Utánpótlás korosztályaink szereplése, edzői értékelés, I. rész

  Előkészítő korosztályok, U8 - Orbán Attila 
  2008.01.01. után születettek

  A 2008-as korosztályban 14 játékos van. Ebből 5-en már ovis korukban megismerkedtek a labdarúgással, Kiss Norbert és Halász Gergő kollégák segítségével. Nyáron sikerült szerveznünk egy ovis kiválasztót, ahol közel 250-300 gyereket néztünk meg a ZTE stadionban labdás gyakorlatok közben. Az edzők kb. 50 nevet írtak fel, akiket visszahívtunk és egy köredzést csináltunk nekik. Ezt az 50 játékos leszűkítettük 9 főre, akiket a csapatba invitáltunk. Ezzel azt szerettük volna elérni, hogy a legtehetségesebb gyerekek nálunk ismerkedjenek meg a labdarúgással. Van játékosunk Zalalövőről, Bucsúszentlászlóról, Nagykapornakról, Egervárról.

  Heti 3 edzéssel vágtunk neki a felkészülésnek. Rögtön a 2. héten edzőmérkőzést játszottunk a Haladás, a Nagykanizsa és az Illés Akadémia U8-as csapatai ellen. Az eredmények alapján (Haladás - ZTE 15:1, Nagykanizsa - ZTE 10:3, Illés Akadémia - ZTE 14:1) elég nagy volt a lemaradásunk. Ami érthető is, hiszen a csapat háromnegyed része még csak most ismerkedett meg a csapattársaival és velem is. Az edzéseket folytattuk tovább és kialakult egy mag, aki szinte minden edzésen részt vett. Négyen közben abbahagyták, viszont sikerült beépíteni helyettük 2 új játékost. Az év vége felé két 2009-es születésű, nagyon tehetséges gyereket felhoztunk, és velünk edzettek. Most úgy érzem, nagyon sokat fejlődtek a srácok. Már a téli néhány teremtornán lehetett látni az előrelépést, mert a gyerekek egyre bátrabban futballoztak, igaz, ott még komolyabb sikerben ez nem mutatkozott meg. Viszont év végén újra megmérkőztünk a Nagykanizsa és a Haladás csapatával. ZTE - Nagykanizsa 7:2, ZTE - Haladás 5:2. Nagyon fontos, hogy a megyében minden korosztályunk kiemelkedjen, valamint a hasonlóan jegyzett csapatok se tartsanak előbbre a képzésben és a kiválasztásban, mint mi. Ennek érdekében tovább keressük a 2008-as tehetségeket, de mindenféleképpen bíztató, hogy kialakult ebben a korosztályban is az a mag, akire hosszú távon lehet építeni.

  Az edzések összetételét tekintve a legfontosabb, hogy ezeknél a játékosoknál minden edzés a labdáról szólt. Ők nem vettek részt atlétikai, vagy birkózó foglalkozásokon. Mindamellett elmondható, hogy nagyon jó mentalitású, és jó mozgáskultúrájú gyerekekről beszélünk. A hozzáállásuk példaértékű volt az edzéseken, látszott Rajtuk, hogy folyamatosan akarnak tanulni, fejlődni.

  Összességében azt gondolom, hogy sikerült kialakítani egy nagyon jó társaságot, akikhez minden évben egy - kettő új játékost be lehet építeni. Nagyon szerettem velük dolgozni és további sok sikert kívánok Nekik!  Zalaegerszeg, 2016. Június 13., 19 óra 34

  Megosztás a Facebook-on

  Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nincs felhasználóneved, akkor regisztrálnod kell.AKTUÁLIS HÍREK

A szezonzáró mérkőzésünk következik

Vasárnap 18 órakor utolsó hazai mérkőzésünk következik, a kiesés elöl menekülő Kozármislenyt fogadjuk a ZTE Arénában. Csapatunk a 7. helynél feljebb már nem tud lépni a tabellán (lejjebb meg nem akarunk csúszni), a vendégek pedig csak győzelem esetén biztosíthatják be NBII-es tagságukat, így minden bizonnyal nagyon küzdelmes mérkőzésre van kilátás...

 
2005-ös tornagyőzelem

Tegnap, Szombathelyen,az Illés Akadémián megrendezésre kerülő Danone Focikupán vett rész a 2005-ös korosztályunk. A Danone Nations Cup egy nemzetközi gyermek labdarúgó torna, amelynek regionális elődöntőit rendezték Szombathelyen 8 csapat részvételével. A tornagyőztes csapat bejut a június 10-ei budapesti országos döntőbe, melynek győztese részt vehet az októberben New Jersey-ben megrendezésre kerülő nemzetközi döntőjében.
15 éve...

Napra pontosan 15 éve, hogy az FTC elleni 1:1-es döntetlennel a ZTE FC története eddigi legnagyobb sikerét elérve, bajnoki címet szerzett.

A Bozsik Péter irányította csapat:
Kapusok: Bardi Gábor, Turi Géza
Hátvédek: Csóka Zsolt, Kocsárdi Gergely, Radoslav Král, Szamosi Tamás, Udvari Tamás, Urbán Flórián...
Bajnok az U14-es csapatunk

A mai Lurkó FC elleni győzelem után biztossá vált, hogy csapatunk megnyerte az U14-es NBII-es bajnokság Észak-nyugati csoportját. Kovács Tamás legénysége a feljutásért játszik júniusban a csoportelsőkkel kuparendszerben (az első kettő jut fel).

Amennyiben a csapat kivívja a feljutást, úgy a korábban már bajnok - Fujsz Ferenc vezette - U15-ös korosztályt is viszi magával az első osztályba. Mindent bele fiúk, gratulálunk mindkét csapatnak.
Újabb fiatal kapott profi szerződést

- Újabb ZTE tehetség kapott profi szerződést klubunktól - tájékoztatta honlapunkat Ágoston Zoltán klubigazgató. - Horváth Leonárd 3 éves szerződést kötött és amennyiben fejlődése töretlen lesz, úgy hamarosan a felnőtt keretben is számításba jöhet, hiszen 1999-es születésű és a kötelező fiatalszabálynak is "bőven" megfelel.

Sok sikert kívánunk neki! Hajrá ZTE!
Utánpótlás eredmények

U19: Grosics Akadémia – ZTE FC 1:0
ZTE FC: Kemes - Meidl, Horváth M., Rózsa, Kovács B. (Péntek 77') - Németh P., Szí-Péter (Koltai ,71') Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Horváth L. 67')
Gl.: Kriska 69'
Bozsik József: - Azt kaptuk az ellenféltől amire számítottunk, megtettek mindent, hogy elrontsák a játékunkat és elsősorban a kontrákra és a felívelt labdákra építettek...
Utánpótlás hétvége

U19: ZTE FC - Békéscsaba 5-2 (2-1)
ZTE FC: Tóth K. - Jóna B. (Meidl 80',) Horváth M., Rózsa, Péntek (Kovács B. 46') - Németh E., Szí-Péter, Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Koltai 70')
Gl.: Horváth D. (2), Szí-Péter, Németh E., Vass Gy.
Cserék: Macher, Görbe, Horváth L.

Bozsik József: Magabiztosan, jól futballoztunk a második helyezett...