Utánpótlás korosztályaink szereplése, edzői értékelés IV. rész

  Előkészítő korosztályok, U11 - Kaj András edző
  2005.01.01 után születettek

  A 2005-ös korosztályban több mint 30 játékosunk van. Nyilván ekkora létszámmal nehéz lenne minőségi munkát végezni, ezért "a" és "b" csapatra bontottuk a gyerekeket. A kiemelt csapatban 17 játékossal zártuk le az évet. Ami nagyon fontos, hogy sikerült egy nagyon tehetséges brigádot összeszedni az elmúlt 3-4 évben. Ez nagyban az eltelt évek alatt Mellettük dolgozó kollégák érdeme volt (Orbán Attila, Molnár Balázs). Van játékosunk Pankaszról, Lentiből, Zalalövőről, Zalaszentivánról, Pacsáról, Zalakarosból.

  Heti három edzéssel készültünk, hétvégente tornákon és edzőmérkőzésen vettünk részt. Ez az egész év alatt 150 alkalom volt, amiből a tornák és mérkőzések száma 26, az edzéseké pedig 124 volt. A korosztály versenyrendszere a Regionális kiemelt Bozsik torna, ahol kéthetente megmérkőztünk az Illés Akadémia két csapatával, a Győr, Sopron és a Gyirmót gárdájával. A tapasztalat az volt, hogy az Akadémiák korosztályos csapatai nem tartanak előttünk, hozzáteszem, hogy a 2005ös győri és soproni korosztály kiemelkedik az utóbbi évek csapatai közül. A Bozsik tornákon kívül eső időszakban rengeteg tornán vettünk részt külföldön és belföldön egyaránt. A nagy létszám miatt sokat forgattam a gyerekeket a tornákon, az erősebb tornákra azokkal a gyerekekkel utaztam, akik kicsit ellőbbre tartanak, a többire pedig azokkal a játékosokkal mentem, akik vagy fizikálisan gyengébbek, vagy most kevesebbet tudnak, mint az ügyesebb társaik. A téli megyei tornán azért megmutattuk a megyének, hogy mit tudunk. A négy mérkőzésünket 29:1es gólaránnyal zártuk, a döntőben a Nagykanizsa csapatát 9:1re győztük le. Ez a korosztály a megyét kinőtte, a hasonlóan jegyzett csapatoknál (Siófok, Kaposvár, Gyirmót) is sokkal jobbak vagyunk. A kiemelt akadémiákkal jó mérkőzéseket tudtunk játszani, amikor csak a 8-10 legjobb játékossal vettünk részt a tornákon.

  A korosztály az edzéseken kívül részt vett atlétikai képzésben, télen birkózó edzéseken, a tavaszi szezonban pedig a coerver edzésmódszert is megismerhették. A mérésünket tekintve (pályateszt) elmondható, hogy a korosztály labda biztos, ebben az évben sokat lépett előre az átadások és átvételek terén, viszont kevés a kifejezetten gyors játékos. Nyártól pályaméret váltás következik, a tavaszi félévben már tudatosan készültünk erre az edzőmérkőzéseken és a tornákon is. Terveink között szerepel még 3-4 vidéki tehetség leigazolása (csak bejáróként, mert nem támogatjuk ilyen kis korosztálynál a kollégiumot), és a mi 3-4 legtehetségesebb játékosunk megtartása (akik már szerepelnek a kiemelt akadémiák noteszeiben).

  Összességében azt gondolom, hogy ez egy nagyon tehetséges csapat, akikre érdemes lesz odafigyelni a jövőben. Én nagyon szerettem Velük dolgozni, és úgy gondolom, hogy a következő edző elégedett lesz azzal a tudással, amit ez a korosztály az előkészítőben (U6-U11) töltött évek alatt megszerzett. Én további sok sikert kívánok Nekik!  Zalaegerszeg, 2016. Június 17., 12 óra 19

  Megosztás a Facebook-on

  Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nincs felhasználóneved, akkor regisztrálnod kell.AKTUÁLIS HÍREK

A szezonzáró mérkőzésünk következik

Vasárnap 18 órakor utolsó hazai mérkőzésünk következik, a kiesés elöl menekülő Kozármislenyt fogadjuk a ZTE Arénában. Csapatunk a 7. helynél feljebb már nem tud lépni a tabellán (lejjebb meg nem akarunk csúszni), a vendégek pedig csak győzelem esetén biztosíthatják be NBII-es tagságukat, így minden bizonnyal nagyon küzdelmes mérkőzésre van kilátás...

 
2005-ös tornagyőzelem

Tegnap, Szombathelyen,az Illés Akadémián megrendezésre kerülő Danone Focikupán vett rész a 2005-ös korosztályunk. A Danone Nations Cup egy nemzetközi gyermek labdarúgó torna, amelynek regionális elődöntőit rendezték Szombathelyen 8 csapat részvételével. A tornagyőztes csapat bejut a június 10-ei budapesti országos döntőbe, melynek győztese részt vehet az októberben New Jersey-ben megrendezésre kerülő nemzetközi döntőjében.
15 éve...

Napra pontosan 15 éve, hogy az FTC elleni 1:1-es döntetlennel a ZTE FC története eddigi legnagyobb sikerét elérve, bajnoki címet szerzett.

A Bozsik Péter irányította csapat:
Kapusok: Bardi Gábor, Turi Géza
Hátvédek: Csóka Zsolt, Kocsárdi Gergely, Radoslav Král, Szamosi Tamás, Udvari Tamás, Urbán Flórián...
Bajnok az U14-es csapatunk

A mai Lurkó FC elleni győzelem után biztossá vált, hogy csapatunk megnyerte az U14-es NBII-es bajnokság Észak-nyugati csoportját. Kovács Tamás legénysége a feljutásért játszik júniusban a csoportelsőkkel kuparendszerben (az első kettő jut fel).

Amennyiben a csapat kivívja a feljutást, úgy a korábban már bajnok - Fujsz Ferenc vezette - U15-ös korosztályt is viszi magával az első osztályba. Mindent bele fiúk, gratulálunk mindkét csapatnak.
Újabb fiatal kapott profi szerződést

- Újabb ZTE tehetség kapott profi szerződést klubunktól - tájékoztatta honlapunkat Ágoston Zoltán klubigazgató. - Horváth Leonárd 3 éves szerződést kötött és amennyiben fejlődése töretlen lesz, úgy hamarosan a felnőtt keretben is számításba jöhet, hiszen 1999-es születésű és a kötelező fiatalszabálynak is "bőven" megfelel.

Sok sikert kívánunk neki! Hajrá ZTE!
Utánpótlás eredmények

U19: Grosics Akadémia – ZTE FC 1:0
ZTE FC: Kemes - Meidl, Horváth M., Rózsa, Kovács B. (Péntek 77') - Németh P., Szí-Péter (Koltai ,71') Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Horváth L. 67')
Gl.: Kriska 69'
Bozsik József: - Azt kaptuk az ellenféltől amire számítottunk, megtettek mindent, hogy elrontsák a játékunkat és elsősorban a kontrákra és a felívelt labdákra építettek...
Utánpótlás hétvége

U19: ZTE FC - Békéscsaba 5-2 (2-1)
ZTE FC: Tóth K. - Jóna B. (Meidl 80',) Horváth M., Rózsa, Péntek (Kovács B. 46') - Németh E., Szí-Péter, Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Koltai 70')
Gl.: Horváth D. (2), Szí-Péter, Németh E., Vass Gy.
Cserék: Macher, Görbe, Horváth L.

Bozsik József: Magabiztosan, jól futballoztunk a második helyezett...