelé játszatás is van ezért pár játékos az U15-ös illetve tavasszal egy játékos az U16-os csapattal edzett és a fontos mérkőzéseken játszottak nálunk. Első lépésben hozzá kellett szoktatni őket ahhoz, hogy jóval nagyobb területen és 2 fővel nagyobb létszámmal kell játszaniuk.
  A csapatvédekezés kialakítása okozott a legkevesebb gondot, mert az előző kollégáim remek munkájának köszönhetően már az alapokkal teljesen tisztában voltak a játékosok és viszonylag hamar össze tudtuk rakni, ami megmutatkozott a nagyon kevés kapott gólban is.
  A támadójáték volt az ami döcögősen indult, de a lebontott edzéseknek köszönhetően tavaszra óriásit léptünk előre ezen a téren is.
  Sajnos a II. osztályban ellenfeleink nagy része nem késztetett bennünket nagy erőkifejtésre és a mérkőzések nagy részében ellenfeleink térfelén játszottunk, ezért 3-4 variációt be kellett gyakorolni a támadások felépítésénél és befejezésénél.
  2016 tavaszára már egy felnőtt labdarúgáshoz hasonló játékot tudtunk produkálni, védekezésben szinte helyzete sem volt ellenfeleinknek és támadásban is jóval több gólt szereztünk, mint ősszel. Nagyon jól játszotta a csapat  a széljátékot és onnan a beadásokra jól étkeztek a támadók és a középpályások és nagyon jól váltottunk oldalakat, amit ellenfeleink nem tudtak lereagálni.
  A fontos mérkőzésekre a visszajátszó játékosokkal kiegészülve egy nagyon jó szellemű és jó felfogásban játszó csapa állt össze, aminek az eredménye az lett, hogy bajnokságot tudtunk nyerni ezzel kiharcolva az osztályozó lehetőségét, hogy az utánpótlásunk kettő csapata jövőre a kiemelt országos bajnokságban szerepelhessen. Ehhez az kell, hogy az osztályozó négy mérkőzésén összesítésben jobbak legyünk ellenfeleinknél.
  A csapatnak  kettő erőssége volt, az egyik, hogy nem 1-2 játékosra épült akik eldönthették a mérkőzést, hanem többen húsz gólnál többet szereztek.
  A másik, hogy bátran lehetett forgatni a játékosokat és akik a kispadról szálltak be azok is nagyszerű teljesítményt nyújtottak, ez egyik csapatnak sem adatott meg a bajnokságban.

  Statisztika
  Mérkőzések száma: 26
  Győzelem: 25
  Vereség 1
  Döntetlen: 0
  Szerzett pontok: 75
  Szerzett gólok: 211
  Kapott gólok: 8
  Gólkülönbség: 203
  Ősszel rúgott gólok: 89 kapott gólok: 4.
  Tavasszal rúgott gólok: 122 kapott gólok 4.

  Játékosok névsora: Angyal Ákos, Bekő Bence, Bertalics Erik, Bogár Dominik, Bolla Balázs, Boncz Bence, Egyed Milán, Fehér Barnabás, Földvári Levente, Gábriel Dominik, Gál Tibor, Gyöngyösi Antal, Horváth Krisztofer, Jóna Bence, Karóczkai Noel, Köcse Bence, Letenyei Áron, Megyesi Márk, Németh Ervin, Németh Richárd, Nikitsher Gergő, Orbán Balázs Áron, Őr Máté, Sinkó Mátyás, Szabó Benedek, Szekeres Ákos, Szita Péter, Szőke Dominik, Végh Bálint  Zalaegerszeg, 2016. Június 20., 12 óra 5

  Megosztás a Facebook-on

  Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nincs felhasználóneved, akkor regisztrálnod kell.AKTUÁLIS HÍREK

A szezonzáró mérkőzésünk következik

Vasárnap 18 órakor utolsó hazai mérkőzésünk következik, a kiesés elöl menekülő Kozármislenyt fogadjuk a ZTE Arénában. Csapatunk a 7. helynél feljebb már nem tud lépni a tabellán (lejjebb meg nem akarunk csúszni), a vendégek pedig csak győzelem esetén biztosíthatják be NBII-es tagságukat, így minden bizonnyal nagyon küzdelmes mérkőzésre van kilátás...

 
2005-ös tornagyőzelem

Tegnap, Szombathelyen,az Illés Akadémián megrendezésre kerülő Danone Focikupán vett rész a 2005-ös korosztályunk. A Danone Nations Cup egy nemzetközi gyermek labdarúgó torna, amelynek regionális elődöntőit rendezték Szombathelyen 8 csapat részvételével. A tornagyőztes csapat bejut a június 10-ei budapesti országos döntőbe, melynek győztese részt vehet az októberben New Jersey-ben megrendezésre kerülő nemzetközi döntőjében.
15 éve...

Napra pontosan 15 éve, hogy az FTC elleni 1:1-es döntetlennel a ZTE FC története eddigi legnagyobb sikerét elérve, bajnoki címet szerzett.

A Bozsik Péter irányította csapat:
Kapusok: Bardi Gábor, Turi Géza
Hátvédek: Csóka Zsolt, Kocsárdi Gergely, Radoslav Král, Szamosi Tamás, Udvari Tamás, Urbán Flórián...
Bajnok az U14-es csapatunk

A mai Lurkó FC elleni győzelem után biztossá vált, hogy csapatunk megnyerte az U14-es NBII-es bajnokság Észak-nyugati csoportját. Kovács Tamás legénysége a feljutásért játszik júniusban a csoportelsőkkel kuparendszerben (az első kettő jut fel).

Amennyiben a csapat kivívja a feljutást, úgy a korábban már bajnok - Fujsz Ferenc vezette - U15-ös korosztályt is viszi magával az első osztályba. Mindent bele fiúk, gratulálunk mindkét csapatnak.
Újabb fiatal kapott profi szerződést

- Újabb ZTE tehetség kapott profi szerződést klubunktól - tájékoztatta honlapunkat Ágoston Zoltán klubigazgató. - Horváth Leonárd 3 éves szerződést kötött és amennyiben fejlődése töretlen lesz, úgy hamarosan a felnőtt keretben is számításba jöhet, hiszen 1999-es születésű és a kötelező fiatalszabálynak is "bőven" megfelel.

Sok sikert kívánunk neki! Hajrá ZTE!
Utánpótlás eredmények

U19: Grosics Akadémia – ZTE FC 1:0
ZTE FC: Kemes - Meidl, Horváth M., Rózsa, Kovács B. (Péntek 77') - Németh P., Szí-Péter (Koltai ,71') Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Horváth L. 67')
Gl.: Kriska 69'
Bozsik József: - Azt kaptuk az ellenféltől amire számítottunk, megtettek mindent, hogy elrontsák a játékunkat és elsősorban a kontrákra és a felívelt labdákra építettek...
Utánpótlás hétvége

U19: ZTE FC - Békéscsaba 5-2 (2-1)
ZTE FC: Tóth K. - Jóna B. (Meidl 80',) Horváth M., Rózsa, Péntek (Kovács B. 46') - Németh E., Szí-Péter, Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Koltai 70')
Gl.: Horváth D. (2), Szí-Péter, Németh E., Vass Gy.
Cserék: Macher, Görbe, Horváth L.

Bozsik József: Magabiztosan, jól futballoztunk a második helyezett...