ARCHÍVUM - RÉGEBBI HÍREINK - 2012-2013 - Július

ZTE FC - Veszprém 4:1 (ÉLŐBEN)


Csapatunk ma 18 órakor a Veszprém gárdáját fogadja a ZTE Arénában.
ZTE FC: Vlaszák - Kovács, Bogunovic, Petrók, Hajdú - Máté, Grbic - Vayer, Babati, Szegleti - Pavicevic
Cserék: Jahic, Czirjék, Frizoni, Vágó, Nagy, Bíró, Huller Á.


1.p. Azonnal gólt szereztünk, Vayer 20 mp után szerzett gólt, 1:0.

0 hozzászólás

Edzőmeccs videók


Az alábbiakban megtekinthetők a Haladás elleni edzőmeccsünk, valamint a Gabala elleni ausztriai meccsünk góljai. A Simurq meccs összefoglalója is folyamatban van.

Haladás - ZTE FC

Gabala - ZTE FC

0 hozzászólás

Bérletárusítás augusztus 7-től


Tisztelt Szurkolóink!

Előzetes információink ellenére a bajnoki rajtra nem valósul meg az új beléptetőrendszer kiépítése, ez akkor még várhatóan folyamatban lesz. Ezért nem halogathatjuk tovább a bérleteket árusításának megkezdését, amelyek a tavalyihoz hasonló módon a "régi" rendszer szerint kerülnek értékesítésre. Vagyis a jelenleg is működő beléptetőrendszerrel lesznek kompatibilisek.

A bérletek árusítását augusztus 7-én, szerdán kezdjük meg a ZTE Marketing Irodában (Október 6. tér 16.).

6 hozzászólás

NBII-es program kezdési időpontokkal kiegészítve


A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette az NBII-es bajnoki program pontos időpontjait, amit most az alábbiakban letölthetővé teszünk.
Ebből kiderül, hogy kozármislenyi vendégjátékunkra augusztus 17-én, szombaton 16:30-tól kerül sor, majd az Ajkát augusztus 24-én 19 órától fogadjuk a ZTE-Arénában.

A menetrend letöltése (100 Kb, pdf formátum)

0 hozzászólás

Edzőmérkőzések és Magyar Kupa


Csapatunk a héten két edzőmérkőzést is játszik:
07. 31. szerda, 18 óra, ZTE FC - Veszprém, ZTE Aréna
08. 03. szombat, 17.30, Medimurje Cakovec - ZTE FC, Csáktornya

Jövő heti program:
08. 07. szerda, 18 óra, ZTE FC - Balatonfüred, ZTE Aréna
08. 11. vasárnap, 17 óra, Nagyberki - ZTE FC, Magyar Kupa 1. forduló

1 hozzászólás

További képek az edzőtáborról és a Simurq elleni meccsről


Csapatunk egy ausztriai mini edzőtáborban vett részt, ahol remek körülmények között és két erős ellenféllel meccselve készülhetett a bajnokságra.
Ezen a héten itthon folytatjuk tovább a munkát, szerdán pedig az Arénában a Veszprém ellen lépünk majd pályára.

Az alábbiakban az utolsó mérkőzésünkről, valamint magáról a helyszínről mutatunk képeket!
Hajrá ZTE!

1 hozzászólás

Simon Antal nyilatkozata


Csapatunk vezetőedzője értékelte a rövid edzőtábort:
- A második mérkőzésünkön jóval több helyzetet tudtunk kialakítani, mint az elsőn. Mindkét csapat jó edzőpartner volt a felkészülésnek ebben a szakaszában. Védőink elfogytak, hiszen megsérült Simonfalvi és Kocsis is, Pál és Nagy pedig otthon maradt sérülés miatt. Remélem azért gyorsan rendbe jönnek és számíthatok rájuk. Tartalmas négy napot töltöttünk Ausztriában, jó körülmények között edzettünk és játszottunk, a szállás és az ellátás tökéletes volt.

2 hozzászólás

ZTE FC - Simurq 0:1


Megérkezett a csapat a második mérkőzés helyszínére, a Hotel Kaiser in Tirol szálloda pályájára. A Hotel 30 km-re fekszik a szálláshelyünktől. A csapat meglehetősen érdekes helyen kapott öltözőt, a szálloda 80 2-es szauna részlegébe. Ennek ellenére a körülményekre most sem lehet panasz, a pálya talaja kitűnő.

Kezdőcsapatunk: Czirjék - Kovács, Nánási, Bogunovic, Kocsis - Máté, Vágó, Babati, Hajdú - Frizoni, Pavicevic

3 hozzászólás

Edzés és mérkőzés


Tegnap délelőtt edzés szerepelt csapatunk ausztriai edzőtáborának programjában, délután pedig masszázs és rehabilitáció, este pedig a csütörtöki mérkőzés elemzése.

A nagy melegre való tekintettel ma 17 órakor játszunk és az is kiderült, hogy ismét azeri csapat ellen. Csütörtökön az azeri 6. helyezett Gabala volt az ellenfelünk, míg ma a 4. helyen végzett Simurq ellen játszunk. A helyi szervező kicsit megkavarta a szálakat, de a lényeg, hogy két erős csapattal tudunk játszani.

2 hozzászólás

Kedden temetik Péter Lászlót, azaz Szuszi bácsit


Péter László kollégánk temetésére 2013. július 30-án, azaz jövő héten kedden 12 órakor kerül sor a Ságodi temetőben.


Nyugodj Békében Szuszi bácsi!
1 hozzászólás

Értékelés


Simon Antal vezetőedző értékelése a mérkőzés után:
- Simonfalvi sérülése rányomta a bélyegét a meccsre. Több koncentrálási hibát követtünk el, ezeket a masszív azeriek kihasználtak. Ma reggel is edzettünk, ennek ellenére jó meccset játszottunk. A fiatalok biztatóan mozogtak. A mérkőzésen kevés helyzet alakult ki.

Hajrá ZTE!

2 hozzászólás

Gabala FK (azeri) - ZTE FC 3:0


Csapatunk a következő játékosokkal kezdte meg a mérkőzést: Jahic- Simonfalvi, Nánási, Kovács, Kocsis - Máté, Tóth - Szegleti, Grbic, Vayer - Pavicevic

14.p. Simonfalvi rosszul esett, a jobb válla kifordult. Cserére kényszerülünk, Simonfalvi helyett Bogunovic. Orvosaink a pálya szélén próbálják helyrerakni Simonfalvit.
24.p
. Egy ártalmatlan azeri lövés megpattant Bogunovicon, akiről a labda a kapu bal alsó sarkába csorgott. Jahic nem tehetett róla, 1-0.

1 hozzászólás

Edzőtábor


Csapatunk ma, a reggeli után, délelőtt tíz órakor kitűnő körülmények között megtartotta első edzését. A tréning remek hangulatban telt, az időjárás és a körülmények is adottak voltak.

Délutáni programként pedig mérkőzést játszunk az azeri Gabala FK első osztályban szereplő csapata ellen a szállodához közeli Fieberbrunn-ban, 17:00-kor.0 hozzászólás

Edzőmérkőzések


Csapatunk jövő heti edzőmérkőzései:

2013.07.31 ( szerda ) ZTE FC - Veszprém, ZTE Aréna
2013.08.03 (szombat ) NK Medimurje Cakovec - ZTE FC, Csáktornya

Hajrá ZTE!

1 hozzászólás

Megérkezett a csapat az edzőtáborba


Fél kilenc után pár perccel, több mint 400 km utazás után megérkezett csapatunk a Hotel Pillerseehofba. A szálloda gyönyörű helyen fekszik, a hőmérséklet jelenleg 17-18 fok, a hazai klímához képest jóval enyhébb. A szobák elfoglalása után a társaság vacsorázott.

Holnap tíz órakor Simon edzést vezényel a csapatnak, a hat órai Rizespor elleni mérkőzésre pár kilométerre a szállodától kerül sor.

0 hozzászólás

Nekrolog egy barátunknak...


Szuszika!
Nem ezt mondtad, nem ezt ígérted. Soha nem csalódtunk benned, pont most kellett ezt tenned?

Szuszi, öreg barátom, mindig számíthattunk Rád, minden percben a Klub körül forgott az életed. Pár hete még azt hittük, hogy egyszerűen elfáradtál és pihenned kell. Arról nem volt szó, hogy végleg itt hagysz minket. Te, aki minden percben elérhető voltál, aki mindent a szívedre vettél, most hatalmas űrt hagytál hátra.

1 hozzászólás

Délben indul a csapat St. Ullrich am Pillersee-be


A keret tagjai: Jahic, Czirjék, Vayer, Nánási, Simonfalvi, Kovács, Hajdu, Szegleti, Máté, Frizoni, Gribc, Babati, Vágó, Bíró, Bogunovic, Pavicevic, Tóth, Kocsis.
Nagy Zoltán a tegnapi edzésen agyrázkódást szenvedett, így nem utazik a csapattal.

A stáb tagjai: Simon Antal, Dzurják József, Horváth Győző, Boronyák Róbert, Molnár László, Tóth Krisztián, mint csapatvezető.

Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Elhunyt Péter László


A ZTE FC fájdalommal tudatja, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt Péter László kollégánk, barátunk, utánpótlás technikai vezető. A Klub - mindenki Szuszi bácsiját - saját halottjának tekinti, és minden segítséget megad a családjának.

Temetésével kapcsolatban később történik intézkedés.

Nyugodj Békében Szuszi bácsi!

2 hozzászólás

Vayer Gábor Zalaegerszegen


Rutinos ballábas támadóval erősödött csapatunk. Vayer Gábor többek között a Győri ETO FC-ben, a Videotonban és a Paksban játszott itthon, míg légióskodott Portugáliában 4 éven át, ciprusi, lengyel és izraeli klubban is megfordult. 236 NBI-es meccsen 54 gólt szerzett.

A játékos 1+1 évre írt alá, holnap a csapattal tart az edzőtáborba Ausztriába.

Sok sikert kék-fehér mezben, hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Változott a heti program


- Mozgalmas délelőttünk volt - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila ügyvezető. - Tegnap este érkezett hozzánk egy megkeresés Gergely Péter mérkőzés szervező barátunk ausztriai jó kapcsolatainak köszönhetően.

A megkeresés arról szólt, hogy egy négynapos "mini" edzőtáborban vendégül látnák csapatunkat a Hotel Pillerseehof-ban Salzburgtól délre, St Ullrich am Pillersee-ben. Osztrák vendéglátónk a kint tartózkodásunk teljes költségét vállalja, a szállástól elkezdve az ellátásig és az edzés valamint mérkőzés lehetőségekig. A meghívást elfogadtuk, így holnap ebéd után indulunk a hotelbe.

2 hozzászólás

Magyar Kupa sorsolás - Nagyberkiben kezdünk


A főtábla 1. fordulójával folytatódnak a Magyar Kupa 2013-2014-es idényének küzdelmei. Ebben a körben 87 együttes érdekelt, a főtáblára jutott csapatokat területi elven öt csoportba osztották be, majd a csoportokon belül alakultak ki a párosítások.

A két NB I-es gárda közül a Puskás Akadémia erőnyerő, a Mezőkövesd a másodosztályú Szolnok otthonában lép pályára, a többi élvonalbeli együttes a második körben csatlakozik a sorozathoz.

Hivatalos játéknap: 2012. augusztus 11. (vasárnap) 17:00 óra

1 hozzászólás

Haladás - ZTE FC 1:1 (ÉLŐBEN)


Csapatunk az ősi rivális elleni edzőmeccset a következő összeállításban kezdi:
ZTE FC: Jahic - Simonfalvi, Nánási, Kovács, Nagy - Máté, Vágó - Szegleti, Hajdú, Frizoni - Bíró
Cserék: Czirjék (Felcsútról) -Kocsárdi, Babati, Kocsis

Pál Dávid a pénteki edzésen megsérült, ezért Kocsárdi foglal helyet a padon

Haladás: Rózsa - Schimmer - Fehér - Devecseri - Bosnjak - Szakály - Iszlai - Gyurján - Nagy - Halmosi - Ugrai

13 hozzászólás

Változás az utánpótlásban


Szabó Imre utánpótlás szakágvezető saját elhatározásából kérte felmentését az utánpótlás vezetése alól.

A klubvezetés akceptálta kérését, a helyére Kovács Lászlót - a ZTE Akadémia eddigi szakmai vezetőjét - nevezte ki, munkáját Kocsárdi Gergely segíti.

0 hozzászólás

ZTE - Siófok képekben


Csapatunk tegnap a Siófok együttesével mérkőzött meg az Arénában, folytatva a felkészülést. Fiataljaink nem vallottak szégyent, végig megpróbáltak kezdeményezni, látszik a Simon Antal által elképzelt út, de még van mit tenni... De azért vannak az ilyen meccsek, hogy összeérjen a társaság, ki lehet próbálni variációkat, felállásokat... Az eredmény csupán másodlagos, de Hajdú góljának köszönhetően győztünk.

Az alábbiakban a találkozón készült képekből mazsolázunk, hajrá ZTE!

5 hozzászólás

ZTE FC - Siófok 1:0


Csapatunk ma 18 órakor a Siófok gárdáját fogadja a ZTE Arénában.

Simon Antal által kijelölt kezdő 11: Vlaszák - Pál, Nánási, Kovács, Nagy - Máté, Vágó - Szegleti, Hajdú, Frizoni - Bíró

8.p. Az első lehetőségünk Szegleti előtt adódott, de lövését blokkolták a védők...
12.p. Frizoni majd Máté beadása is veszélyes volt, de Kiss kapus remekül mozdult ki kapujából...

4 hozzászólás

A Kapitány elköszönt


Befejezte profi labdarúgó pályafutását Kocsárdi Gergely, a ZTE FC ikonja. A kapitány 458 NBI-es meccsen szolgálta a klubot, ezeken 15 gólt szerzett.
Természetesen a klub és a szurkolók is méltóképpen szeretnének majd elköszönni a játékostól egy búcsúmérkőzésen, erről majd a későbbiekben tudunk konkrétumokkal szolgálni.

Gergő nem köszön el végleg a klubtól, hiszen a ZTE FC alkalmazottjaként tovább fogja segíteni az egerszegi focit, az egyenlőre még egyeztetés kérdése, hogy milyen funkcióban.

16 hozzászólás

Simonfalvi hosszabbított


- Simonfalvi Gábor két évvel meghosszabbította klubunkkal szerződését - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila ügyvezető.

A 26 éves játékos tavaly is alapember volt csapatunkban, továbbra is számítunk csupaszív játékára.

Hajrá ZTE!

1 hozzászólás

További edzőmérkőzések


Az eddig lekötött fix edzőmérkőzéseink időpontjai:
- július 17. szerda, 18 óra, ZTE FC - Siófok, ZTE Aréna
- július 20. szombat, 11 óra, Haladás - ZTE FC, Szombathely, Rohonci út
- július 25. csütörtök, 18 óra, Maccabi Petah Tikva (izrael I.) - ZTE FC, Wenigzell (Ausztria)
- július 27. szombat, 11 óra, ZTE FC - Haladás II, ZTE Aréna
- augusztus 3. szombat, 18 óra, ZTE FC - Shukura Kubuleti (grúz), ZTE Aréna

0 hozzászólás

Később kezd az utánpótlás


Technikai okok miatt utánpótlás csapataink 2013.07.22-én, hétfőn kezdik meg  a felkészülést a 2013/14-es szezonra az alábbi időpontokban és helyszíneken:
14:30 ZTE Aréna: U21 (1993-1995), U18 (1996), U17 (1997)

15:30 Városi Ifjúsági- és Sportcentrum: U16 (1998), U15 (1999), U14 (2000), U13 (2001)

16:30 Városi Ifjúsági- és Sportcentrum: U12 (2002)

0 hozzászólás

Pápa - ZTE FC 0:0


Csapatunk 11 órakor játszott edzőmérkőzést Pápán.

A kezdőcsapatunk: Vlaszák - Pál, Nánási, Kovács, Simonfalvi - Nagy, Vágó, Máté, Hajdú - Frizoni - Pavicevic

A félidő 0:0... Az iramra nem lehet panasz, de egyenlőre mezőnyben gyötrik egymást a csapatok, kevés a helyzet.
A második 45 percre sem változott a játék képe kevés helyzetből nem született gól, a legnagyobb lehetőségünket Nánási hagyta ki. Folytatás szerdán otthon a Siófok ellen!

1 hozzászólás

Fiatal brazil csatárt igazoltunk, Máté két évre aláírt


- Simon Antal kérésére az Eger brazil csatárát igazolta ma le klubunk, aki súlyos sérülése miatt lényegében a teljes tavalyi szezont kénytelen volt kihagyni - tájékoztatta holnapunkat Dézsi Attila ügyvezető. - A 22 éves Marcus Vinícius Batista dos Santos, művésznevén "Tanque" csatárként és támadó középpályásként is bevethető.

További két évre aláírt csapatunkhoz Máté Péter, rutinos középpályásunk. Az biztos, hogy Seye távozik a klubtól, a kínált szerződést nem fogadta el.

9 hozzászólás

NBII-es sorsolás


Ma az MLSZ Versenybizottsága elkészítette a jövő évi NBII-es sorsolást.

Csapatunk a nyitó fordulóban Kozármislenybe látogat, aztán az Ajkát fogadjuk, majd augusztus utolsó napján Dunaújvárosban vendégeskedünk.

A sorsolás:
1. forduló, augusztus 17. Kozármisleny - ZTE FC
2. forduló augusztus 24. ZTE FC - FC Ajka
3. forduló augusztus 31. Dunaújváros - ZTE FC

1 hozzászólás

Bogunovic és Frizoni hosszabbított


- Meghosszabbította szerződését csapatunkkal két tavalyi alapemberünk Milan Bogunovic és Bernardo Frizoni - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila ügyvezető igazgató.
- Simonfalvi Gábor és Mustapha Seye megkapta a hosszabbításra vonatkozó - NBI-es szinten is tisztességesnek mondható - szerződés ajánlatunkat. Nekik holnapig dönteniük kell, hogy csapatunkban kívánnak-e szerepelni a következő szezonban.

0 hozzászólás

H-csoportba kerültünk a Ligakupában


A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága mindegyik NBI-es és NBII-es csapat nevezését elfogadta a Ligakupa 2013-2014-es kiírására, majd elkészítette a csoportok sorsolását. Mindegyik négyesbe két élvonalbeli és két másodosztályú csapat kapott besorolást. A csoportokban oda-visszavágós alapon dől el a helyezések sorrendje.

Csapatunk a H-jelű kvartettbe került a Kaposvárral, a Péccsel és a Siófokkal egyetemben!

0 hozzászólás

ZTE FC - Zala-megye válogatott 2:1


Csapatunk a délelőtti nagyon kemény edzés után meglehetősen fáradtan, tompán játszott. Az ellenfél kevés kontráinak egyikéből betalált, de Pavicevic egy nagy kapushibát kihasználva egyenlített.
Fordulás után a többnyire fiatalokból álló csapatunk nagy erőket mozgósított a győzelemért, Hajdú szép találatával meg is nyertük a mérkőzést.

A meccs pozitívuma mindenképpen az, hogy sok fiatal játékosunk bemutatkozhatott.

0 hozzászólás

Heti program


Csapatunk heti programja:
- hétfő 17 óra: edzés, ZTE Aréna mögötti füves (ketrec )
- kedd 9:30: ZTE Aréna mögötti füves, 17.30 edzés, ZTE Aréna center
- szerda 9:30: ZTE Aréna mögötti füves, 18:00 ZTE FC - Zala megye válogatott, ZTE Aréna
- csütörtök 9:30: ketrec
- péntek 9:30: ZTE Aréna center
- szombat 11:00: Pápa - ZTE FC edzőmérkőzés
- vasárnap: pihenőnap

2 hozzászólás

Négyes torna Lendván


Csapatunk a heti munkakezdés után ma már Lendván vesz részt a hazai klub meghívására egy négyes tornán.

ZTE FC - NK MLADOST PRELOG a rendes játékidőben (45 perc) 1:1, tizenegyesekkel nyertünk 4:2-re és a Zala megye válogatott - Lendva meccs győztesével játszunk majd. (ZTE FC: Jahic - Nagy Á., Nánási, Kovács, Nagy Z. - Vágó (Frizoni), Mihajlovic, Kollár, Jocic, Fernandez (Hajdú) - Seye (Vass).

3 hozzászólás

U12-es tornagyőzelem Barcelonában


Catalunyaban több mint húsz ország 110 csapata mérte össze futball tudását az elmúlt héten. A ZTE FC utánpótláscsapata korosztályában első helyet ért el, sőt a gólkirály is közülük került ki Szinay Bendegúz személyében.

Fujsz Ferenc edző a StudioFm 96,3 adásában mesél a tornáról, valamint értékeli a csapat egész éves szereplését a szezonban, illetve Czene Mátyás, Szinay Bendegúz és Mike Gergő eleveníti fel az átélt élményeket.

2 hozzászólás

Csapatunk elkezdte a felkészülést


Csapatunk ma délután elkezdte a felkészülést a következő bajnoki szezonra.

Simon Antal vezetőedző eligazítását követően a stáb és a keret kivonult a stadion mögötti edzőpályára, ahol Lendvai Miklós irányításával elkezdődött a munka. A bemelegítés után Dzurják József, majd Simon Antal vezényelt gyakorlatokat, Horváth Győző pedig a kapusokkal foglalkozott.

Németh Ottó technikai vezetőtől megtudtuk, hogy az elkövetkező napokban több próbajátékos érkezése is várható. Az első "fecskék" már a mai tréningen részt vettek: Koller Dániel, Mihajlovic Damir, valamint Jocic Milos.

4 hozzászólás

Horváth László is aláírt


Nagy munkabírású középpályással erősödött csapatunk, a legutóbb Budaörsön szereplő 26 éves Horváth László 2 évre kötelezte el magát klubunkhoz.

Szerződésének aláírásával hivatalosan is a szakmai stáb tagja lett Schneider Gábor edző, aki labdarúgóként többek között a Fradiban játszott, a 91/92-es bajnokcsapat tagja volt.
Sok sikert nekik Zalaegerszegen!

8 hozzászólás

Később kapcsolódunk be az MK-ba


Elkészült a Magyar Kupa első fordulójának sorsolása.

Csapatunk azonban a versenykiírás értelmében csak szeptember 26-i második körben csatlakozik a sorozatba. Itt kapcsolódik be ugyanis a négy kupaszereplő kivételével a tavalyi élvonalbeli bajnokság 12 csapata. Ebből következik, hogy az MTK és az Eger, vagyis a két feljutó, viszont az első körben kezd.

Hajrá ZTE!

1 hozzászólás

Jövő hétfőn kezdődik a bérletárusítás


Mához egy hétre elkezdődik a szezonbérletek árusítása! A bérletek A ZTE FC NBII-es bajnoki mérkőzéseire illetve a Liga- és Magyar Kupa mérkőzésekre a negyeddöntőig érvényesek.

A bérletek munkaidőben, hétfőtől csütörtökig 9-16 óráig, pénteken 9-14 óráig vásárolhatók meg a ZTE FC klubházában, a Zalaegerszeg Október 6. tér 16. szám alatt.

Az első bajnoki mérkőzésünkre pedig augusztus 18-án kerül sor Győrben, majd 25-én fogadjuk a Gyirmótot!

15 hozzászólás

Vegyes nap vegyes csapatokkal


Csapatunk egyik fele délelőtt 2:1-es vereséget szenvedett Dombóváron. Késő délután a TSV Hartberg vegyes csapatával játszottunk (a tegnapi bajnokin pályára nem lépő rutinosabb játékosokból és fiatalokból álló brigád ellen), ezúttal is 2:1 lett az eredmény, csak nekünk.

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, ellenfelünk többször is megtréfálta a védelmünket, de nekünk is akadtak helyzeteink, Bojtor, majd Máté is kapufát rúgott, gól nem született.

2 hozzászólás

3 próbázó és 2 ifista a Hartberg elleni csapatban


Pillanatokon belül kezdődik csapatunk Hartberg elleni felkészülési mérkőzése, amelyen a keret másik fele lép pályára.

Preisinger Sándor a Vlaszák - Simonfalvi, Budovinszky, Kovács Ge., Hajdu - Szalai, Máté, Horváth L., Grbic - Jasarevic, Bojtor kezdőt küldi harcba, a padon pedig Kalmár, Dzafic, Babati és Verebélyi vár bevetésre.

Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Dombóvár - ZTE FC 2:1


A mai nap a szakmai stáb két részre osztotta a keretet: az egyik fele 11 órától Dombóváron lépett pályára, míg a többiek 18 órai kezdettel a Hartberg ellen bizonyíthatnak.

Fiatal csapatunk végig mezőnyfölényben játszott, azonban ez meddőnek bizonyult, a hazaiak pedig maximálisan kihasználták a lehetőségeiket. Az első negyedóra végén a Dombóvár megszerezte a vezetést, amit a szünetig nem tudtunk kiegyenlíteni. A fordulás után tovább próbálkoztunk, ám egalizálás helyett újabb gólt kaptunk a 65. percben, amire csupán szépségtapasz volt Kocsárdi hajrában értékesített büntetője...

0 hozzászólás

Kész a sorsolás: Győrben kezdünk, utána Zete-Gyirmót


Elkészítették a labdarúgó NBII csoportbeosztását és sorsolását: az első fordulóban, augusztus 18-án Győrbe látogatunk, aztán pedig a Gyirmót együttese érkezik a ZTE-Arénába!

Emlékeztetőül a Nyugati-csoport beosztása: FC Ajka, Baja, BKV Előre, Csákvár, Gyirmót FC, Győri ETO FC II, Kaposvári Rákóczi II, Kozármisleny, Paksi FC II, Puskás Akadémia FC, Soproni VSE, Szigetszentmiklósi TK, Szombathelyi Haladás II, FC Tatabánya, Veszprém, ZTE FC

6 hozzászólás

Penksával és Horváthtal megkezdődtek a tárgyalások


A tegnapi edzőmérkőzéssel egy időben a keret többi tagja, Kocsis, Máté, Nánási, Pavicevic és Simonfalvi tréningen vettek részt a folyamatos terhelés megléte miatt.

A Zavrc elleni találkozón és az eddigi edzéseken mutatott kiemelkedő teljesítménye miatt a klubvezetés tárgyalóasztalhoz ül Pavol Penksával és Horváth Lászlóval. Ezek eredményéről természetesen azonnal tájékoztatjuk olvasóinkat!

1 hozzászólás

3 próbajátékos az NK Zavrc elleni csapatban


Csapatunk ezekben a pillanatokban kezdi meg az NK Zavrc elleni felkészülési mérkőzését, amin a szakmai stáb három új próbajátékost is kipróbál.

A kapus poszton a 85-ös születésű Pavol Penksa bizonyíthat, aki a szlovák Ruzomberokban szerzett hírnevet magának, ezután pedig a ciprusi Anagennisi Dherynia együttesében védett. A támadósorban pedig a rutinos, 31 esztendős bosnyák Mirza Dzafic és a Honvédban, a Siófokban majd az Egri FC-ben futballozó Bojtor László mutathatja meg tehetségét.

4 hozzászólás

Megállapodtunk Budovinszky Krisztiánnal


Újabb rutinos játékossal erősítettünk! A klubvezetés ma megállapodott Budovinszky Krisztiánnal, a védő jövő nyárig kötelezte el magát csapatunkhoz.

A keret lassan útra kel, hiszen ma Zavrc-ban játszunk felkészülési mérkőzést, amiről összeállítást és beszámolót a lefújást követően teszünk közzé.

Friss információ még, hogy holnap sorsolják az NBII őszi szezonját, a friss menetrendet természetesen azonnal megosztjuk olvasóinkkal!

7 hozzászólás

Szurkolók egy álomért


A Carpathian Brigade, a Szurkolói Iroda, valamint a legnagyobb magyar táborok (Debrecen, Diósgyőr, Ferencváros, Haladás, MTK, Újpest, Videoton, Zalaegerszeg) összefogásában egy olyan, Magyarországon és feltehetőleg a világon is teljesen egyedülálló kezdeményezésnek lehettek részesei, amely a magyar családok nyarát teszi felejthetetlenné!

Rózsa Szabolcs (Zalaegerszeg): Szurkolótársaim! Mi egy nagy közösséget alkotunk, mely közösségnek vannak könnyebb, illetve nehezebb sorsú tagjai. Itt az idő, hogy megmutassuk, tudunk igazi Család lenni! Segítsünk egy nehéz helyzetű családtagunkon. Tegyük számára/számukra feledhetetlenné ezt a nyarat! Előre az égi színekért!

0 hozzászólás

Újabb edzőmeccs a felkészülés alatt


Bővült az eddig lekötött edzőmérkőzéseink sora, méghozzá egy török első osztályú klubbal.

Jövő pénteken (augusztus 3.) 18 órakor a Mersi Spot csapatát fogadjuk a ZTE Arénában. Másnap 11-kor pedig a Nagyatád ellen lépünk pályára szintén hazai környezetben.

Hajrá ZTE!

4 hozzászólás

Többen távoztak


A tegnapi meccs után a szakmai stáb döntése alapján a próbajátékosok közül a lett kapus és az egyiptomi középpályás távozott.

A 19 éves horvát belső védőnek, Milas Ante-nak várhatóan szerződést ajánl a klub. A szlovák támadó, Peter Styvar sorsa még kérdéses, vele kapcsolatban a héten születik döntés.
Hajrá ZTE!

8 hozzászólás

Siófok - ZTE FC 3:2


Ismét több próbajátékossal lépett pályára csapatunk a Siófok vendégeként.

Az egész mérkőzésen kiegyenlített, nem túl nagy iramú játék folyt a pályán. Egy nagy védelmi hiba után, majd a második félidőben egy öngóllal és egy nagy kapushiba után már 3:0-ra vezetett a Siófok. A végére sikerült szép gólokat szerezve szépítenünk, Juhász Dániel talált a kapuba, majd Milos Ante fejelt újabb gólt, beállítva a 3:2-es végeredményt.

Következő edzőmérkőzésünkre Zavrc-ban kerül sor szerdán 18 órakor.

13 hozzászólás

Mészáros, Preisinger és Tóth a Studio FM-ben


A Studio FM Közért című műsorában ezúttal Mészáros Ferenc szakmai igazgató, Preisinger Sándor vezetőedző és Tóth Krisztián marketing vezető nyilatkozik az előttünk álló évről, az elvárásokról, a keret jelenlegi állapotáról, a kiszemelt játékosokról és igazolásokról, valamint a bérletekről.

A zenével tarkított beszélgetéseket az alábbiakban lehet letölteni:
Első rész - Mészáros és Preisinger (51 Mb)

0 hozzászólás

Preisinger Sándor: - A bajnokság kezdetére legyünk frissek


- Meglehetősen fáradt a társaság, de ez most így van rendjén – jelentette ki Preisinger Sándor. – A bajnokság kezdetére kell frissnek lennünk.

A találkozók eredményeiről nem szabad messzemenő következtetést levonni, de a hibákat javítanunk kell. A próbajátékosok fizikai állapota különböző szinten van, ezért nehéz egységes terhelésről beszélni. Az alap a meglévő keretünk és ehhez a tempóhoz kell alkalmazkodni a többieknek.

2 hozzászólás

Nagy Ferenc: - Néhány poszton még gondjaink vannak


- Néhány poszton még gondjaink vannak - nyilatkozta Nagy Ferenc a keret pillanatnyi állapotát tekintve. - Legalább két-három meghatározó tudású labdarúgót szerződtetni kell.

A fiatalok fejlődnek, de meggondolatlanság lenne csak rájuk építeni a gárdát. A tapasztaltabbak jó döntéseire nagyon nagy szükség van az eredményesség és a tehetségek töretlen fejlődésének biztosítása miatt is. Dolgozunk és szeretnénk minél hatékonyabbak lenni a bajnokságban.

1 hozzászólás

Ez a három gól jobban esett


Bár a felkészülési mérkőzésekből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, győzni azért mindig jobb. Ellenfelünk ma a szlovén másodosztályban szereplő NK Zavrc csapata volt.

A folyamatos edzésterhelés és a tegnapi meccs után csapatunk nem volt éppen friss, de sokkal masszívabbnak tűnt, mint a csehek ellen. Jól kezdtünk, egy lepattanót Grbic 16 m-ről vágott a kapuba a 10. percben. A félidőben több ígéretes helyzetünk is volt, de gól már nem született. Fordulás után a próbajátékon lévő Peter Styvar kilépett a védők közül és kíméletlenül kihasználta a helyzetet.

3 hozzászólás

Hajdú- és Simonfalvi interjú a Studio FM-en


Újabb két régi-új játékosunk mutatkozik be hosszabb terjedelemben!

A Studio FM ezúttal Hajdú Norberttel és Simonfalvi Gáborral készített beszélgetést, amit természetesen le is tölthettek honlapunkról!

Hajdú Norbert interjú (11Mb, mp3)
Simonfalvi Gábor interjú (31Mb, mp3)

1 hozzászólás

Megérdemelt cseh siker (képekkel frissítve)


Csapatunk ma a cseh másodosztályban szereplő MFK Karvina csapatát fogadta mintegy 600 néző előtt.

Már a kezdés után látszott, hogy a csehek magasabb fordulaton pörögnek, tudjuk be ezt annak, hogy két hét múlva ők már bajnoki mérkőzést játszanak.

Az első 20 perc úgy zajlott, mint Hévízen, igaz, sajnos fordított előjellel. Hatalmas védelmi hibákat követően Cverna és Besta góljával 2:0-ra vezetettek a vendégek. Az első helyzetünket (mindjárt kettőt is) Simonfalvi hagyta ki...

8 hozzászólás

Két nap, két meccs


Kedden és szerdán is 18 órakor lép pályára csapatunk a ZTE Arénában.

Holnap az MFK Karvina, a cseh második vonalban szereplő csapat lesz az ellenfelünk, míg holnapután az NK Zavrc, a szlovén másodosztályból.

A mérkőzésekre a belépés díjtalan, büfé üzemelni fog.
Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Teljes a Nyugati Csoport mezőnye


A különböző nevezési problémák miatt eddig nem volt teljes a Nyugati Csoport mezőnye, most azonban véglegesnek tekinthető a 16 induló csapat:
Nyugati-csoport
FC Ajka
Bajai LSE-Kalo-Méh
Aqvital-Publo Csákvári TK
Ferencvárosi TC II
Gyirmót FC
Győri ETO FC II
Haladás Sopron Bank II
Kaposvári Rákóczi FC II
Kozármisleny SE


3 hozzászólás

2:1-re nyertünk Hévízen + képek


Csapatunk a 6 órakor kezdődő első felkészülési mérkőzésünkön a következő összeállításban lép pályára: Vlaszák - Kocsárdi, Novovic, Milos, Pál D. - Kukol, Szalai, Máté, Grbic, Hajdú - Krajczár Á.
A cserepadon: Vörös Á., Nánási, Pavicevic, Mavolo, Csordás és Simonfalvi foglalnak helyet.

A félidő nagy részében mezőnyfölényben játszott csapatunk, Szalai 10. percben szerzett gólját Máté 11-esből megduplázta, így a szünetben 2:0-ra vezetünk.

A második félidőben minden cserejátékosunk pályára lépett. Továbbra is nagy mezőnyfölényben játszottunk, gólig nem, de kihagyott 11-esig, két kapufáig és további ziccerekig eljutottunk.

14 hozzászólás

Monoton, kemény munka után holnap edzőmeccs


Holnap 18 órakor Hévízen játssza csapatunk az első edzőmérkőzését. A fiúk napi két kemény edzéssel készültek eddig, az első felmérő jellegű mérkőzésen mindenkit szeretne kipróbálni Preisinger Sándor.

Az eddig nálunk megfordult próbajátékosok nem nyerték el a szakmai stáb tetszését, így mindannyian távoztak. A kölcsönből visszarendelt Gaál Bálint szeretett volna más csapatban játszani, ő Sopronban folytatja, miután a két klub megegyezett a váltás feltételeiről.

2 hozzászólás

Kocsárdi és Vlaszák is hosszabbított


Csapatunk két rutinos játékosa, Kocsárdi Gergely és Vlaszák Géza is megegyezett a klubvezetéssel a folytatásról. Jövő nyárig így mindketten továbbra is csapatunk színeiben harcolhatnak a feljutásért.

A két játékos várhatóan holnap írja alá a megállapodásokat.

Hajrá ZTE!

9 hozzászólás

Interjú Nánási Balázzsal


Az alábbi beszélgetésben részletesebben is bemutatkozik egyik új szerzeményünk, Nánási Balázs.

Az interjúban szó esik a régi csapatról és a ZTE-hez való igazolás körülményeiről, Kocsárdi és Vlaszák szerepéről; valamint Preisinger Sándor neve is felmerül. Szóba kerül továbbá a csapat és Balázs személyes célja, az új közösség és a Zete-szurkolók is. De ezek mellett természetesen hallhatunk Nána szabadidejéről és magánéletéről is.

0 hozzászólás

A jelenleg edző keret


A Preisinger Sándor vezette szakmai stáb jelenleg a következő játékosokkal végzi a munkát: Vlaszák, Vörös, Jahic, Kocsárdi, Kocsis A., Kovács Gergő, Mavolo P., Pál D., Csordás, Máté, Szalai, Balázs, Gaál, Jasarevic, Nánási, Simonfalvi, Hajdú, Pavicevic, Juhász Dániel, Németh Márió, Barrett, Bali, Sándor I.

További próbajátékosok érkezés várható, vannak még hiányposztjaink. Polareczi Roland és Kovács Gábor a szakmai stáb döntése alapján átadólistára került.

0 hozzászólás

Szurkolók egy álomért


A Carpathian Brigade, a Szurkolói Iroda, valamint a legnagyobb magyar táborok (Debrecen, Diósgyőr, Ferencváros, Haladás, MTK, Újpest, Videoton, Zalaegerszeg) összefogásában egy olyan, Magyarországon és feltehetőleg a világon is teljesen egyedülálló kezdeményezésnek lehettek részesei, amely a magyar családok nyarát teszi felejthetetlenné!

Rózsa Szabolcs (Zalaegerszeg): Szurkolótársaim! Mi egy nagy közösséget alkotunk, mely közösségnek vannak könnyebb, illetve nehezebb sorsú tagjai. Itt az idő, hogy megmutassuk, tudunk igazi Család lenni! Segítsünk egy nehéz helyzetű családtagunkon. Tegyük számára/számukra feledhetetlenné ezt a nyarat! Előre az égi színekért!

1 hozzászólás

Siker az Italy Cup 2012-n


Június 24-30. között került megrendezésre az olaszországi Riminiben az Italy Cup 2012 elnevezésű utánpótlás torna. A ZTE FC-t az U15-ös és U13-as csapataink képviselték. Nem is akárhogy...

A tornán olasz csapatokon kívül belga, cseh, német, dán, francia, magyar, holland, norvég és svéd együttesek vettek részt, a különböző korosztályokban összesen 111-en indultak.

U13-as csapatunk első lett, míg az U15-ösök harmadikként zártak. Csoportjukból mind a két csapat 100%-osan, kapott gól nélkül, csoportgyőztesként jutott tovább.

2 hozzászólás

Napi két edzéssel készülünk


Szombaton játssza első felkészülési mérkőzését csapatunk Hévízen. Addig a Preisinger Sándor vezette szakmai stáb napi két edzést vezényel a srácoknak (reggel 9-kor és este 6-kor).

A román próbajátékosok távoztak a csapattól, további játékosok érkeztek, velük kapcsolatban pár napon belül dönt a szakmai stáb. Bali Péter 28 éves csatár, utolsó csapata a Veszprém volt, a Vasas és a Pápa színeiben 55 NBI-es meccsen is pályára lépett, melyeken 7 gólt szerzett. Sándor István Cegléden szerepelt utoljára, 26 NBI-es meccsel a háta mögött...

3 hozzászólás

Nánási Balázs: - Szeretnék alapemberré válni a ZTE-ben


- Szívesen jöttem vissza a ZTE-be, nagyon örültem a megkeresésnek - újságolta visszatérésének körülményeit Nánási Balázs.
- A Nyíregyháza meg akart tartani, de úgy gondoltam, hogy itt sokkal jobban tudok majd fejlődni, ezêrt esett a választásom a Zalaegerszegre. Tavaly az NBII-ben alapember voltam a Szpartacusban, sokat fejlődtem, a játék is jól ment, éppen ezért nehezen hagytam ott a Szparit, de az első osztályba jutás érdekében meg kellett hoznom ezt a döntést.

4 hozzászólás

Hajdú Norbert: - Nagy kihívásra vállakoztam


- Nagyon jó érzésekkel jöttem vissza Zalaegerszegre, szép időszakot töltöttem itt a 2008-2009-es bajnokság alatt - nyilatkozta Hajdú Norbert.
- Nagyon jó érzés, hogy a szurkolók, a zalaegerszegi drukkerek nem felejtettek el, remélem, hogy ebben az évben is sok szép élményt tudunk majd szerezni egymásnak!

A csapattal szeretnénk elérni a kitűzött célt, ami nem lehet más, mint a visszajutás! Ezt személy szerint nagy kihívásnak tartom!

1 hozzászólás

Vlaszák Géza: - Egyértelmű a cél, visszakerülni!


- A csapat célja természetesen nem lehet más, mint visszakerülni az élvonalba - fogalmazott velősen rutinos portásunk, Vlaszák Géza.
- Én személy szerint - ha itt maradok - szeretnék minél többet játszani, tudásommal minél jobb helyezéshez segíteni a Zetét és támogatni, biztatni, bátorítani a fiatalokat!
Sokat köszönhetek ennek a klubnak, szívesen maradnék, amire meg is van az esély! Bízom benne, hogy az elkövetkező napokban bejelenthetjük ezt az örömteli hírt...

3 hozzászólás

Segítsünk Rakaczki Bencének!


Mint ismeretes, a Diósgyőr fiatal kapusa, Rakaczki Bence súlyos betegségben szenved, folyamatos vérellátásra van szüksége.

Klubunk is úgy gondolta, mindenképpen segítenünk kell Bencének, ezért a Vöröskereszt helyi szervezetével együtt irányított véradást szervezünk!

Aki Bencének vagy más embertársainknak segíteni tud és akar, az a Zalaegerszeg, Zárda út 4. alatti klimatizált véradóban a következő időpontokban...

4 hozzászólás

Grbic: - Aktív részese szeretnék lenni a visszajutásnak!


- Szlovéniában, Slovenj Gradec városában születtem - kezdte bemutatkozását Denis Grbic.
- Velenjében éltem, életem első csapata a helyi Rudar Velenje volt, ahol megkötöttem első profi szerződésemet. Ezután Horvátországba szerződtem, az Istra Pula futballistája lettem. Ekkor keresett meg a ZTE, ahova örömmel jöttem!
Legjobban a pálya közepén érzem magam, igazi játékszervező, irányító középpályás vagyok. Bízom benne, hogy gólokkal, gólpasszokkal bizonyíthatom a rátermettségemet és hamar belophatom magam a Zete-szurkolók szívébe!

6 hozzászólás

Két játékos távozott, egy érkezett


A szakmai stáb döntése alapján két próbajátékos, Burucz Barna és Bodó Dániel távozott a csapattól.

Fiatal csatár érkezett egyelőre szintén tesztelésre Paksról, Pap Roland, 21 éves, a tavalyi évet a Paks NBII-es csapatában játszotta végig.

Hajrá ZTE!

5 hozzászólás

A Nyugati Csoport


A tegnapi elnökségi döntést követően biztossá vált, hogy mindkét NBII-es csoport 16-16 csapattal kezdi meg a bajnokságot.

A Nyugati Csoport csapatai:
Ajka, Baja, Csákvár, Gyirmót, Győri ETO B, Haladás B, Kaposvár B, Kozármisleny, Paks B, SVSE, Szigetszentmiklós, Tatabánya, Veszprém, Videoton B, ZTE FC

A fővárosi gárdák – BKV Előre, FTC B, Honvéd B, Újpest B, Vasas – közül egy csatlakozik a mezőnyhöz.

3 hozzászólás

Az eddig lekötött edőmérkőzéseink


Csapatunk eddig lekötött edzőmérkőzései:
- 2012.07.14. szombat, Hévíz - ZTE FC, 18 óra, Hévíz
- 2012.07.17. kedd, ZTE FC - MFK Karvina (cseh II.), 18 óra, ZTE Aréna
- 2012.07.18. szerda, ZTE FC - NK Zavrc (szlovén II.), 18 óra, ZTE Aréna
- 2012.07.21. szombat, Siófok - ZTE FC, 18 óra, Siófok
- 2012.07.25. szerda, NK Zavrc - ZTE FC, 18 óra, Zavrc
- 2012.07.28. szombat TSV Hartberg (osztrák II.) - ZTE FC, 18 óra, Hartberg és Dombóvár - ZTE FC, 18 óra, Dombóvár

2 hozzászólás

Mészáros Ferenc: - Jó játékosokat akarunk igazolni


- Meg kell nézni, hogy kik maradnak és kikkel tudunk megegyezni, továbbá folyamatosan keressük a lehetőségeket. Egyértelmű, hogy jó játékosokat akarunk igazolni- nyilatkozta Mészáros Ferenc.

A szakmai stáb is alakul, hiszen Preisinger Sándor vezetőedző mellett marad a kapusedzői poszton Horváth Győző. Másodedzőként a pécsi Schneider Gábor munkájára is számítunk, akivel még egyeztet a klubvezetés.

0 hozzászólás

Elkezdtük...


Ma 15 órakor a ZTE FC együttese megkezdte felkészülését a 2012/2013-as NBII-es bajnoki szezonra.

A csapatot Nagy Ferenc elnök és Dézsi Attila ügyvezető üdvözölte, majd az új szakmai vezetés, Mészáros Ferenc és Preisinger Sándor is bemutatkozott.

Nagy Ferenc elmondta, hogy a kölcsönben Hollandiában játszó Prince Rajcomar...

31 hozzászólás


Január  |  Február  |  Március  |  Április  |  Május  |  Június  |  Július  |  Augusztus  |  Szeptember  |  Október  |  November  |  December

2017-2018  |  2016-2017  |  2015-2016  |  2014-2015  |  2013-2014  |  2012-2013  |  2011-2012  |  2010-2011  |  2009-2010  |  2008-2009  |  2007-2008  |  2006-2007  |  2005-2006  |  2004-2005  |  2003-2004