Ágoston Zoltán: - 2016-2017–es terveink

  Tisztelt ZTE szimpatizánsok, Kedves Szurkolóink!

  Tájékoztatást szeretnék adni a 2016-2017-es szezon előtt a stratégiai terveinkről, helyzetünkről ill. talán a legfontosabbról:  a Csapatunk jövőjéről.

  A jövőnket biztosító és a munkánkhoz a hátteret jelentő három legfőbb stratégiai partnerünk Végh Gábor tulajdonos úr, Balaicz Zoltán polgármester úr és a versenyrendszer gazdája, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ), egyaránt megadták a következő "évre" szükséges szerepvállalásuk körvonalait. Számunkra jó hír, hogy mindhárom fontos Partnerünk az előző szezonhoz hasonlóan nyújtja a támogatását, ami három közel egyforma mértékű támogatást jelent részünkre. Az elmúlt szezonban is ezen lehetőségek alapján kellett költségvetést és terveket készítenünk, sajnos a plusz támogatások - amelyekre a feljutás esetén kaptunk volna lehetőséget támogatóinktól - a másodosztályban való indulásra nem vonatkoztak. A Klub szempontjából ezért a jövőnk megalapozása miatt is elkötelezettek voltunk a magasabb osztály tagsága mellett.

  A terveinket és a csapatunk formálását nagyban befolyásolja az MLSZ versenyrendszerének az éves szabályzata, ezen belül pedig a fiatalkorú játékosokra vonatkozó rész. Két 1996.01.01 után született „fiatal” játékosnak „kötelező” állandóan a pályán lennie a csapatban. Az NBII-ben szinte egyedülállók vagyunk abban a tekintetben, hogy az utánpótlás csapataink a legidősebb, U19 és U17-es korosztályai az NBI-es bajnokság top 8 csapata között a felsőházban szerepeltek, így ezek a saját nevelésű fiatalok kapnak lehetőséget és adják a keretünk fiatal játékosait. A tervezett 20-22 fős keret 6-8 fiatal játékosból és 15 felnőtt labdarúgóból tevődik össze. Keretünk felnőtt korú játékosai pedig adottak a folytatásra, mert 14 játékosunknak élő szerződése van klubunkkal. Az utolsó öt mérkőzésünkön legtöbbet pályán lévő csapatból egy játékos, Simonfalvi Gábor nem lesz a keret tagja a folytatásban. Wittrédi Dáviddal a folytatásról tárgyalunk, Koller Krisztiánnak lejárt a szerződése, míg Gyagya Attila és Horváth Roland jövőjéről szintén egyeztetünk. Természetesen, amennyiben indokolt lesz valamely pozícióban és megfelelő kvalitású játékost találunk, ott tovább erősítjük a csapatunkat. Legfőbb elkötelezettségünk azonban erre az évre, hogy minőségi, alázatos, következetes szakmai és edzés munkával váljunk erősebb csapattá, mely versenyben lehet a feljutó helyek egyikéért. Nagy feladata idén a szakmai stábnak, hogy a felnőtt és fiatal labdarúgókból szimbiózist alkotó csapatot gyúrjon. Nem szeretnénk nyomást tenni a szakmai stábra és a csapatra, így az elvárás feléjük, hogy minőségi, bátor, vállalkozó szellemű, és ebből eredményes futballt játszó csapatot építsünk, mely versenyben van a legjobb helyezésekért és állandó tagja a mezőny első negyedének.

  A szezont a csapatunkkal befejező szakmai stáb hat hétre kapott megbízást és mivel a fiúk magasra tették a mércét Mihalecz Pista vezetésével, természetesen a folytatást is ezzel az összetételű stábbal terveztük. A két beugró, Pista és Molnár Balázs az induláskor is jelezték, hogy a folytatásban szeretnék az utánpótlásban megkezdett munkát folytatni és talán később egy hasonló megbízatást kapni. Természetesen tiszteletben tartva a döntésüket, támogatjuk az utánpótlásért tett munkájukban Őket és köszönjük az elmúlt két hónapban végzett plusz munkájukat. Nem könnyű a helyzetünk a legjobb megoldást megtalálni, de az elmúlt hetek igazolták, hogy házon belül is sok értékes emberünk, edzőnk dolgozik, kézenfekvő ezt mérlegelnünk elsőként, jelen helyzetben is, de természetesen van több kiszemeltünk, NBI és NBII-ben sikeres szakemberek. Szándékaink szerint a következő napokban véglegesítjük a szakmai stáb összetételét.

  Nem számítunk könnyű évre most sem, húsz csapatos NBII-es bajnoki rendszerben a két kiesett NBI-es csapat (Puskás, Békéscsaba) is elég erősnek tűnnek, de a többi tizenhét csapat közül is akad több olyan, amelyik a mienknél nagyobb költségvetéssel vág neki majd a szezonnak. Természetesen keressük a lehetőségét, hogy újabb támogatókat vonjunk be a klub életébe, és a jelenlegihez képest sokkal "biztosabbra tudjunk menni" a feljutást illetően, de jelenleg a három biztos pont a klub életében az eddig is mellettünk álló Önkormányzat, a Pharos ’95 Kft és az MLSZ.

  Törekvésünk tehát a következő szezonra, hogy az NBII-ben meghatározó csapat legyünk, amelyik a fiatalítás mellett a minőségre épít és a lehető leghamarabb a feljutásért versenyezhet. Ehhez jelenleg minden adottságunk megvan, amennyiben a hátteret sikerül tovább erősítenünk, akkor a csapatunkat is még hatékonyabban tudjuk fejleszteni.     

  Nagyban megkönnyítheti csapatunk útját a fiatalok beilleszkedését és az eredményességünket a Szurkolóink, a TI segítségetek, szurkolásotok, kiállásotok a csapat mellett minden helyzetben.Ehhez kérek tőletek türelmet és segítséget.

  Köszönöm az érdeklődéseteket.
  Hajrá ZTE!
  Ágoston Zoltán Ügyvezető ig.  Zalaegerszeg, 2016. Június 9., 9 óra 31

  Megosztás a Facebook-on

  Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nincs felhasználóneved, akkor regisztrálnod kell.AKTUÁLIS HÍREK

A szezonzáró mérkőzésünk következik

Vasárnap 18 órakor utolsó hazai mérkőzésünk következik, a kiesés elöl menekülő Kozármislenyt fogadjuk a ZTE Arénában. Csapatunk a 7. helynél feljebb már nem tud lépni a tabellán (lejjebb meg nem akarunk csúszni), a vendégek pedig csak győzelem esetén biztosíthatják be NBII-es tagságukat, így minden bizonnyal nagyon küzdelmes mérkőzésre van kilátás...

 
2005-ös tornagyőzelem

Tegnap, Szombathelyen,az Illés Akadémián megrendezésre kerülő Danone Focikupán vett rész a 2005-ös korosztályunk. A Danone Nations Cup egy nemzetközi gyermek labdarúgó torna, amelynek regionális elődöntőit rendezték Szombathelyen 8 csapat részvételével. A tornagyőztes csapat bejut a június 10-ei budapesti országos döntőbe, melynek győztese részt vehet az októberben New Jersey-ben megrendezésre kerülő nemzetközi döntőjében.
15 éve...

Napra pontosan 15 éve, hogy az FTC elleni 1:1-es döntetlennel a ZTE FC története eddigi legnagyobb sikerét elérve, bajnoki címet szerzett.

A Bozsik Péter irányította csapat:
Kapusok: Bardi Gábor, Turi Géza
Hátvédek: Csóka Zsolt, Kocsárdi Gergely, Radoslav Král, Szamosi Tamás, Udvari Tamás, Urbán Flórián...
Bajnok az U14-es csapatunk

A mai Lurkó FC elleni győzelem után biztossá vált, hogy csapatunk megnyerte az U14-es NBII-es bajnokság Észak-nyugati csoportját. Kovács Tamás legénysége a feljutásért játszik júniusban a csoportelsőkkel kuparendszerben (az első kettő jut fel).

Amennyiben a csapat kivívja a feljutást, úgy a korábban már bajnok - Fujsz Ferenc vezette - U15-ös korosztályt is viszi magával az első osztályba. Mindent bele fiúk, gratulálunk mindkét csapatnak.
Újabb fiatal kapott profi szerződést

- Újabb ZTE tehetség kapott profi szerződést klubunktól - tájékoztatta honlapunkat Ágoston Zoltán klubigazgató. - Horváth Leonárd 3 éves szerződést kötött és amennyiben fejlődése töretlen lesz, úgy hamarosan a felnőtt keretben is számításba jöhet, hiszen 1999-es születésű és a kötelező fiatalszabálynak is "bőven" megfelel.

Sok sikert kívánunk neki! Hajrá ZTE!
Utánpótlás eredmények

U19: Grosics Akadémia – ZTE FC 1:0
ZTE FC: Kemes - Meidl, Horváth M., Rózsa, Kovács B. (Péntek 77') - Németh P., Szí-Péter (Koltai ,71') Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Horváth L. 67')
Gl.: Kriska 69'
Bozsik József: - Azt kaptuk az ellenféltől amire számítottunk, megtettek mindent, hogy elrontsák a játékunkat és elsősorban a kontrákra és a felívelt labdákra építettek...
Utánpótlás hétvége

U19: ZTE FC - Békéscsaba 5-2 (2-1)
ZTE FC: Tóth K. - Jóna B. (Meidl 80',) Horváth M., Rózsa, Péntek (Kovács B. 46') - Németh E., Szí-Péter, Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Koltai 70')
Gl.: Horváth D. (2), Szí-Péter, Németh E., Vass Gy.
Cserék: Macher, Görbe, Horváth L.

Bozsik József: Magabiztosan, jól futballoztunk a második helyezett...