Ágoston Zoltán 2015-2016–os szezonzáró visszatekintés

  - Mindenek előtt köszönetet kell mondanunk a szurkolóinknak, hogy a csapat mellett voltak egész évben. Szeretném megköszönni azoknak, akik lehetővé tették, hogy versenyben legyünk a bajnokságban az első perctől kezdve az utolsóig a feljutásért. Köszönjük ezt a Város vezetésnek, Balaicz Zoltán Polgármester Úrnak, Végh Gábor legfőbb támogatónknak, többségi tulajdonosunknak. Úgy gondolom, köszönet illeti még a csapatunkkal dolgozó sportszakmai stábot és nem utolsó sorban a Csapatot, a fiúkat, akik próbáltak tisztességgel helytállni hétről hétre, a következő feladatot teljesíteni több-kevesebb sikerrel. Gratulálok a játékosoknak és az edzőknek a harmadik helyezéshez, a tavalyi eredményhez képest jókora előrelépés ez, de természetesen hatalmas a hiányérzet és a csalódottság, ha a tavaszi fél szezonban eltékozolt előnyünkre és a feljutás közelségére gondolok.

  Csalódottak vagyunk, hogy jövőre is a másodosztályban kell megkezdenünk a bajnoki szereplést, de úgy gondolom, mindent elkövettünk annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki ebből a szezonból, amiben végig ott lebegett a legfőbb célunk, az NBI-be jutás lehetősége. Elkövettünk néhány hibát, melyek miatt nagy árat fizettünk, de minden döntésünket annak érdekében hoztuk, hogy az első osztályba jussunk ill. hogy a vállalt kötelezettségeinket teljesítve tudjuk az évet és a költségvetésünket teljesíteni. Nagyon sokat tanultunk ebből az évből és ezen tapasztalatokat a jövőben a javunkra fordítjuk, nem fogjuk ugyanazokat a hibákat még egyszer elkövetni.

  A szezon indulásakor a most megvalósult helyezésünk még nem számított volna csalódásnak, hiszen a feljutás csak mint lehetőség volt a célok között egy jó csapatot akartunk építeni, melynek később esélye lehet a feljutásra ill. az előző szezonhoz képest akartunk előre lépni minden területen. Ezt a fejlődést sikerült elérnünk az első csapatunk keretében meghozott döntéseknek és a sportszakma vezetőinél történt változtatásokkal. Az új stábnak és Csank Mester vezetőedzőnknek köszönhetően rövid idő alatt rend lett az öltözőben és a csapat körül egyaránt. A játékunk is szervezetté vált és többek között ennek köszönhetően a téli szünetre már feljutó helyen voltunk, később jelentős, hat pontos előnyre is szert tettünk. Az őszi értékeléskor és a tavaszi tervezéskor láttuk úgy, hogy módosítanunk kell a tervünkön és megcéloznunk a feljutást, mivel a pozíciónkat és a csapatunkat is úgy láttuk, hogy erre most van a legnagyobb esélyünk. A tavaszi szezonban később több lehetőséget elszalasztottunk azzal, hogy döntő fontosságú mérkőzésekből rossz eredménnyel jöttünk ki és lassan a csapatunk által mutatott játék képe is egyre rosszabbul festett és ez hétről hétre csak romlott. Szerettünk volna ezen segíteni, sok mindent megpróbáltunk, végül „tizenkilencre lapot húztunk” és még mindig kedvező pozícióban, de egy vezetőedző váltással próbáltunk új impulzusokat juttatni a játékosaink felé.  A változtatásunk utáni első mérkőzésen még túl őszintén és pár nap alatt csodát téve akartunk bizonyítani. A következmény egy vesztes mérkőzés lett, de az edzéseken és a játékosokon egyre inkább látszott, hogy mentálisan és fizikálisan is jobb állapotban vannak, ennek köszönhetően kis túlzással, a következő öt mérkőzésünkön a szezon legjobb teljesítményét nyújtva játszott a csapatunk. Az átmenetileg hat hétre megbízott szakmai stáb, Mihalecz Pista vezetésével teljes mértékben azt a hatást gyakorolta a keretre és azt az eredményt érte el ebben az időszakban, amit szerettünk volna. Nekik külön köszönet, hogy ezt a hullámvölgyekkel teli szezont egy hullám tetején végül  - a teljesítményünket tekintve - a szezon legjobb állapotú és a bajnokság legjobb formájában játszó csapattal zártuk le. Fontos ez nekünk a jövő tervezés szempontjából, sőt innentől kezdve talán ez a legfontosabb, a "jövőnk".

  Sajnos két pont hiányzott a végén, így zártuk a szezont a bronzérmes helyen, ezáltal a következő szezonra is a másodosztályra kell készülnünk, erre kell terveznünk keretet, csapatot építenünk. Az elmúlt hetek bizonytalansága miatt az osztályt illetően, ahol folytatni fogjuk versenyfutást, valamint a konkrét stratégiát illetően folynak a megbeszélések, egyeztetések. Az első és legfontosabb a terveink kialakításakor, hogy Balaicz Polgármester Úr és Végh Gábor tulajdonosok továbbra is kitartanak a csapatunk mellett, nem csökkent az elkötelezettségük, sőt új tervekkel elszántsággal folytatjuk a munkát. A stratégiánk és az első jövőt érintő megbeszéléseken túl vagyunk, még néhány részletet kell tisztáznunk, helyre tennünk és akkor nyugodtabban mehetünk a két hetes szünetünkre a csapat a pihenőjére, hogy június 27-én megkezdje a felkészülést és július 30-án az első bajnoki mérkőzéssel a 2016-2017-es szezont.

  A tervezett jövőnket illetően egy hasonló részletes beszámolót ezen a héten szeretnék szurkolóink és minden a ZTE jövője iránt érdeklődő részére megosztani.

  Köszönettel:
  Ágoston Zoltán
  Ügyvezető igazgató  Zalaegerszeg, 2016. Június 7., 10 óra 6

  Megosztás a Facebook-on

  Hozzászólás írásához be kell lépned. Ha még nincs felhasználóneved, akkor regisztrálnod kell.AKTUÁLIS HÍREK

A szezonzáró mérkőzésünk következik

Vasárnap 18 órakor utolsó hazai mérkőzésünk következik, a kiesés elöl menekülő Kozármislenyt fogadjuk a ZTE Arénában. Csapatunk a 7. helynél feljebb már nem tud lépni a tabellán (lejjebb meg nem akarunk csúszni), a vendégek pedig csak győzelem esetén biztosíthatják be NBII-es tagságukat, így minden bizonnyal nagyon küzdelmes mérkőzésre van kilátás...

 
2005-ös tornagyőzelem

Tegnap, Szombathelyen,az Illés Akadémián megrendezésre kerülő Danone Focikupán vett rész a 2005-ös korosztályunk. A Danone Nations Cup egy nemzetközi gyermek labdarúgó torna, amelynek regionális elődöntőit rendezték Szombathelyen 8 csapat részvételével. A tornagyőztes csapat bejut a június 10-ei budapesti országos döntőbe, melynek győztese részt vehet az októberben New Jersey-ben megrendezésre kerülő nemzetközi döntőjében.
15 éve...

Napra pontosan 15 éve, hogy az FTC elleni 1:1-es döntetlennel a ZTE FC története eddigi legnagyobb sikerét elérve, bajnoki címet szerzett.

A Bozsik Péter irányította csapat:
Kapusok: Bardi Gábor, Turi Géza
Hátvédek: Csóka Zsolt, Kocsárdi Gergely, Radoslav Král, Szamosi Tamás, Udvari Tamás, Urbán Flórián...
Bajnok az U14-es csapatunk

A mai Lurkó FC elleni győzelem után biztossá vált, hogy csapatunk megnyerte az U14-es NBII-es bajnokság Észak-nyugati csoportját. Kovács Tamás legénysége a feljutásért játszik júniusban a csoportelsőkkel kuparendszerben (az első kettő jut fel).

Amennyiben a csapat kivívja a feljutást, úgy a korábban már bajnok - Fujsz Ferenc vezette - U15-ös korosztályt is viszi magával az első osztályba. Mindent bele fiúk, gratulálunk mindkét csapatnak.
Újabb fiatal kapott profi szerződést

- Újabb ZTE tehetség kapott profi szerződést klubunktól - tájékoztatta honlapunkat Ágoston Zoltán klubigazgató. - Horváth Leonárd 3 éves szerződést kötött és amennyiben fejlődése töretlen lesz, úgy hamarosan a felnőtt keretben is számításba jöhet, hiszen 1999-es születésű és a kötelező fiatalszabálynak is "bőven" megfelel.

Sok sikert kívánunk neki! Hajrá ZTE!
Utánpótlás eredmények

U19: Grosics Akadémia – ZTE FC 1:0
ZTE FC: Kemes - Meidl, Horváth M., Rózsa, Kovács B. (Péntek 77') - Németh P., Szí-Péter (Koltai ,71') Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Horváth L. 67')
Gl.: Kriska 69'
Bozsik József: - Azt kaptuk az ellenféltől amire számítottunk, megtettek mindent, hogy elrontsák a játékunkat és elsősorban a kontrákra és a felívelt labdákra építettek...
Utánpótlás hétvége

U19: ZTE FC - Békéscsaba 5-2 (2-1)
ZTE FC: Tóth K. - Jóna B. (Meidl 80',) Horváth M., Rózsa, Péntek (Kovács B. 46') - Németh E., Szí-Péter, Szabó P. - Horváth D., Vass Gy., Szökrönyös (Koltai 70')
Gl.: Horváth D. (2), Szí-Péter, Németh E., Vass Gy.
Cserék: Macher, Görbe, Horváth L.

Bozsik József: Magabiztosan, jól futballoztunk a második helyezett...