ARCHÍVUM - RÉGEBBI HÍREINK - 2010-2011 - Május

Szurkolóink többsége a dobogóra várta a csapatot


Szavazóink 61%-a nem elégedett csapatunk 4. helyével.
Tény, hogy az őszi szezon végén még a 2. helyen álltunk, mindenki optimistán tekintett előre a tavaszra, sokan még az aranyat is elérhetőnek gondolták. Azonban azt se feledjük, hogy évközben távozott az első számú gólfelelős Rudnevs, a középpályáról Magasföldi és az Újpest ellen megsérült Pavicevic... Ezek fényében a szakmai stáb érdeme, hogy mégis versenyképes maradt a csapatunk, a nálunk anyagiakban jóval előrébb álló klubokkal szemben.

2 hozzászólás

Nagy Ferenc: - A 4. helyet mégsem tartom kudarcnak


- Ha csak a tabellára nézek, elégedett lehetek - értékelte a szezont Nagy Ferenc.
- Az ősszel jól teljesítettünk, három vasat tartottunk a tűzben. Tavasszal azonban megtorpanás következett be, amelyet, úgy érzem, kellően ki kell elemeznie majd a szakmai stábnak. A tavaszi idény során hiányoltam azt a tűzet, a mindenáron való győzni akarást, ami az őszi idény során jellemezte a csapatot. A gyengébb tavaszunk ellenére is kiharcolhattuk volna a nemzetközi szereplést, ha a biztosan megnyert mérkőzéseket nem bukjuk el. Itt gondolok a Pápa, a Ferencváros és a Győr elleni találkozókra.

0 hozzászólás

Gaál Bálint a második igazolás


- A mai nap megegyeztünk Gaál Bálinttal, a tehetséges támadóval négyéves szerződést kötöttünk - tájékoztatta honlapunkat Dézsi Attila ügyvezető igazgató.
- A 20. életévében járó csatár Ajkáról érkezik, ahol a múlt szezonban 23 mérkőzés alatt 10 gólt szerzett, tavaly pedig 24/4 volt a mutatója.

Bízunk benne, hogy nálunk is hasonlóan eredményes lesz a pályafutása, sok sikert, üdv a ZTE-ben!

5 hozzászólás

Soproni VSE - ZTE II 2:2


Második csapatunk szombaton Sopronban lépett pályára, a bajnokságot vezető SVSE otthonában.
Fiataljaink nem ijedtek meg a nevektől és bátran kezdték a mérkőzést. A hazaiak nem tudtak fölénk kerekedni, okosan uraltuk a középpályát és futómennyiségben az ellenfél fölé nőttünk. Egy szemfüles góllal a vezetést is sikerült megszereztük a félidő derekán, amit pár perccel később meg is dupláztunk.
A második játékrészt a hazai csapat nagyobb iramban kezdte...

0 hozzászólás

A ZTE-nél bíznak az osztrák modell sikerében


A ZTE FC együttesénél újszerű kezdeményezés lenne hivatott növelni az itt is apadó nézőszámot. Az őszi szezontól ugyanis külön "vidéki" és diákbérleteket hoznak forgalomba.

A napokban jelentek meg az adatok a honi élvonalbeli labdarúgó-mérkőzések csökkenő nézőszámáról: a most zárult szezon mérkőzései átlagosan 2770 szurkolót vonzottak. Tóth Krisztián, a ZTE FC marketingvezetője ennek okát - többek között - abban látja, hogy rendkívül sok a televíziós közvetítés, illetve a gazdasági világválság miatt a háztartások pénzügyi kerete is leszűkült. És persze lényeges szempont az is, hogy a csapat mindenkori szereplését és a játék minőségét együtt értékelik a szurkolók.

1 hozzászólás

Lapszemle: Koplárovicstól a szava is elállt


Koplárovics Béla gólja, amivel a ZTE a Manchester Unitedet verte, máig emlékezetes számára, de kötődik Zalához katonai szolgálatának zárása is: nálunk törte el a bokáját kiképzésen. Hajdú B. Istvánnal, a népszerű riporterrel a sportágválasztón beszélgettünk és már akkor a szombati Bajnokok Ligája-döntő lázában égett.

- Sokan a legnépszerűbb honi kommentátornak tartják. Mit gondol erről a besorolásról?

2 hozzászólás

ZTE FC II - NTE 1866 MÁV 3:1


Második csapatunk ma megyei Magyar Kupa selejtezőt játszott az NBIII Dráva-csoportban szereplő NTE 1866 MÁV együttesével.

A stadionban megrendezett mérkőzés az első hajrájáig egyenlő erők küzdelmét hozta, de aztán jött a szokásos védelmi hibánk és vendégvezetéssel zárult a játékrész.
A második félidőt mi kezdtük jobban, de gólt nem sikerült lőnünk, sőt a vendégeknek voltak nagyobb helyzeteik. A játékrész derekától Balázs Zsolt edző megkezdte pályára küldeni a fiatalokat...

0 hozzászólás

Manu Hervás az első igazolásunk


Korábbi Atletico Madrid és Getafe játékossal erősített csapatunk: Manu Hervás-szal hároméves szerződést kötöttünk. A 12-szeres spanyol utánpótlás válogatott Ausztriából érkezik a zalai megyeszékhelyre, közös megegyezéssel szerződést bontott az DC Admira Wacker-ral.

A 25. születésnapját június elején betöltő futballista leginkább a védekező középpályás poszton mozog otthonosan, de bevethető a védelemben is. Kétlábas, technikás, jól cselező játékosról van szó, bízunk benne, hogy tehetségét nálunk is kamatoztatni tudja.

1 hozzászólás

Vásároljon bérletet az új szezonra a tavalyi árakon!


2011. június 20-tól hatalmas bérletvásárlási akcióval örvendeztetjük meg tisztelt szurkolóinkat!!!

Vásároljon szezonbérletet a 2011/12-es évadra a tavalyi árakon! Az éves bérletet váltó szurkolóink második csapatunk őszi mérkőzéseit, valamint a Ligakupa és a Magyar Kupa mérkőzéseit az elődöntőig térítésmentesen tekinthetik meg!
Vidéki szurkolóinknak és diákoknak külön akciók! Szurkolói bérletek (szurkolói kártyával rendelkezőknek) is kaphatók!

2 hozzászólás

Vidéki iskolák figyelem!


Tisztelt Igazgató Asszony / Úr!
Zala megye élvonalbeli labdarúgócsapata, a ZTE FC az elmúlt években különböző akciókkal igyekezett minél több fiatalt, diákot a ZTE Arénába csábítani.

Az új szezonra, mely július 16-án kezdődik - Magyarországon eddig - példa nélküli kezdeményezéssel állunk elő:
1. VIDÉKI DIÁKBÉRLETEK egységesen 5000,-Ft-ért lehet megvásárolni, a bérletek a 15 hazai bajnoki mérkőzésre érvényesek a ZTE Arénába...

3 hozzászólás

Csank János: - Az volt a célunk, hogy nyerjünk


- A sorsolásunk nem volt a legideálisabb az utolsó fordulóra, mert mindkét ellenlábasunk hazai környezetben lépett pályára, s ahogy várható volt, közülük az egyik csapat nyert - nyilatkozta a lefújást követően Csank János.
- Az volt a célunk, hogy ezt a találkozót mindenképpen megnyerjük. Sajnos nem játszottunk olyan jól, mint ahogy azt szerettem volna, de ennek ellenére begyűjtöttük a fontos három pontot. Február óta ez volt a 23. mérkőzésünk, ez látszott is a társaságon, mert sokan húzták, jegelték a lábukat...

4 hozzászólás

Szolnok - ZTE FC 1:3


Csapatunk az utolsó szalmaszálba kapaszkodott ma délután, hiszen az eredmények kedvező alakulása esetén győzelmünkkel elcsíphettük volna az utolsó még kiadó Európa-Ligás helyet.

Ennek tudatában léptünk pályára, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, Kamber góljával meg is szereztük a vezetést. Balázs a félidő közepén előbb hatalmas kapufát lőtt, de a hajrában egy szép akció után higgadt maradt, már 0:2 ide! A szünet után ugyan szépített a Szolnok, de szerencsére gyorsan sikerült visszaállítanunk a kétgólos különbséget.

3 hozzászólás

Lapszemle: Harc a dobogóért


A bajnoki cím, a második hely és a kiesés már eldőlt a bajnokságban, csupán a bronzérmes együttes kiléte kérdéses még. A harmadik helyre három csapat esélyes, a Ferencváros (47 pont), a DVSC-Teva (46) és a Zalaegerszeg (45).

- Bronzérmes a Ferencváros, ha... ...hazai pályán legyőzi a Lombard Pápát. ...döntetlent ér el vasárnap, míg a Debrecen és a ZTE nem szerez egyegy pontnál többet. ...vereséget szenved a pápaiaktól, miközben a DVSC ugyancsak kikap, míg a ZTE nem szerez egy pontnál többet.

3 hozzászólás

Nagy sikere volt a zalaegerszegi sportágválasztónak


Pénteken és szombaton gyerekek lepték el a megyeszélhelyi Ifjúsági- és Sportcentrumot, ugyanis idén Zalaegerszeg is belépett a Nagy Sportágválasztó városok táborába.

Az első napon az iskolák játszották a főszerepet, azok közül is az általánosba járó diákok válogattak a 40 sportág közül. Szombaton pedig a családoké volt a terep, a gyermekek ma is hozták elevenségüket és kíváncsiságukat.
Természetesen klubunk - a legnépszerűbb sportág képviselőjeként - is jelen volt a rendezvényen, ahogy az Utánpótlás Szakág is képviseltette magát.

0 hozzászólás

ZTE FC II - Lombard Pápa II 0:1


Második csapatunk ma a tabella második helyen álló Pápát fogadta a stadionban.
Mindkét együttes óvatosan kezdett, a két 16-os közt folyt a játék. Ugyan enyhe mezőnyfölényt harcoltunk ki, de a 28. percben egy védelmi hiba után mégis a vendégek szereztek vezetést. Ezután mi irányítottunk, de ellenfelünk jól védekezett és a szünetig megtartotta egygólos előnyét.
A második félidőt a mi kezdtük jobban, teljesen beszorítottunk ellenfelünket a saját 16-osán belülre, de a gólhelyzeteink kimaradtak, sőt a játékvezető két jogos büntetőt nem ítélt meg a javunkra...

1 hozzászólás

Csank János: - Most is a győzelemért futunk ki a pályára


- A mérkőzés után kell rátérni arra a kérdésre, hányadik helyen végzünk - állapította meg Csank János.
- Ahogy mindig, most is a győzelemért futunk ki a pályára, bár nem lesz könnyű dolgunk. A Szolnok ugyanis már nem az egyik kiesőjelölt lesz ezen a találkozón: már biztosan búcsúznak az NBI-től, s felszabadultan játszhatnak ellenünk. Ráadásul a Tisza-parti együttes szerintem most már erősebb, mint az ősszel, de hiába szerzett tavasszal bravúrpontokat, ez már nem segített rajta. Remélem, sikerül győzelemmel zárnunk a szezont.

0 hozzászólás

Vlaszák Géza: - A remek ősz után többet vártak tőlünk


- Véleményem szerint a 3. hely elúszott számunkra, igaz a remény hal meg utoljára - vezette fel a szezonzárót Vlaszák Géza.
- Ezzel együtt csak pár százalék az esélye, hogy a dobogón végezzünk. A célkitűzést teljesítettük, nyilván az őszi jó szereplésünk után mindenki többet várt tőlünk, mi is magunktól, de ezen már nem tudunk változtatni.
Az utolsó mérkőzések mindig nehezek, mivel minden csapat - még a kiesett is - szépen szeretné zárni az idényt. A mi játékos keretünk jobb, és úgy vélem, begyűjtjük a 3 pontot, amivel megtartjuk jelenlegi helyezésünket.

0 hozzászólás

Kocsárdi Gergely: - Szeretnénk szépen búcsúzni


- Nem úgy sikerült a tavaszunk, ahogy elterveztük - hangoztatta az utolsó bajnoki előtt Kocsárdi Gergely.
- Mindenképpen szépen szeretnénk búcsúzni az idénytől, de nyilván így van ezzel a Szolnok együttese is. Számukra nincs tétje a találkozónak, mi csak siker esetén reménykedhetünk a bronzéremben. Annak viszont csekély az esélye, hogy az ellenlábasaink hazai pályán botlanak.
Magamról annyit, hogy lejár a szerződésem. A vezetők még nem tárgyaltak velem, de egy biztos, az NBI-ben már csak a ZTE-nél játszanék.

0 hozzászólás

Szabó Imre: - Bízunk a rendezvény egerszegi sikerében


- Először kerül megrendezésre Zalaegerszegen ez a nagyszabású rendezvény, az eddigi helyszíneken óriási népszerűséggel (Debrecenben 12.000 gyermek vett részt) zajlottak ezek a bemutató napok - nyilatkozta a sportágválasztó kapcsán Szabó Imre az Utánpótlás Szakág vezetője.
- Nagyon bízunk benne, hogy nálunk is nagy számú látogató fogja felkeresni a rendezvényt. A ZTE FC is természetesen részt vesz ezen a sportágválasztón, az első csapatból várhatóan Vlaszák Géza, Kocsárdi Gergely és Balázs Zsolt is ott lesznek.

0 hozzászólás

Zalaegerszegi Nagy Sportágválasztó


Több lelkes sporttársunkban és sok szülőben is felvetődött, hogy érdemes és hasznos lenne a Nagy Sportágválasztó rendezvényt és annak eszmeiségét országos szintre emelni.

Nemcsak Budapesten, hanem több vidéki nagyvárosban, a helyszíni adottságokhoz, lehetőségekhez igazítva megszervezni a helyi Sportágválasztót.

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2010-ben a rendezvény túllépett Budapest határain és 16 vidéki városban is megjelent!

0 hozzászólás

Videóinterjú - a tavaszt rontotta el a ZTE


Nem úgy sikerült a tavaszi szereplés a Zalaegerszeg futballcsapatának, ahogy azt az őszt követően várták volna. A DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban Nagy Ferenc klubelnök és Preisinger Sándor, korábbi gólkirály és az háttérországot jelentő ZTE-Landorhegy SC szakmai vezetője beszélt a csapat jelenlegi helyzetéről és a még matematikailag elérhető bronzéremről.

A videót a cikkünkben található linken tekinthetik meg. Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Újabb képek a Zete-Debrecenről


Ezúttal Szász András szemén keresztül nézhetjük újra utolsó hazai mérkőzésünket, a pénteki ZTE FC - DVSC összecsapást.

A találkozó izgalmas, 1:1-es döntetlent hozott, az alábbiakban a legszebb jelenetek következnek egy más megvilágításból, küzdelem, feszültség, gól és pillanatképek...
Kellemes böngészést, hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Lapszemle: Csank János: - Mindenki a magyar focit üti...


Csank János jó néhány csapatnál megfordult már a magyar élvonalban, most azonban úgy tűnik, gyökeret verhet Zalaegerszegen, ahol három év után ugyanennyivel meghosszabbította a szerződését. Csankot nem zavarná, ha a Videoton szerződtetne egy jó nevű külföldi edzőt, mert szerinte ezzel legalább feltornásznák a fizetéseket, Fergusonról viszont azt mondja, semmire sem menne a ZTE-vel, mert két perc múlva elmenne innen. Hosszú edzői karrierjéből nemcsak a bajnoki címekre büszke, hanem az NBII-ből való feljutásra, mert ahogy mondja, "az még nem a mostani nokedli NBII volt".

0 hozzászólás

Hévíz FC - ZTE FC II 2:1


Második csapatunk ma Hévízen lépett pályára. A megyei rangadó nagy iramban kezdődött, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A 14. percben jött a már szokásos védelmi hibánk és a hazai csapat megszerezte a vezetést. Ezután jobbára a két 16-os közt folyt a játék, majd a 36. percben sikerült egyenlítenünk és döntetlennel vonultak a csapatok a szünetre.
A második játékrészben is nagyrészt mezőnyjáték folyt általában a pálya közepén, a kapusoknak szinte alig kellett védeni. De a 70. percben a lelkesen játszó hazaiak egy óriási kapushibát követően megszerezték a vezetést...

0 hozzászólás

ZTE - Debrecen képekben


Pénteken a 2010/11-es Monicomp Liga utolsó hazai meccsét játszotta csapatunk a címvédő Debrecen ellen. A küzdelmes, ám langyos színvonalú találkozón egyik csapat sem nyújtotta azt a teljesítményt, amivel nyerhetett volna, így igazságos döntetlen született.

Szimpatizánsainknak az alábbi képekkel köszönjük egész évi kitartó szurkolásukat, buzdításukat, csak így tovább jövőre is!
Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Csank János: - Nem bírtuk az erőltetett menetet


- Nem bírtuk az erőltetett menetet, 2-3 emberen már látszódott a fáradtság, számtalan rossz passz jellemezte a játékunkat - értékelt Csank János.
- Nyomás alatt tudott tartani minket a Debrecen a rutinjának köszönhetően. Szorosan védekeztek, nehéz volt ellenük játszani. A hajrában nyerhettünk volna, de rendre rossz döntést hoztunk. Ismét nem szereztünk gólt, így nem is érdemeltünk győzelmet. De úgy érzem, hogy ma este kihoztuk magunkból a maximumot... Egy biztos, ezeket a hibákat ősszel nem követtük el... Hízelgő az x, bár a 11-est nem éreztem annak, de majd a tv-ben visszanézzük...

0 hozzászólás

ZTE FC - DVSC-TEVA 1:1


A találkozóra rányomta bélyegét a nagy tét, ugyanis a győztes nagy lépést tehetett volna az Európa Liga indulás felé.
Az első félidőben leginkább mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk nem forogtak veszélyben. A szünet után Ivan Delic bellásával kicsit megélénkült a játékunk, de komolyabb helyzetet továbbra sem tudtunk kialakítani. Egy kontra után aztán - szinte a semmiből - büntetőhöz jutott a Debrecen, amit értékesítettek is. Szerencsére viszonylag gyorsan sikerült az egyenlítés, ami után még reménykedtünk a győzelemben...

0 hozzászólás

Csank János: - Az első félidei játékunkból kell kiindulni


- Mi és az FTC is két különböző arcát mutatta kedden - tekintett vissza Csank János.
- Nagy szégyellnivalónk nincs, mert remek mérkőzést játszottunk, de tény, hogy erről az előnyről meg kellett volna nyernünk az összecsapást. A góloknál persze voltak hibák, de én inkább a pozitívumokat keresem, mert ebből is akadt jócskán. Az első félidei játékunkból kell kiindulni, persze a második játékrész tapasztalataival. Az utóbbi hetek legjobb formáját mutató csapat érkezik hozzánk, s nálunk ugyan hiányzik az a két plusz pont, amit otthagytunk az Üllői úton, de...

0 hozzászólás

Tét a 3. hely!!!


Csapatunk a keddi mérkőzésen nagy esélyt szalasztott el, hiszen egy győzelemmel a saját kezünkbe vehettük volna sorsunkat a 3. helyért folytatott harcban.

Jelen állás szerint mellettünk a Fradi, Debrecen és a Kaposvár küzd az utolsó Európa Ligás helyért. Pénteken a Debrecent fogadjunk, győzelmünk esetén biztosan a dobogón várhatjuk a többiek szombati mérkőzését. Másnap pedig szurkolhatunk az ősi rivális Haladásnak, hogy hazai pályán esélyt se adjanak a Ferencvárosnak...

8 hozzászólás

Kamber játéka kérdéses


- Djordje Kamber a keddi, Ferencváros elleni bajnokin rúgást kapott a bokájára, így a szakmai stáb - konzultálva a csapatorvossal - csak közvetlenül a pénteki kezdés előtt dönt a középpályás szerepeltetéséről - tájékoztatta honlapunkat Németh Ottó technikai vezető.
- Rajta kívül csupán Pavicevicra nem számíthatunk, eltiltott nem nehezíti Csank János dolgát. Ezek tükrében is optimistán várjuk a Debrecent, szeretnénk megismételni a Fradi ellen nyújtott első félidei teljesítményt és akkor legyőzhetjük a tavalyi bajnokot!

4 hozzászólás

Zalaegerszegi Nagy Sportágválasztó


Több lelkes sporttársunkban és sok szülőben is felvetődött, hogy érdemes és hasznos lenne a Nagy Sportágválasztó rendezvényt és annak eszmeiségét országos szintre emelni.

Nemcsak Budapesten, hanem több vidéki nagyvárosban, a helyszíni adottságokhoz, lehetőségekhez igazítva megszervezni a helyi Sportágválasztót.

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2010-ben a rendezvény túllépett Budapest határain és 16 vidéki városban is megjelent!

0 hozzászólás

Beiskolázás a Pacsai labdarúgó kollégiumban


A Pacsai labdarúgó kollégium beiskolázást tart a következő tanévbe 1997, 1998, 1999 és 2000-ben született tanulók részére!
A szakmai munka ZTE FC Utánpótlás Szakágának segítségével zajlik, az MLSZ Zala Megyei Igazgatósága szakmai felügyeletével.

Tágas, zöldövezeti, biztonságos környezet; elhelyezés 3-4-6 ágyas szobákban; 330 Ft/nap a teljes ellátás, napi 4 étkezéssel; térítésmentesen biztosított ágynemű használat...

0 hozzászólás

Várjuk diákcsoportok jelentkezését a DVSC ellen


Csapatunk pénteken játssza utolsó hazai mérkőzését ebben a szezonban. Jöjjünk ki minél többen az Arénába, szurkoljunk kedvenceinknek a dobogóért folytatott harcban!

A Debrecen elleni rangadóra várjuk 20 fő feletti diákcsoportok jelentkezését.
Jelentkezni pénteken 12 óráig a chris@ztefc.hu e-mail címen lehet a pontos névsor leadásával, a belépőjegyeket pedig a mérkőzés kezdetéig lehet átvenni a ZTE Székházban.

0 hozzászólás

FTC - ZTE FC 4:4


Nagyon jól kezdtünk, egymás után alakítottuk ki a helyzeteket, amikből ezúttal kettőt viszonylag hamar ki is használtunk. A félidő derekára akár négy vagy ötgólos is lehetett volna az előnyünk, ha nem rontunk az utolsó pillanatban. Ehelyett azonban szinte a semmiből szépített a Fradi, újra nyitott a mérkőzés. De, hogy megnyugodjunk a szünetre, arról Kamber gondoskodott, 1:4 a félidő... Innen kevesen gondoltuk, hogy ne nyerjük meg a mérkőzést, azonban a második játékrészben nyoma sem volt az addigi teljesítményünknek, a hazaiak feljavultak és közelebb kerültek. De ez még kevés lett volna a Fradinak, ha nem hibázunk, nem tudtak volna egyenlíteni...

27 hozzászólás

Csank János: - Fegyelmezett játékra lesz szükség


- A Fradi-pályán játszani mindig nagy élmény, az ellenfelekre biztosan hatással van a többnyire nagyszámú közönség - nyilatkozta az esti meccs előtt Csank János.
- Ezt különbözőképpen élik meg a sportolók, a jó versenyzőket feldobja, remélem most mi is azok leszünk...
Keretünkben néhány játékosnak akad kisebb-nagyobb problémája, ám közülük várhatóan mindenki tudja vállalni a játékot. Egyedül Darko Pavicevicre nem számíthatok...

0 hozzászólás

Kocsárdi Gergely: - Nehéz mérkőzésre számítok


- Nehéz meccsre számítok, igazi hatpontos mérkőzés lesz a holnapi - vezette fel a derbit Kocsárdi Gergely.
- Az MTK elleni siker feltétlenül jót tett a csapat önbizalmának. Annak is nagyon örültem, hogy a fővárosi kék-fehérek ellen stabilak voltunk, nem kaptunk gólt, uraltuk a játékot. A Ferencváros ellen csak akkor lehet esélyünk, ha stabilitásunk megmarad és mentálisan is erősek leszünk. Az Üllői úton minden bizonnyal nyomás alatt játszunk. Pontok vagy pont megszerzésére csak akkor lehet esélyünk, ha gólt rúgunk. A csapatot a győzelem megszerzésére is alkalmasnak tartom.

3 hozzászólás

Vlaszák Géza lett az MTK elleni bajnoki legjobbja


Ismét Vlaszák Géza lett a legjobb: szurkolóink harmada a rutinos portást választotta az MTK elleni bajnoki legjobbjának. Gézának a találkozó első 80 percében dolga sem akadt, viszont a hajrában kétszer is hatalmas bravúrt mutatott be, amivel sikerült megőriznünk előnyünket.

- Éreztem, hogy az MTK-nak lesz helyzete, olyan ugyanis nem fordulhat elő, hogy egy kieséstől fenyegetett csapatnak egy teljes mérkőzésen át ne legyen legalább egy kapura lövése - emlékezett vissza a hálóőr.

0 hozzászólás

ZTE FC II - Répcelak SE 2:0


Második csapatunk ma a stadion mögötti pályán a Répcelak együttesét fogadta NBIII-as bajnoki labdarúgó mérkőzés keretében.
Mi léptünk fel támadólag és már a 4. percben egy szemfüles találattal meg is szereztük a vezetést. Ezután is mi támadtunk, a vendégek beálltak a saját térfelükre és kontrákkal próbálkoztak, de ezeket a középpályán Barna vezérletével sikeresen megakadályoztuk. A második félidő is a mi kezdeményezésünkkel indult, egy kontra után azonban a vendégek is jelezték, hogy a pályán vannak, a kapufát találták el.

0 hozzászólás

ZTE - MTK képekben


Csapatunk és lelkes közönségünk ma végre ismét győzelemnek örülhetett. Ugyan nem játszottunk igazán jól az MTK ellen, de voltak biztató jelek. Vlaszák ismét magabiztosan áll a lábán, bemutatott két hatalmas bravúrt, a védelmünk stabilan és jól működött, a középpályánk pedig eredményesen szűrte meg a fővárosi rohamokat. Támadóink ugyan kissé tompán mozogtak, de elég volt egy villanás és Turkovs eldöntötte a 3 pont sorsát.

14 hozzászólás

Zalaegerszegi Nagy Sportágválasztó


Több lelkes sporttársunkban és sok szülőben is felvetődött, hogy érdemes és hasznos lenne a Nagy Sportágválasztó rendezvényt és annak eszmeiségét országos szintre emelni.

Nemcsak Budapesten, hanem több vidéki nagyvárosban, a helyszíni adottságokhoz, lehetőségekhez igazítva megszervezni a helyi Sportágválasztót.

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2010-ben a rendezvény túllépett Budapest határain és 16 vidéki városban is megjelent!

0 hozzászólás

ZTE FC - MTK Budapest 1:0


Csapatunk az MTK ellen végre úgy kezdte a mérkőzést, ahogy azt hazai pályán illik, beszorítottuk ellenfelünket a kapujuk elé, helyzeteket alakítottunk ki, de a befejezéseket rendre elhibáztuk. A szünetben a mester behozta Turkovsot, aki lendületet vitt játékunkba és nem utolsó sorban el is döntötte a 3 pont sorsát. A mérkőzés utolsó szakaszában már arra törekedtünk, hogy megőrizzük előnyünket, Vlaszák bravúrjaival ez végül sikerült.
Összességében elmondható, hogy javuló játékkal fontos győzelmet arattunk és - ha ideiglenesen is - visszakerültünk a dobogóra!

1 hozzászólás

Csank János: - Redukálni kell a hibák számát


- Hosszú távon nem jött jól számunkra, hogy hetente két mérkőzést is játszottunk - tekintett vissza a tavaszi hullámvölgyre Csank János.
- Az utóbbi hónapokban elmaradtak az egyéni jó teljesítmények, így a bravúrok is. Igyekszünk a lehető legtöbbet kihozni a visszalévő négy meccsből, ami nem lesz egyszerű, hiszen ellenfeleink is (a Szolnok kivételével) küzdenek valamiért. Mentálisan erősnek kell lennünk, vigyáznunk kell, hogy ne kapjunk elkerülhető gólokat, le kell redukálnunk a hibáink számát és akkor ismét győzelemnek örülhetünk.

0 hozzászólás

Az EU elfogadja a magyar sport 20 milliárdos mentőövét!


Június 15-én léphet életbe a magyar sportot érintő társaságiadó-kedvezményről szóló törvény, amely a jövő héten kerül az Országgyűlés elé.
Bánki Erik, az országgyűlés sport- és turizmus bizottságának elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta, befejeződtek az egyeztetések az Európai Bizottsággal, így a parlament elé kerülhet az öt látványsportra - labdarúgás, kézilabda, kosárlabda, jégkorong, vízilabda - vonatkozó törvényjavaslat, amelynek elfogadása esetén az adókedvezmény-rendszer a kormány számításai szerint nagyjából 20 milliárd forint pluszt jelent a magyar sportnak.

0 hozzászólás

Pavicevic a felkészülést a csapattal együtt kezdi már


- Az őszi, Újpest elleni mérkőzésen megsérülő Darko Pavicevic már két hete - különleges szakemberek segítségével - speciális edzésmunkát végez - tájékoztatott a légiós állapotáról Németh Ottó. - Egyelőre kondícionális és labdás edzések vannak a programban, de jól halad, hogy a jövő évi felkészülést már a csapattal együtt kezdje majd el. Másik műtéten átesett játékosunk, Vittman Ádám már teljesen felépült, de a hosszú kihagyás még meglátszik a játékán, idény végéig az NBIII-as csapatban kap lehetőséget, hogy visszanyerje régi formáját.

0 hozzászólás

Csank és Vass 3 évvel meghosszabbította a szerződését


Csank János és jobb keze, Vass László három évvel meghosszabbította szerződését. A hírt klubunk első embere, Nagy Ferenc jelentette be a pár perccel ezelőtt befejeződött sajtótájékoztatón.

- Az együtt eltöltött sikeres két év után már tudjuk, hogy hosszú távon mit várhatunk egymástól, ebből a megfontolásból kezdeményeztük a hosszabbítást - mondta elnök úr. - Örülünk, hogy Magyarország egyik legjobb szakembere folytatja a munkát Zalaegerszegen.

7 hozzászólás

Meghívó éves közgyülésre


A ZTE FC Zrt. meghívja a 2011. május 26-án, 14 órakor tartandó évi rendes közgyűlésére.

Napirendi pontok:
- a vezérigazgató beszámolója a 2010-es üzleti évről és javaslata a nyereség felosztására, osztalék megállapítására
- a felügyelőbizottság jelentése a vezérigazgató éves beszámolójáról és osztalék fizetési javaslatáról
- a könyvvizsgáló jelentése a 2010. évi beszámolóról

0 hozzászólás

Van mit visszaszerezni


Egy pozitívuma mindenképpen van a ZTE FC keddi kupamérkőzésének: végre nem hozott össze gólt az ellenfélnek az egerszegi csapat, az viszont már inkább bosszantó, hogy magának sem... Gólképtelenségben szenved a zalai csapat.

Nem hozott semmiféle meglepetést a keddi, ZTE FC-Kecskemét Magyar Kupa elődöntő visszavágója. Egyrészt, várható volt, hogy a az első mérkőzés 5-1-es győzelme után a KTE már nem engedi ki a kezéből a továbbjutást, másrészt elmaradt a zalai csoda is, hiszen az már tényleg ezt a kategóriát súrolta volna. Mondjuk, egy jó formában lévő ZTE-nek, akár még ez is összejöhetett volna, csakhogy a zalaiaknál mostanában nem beszélhetünk ilyenről.

1 hozzászólás

ZTE FC - Kecskemét 0:0


A Magyar Kupa döntőjébe jutás az odavágón már szinte eldőlt, csak a legfanatikusabbak bíztak a nagy csodában. A játékosok nagyban fogadkoztak, hogy sikerülhet a bravúr...

Bátran futballoztunk, de a kecskemétiek jól felépítették taktikájukat, miszerint megbecsülik előnyüket. Így is játszottak, nem támadtak ki, mi pedig ezúttal sem tudtunk betalálni, ordító helyzetekben is hibáztunk... Így nem is érdemeltünk sem győzelmet, sem pedig döntőbe jutást...

14 hozzászólás

Csank János: - Mindent megteszünk!


- Sajnos néhány játékos kisebb sérüléssel bajlódik, így változtatni kell a csapaton - jelentette ki Csank János a mai Magyar Kupa visszavágó előtt.
- Panikvarnak a combja fáj és Vlaszákot is valószínűleg pihentetem. Mindent megteszünk, s majd meglátjuk, mire lesz mindez elég. A jelenlegi helyzetben csodára lenne szükségünk, viszont varázslók nem vagyunk, bár azért akadtak már csodák a futballban...

4 hozzászólás

Sárvár FC - ZTE FC II 2:1


Második csapatunk ma Sárváron lépett pályára, ahol szakadó eső és csúszós talaj fogadta a fiatalokat. Ehhez a mieink alkalmazkodtak jobban, mezőnyfölényt harcoltunk ki, helyzeteket alakítottunk ki, de azok rendre kimaradtak. A 35. percben aztán jött a szokásos védelmi hiba, egy felesleges szabálytalanság után jogos büntetőhöz jutottak a hazaiak, amit értékesítettek, így egygólos előnnyel vonulhattak pihenőre.
A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt befejeztük. A két tizenhatos közt folyt a játék, szinte el sem jutottunk az ellenfél kapujáig.

0 hozzászólás


Január  |  Február  |  Március  |  Április  |  Május  |  Június  |  Július  |  Augusztus  |  Szeptember  |  Október  |  November  |  December

2016-2017  |  2015-2016  |  2014-2015  |  2013-2014  |  2012-2013  |  2011-2012  |  2010-2011  |  2009-2010  |  2008-2009  |  2007-2008  |  2006-2007  |  2005-2006  |  2004-2005  |  2003-2004