Utánpótlás korosztályaink szereplése, edzői értékelés V. rész

  Előkészítő korosztályok, U12 - Dobos Sándor edző
  2004.01.01 után születettek

  Az elmúlt évben az U12 korosztály heti programjában négy foglalkozás szerepelt kiegészülve a hétvégi edzőmérkőzésekkel és Bozsik Tornákkal és a téli teremtornákkal. Az iskolai elfoglaltságok mellett, ez nem volt egyszerű játékosaink számára, hiszen most már csak egy szabadnapjuk volt egy héten.
  Nehezen is indult a közös munkánk, hiszen meg kellett egymást ismernünk, össze kellett hangolódnunk. A fegyelmezettség és rend. Ezek voltak a fő rendeződési pontjaink. A gyerekek eltérően reagáltak, hiszen külön személyiségek, de idővel mindenki megpróbált önmagához mérten alkalmazkodni a szabályokhoz és a csapathoz.
  Az edzéseken a technikai szint emelése, a gyorsaság és a játékok, a kis játékok kerültek előtérbe ahol a versengés, a győzelem megszerzése volt a legnagyobb motiváció a gyerekek számára, amit igényeltek is.
  A játékban fontos volt ,hogy bátran merjék bevállalni az egy-egyes szituációkat, vállalják fel a párharcokat és keressék ezeket.
  Az első őszi edzőmérkőzésünkhöz képest, ahol sok gólos vereséget szenvedtünk ,nagyot lépett előre a csapat, az félév során. Sokat fejlődött a gyerekek többsége. Akik rendszeresen tudtak edzésre járni ebben élen jártak.
  A gyerekek egyéni fejlődése mellett a közösség is átalakulóban volt, kezdett csapatként működni, annak ellenére ,hogy több olyan játékosunk is van ebben a keretben, aki egy kicsit nehezebben kezelhető. Azt gondolom ez nem baj, mert ami most egy kicsit nehezebbé teszi a mindenkori edző munkáját,(egyéniségek) az a későbbiekben a játékos előnyére fog válni.
  A téli tornákon egészen jó eredményeket ért el a csapat, csak egy kicsi hiányzott a végső győzelmekhez. Nagy érzelmi kitörések kísérték ezeket a mérkőzéseket , ami a szenvedély jelenlétére utal, aminek kifejezetten örültem.
  A téli szünet után, három játékosunk felkerült az U13-as kerethez, egy játékos visszakerült az U11-es csapathoz, ami nem kevés nehézséget okozott a mindennapi munkában. Nehezen, de újra fel tudtuk építeni közösségünket, a keretben maradt játékosokból, és az újonnan érkezőkből. A kezdet ekkor sem volt biztató, hiszen újra fájó vereséggel kezdtünk, de fokozatosan ,edzésről edzésre, mérkőzésről mérkőzésre javultunk mind technikailag mind mentálisan és a játékminőségünk, szervezettségünk is egyre jobb lett, az utolsó tornákon már kifejezetten szépen, szemre is tetszetősen játszottak gyerekeink. Ezeken a tornákon már magabiztosan mertek játszani, ,labdabiztosak voltak. Kivitték az egyéniségüket a pályára és a csapat érdekében képesek voltak használni is.
  Sok sikert és kitartást kívánok a továbbiakban is a játékosaimnak. Voltak nehezebb napjaink, amikor nem voltam „maxkedves”az csak, és mindenkor a fegyelemnek és a fejlődésnek volt címezve.
  Tehetséges játékosaink vannak ebben a korosztályban, remélem fejlődésük töretlen lesz. Biztosan követni fogom pályafutásukat és örömmel dolgoztam velük.  Zalaegerszeg, 2016. Június 17., 12 óra 19

  Megosztás a Facebook-on

  Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nincs felhasználóneved, akkor regisztrálnod kell.AKTUÁLIS HÍREK

A szezonzáró mérkőzésünk következik

Vasárnap 18 órakor utolsó hazai mérkőzésünk következik, a kiesés elöl menekülő Kozármislenyt fogadjuk a ZTE Arénában. Csapatunk a 7. helynél feljebb már nem tud lépni a tabellán (lejjebb meg nem akarunk csúszni), a vendégek pedig csak győzelem esetén biztosíthatják be NBII-es tagságukat, így minden bizonnyal nagyon küzdelmes mérkőzésre van kilátás...

 
2005-ös tornagyőzelem

Tegnap, Szombathelyen,az Illés Akadémián megrendezésre kerülő Danone Focikupán vett rész a 2005-ös korosztályunk. A Danone Nations Cup egy nemzetközi gyermek labdarúgó torna, amelynek regionális elődöntőit rendezték Szombathelyen 8 csapat részvételével. A tornagyőztes csapat bejut a június 10-ei budapesti országos döntőbe, melynek győztese részt vehet az októberben New Jersey-ben megrendezésre kerülő nemzetközi döntőjében.
15 éve...

Napra pontosan 15 éve, hogy az FTC elleni 1:1-es döntetlennel a ZTE FC története eddigi legnagyobb sikerét elérve, bajnoki címet szerzett.

A Bozsik Péter irányította csapat:
Kapusok: Bardi Gábor, Turi Géza
Hátvédek: Csóka Zsolt, Kocsárdi Gergely, Radoslav Král, Szamosi Tamás, Udvari Tamás, Urbán Flórián...
Bajnok az U14-es csapatunk

A mai Lurkó FC elleni győzelem után biztossá vált, hogy csapatunk megnyerte az U14-es NBII-es bajnokság Észak-nyugati csoportját. Kovács Tamás legénysége a feljutásért játszik júniusban a csoportelsőkkel kuparendszerben (az első kettő jut fel).

Amennyiben a csapat kivívja a feljutást, úgy a korábban már bajnok - Fujsz Ferenc vezette - U15-ös korosztályt is viszi magával az első osztályba. Mindent bele fiúk, gratulálunk mindkét csapatnak.
Újabb fiatal kapott profi szerződést

- Újabb ZTE tehetség kapott profi szerződést klubunktól - tájékoztatta honlapunkat Ágoston Zoltán klubigazgató. - Horváth Leonárd 3 éves szerződést kötött és amennyiben fejlődése töretlen lesz, úgy hamarosan a felnőtt keretben is számításba jöhet, hiszen 1999-es születésű és a kötelező fiatalszabálynak is "bőven" megfelel.

Sok sikert kívánunk neki! Hajrá ZTE!
Utánpótlás eredmények

U19: Grosics Akadémia – ZTE FC 1:0
ZTE FC: Kemes - Meidl, Horváth M., Rózsa, Kovács B. (Péntek 77') - Németh P., Szí-Péter (Koltai ,71') Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Horváth L. 67')
Gl.: Kriska 69'
Bozsik József: - Azt kaptuk az ellenféltől amire számítottunk, megtettek mindent, hogy elrontsák a játékunkat és elsősorban a kontrákra és a felívelt labdákra építettek...
Utánpótlás hétvége

U19: ZTE FC - Békéscsaba 5-2 (2-1)
ZTE FC: Tóth K. - Jóna B. (Meidl 80',) Horváth M., Rózsa, Péntek (Kovács B. 46') - Németh E., Szí-Péter, Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Koltai 70')
Gl.: Horváth D. (2), Szí-Péter, Németh E., Vass Gy.
Cserék: Macher, Görbe, Horváth L.

Bozsik József: Magabiztosan, jól futballoztunk a második helyezett...