ARCHÍVUM - RÉGEBBI HÍREINK - 2011-2012 - Április

ZTE FC II - NTE 1866 Horváth Méh 3:1


Igazi helyi rangadónak adott otthont ZTE-Aréna. Az NBIII Bakony-csoportjában a ZTE FC második együttese és a nagykanizsai NTE feszült egymásnak. Preisinger Sándor fiai a rutinos Szalaival kiegészülve nyerő csapatot alkottak.

Az első félidőben sok helyzet adódott mindkét oldalon, de gól nem született. A fordulást követően aztán Jasarevic megszerezte a vezetést, amit még egalizált az NTE. A hajrában aztán elfáradtak a vendégek, Vittman duplájával pedig bebiztosítottuk a győzelmünket.

0 hozzászólás

Prukner László: - Megmentettük a becsületünket


- Gratulálok a csapatomnak a küzdeni tudásért is és a játékért, ha korábban is ez lett volna jellemző ránk, most nem itt tartanánk - nyilatkozta a lefújást követően Prukner László.
- Külön öröm, hogy a hosszú sérülése után felépült Darko Pavicevic ismét eredményes volt, nagy szüksége volt rá neki és a csapatnak is egyaránt. A becsületünkért is játszottunk, hogy ne győzelem nélkül essünk ki.

1 hozzászólás

Darko Pavicevic: - Nagyon fontos volt ez a gól


- Nekem, de a csapatnak is fontos volt ez a gól, igaz, a védő is beleért a labdába. Például ez is hiányzott eddig, hogy egy kis szerencsénk legyen, mert inkább balszerencsések voltunk - nyilatkozta a győztes találatot jegyző Pavicevic.
- Biztos vagyok benne, hogy nem mi voltunk a mezőny leggyengébb csapata, de ezen már nem lehet változtatni. Szerintem a hátralévő négy fordulóban szebb napok köszöntenek ránk.

2 hozzászólás

Lombard Pápa FC - ZTE FC 0:1


Megtört a jég: csapatunk megszerezte első győzelmét a labdarúgó NBI-ben. Csapatunk emberségből és sportszerűségből is jelesre vizsgázott.

Lovrencsics kapufájára Pavicevic egy gyönyörű góllal válaszolt. A hórihorgas támadó hosszú sérülését követően volt ismét eredményes, Brkic nagyszerű beadását értékesítette. A gól után akadt még helyzet mindkét oldalon, de az eredmény már nem változott, így három ponttal térhettünk haza Pápáról.

8 hozzászólás

Prukner László: - Tisztességesen befejezni a szezont


- Azt gondolom, nem lehet kérdés, hogy nem mondhatunk le arról, hogy tisztességesen fejezzük be ezt a bajnokságot, még akkor is, ha már búcsúztunk az élvonaltól - vezette fel a mai mérkőzést Prukner László.
- Azt sem szeretnénk, ha nulla győzelemmel fejeznénk be a bajnokságot, bár tudjuk, hogy a hátralevő ellenfeleink számára mennyire fontos lesz minden egyes pont elvesztése vagy megszerzése. Mi leszünk a mérleg nyelve és azt remélem, hogy mindezt átérzi valamennyi játékosom.

1 hozzászólás

Kocsárdi Gergely: - Célunk az első győzelem megszerzése


- A Videoton ellen megpecsételődött a sorsunk - tekintett vissza Kocsárdi Gergely.
- Remélem, mindenki elhiszi, ennyire nem vagyunk gyengék. Bizonyítja a legutóbbi forduló is, amíg egyenlőek voltak a feltételek, a fehérváriak nem tudtak mit kezdeni velünk.

A hátralévő fordulókban nem lehet más célunk, mint az első győzelem megszerzése. Erre Pápán is sor kerülhet. A hazai csapatnak egyértelműen van veszíteni valója, mivel a kiesés ellen küzd. Igyekszünk becsülettel helytállni.

2 hozzászólás

Zalai rangadó vasárnap az NBIII-ban


Második csapatunk vasárnap a ZTE-Arénában a nagykanizsai NTE 1866 együttesét fogadja az NBIII Bakony-csoportjának 23. fordulójában. Preisinger Sándor fiai egy esetleges győzelemmel egy pontra megközelítenék riválisukat és elszakadhatnának a kieső szekció tagjaitól.

A találkozó vasárnap 16 órakor kezdődik - Gaál Ákos játékvezetése mellett - a megyeszékhelyi stadionban, amelyre a belépés díjtalan. Sok szeretettel várjuk tisztelt szurkolóinkat!

0 hozzászólás

Nagy Ferenc: - Büntetésre számíthatnak az eltiltottak


A Videoton elleni szombati találkozón kiállított két zalai játékos kalandos körülmények között jutott a kiállítás sorsára, de az MLSZ fegyelmi bizottsága mindkettejüket augusztus 31-ig eltiltotta a mérkőzésektől.

- Meghallgatást kérünk a fegyelmi bizottságtól, hogy tájékozódjunk, mi alapján kapta a két labdarúgó a súlyos büntetést - nyilatkozta Nagy Ferenc. - Nem vitatjuk a sportszerűtlenség tényét, de azt is szeretnénk tisztázni, hogy mi váltotta ki az indulatot a játékosokból, hiszen feketén-fehéren kiderült, hogy téves játékvezetői döntések előzték meg a botrányos jeleneteket.

2 hozzászólás

ZTE - Vidi képekben


Hétvégén a Fehérvár is győzni tudott a ZTE-Arénában, így eldőlt, hogy csapatunk búcsúzik az élvonaltól...

De nem úgy indult a mérkőzés, hogy sima vendéggyőzelem lesz, az első fél órában teljesen partiban voltunk a Vidivel, ám ezután a játékvezető főszereplővé lépett elé, a többit pedig már ismerjük...

De beszéljenek a képek, hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Véradás a ZTE-Újpest mérkőzés előtt


A Magyar Vöröskereszt Zala-megyei szervezete véradást szervez május 5-én szombaton, a ZTE FC - Újpest FC bajnoki mérkőzés előtt!

A véradás helye ZTE FC Stadion, Munkacsarnok, ideje pedig május 5. szombat 13:00-16:30!

Minden véradó ajándék belépőjegyet kap a mérkőzésre! Adj vért és ment meg három életet!

1 hozzászólás

A Fegyelmi Bizottság döntései


A Fegyelmi Testület a ZTE FC - Videoton FC bajnoki mérkőzésen a hazai szurkolók részéről történt rendzavarások (szotyolás zacskó bedobása, rasszista megnyilvánulások - huhogás) miatt a ZTE-t 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Németh Ottó technikai vezető (ZTE) a kispadtól és az öltözőtől 3 soron következő NBI-es bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

5 hozzászólás

Prukner László: - Le a kalappal a játékosok előtt


- Először is gratulálok a Videotonnak - értékelt Prukner László.
- Nagyot küzdöttünk azért, hogy kettős emberhátrányban ne szenvedjünk megalázó vereséget, ezért kalapot emelek a csapatom előtt. Nem szeretnék vádaskodni és a játékvezetéssel foglalkozni, de úgy láttam a kispadról, hogy a 11-est megelőző szituációban Ganugrava vétlen volt...
A szünet után azért megmutattuk azt a bizonyos kék-fehér szívünket, de ez ma csak a tisztes helytálláshoz volt elég...

25 hozzászólás

ZTE FC - Videoton FC 0:2


Igaznak bizonyult a mondás: szegény embert még az ág is húzza... Nehéz egyből a lefújást követően higgadtan írni erről a mérkőzésről, mégis megpróbálkozunk vele...

Az első fél órában partiban voltunk a Vidivel, utána aztán egy vitatható játékvezetői (asszisztensi) ítélet alaposan felborzolta a kedélyeket. Ganugrava vétlennek tűnő kezezését szándékosnak minősítette Oláh Gábor. Ezután aztán elszabadult a pokol, de a játékosok tettére természetesen nincs mentség. Jahic és Panikvar viselkedése nem méltó a klub híréhez...
9 emberrel aztán pokolian nehéz második félidő várt ránk, amit végül sikerült egy kapott góllal megúsznunk, így 0:2 a vége...

3 hozzászólás

Németh Ottó: - Felszabadultan játszhatunk


- Egy nagyon jó formában lévő Videotont látunk vendégül holnap - nyilatkozta Németh Ottó.
- Számukra már nincs tétje a mérkőzésnek, felszabadultan játszhatnak a játékosok, az esélyesség terhe nem nyomja a vállukat, ebből bármi kijöhet. A realitás talaján maradva: már egy pont megszerzését is nagy fegyverténynek tartanám. Egy biztos, ha lelkesen és esetleg eredményesen játszunk, akkor lehet esélyünk a bravúrra.

2 hozzászólás

Dézsi Attila: - Mindenkinek oda kell tennie magát


- Lelkes játékot várok a pályára lépő játékosoktól - vezette fel a holnapi, Videoton elleni mérkőzést Dézsi Attila.
- Sajnos eltiltások és sérülések is nehezítik a dolgunkat, meg kell próbáljunk így eredményesnek lennünk! Remélem, mindenki odateszi magát és megnehezítjük a sztárcsapat dolgát. Bizakodom, hogy a jó teljesítményünk esetleg pontot eredményezhet. Remélem a szurkolók továbbra is kitartanak mellettünk, s hűségüket jó játékkal honoráljuk.

0 hozzászólás

A mérkőzés játékvezetői


A Videoton FC elleni mérkőzésünket Oláh Gábor vezeti, segítői Farkas Balázs és Butkai Zsolt lesznek.

A mérkőzés kiemelt biztonsági kockázatúnak lett minősítve, ezért fokozott rendőri jelenlétre kell számítani a stadion környékén.

Az biztos, hogy Máté Péter nem játszhat 5 sárga lapja miatt, viszont a héten már edzésbe állt Leon Panikvar, aki kisebb sérüléssel bajlódott.

0 hozzászólás

A hétvégi program


Nagy csapatunk szombaton 15 órakor tévés meccsen a bajnok és friss Liga Kupa győztes Videoton FC csapatát fogadja a ZTE Arénában.

Szépen kapaszkodó NBIII-as csapatunk szabadnapos lesz, az U19-esek Pécsen lép pályára, élet-halál harc lesz a bentmaradásért.

Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Újabb NBIII-as bravúr, U19-es diadal a fővárosban


Preisinger Sándor fiai a múlt heti, Hévíz elleni bravúr után újabb nagy skalpot gyűjtöttek be! Ezúttal a tabella 5. helyén álló Balatonfüred vendégeként hoztak haza egy pontot.

De U19-es csapatunkat is dicséret illeti, hiszen bravúros győzelmet arattak a fővárosban. Az Újpest fiataljait fektették kétvállra, egy izgalmas és gólgazdag mérkőzésen 4:3 arányban.

Csak így tovább, hajrá fiatalok, hajrá ZTE!

1 hozzászólás

Kecskeméti TE - ZTE FC 2:0


Már viszonylag korán, a találkozó 5. percében az ősszel még kék-fehérben futballozó Tököli Attila megszerezte a hazaiaknak a vezetést. Ezt követően voltak próbálkozásaink, de igazi veszélyt nem jelentettünk Németh kapujára. A fordulás után a kapufát  találtuk csak el, majd Brkic hibázott 5m-ről üres kapura. Pavicevic lerántása tizenegyest ért volna, de a játékovezető sípja néma maradt ( a büntető jogosságát az öltözőfolyosón a vendéglátók sem vitatták ).  A második gól mindent eldöntött, nyert a KTE.

11 hozzászólás

Németh Ottó: - A tisztes helytállás a célunk


- Az eredmények alapján csak a tisztes helytállás lehet a célunk - vezette fel a mai mérkőzést Németh Ottó.
Remélem, a fiúk is átérzik, hogy egy több mint 90 éves klub tisztessége forog kockán, és sportemberhez méltóan küzdenek. Abban is bízom, hogy végre a Fortuna is megfogja kezünket és koncentrált játék után talán meglepetést is okozhatunk.
Nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen egy jó formában levő Kecskeméthez utazunk szűk, sérülésektől megtépázott kerettel...

0 hozzászólás

Prukner László: - Elsősorban önmagunkat kell legyőznünk


- A mezőny egyik legjobb formában lévő csapata most a Kecskemét, természetesen felkészültünk ellene, ám így is nagyon nehéz mérkőzés vár ránk - fogalmazott Prukner László.
– Nem tudok mást mondani, csak azt: elsősorban önmagunkat kell legyőznünk megint, hiszen az FTC ellen is látszott, hogy amíg ez sikerült, addig uraltuk a mérkőzést. Utána viszont már nem, és ez a legnagyobb gondunk.
A héten is beszélgettünk erről, próbáltam hatni a játékosokra, s bízom benne, hogy már csak az önbecsülésük okán is tesznek érte, hogy helytálljunk a Kecskemét otthonában.

1 hozzászólás

Ma útra kel csapatunk Kecskemétre


Holnap 17 órai kezdettel csapatunk Kecskeméten vendégszerepel. A szakmai stáb és a játékoskeret már a ma délutáni edzés után elutazik Vecsésre, ahol a jól megszokott Airport Hotelben megpihennek, holnap pedig onnan indulnak Kecskemétre.

Prukner Lászlónak nem lesz egyszerű dolga, hiszen a KTE hazai pályán nagyon veszélyes ellenfél, meg kell próbálnunk a lehetetlent...
Hajrá ZTE!

1 hozzászólás

ZTE - Fradi képekben


Sajnos 2:0-ról sem sikerült győznünk... A 451. NBI-es meccsét játszó Kocsárdi és Máté góljaival már két góllal is vezettünk a Fradi ellen, ám most sem bírtuk el, hogy elhibáztunk legalább három 100%-os ziccert... Így nem lehetett más a vége, mint vereség... Persze a győztes találathoz szerencse is kellett a vendégeknek, de aki nem próbálkozik, az nem is nyer...

Az alábbiakban a mérkőzés képeiből válogattunk, hajrá ZTE!

1 hozzászólás

Prukner László: - Egy agyonnyert meccs volt a mai...


- Egy agyonnyert meccs volt a mai - kezdte értékelését Prukner László.
- Sima hármast kellett volna rúgnunk az első félidőben, de ismét minden helyzetet kihagytunk. Kocsárdi Gergely dícséretére váljék, hogy hatalmasat küzdött és biztos lábbal értékesítette a 11-est. A szünet után a Fradi kihasználta a szél támogatását, és szinte helyzet nélkül lőttek három gólt... A szépítő találat után buta hibákat vétettünk, önbizalmunkat veszítettük...

43 hozzászólás

ZTE FC - FTC 2:3


Húsvét vasárnapján minden adott volt egy nagyszerű mérkőzéshez: két győzelemre törő csapat és remek szurkolótáboraik.

Bátran kezdtünk, sorra alakítottuk ki a helyzeteket, de az utolsó pillanatokban mindig becsúszott egy-egy hiba... Szerencsére Kocsárdi értékesített büntetőjének köszönhetően előnnyel vonulhattunk pihenőre. A fordulás után Máté gólját követően már az első győzelemről beszéltünk, amikor jött a hidegzuhany... A hosszabbításban pedig Hakola góljánál mindenki összeomlott...
Könnyen nyerhető meccs volt, de ilyen hibákat nem lehet büntetlenül elkövetni!

8 hozzászólás

ZTE FC II - Hévíz 4:2


Második csapatunk bravúros győzelmet aratott az esélyesebbnek tartott Hévíz ellen a stadion mögött lejátszott mérkőzésen.

Bátran kezdtünk, próbálkozásainkat az első fél óra végen siker koronázta, amikor is Juhász szerzett vezetést. A fordulást követően Krajczár duplázta meg az előnyünket, majd nem sokkal később ismét Juhász volt eredményes, 2 perccel később pedig Csordás biztosította be a győzelmünket. A hajrára kiengedtünk, ezért a vendégek kétszer is betaláltak, de a sikerünk nem forgott veszélyben.

0 hozzászólás

Prukner László: - Végig koncentráltan kell játszanunk!


- A tavaszi első négy fordulóban a helyzetek alapján kettő, de akár három mérkőzést is nyerhettünk volna, és megragadhattuk volna az utolsó lehetőséget. Mindig jött azonban egy-egy "ügyeletes" hiba, és szertefoszlottak győzelmi reményeink. Aztán a legutóbbi, Győr elleni találkozón, mintha a hitünk is megcsappant volna, a korán bekapott gól sajnos sokkolt bennünket - tekintett vissza Prukner László.
- A belső motiváció a legfontosabb, és csak azt a játékost lehet ösztönözni, aki maga is akarja a javulást.

4 hozzászólás

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!


A húsvét a keresztények legfontosabb ünnepe, de a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak.

A Biblia szerint Jézus - pénteki keresztre feszítése után - a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Helyettesítő áldozatával megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. Az eredetileg zsidó ünnep az egyiptomi fogságból való szabadulás ünnepe volt. A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés.

0 hozzászólás

Ma 15:30-tól ZTE II - Hévíz a stadion mögött


- Major és Kiss nem játszhat, ugyanis eltiltásuk nem járt le a múlt hét végén - vezette fel a mai megyei derbit Preisinger Sándor.
- A küzdelmektől visszalépett Badacsonytomaj ellen játék nélkül megkaptuk a három pontot, de az eltiltás maradt. Megint alig maradt védőnk, de annak ellenére, hogy a Hévíz az esélyesebb, nem adjuk könnyen magunkat.

- Sok a kérdőjel csapatommal kapcsolatban, betegségek és sérülések miatt voltak hiányzók a héten - nyilatkozta Damina László.

0 hozzászólás

Szurkolói- és sajtóinformációk


Vasárnap 18 órakor kerül megrendezésre a ZTE FC - Ferencváros OTP Bank Liga bajnoki mérkőzés a ZTE Arénában.

A két szurkolótábor hagyományos baráti viszonya okán valamint a húsvétra való tekintetettel mindannyian igazi futballünnepre készülünk, csapatunk eddigi szereplése ellenére is.

A Ferencváros szurkolói részére elővételben 300 db jegyet biztosítottunk, a helyszínen további 800 jegy lesz megvásárolható egységesen 1.500 Ft-os áron.

4 hozzászólás

Zalaegerszeg támogatja a ZTE FC-t, de feltételekkel


Gyutai Csaba kedden sajtótájékoztatót tartott, melyet azzal nyitott meg: a klub körül kialakult helyzetet az önkormányzat eddig visszafogottan kezelte, és most is a segítségnyújtás a célja. Utalt rá: a létesítmények fenntartása, a ZTE Akadémia költségei és a hiteltörlesztés révén évi 160-170 millió forintot juttat a város a futballklubnak, melynek egy százalékát tulajdonosként birtokolja.

A polgármester Úr úgy fogalmazott: szeretnének világos, pontos, szakértők által hitelesített gazdálkodási helyzetképet látni, megismerni a klub szponzori szerkezetét, illetve megismerkedni a befektetővel, aki télen a klub tájékoztatása szerint mentőövet nyújtott a ZTE FC-nek.

5 hozzászólás

Nagy Ferenc: - Ha kiesünk, komoly döntések kellenek...


- A hétvégi találkozón elmondtam: emelt fővel ki lehet kapni, ha jobb az ellenfél, de úgy nem, ha nem hajt mindenki - értékelt Nagy Ferenc.
- Az nem képesség kérdése, hogy fusson egy játékos. A probléma számomra továbbra is ott van, hogy a nevek alapján ennek a csapatnak nem szabadna utolsónak lennie...

A koncepció az, hogy felmérjük: a mostani állományból ki az, aki segíthet és kik azok a saját utánpótlásban, akik a jövő Zetéjében helyet kaphatnak.

1 hozzászólás

Húsvéti meglepetés gyermekeknek


Húsvét vasárnap 18 órakor kerül megrendezésre a ZTE FC - Ferencváros mérkőzés a ZTE Arénában.
A 10 éves zalaegerszegi TESCO áruház támogatásának köszönhetően minden kilátogató gyermek ajándék csokitojást kap a bejáratoknál. Reméljük végre győzelem is megédesíti majd a napunkat.

Továbbra is él a csoportos diák akciónk, az eddigi jelzések alapján legalább 1500 diák támogatására is számíthat a csapat.

1 hozzászólás

ZTE - ETO képekben


Prukner László fiai szombaton egy igazi élcsapat ellen mutathatták meg tudásukat, de az ETO - ha nem is sokkal,de - jobb volt és megérdemelten győzött.
Csupán Brkic és Jahic emelhető ki csapatunkból, a többiek nem tudtak érdemben hozzátenni teljesítményükkel, így pedig nehéz pontot, pontokat szerezni...

Vasárnap újabb erőpróba, a Fradi ellen ismét adott az esély! Addig viszont beszéljenek a fotók, hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Prukner László: - Megérdemelten nyert a Győr


- Gratulálok a Győrnek, megérdemelt győzelmet arattak - értékelt Prukner László.
- Hoztuk a szokásos gyors bekapott gólunkat, ezzel az ETO játszhatta saját megszokott játékát. Brkic-nek voltak ugyan helyzetei, de ezek sajnos rendre kimaradtak. Szünet után váltanunk kellett, mindennel megpróbálkoztunk. Ennek köszönhetően kinyíltunk hátul, több támadót hoztunk be, hátha valakiről bepattan a labda... De nem így lett, a Győr pedig berúgta a másodikat is...
Az első négy fordulóban jól futballoztunk, helyzeteink is voltak, de nem tudtunk győzni, sőt a szerencse is elpártolt...

13 hozzászólás


Január  |  Február  |  Március  |  Április  |  Május  |  Június  |  Július  |  Augusztus  |  Szeptember  |  Október  |  November  |  December

2016-2017  |  2015-2016  |  2014-2015  |  2013-2014  |  2012-2013  |  2011-2012  |  2010-2011  |  2009-2010  |  2008-2009  |  2007-2008  |  2006-2007  |  2005-2006  |  2004-2005  |  2003-2004