ARCHÍVUM - RÉGEBBI HÍREINK - 2009-2010 - Április

Csank János: - Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk


- Nagyon nehéz mérkőzésre számítok vasárnap a Diósgyőr ellen - vezette fel a 25. forduló zárómeccsét Csank János.
- A borsodiak mindent feltesznek most egy siker érdekében, ezért egy éles, jó találkozóra számítok. Egy-két olyan pontot hullajtottunk el az utóbbi időben (utolsó 5 mérkőzésen 1 győzelem, 3 döntetlen és 1 vereség), amelyek hiányoznak, de most jön a hajrá így minden további megszerzett pontnak nagy jelentősége lesz.
A harmadik helyért folytatott harcban a riválisaink eredményeit vasárnap este már tudni fogjuk, ennyi előnyünk lesz velük szemben. Azonban nekünk magunkkal kell foglalkoznunk, tennünk kell a dolgunkat és le kell győznünk a Diósgyőrt!

0 hozzászólás

Csapatunk a ma esti Zuhanyhiradóban


Csapatunkkal, a ZTE FC-vel foglalkozik a Sport Televízió ma esti, 19:30-kor kezdődő Zuhanyhíradó című műsora.

Szó lesz az idei nagyszerű szereplés mellett az utánpótlásról, az akadémiáról és természetesen a 90. jubileumi évről is.

Tehát még egyszer, ma este, 19:30 Sport1, Zuhanyhiradó a ZTE FC-ről!

0 hozzászólás

Megszületett a ZTE-család új tagja


Április 26-án, hétfőn Keszthelyen megszületett a ZTE-család új tagja, Bánfi Anita.
A csöppség és édesanyja jól vannak, Anita 3,9 kg-mal čs 53 cm-rel jött világra. Nekik természetesen jó egészséget kívánunk!

Édesapja már 15 éve él-hal kedvenc csapatáért, és ahogy a mellékelt fotón látszik, a kis hölgy is aktív ZTE-drukker lesz!

0 hozzászólás

Nagy Ferenc előkelő helyen a Magyar Foci Top100-ban


Nagy Ferenc, a zalaegerszegi labdarúgás "életben tartója", minden jó, ami a ZTE-vel történt az elmúlt években, nagyrészt neki köszönhető. Tavaly bronzéremért küzdöttek, idén is esélyesek a dobogóra, de ami a legfontosabb számukra, ott vannak a kupadöntőben, így minden esélyük megvan arra, hogy évek után ismét kijussanak a nemzetközi porondra.

Nagy Ferenc a háttérben nagyon sokat dolgozik, és legfőképpen áldoz azért, hogy az egerszegi futball fennmaradjon, egyik legjobb döntése mégis a szakmához kapcsolódik: több, talán nem megfelelően kiválasztott szakember után bő másfél éve megnyerte a zalai futballnak Csank Jánost, akivel azóta is szárnyal az együttes.

0 hozzászólás

4 csapat harcban a dobogóért


Csapatunk a Győrrel, az Újpesttel és az MTK-val fut versenyt a dobogó harmadik fokáért. Pillanatnyilag az ETO áll a 3. helyen, utánuk pedig ZTE, UTE és MTK a sorrend. A bajnokságból azonban még hátravan 6 forduló, ami alatt sokminden megváltozhat.
Az alábbiakban az említett csapatok utolsó 6 mérkőzését soroljuk fel, esélyeket latolgatva a dobogó 3. fokára.

Hozzánk hétvégén a bentmaradásért küzdő Diósgyőr érkezik, majd Pápára utazunk, ezt követően Honvéd itthon, Hali és Vasas idegenben, majd a szintén a bentmaradásért harcoló Nyíregyháza jön Zalaegerszegre.

0 hozzászólás

Anyák napján hölgyeknek térítésmentes a belépés


A vasárnapi Diósgyőr elleni mérkőzésünkre anyák napja alkalmából minden hölgy szurkolónknak térítésmentes a belépés.
Kérésünk mindössze annyi, hogy a hölgyek lehetőleg kék-fehér ruhában bíztassák csapatunkat a fontos 3 pont megszerzéséért!

Az anyák megünneplésének története az ókori Görögországba nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak Rheának az istenek anyjának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére. A történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat is megköszöntötték.

0 hozzászólás

ZTE II - Kaposvölgye képekben


Fiataljaink, az első csapatból visszajátszó Kovács, Todorovic, Szalai, Barna, Petneházi, Balázs és Rajcomar közreműködésével mindenképpen gyarapítani szerették volna pontjaik számát, azonban ez végül nem jött össze, meg kellett elégednünk az egyik ponttal.
De nem kell szomorkodnunk, tovább kell mennünk előre és folytatni a felzárkózást, hiszen célunk eléréséhez még hosszú és nehéz út vezet.

Az alábbiakban a küzdelmes mérkőzésről láthatnak képeket, kellemes böngészést kívánunk!

0 hozzászólás

ZTE FC II - Kaposvölgye 1:1


Második csapatunk - rutinos játékosokkal kiegészülve - ma délután a Kaposvölgye együttesét fogadta hazai környezetben. Győzelmünk esetén közelebb kerülhettünk volna a középmezőnyhöz, azonban ezt megakadályozták a jól felkészült somogyiak.

Nem indult jól számunkra a találkozó, hiszen a vendégek jutottak előnyhöz az első félidőben, ám a szünet után Kovács góljával sikerült egyenlítenünk. A győzelmhez szükséges plusz és átütő erő azonban nem volt benne a játékunkban, így maradt az 1:1-es döntetlen és az egy megszerzett pont.

0 hozzászólás

Csank János: - Nagy hibaszázalékkal játszottunk


- Az első félidőben egy fáradt csapat benyomását keltettük - értékelt a lefújást követően Csank János.
- Gondolkodtam a meccset megelőzően két poszton is, pedig rájöhetnék már, hogy az nem könnyít, ha sokat gondolkozom. Az első megérzésre kellett volna hallgatni, de nem azt léptem. Nyilván nem ezért volt 1:0 az első félidőben, de nem kaptuk el a fonalat úgy, ahogy kellett volna. A csapatom mindent "megkajolt", amit mondtam, hogy a Kecskemét fog játszani. Szerencsénk volt, hogy nem rúgtak be esetleg több gólt az elején, igaz nekünk is voltak lehetőségeink, de nem sok. A Kecskemét meglepett minket az elején, engem nem, a csapatot igen, ez egy kicsit idegesítő volt kintről. A második játékrészben az történt, ami ránk jellemező, hogy nagy többségében fölénybe tudunk kerülni, néha célfutballal, ezt a játékosok most is megcsinálták.

0 hozzászólás

Urbányi István: - Sikerült meglepni ellenfelünket


- A Zalaegerszeg a bajnokság egyik legerősebb csapata, felkészültünk, és én úgy érzem, hogy sikerült is meglepni az ellenfelet, lehet, hogy csak a játékosokat, és nem a mestert, de mi erre készültünk - értékelt Urbányi István.
- Ott voltak a helyzeteink, de csak a negyedikből rúgtunk gólt, ha jól számoltam. Nekem két dolog volt szembetűnő, és ezt így általánosságban mondom: az egyiken mi kell, hogy javítsunk, a másikon én nem tudok javítani. Vékony volt a csapat kondíciója, a második félidőre kipukkadt jó néhány játékos, tehát egymás után jelezték, hogy cserét kérnek.

0 hozzászólás

NBII: újabb esély a felzárkózásra


NBII-es csapatunk holnap délután ismét hazai környezetben lép pályára, az ellenfél ezúttal a Kaposvölgye együttese lesz. A legutóbbi, szigetszentmiklósi bravúros döntetlen után itt a lehetőség, hogy Bán István fiataljai tovább folytassák a pontok gyűjtését.

Fiatal támadónk, Vittman Ádám nagyszerű formában futballozik, legutóbb két gólja pontot ért csapatunknak, bízunk benne, hogy vasárnap a többiek is felnőnek hozzá.

A mérkőzésre 17 órakor a ZTE-Arénában kerül sor Fenyvesi Szabolcs játékvezetése mellett.

0 hozzászólás

Kecskemét - ZTE FC 2:2


Csapatunk kissé álmosan kezdett Kecskeméten, aminek az lett az eredménye, hogy vezetést szereztek a hazaiak és nem rajtunk múlott, hogy nem kaptunk újabb gólt... Az első félidő zárásaként Rudnevs egyenlíthetett volna, azonban elhibázta a ziccert...
A szünetet követően átvettük a játék irányítását, bátran próbálkoztunk, ám komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítanunk. Aztán szinte a semmiből újabb gólt szerzett a Kecskemét, ám szerencsére sikerült gyorsan szépítenünk. A hajrában aztán mindent megtettünk az egyenlítésért, amit végül Magasföldi nagyszerű találata hozott meg.

0 hozzászólás

Ismét összeáll a Pavicevic-Rudnevs csatárduó


Csapatunk ma 16 órai kezdettel Kecskeméten lép pályára és szurkolóink legnagyobb örömére Csank János a legerősebb összeállításban küldheti harcba a játékosokat, elöl ismét összeáll az ellenfelek számára rettegett Pavicevic-Rudnevs támadó-duó.
A következő kezdő 11 fut ki a kecskeméti gyepre: Vlaszák - Kocsárdi, Bogunovic, Miljatovic, Panikvar - Magasföldi, Kamber, Máté, Illés - Pavicevic, Rudnevs

Ellenfelünk is támadó szellemben játszik majd, elöl az ex-egerszegi Montvai Tiborral.

0 hozzászólás

Csank János: - Szeretnénk hozni a szokásos teljesítményünket


- Már játszottunk a bajnokság első 8 helyezett csapatával, de a hátralevő meccsek is nehezek lesznek, ahogy a holnapi, Kecskemét elleni is - vezette fel a találkozót Csank János.
- Most az is bonyolítja a dolgot, hogy ellenfelünk sajnos vereséget szenvedett hazai környezetben legutóbb. Ez nekünk nem jött jókor. Ráadásul ezáltal a 13. helyig hátracsúsztak a tabellán, így biztos mindent meg fognak tenni a pontszerzésért. Nehezebb lesz így a helyzetünk, de mi csak saját magunkkal foglalkozunk. Szeretnénk győzni Kecskeméten, fontos lenne a 3 pont megszerzése.

0 hozzászólás

Urbányi István: - Szeretnénk javítani


- Ez egy kiélezett harc, nyilván mindenki érzi a felelősségét egymással, illetve a szurkolókkal, vezetőkkel szemben - nyilatkozta Urbányi István, a Kecskemét újonnan kinevezett edzője.
- Olyan sorozaton van túl a csapat, amelyről korábban mindenki úgy gondolta, el lehet lépni a veszélyes zónából. Ez azonban a már említett buta hibák miatt nem történt meg. Idő és lehetőség azonban nincs a siránkozásra, jönnek az újabb fontos találkozók, amelyeken javítanunk kell. A Zalaegerszeg tavasszal jó teljesítményt nyújt, jó játékosok alkotják, nem lesz egyszerű a feladatunk, de szeretnénk pontot, pontokat szerezni...

0 hozzászólás

Ismét Illés: középpályásunk lett az ETO ellen is a legjobb


A tavasszal bombaformában játszó Illés Gyulát választották ismét szurkolóink a legjobbnak. A Győr ellni mérkőzés egyenlítő gólját szerző középpályás a voksok 63%-ával végzett az élen.
A második helyen elnyűhetetlen csapatkapitányunk, Kocsárdi Gergely található. Aki lelkesedésével és futómennyiségével példakép lehet minden fiatal számára.
A dobogón Matej Miljatovic követi az előtte állókat, aki azúttal is hozta a tőle elvárt magabiztos teljesítményt.

0 hozzászólás

Változott a Honvéd elleni mérkőzésünk időpontja


- A Magyar Labdarúgó Szövetség versenybizottsági határozata alapján az eredetileg május 9-én, vasárnap 17:30-ra kiírt ZTE FC - Bp. Honvéd Soproni Liga mérkőzés egy nappal korábban, május 8-án, szombaton 17:30-tól kerül megrendezésre a ZTE-Arénában - tájékoztatta honlapunkat Németh Ottó technikai vezető.
- Természetesen szurkolóink támogatására ezúttal is nagy szüksége lesz csapatunknak, hogy begyűjtsük a nagyon fontos 3 pontot, amivel tapadhatunk az élbolyra.
Hajrá ZTE!

0 hozzászólás

Csapatunk megkapta a nemzetközi licencet


Ülésezett a Magyar Labdarúgó Szövetség licencadó testülete, amely a jelenlegi NBI-es klubok közül a Ferencvárost, az Újpestet, a DVTK-t és a Pápát is hiánypótlásra kötelezte.
Az MLSZ elsőfokú licencadó testülete mai ülésén első körben bírálta el a beérkezett licenckérelmeket. Nemzetközi engedélyt kilenc klub kért, közülük a DVSC-TEVA, a Videoton, a Győr, a Budapest Honvéd, a Kaposvár, az MTK, a Haladás és a ZTE FC meg is kapta a licencet, csupán az Újpestnek kell pótolnia a hiányosságokat.

0 hozzászólás

Magyar foci TOP100: Csank János a 26. helyen


A pepsifoci.hu TOP100-as lista egyik legnagyobb ugrója Csank János, aki közel 40 helyet lépett előre. Aki látja a Zalaegerszeg szárnyalását, annak aligha kell magyarázni az okokat. Szinte a semmiből épített fel egy olyan ZTE-t, amely a kupadöntőbe jutott, a bajnokságban pedig a dobogót ostromolja.

A ZTE 2002-es bajnoki címe óta éveken át szenvedett: edzők jöttek-mentek, de senkivel sem sikerült elérni a célokat, a Zalaegerszeg egyre hátrébb sorolódott a tabellákon, esélye nem volt arra, hogy nemzetközi kupaszereplést érő helyeken végezzen. Majd bő másfél éve jött Csank János, akit előtte pár hónappal a Ferencvárostól küldtek el. Bár a gondoktól nem voltak mentesek a zalai hétköznapok, a korábbi kapitány szépen csendben elkezdett építkezni.

0 hozzászólás

Csank János: - Hoznunk kell a kötelező mérkőzéseket


- Az eddigi rangadókon megszerzett pontoknak igazán akkor lesz csak értéke, ha az úgymond kötelezőnek mondható találkozókat tudjuk hozni - nyilatkozta a következő, előttünk álló sorozatról Csank János.
- Ezek egyáltalán nem egyszerűek, mert ellenünk biztos, hogy nagyon felszívják magukat majd a mögöttünk lévő csapatok. Ez így van rendjén. Erre készülnünk kell, s odafigyelni, hogy akarati tényezőkben nem verhetnek meg bennünket. Ha ez így lesz, akkor játékban úgy érzem ebben a pillanatban jók vagyunk, és újabb fontos pontokat szerezhetünk a folytatásban. Erre szükségünk is lenne, mert szeretnénk megtartani az előkelő pozíciónkat, és jó lenne felállni a bajnokság végén a dobogóra.

0 hozzászólás

ZTE FC - Győri ETO képekben


Csapatunk tegnap közvetlen riválisával, a Győri ETO-val játszott bajnokit a ZTE-Arénában.
A kezdeti megilletődöttség után jól futballoztunk, ám helyzetkihasználásunk ezúttal sem volt valami jó. Szebbnél-szebb akciókat vezettünk, de a vendégkapus túljárt támadóink eszén. De jött ismét a megmentő, Illés Gyula, aki hatalmas góllal jelezte, hogy a Fradinak és a Lokinak lőtt bombájával nem fogyott el a puskapora. A hajrában beszorítottuk ellenfelünket, ám a győzelmet sajnos nem sikerült megszereznünk.
Az alábbiakban a mérkőzés legszebb jeleneteiből válogattunk.

0 hozzászólás

Csank János: - A második félidőben futballoztunk jól


- Nagyon rosszul kezdtünk az első félidőben, látszott a csapaton fáradtság, sokat kivett belőlünk a szerdai Magyar Kupa mérkőzés, nem voltunk kellően frissek - értékelt Csank János. - Segítettük ellenfelünk kontrákra épülő játékát, a Győrnek két helyzete volt, ebből az egyiket értékesítették. A szünet után azonban már úgy játszottunk, ahogy azt az elejétől kellett volna, küzdöttünk egymásért, kisegítettük a társakat. A hajrában ha Illés jobb lába is "jól sül" el, akkor győzhettünk is volna... A pálya talaja ismét nagyon mély volt, nehéz volt rajta jól játszani.

- Igazságos eredmény született, az első félidőben a ZTE, a másodikban mi játszottunk jobban - összegzett Pintér Attila.

0 hozzászólás

ZTE FC - Győri ETO 1:1


Csapatunk a 23. forduló utolsó mérkőzésén egy nagy iramú 90 percet produkált a Győri ETO ellen. Az első félidei jó kezdésünk után visszaestünk, a győriek egy gyors kontra után meg is szerezték a vezetést. A bekapott gól megfogott bennünket, a szünetig nem is találtunk rá a jó ritmusra.
A második 45 percben aztán mindent megtettünk az egyenlítésért, Illés Gyula sokadik hatalmas átlővése jelentette az egalizálást. A gól után hátralevő fél órában már mi irányítottuk a játékot, helyzeteket dolgoztunk ki, ám amit Rudnevs ősszel csukott szemmel is belőtt volna, azt most elhibázta. Sem ő, sem társai nem tudtak túljárni Stevanovic eszén, így maradt az 1:1.

0 hozzászólás

Csank János: - Nagyon kell figyelnünk


- Igazi rangadó lesz a holnapi meccs, hiszen tabellaszomszédok vagyunk - vezette fel a forduló zárómérkőzését Csank János.
- Remélem a mérkőzés sportszerű lesz, és a szerdai nagy csata után kipihenten játszik majd a csapatunk. Fiatalemberek, jól felkészültek, ennyi időnek elégnek kell lenni a felfrissülésre. Nagyon kell figyelnünk, mert a hét végi vendégeink nagyszerűen kontráznak. A hátsó alakzatuk pedig remekül zár. Ezt a reteszt kell feltörnünk ahhoz, hogy betaláljunk a kapujukba. A közönség remek volt hét közben, remélem ezúttal is sokat segítenek majd az együttesnek.

0 hozzászólás

Józsi György: - Szeretnénk végre győzni


- Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem lesz több ez a meccs, mint egy másik bajnoki mérkőzés - nyilatkozta Józsi György.
- Egyrészt az elmúlt három találkozónkban sokkal több volt, mint amit a végeredmény mutat. Mindegyik meccset megnyerhettük volna, ha kihasználjuk a lehetőségeinket. Szeretnénk végre győzni. Másrészt az a Zalaegerszeg lesz az ellenfél, ahol korábban játszottam és a városban éltem. Szüleim, barátaim biztosan ott lesznek a lelátón, s nem mindegy, milyen teljesítményt nyújtok.

0 hozzászólás

Szigetszentmiklós - ZTE FC II 2:2


Második csapatunk ma Szigetszentmiklóson, a műfüves pályán lépett pályára. Mindkét gárda nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, de a helyzetek előttünk adódtak. A 19. percben Schultz 25 méterről a felső lécet találta el. A 38. percben pedig megszereztük a vezetést, ami azonban nem tartott sokáig, nem sokkal később egyenlítettek a hazaiaik.
A második félidő ott folytatódott, ahol az első befejeződött. Mind a két csapat nyílt sisakkal játszott, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a helyzetek kimaradtak. Aztán egy újabb védelmi hiba után az SZTK jutott egy jogos büntetőhöz, ami után megszerezte a vezetést. Fiataljaink nem adták fel és küzdöttünk az egyenlítésért, amit a 83. percben siker koronázott.

0 hozzászólás

Gratulálunk a kosarasoknak a Magyar Kupa győzelemhez


A ZTE Kosárlabda Klub története során, a maival együtt már negyedszer (1988, 1992, 1996, 2010) hódította el a Magyar Kupát. Tegnap nagy csatában két vállra fektették az Albacompot, ma pedig simán verték a Falco csapatát.

Klubunk ezúton gratulál a nagyszerű sportteljesítményhez és sok sikert kíván a bajnoki rájátszáshoz, hogy folytatni tudják az alapszakaszban véghez vitt nem mindennapi sorozatot.

0 hozzászólás

Reakció az Újpest FC levelére


Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a ZTE FC hivatalos reagálását, válaszát, a szerdai ZTE FC - Újpest FC mérkőzés után történt eseménnyekkel kapcsolatos vizsgálatunkat meg sem várva, Elnök úr részére péntek este küldött levelükkel azonnal a sajtó nyilvánosságához fordultak.

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy a nekünk szánt levél nem íródott volna meg, ha az Újpest FC lett volna a kupa párharc győztese, valamint azzal is, hogy mindig az először támadó fél van előnyben és az Önök által felvetett kérdésekre minden válaszunk már magyarázkodásnak tűnhet. Kétségtelenül hatásos stratégia ez, viszont a szerdán lezajlott események tényszerűségéhez csekély köze van.

0 hozzászólás

Szigetszentmiklósra látogat második csapatunk


Második csapatunk ma 17 órai kezdettel Szigetszentmiklóson lép pályára az NBII 22. fordulójában.

Bán István fiainak ezúttal nem lesz egyszerű dolga, hiszen nem építhet visszajátszókra, mivel első csapatunk csupán holnap délután játszik. Azonban fiataljaink már többször is megmutatták, hogy képesek meglepetést okozni, bravúros eredményt elérni. Szükség is lesz minden tudásukra, ellenfelünk rutinos labdarúgókból áll, akik szintén győzni szeretnének.

0 hozzászólás

Új időpontban a jövő hétvégi Kecskemét elleni bajnokink


Az MLSZ Versenybizottsága a következő - klubunkat érintő - határozatot hozta a mai nap:

A 2010. április 24-én, szombaton 17 órára kisorsolt Kecskeméti TE - ZTE FC Soproni Liga NBI-es bajnoki mérkőzés kezdési időpontját módosítja. A találkozó új kezdési időpontja: 2010. április 24., szombat 16 óra.

De addig is vasárnap jöjjön mindenki az Arénába, hiszen a bronzéremért folytatott csatában a közvetlen riválisunk, a Győri ETO látogat Zalaegerszegre, csapatunknak nagy szüksége van a buzdításra!

0 hozzászólás

Dézsi Attila: - Nyerni és nem számolgatni kell


Sokakban felvetődik a kérdés, ha a ZTE kikapna az MK-döntőben a DVSC-től, akkor is kijutna-e a nemzetközi porondra?

- Két variáció van - válaszolta Dézsi Attila ügyvezető. – Ha a Debrecen nyeri meg a bajnokságot, csapatunk mindenképpen ott lehet a nemzetközi színtéren. Abban az esetben is Európa Liga indulók lehetünk, ha netán kikapnánk a Lokitól, de a bajnokságban az 1–4. hely valamelyikén végeznénk. Amondó vagyok, nyerjük meg az MK-t és nem kell számolgatni...

0 hozzászólás

Horváth András: - A lényeg, hogy kupadöntősök vagyunk


- Sokáig úgy nézett ki, hogy el sem ér hozzám Rudnevs beadása - elevenítette fel a hajrában történteket Horváth András, aki szerdán csereként beállva vitt színt csapatunk játékába.
- Aztán végül mégiscsak, ekkor meg az futott át az agyamon, hogy nem sokkal előtte a kapu mellé lőttem, most jó lenne eltalálni. Az sikerült, de erőtlen volt, így a kapus védett. A lényeg, hogy egy felejthetetlen meccs után kupadöntősök vagyunk, történelmi sikert aratott csapatunk, rendkívűl boldog vagyok, nagyszerű élményben volt részem a meccs után. A folytatásban felszabadultabban játszhatunk.

0 hozzászólás

Illés Gyula: - Végül csak-csak sikerült jó eredményt elérnünk


- Mint az várható volt, rendkívül nehéz találkozó várt ránk, az újpestiek mindent egy lapra feltéve, óriási erőket mozgósítva futballoztak - értékelt Illés Gyula.
- Mi viszont egy kicsit mintha kevesebbet tettünk volna a sikerért, mint az utóbbi meccseken. Nem arról szól a dolog, hogy nem akartunk, csak több hiba volt a játékunkban. A talaj is rendkívül mély volt. Ez persze nem mentség, mert a lilák is ugyanazon a játéktéren futballoztak. Annak örülök a legjobban, hogy végül csak-csak sikerült jó eredményt elérnünk. Azt hiszem, Zalaegerszegen gól nélküli döntetlennek ennyien még sosem örültek, mint szerdán este.

0 hozzászólás

Vlaszák Géza: - Kiharcoltuk a nagyon fontos továbbjutást


- A közelben álló Solymosi játékvezető jó döntést hozott a mérkőzés elején - emlékezett vissza Vlaszák Géza.
- Kabát Péternek is elmondtam, hogy kifelé vezette már a labdát, amikor a lábával elért. A 11-es jogosságát nem vitatom, mert ez megadható volt. Biztos, hogy ilyenért már állítottak is ki kapust, de továbbra is állítom, hogy jó döntést hozott a játékvezető, amikor csak a sárga lapot mutatta fel. Tóth Norberttel többször is játszottam egy csapatban, így rengeteg büntetőt rúgott már nekem. Bemozdultam jobbra-balra, végül úgy döntöttem, hogy jobbra vetődöm. Szerencsém is volt. A büntető hárításához mindig kell Fortuna segítsége.

0 hozzászólás

ZTE FC - Újpest: a történelmi mérkőzés képekben


Csapatunk ma este történelmi tettet hajtott végre, hiszen alakulása óta még sosem szerepelt a Magyar Kupa döntőjében. Az Újpest elleni sikeresen megvívott két elődöntőt követően azonban idén sikerült a bravúr, ott leszünk a májusi fináléban!

Az alábbiakban a végig küzdelmes mérkőzésről, valamint a kezdőrúgást megelőző ünnepélyes pillanatokról (Illés Gyula lett március hónap játékosa, illetve Kocsárdi Gergely pénteken, az Újpest ellen lépett 400. alkalommal Zete-mezben bajnokin pályára) láthatnak képeket. Kellemes böngészést kívánunk!

0 hozzászólás

Csank János: - Nehéz, küzdelmes párharcban diadalmaskodtunk


- Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, ami be is igazolódott - nyilatkozta a lefújást követően Csank János.
- Ellenfelünk nagy erőket mozgósított, hogy ledolgozza hátrányát. A nagy tét miatt több játékosom is ideges és görcsös volt, sokszor eladtuk a labdát és nem azt játszottunk, amit előre megbeszéltünk. Ezek ellenére azt kell mondjam, hogy egy elég nehéz talajon egy jó meccset játszottunk. Sorsdöntő volt az első félidőben Vlaszák bravúros védése és Rudnevs kimaradt ziccere. A szünet után Horváthnak a lábában volt a győzelem, de a végén nekünk volt "meleg a pite".

0 hozzászólás

Mészöly Géza: - Mindent elkövettünk a továbbjutásért


- Az első félidőben a meccset is befolyásoló helyzetekben számunkra kedvezőtlen döntések születtek - értékelt Mészöly Géza.
- Sok helyzetet kidolgoztunk, jól is játszottunk, de a 11-est be kellett volna rúgni. Vlaszák, aki akkor már nem kellett volna, hogy a pályán legyen, bravúrral hárított. Mindent elkövettünk a továbbjutás kiharcolásáért, sajnálom a játékosokat, ezen az estén semmi sem sikerült. Nincs időnk csüggedni, a bajnokságban folytatjuk a harcot, előre kell tekintenünk, küzdünk céljaink eléréséhez. A ZTE egy jó meccsen harcolta ki a döntőbe kerülést, gratulálok nekik!

0 hozzászólás

ZTE FC - Újpest FC 0:0


Csapatunk ma este azzal a tudattal lépett pályára, hogy amennyiben meg tudjuk tartani, vagy esetleg növelni tudjuk a Budapesten megszerzett előnyt, akkor először jutunk be a Magyar Kupa döntőjébe.

A nagy teher rányomta a bélyegét játékosainkra, többször is hibáztunk, rosszul passzoltunk, de harciasságunkra, küzdőszellemünkre nem lehetett panasz.
Összefoglalva, végig taktikusan, okosan futballozva, megérdemelten nyertük meg a párharcot és értük el célunkat.

0 hozzászólás

Bogunovic, Kamber és Panikvar ismét a kezdőben


A mai, nagyon fontos mérkőzésen ismét Csank János rendelkezésére állhat Bogunovic, Kamber és Panikvar, akik eltiltás miatt kihagyták a pénteki újpesti bajnokit.
A rutinos mester így csupán Pavicevic-re nem számíthat, aki még a hétvégén sérült meg, rajta kívűl mindenki bevethető.

A Magyar Kupa elődöntőjén a következő kezdőcsapat fut ki a ZTE-Aréna gyepére: Vlaszák - Kocsárdi, Bogunovic, Miljatovic, Panikvar - Sluka, Máté, Kamber, Illés - Balázs, Rudnevs

0 hozzászólás

Illés Gyula: - Nagyon szeretnénk bejutni a döntőbe


- Nagyon szeretnénk bejutni a Magyar Kupa döntőbe, és ezért persze mindent meg is teszünk - nyilatkozta önbizalomtől duzzadóan Illés Gyula.
- Sokan azt mondják, hogy Újpesten akarati tényezőkkel vertek meg bennünket a lilák, azt hiszem - és ígérhetem társaim nevében is -, hogy ilyen még egyszer nem fordulhat elő. A város és a szurkolók életében is óriási dolog lenne a fináléba kerülés, mely természetesen nekünk is felejthetetlen emlék lenne. Nem akarok fogadkozni, csupán egyet ígérek meg, minden tőlünk telhetőt megteszünk.

0 hozzászólás

Csank János: - Teljes erőbedobással fogunk harcolni


- Egyértelműen az év meccse vár ránk holnap az Újpest ellen - szögezte le Csank János.
- Nagyon nagy találkozó lesz, mivel kupadöntős szereplést lehet elérni, ami mindig egy komoly rangot jelent. Mindenki a találkozó tétjéhez méltóan készült, bízom benne, hogy elszántságunkkal és akaratunkkal ellenfelünk fölé tudunk nőni. Az előnyünk ugyan csak minimális, de az elérhető eredménytípusok közül kettő a mi továbbjutásunkat eredményezné. Reméljük, hogy valamelyiket hozni tudjuk. Ennek megfelelően, a tudásunk legjavát nyújtva, teljes erőbedobással harcolunk majd.

0 hozzászólás

Mészöly Géza: - Gólokat kell szereznünk


- Fontos számunkra, hogy építhetünk a pénteki bajnoki győzelemre - vezette fel a holnapi Magyar Kupa visszavágót Mészöly Géza.
- Annak ellenére mondom ezt, hogy mindannyian tudjuk, a szerdai teljesen más meccs lesz, más hangulat és más ZTE vár ránk. Nekünk azonban ugyanolyan felfogásban kell futballoznunk, mint a bajnoki mérkőzésen. Biztos vagyok benne, hogy ellenfelünk még masszívabb játékot mutat majd, hogy megőrizze előnyét, de számítunk arra is, hogy szélső középpályásaik veszélyesen játszanak majd, hátul pedig a két nagyszerű csatárra kell majd figyelnünk.

0 hozzászólás

Korlátozások a holnapi ZTE FC - Újpest meccs kapcsán


A ZTE stadionban holnap 18 órától kerül sor a ZTE FC és az Újpest FC Magyar Kupa labdarúgó mérkőzésre. A korábbi találkozók tapasztalatai alapján, feltételezhetően a két csapat szurkolótábora a mérkőzést megelőzően, az alatt, illetve azt követően garázda jellegű cselekmények elkövetésére készül. Ezért fokozott ellenőrzéssel, ruházat-, csomag- és járműátvizsgálással és a gépjárműforgalom korlátozásával készül a hatóság a meccsre.

2010. április 14-én 16:30-tól a szükséges ideig, de legkésőbb 2010. április 14-én 24 óráig a Berzsenyi út, a Széchenyi tér, a Kazinczy tér, a Rákóczi út Arany János úti kereszteződéséig, a Jákum utca, a zalalövői vasúti töltés, Balatoni úti felüljáró körforgalmi csomópontig tartó részére valamint a belvárosra a fokozott ellenőrzést, ruházat-, csomag- és járműátvizsgálást, rendelték el.

0 hozzászólás

Vlaszák Géza: - Előnyben vagyunk, de figyelnünk kell


- Most már csak egy eredmény hiányzik az Újpest elleni párharcunkból, a döntetlen - vezette fel a szerdai visszavágót Vlaszák Géza.
- Már az elején is mondtam, hogy két hasonló képességű csapatról van szó, és nagyon szoros lesz ez a küzdelem. A hazai pálya most mellettünk szól, mivel nagy a zalaegerszegi tábor... Az Újpest is nagyszerű közönséggel rendelkezik, szóval biztos, hogy egy jó hangulatú találkozó vár majd ránk. Előnyben vagyunk, de kilencven perc alatt sok minden történhet, figyelnünk kell. Ha az egész keret felnő az Újpest elleni feladathoz, akkor sikerülhet a továbbjutás.

0 hozzászólás

Az év meccse következik!


Szerdán 18 órától a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján az Újpest FC csapatát fogadjuk a ZTE Arénában. Talán túlzás nélkül kijelenthetjük, a szezon eddigi legfontosabb összecsapására kerül sor mind egerszegi, mind pedig újpesti részről. Kupadöntőt szeretnénk játszani!

A csapatunk jó, egységes és meg tudja oldani a feladatot, de ehhez szükségünk lesz minden szurkolónk támogatására. Ezért kérünk minden kék-fehér szimpatizánst, hogy jöjjön el és a helyszínen buzdítsa a csapatot a továbbjutás kiharcolásáért.

0 hozzászólás

Illés Gyula lett március legjobbja


Illés Gyula, csapatunk szélsője lett március hónap legjobbja a magyar bajnokságban, 10 NBI-es öltöző is a legjobb öt közé jelölte.
A pepsifoci.hu és a Sport Televízió által életre hívott szavazás második helyén Végh Zoltán, a harmadikon Nemanja Nikolic végzett.

Minden csapatkapitány az általa képviselt öltöző nevében öt nevet adott meg sorrendben, az első helyre nevezett játékos 5, a második 4, a harmadik 3, a negyedik 2, az ötödik 1 ponttal lett gazdagabb, a 16 voks összesítése után alakult ki a végső sorrend. Összesen 23 labdarúgó kapott szavazatot, közülük nyolcan gyarapítják a légiósok táborát.

0 hozzászólás

ZTE FC II - Győri ETO II 1:1


Második csapatunk első alkalommal lépett pályára tavasszal a ZTE-Arénában. Ellenfelünk a tabella 8. helyén álló Győri ETO II volt.
Bán István kölcsönkapta az első keretből Balázst, Kovácsot, Barnát, Schultzot, Petneházit, valamint Rajcomart és így a fiatalok velük kiegészülve szerették volna gyarapítani pontjaik számát.
Sajnos nem úgy indult a találkozó, ahogy szerettük volna, Dudás révén a vendégek szereztek vezetést. A mieinknek semmi sem sikerült, próbálkoztunk távoli lövésekkel, ívelésekkel, sőt Schultz esetében a kapufa hárított.

0 hozzászólás

Bán István: - Elsősorban a saját játékunkra kell figyeljünk


- Szeretnénk folytatni a tavaszi jó sorozatunkat, de kiszámíthatatlan, hogy az ETO második csapata mennyire erős összeállítással, hány visszajátszóval érkezik - vezette fel a vasárnapi ZTE FC II - Győri ETO II bajnoki mérkőzést Bán István.
- Mi persze elsősorban a saját játékunkra kell figyeljünk, s remélem, hogy ez jó lesz, elvégre hozzánk is érkeznek játékosok az első csapattól. A kitűzött célok eléréséhez minden pontra égető szükségünk van, főleg hazai környezetben szeretnénk gyarapítani azok számát.

0 hozzászólás

Kocsárdi Gergely pénteken a 400. bajnokiján lépett pályára


Csúcsdöntésre készül Kocsárdi Gergely, aki 1994 óta (a pénteki Újpest - ZTE-vel együtt) 400 bajnoki mérkőzést játszott a ZTE mezében, ezzel második a legendás Soós István mögött, aki 403 találkozón szolgálta a kék-fehéreket.
Csapatkapitányunk eddig remek szezont produkál, az ősz mind a tizenöt bajnokiján szerepet kapott Csank Jánostól, és a tavaszi szeonban is megbízható teljesítményt nyújt, már csak 3-ra van az "elérhetetlen csúcs" beállításától, 4-re pedig a megdöntésétől.
Kocsárdi Gergelynek gratulálunk a 400-as jubileumhoz és szurkolunk, hogy átlépje az álomhatárt!

0 hozzászólás

Csank János: - Döntetlenre kellett volna hoznunk a meccset


- Az első félidőben úgy játszottunk, ahogy előre elterveztük - értékelt Csank János.
- A szünet után azonban néhány játékosom, akik eddig kevesebbet szerepeltek, elfáradtak, emiatt változtatnom kellett. A visszafogottabb teljesítményünk egyébként arra is visszavezethető, hogy nem mertünk játszani, ezzel magunkra húztuk az Újpestet, akik jól éltek a lehetőséggel. Az utolsó pillanatban ki kellett volna használnunk az ölünkbe pottyanó ziccert, ám Todorovic, aki 10-ből 9-szer a léc alá lövi a labdákat, ezúttal rossz döntést választott. Ha rutinosabbak vagyunk, döntetlenre hoztuk volna a találkozót...

0 hozzászólás

Újpest FC - ZTE FC 2:1


Csapatunk a Soproni Liga 22. fordulójának nyitómérkőzésén Újpestre látogatott, ahol megpróbáltuk folytatni remek tavaszi szereplésünket. Csank Jánosnak nem volt egyszerű dolga a kezdő 11 összeállításakor, hiszen eltiltások miatt nem játszhatott Bogunovic, Panikvar és Máté. Sajnos a helyükön lehetőséget kapók nem tudták hozni az elvárt teljesítményt és kissé visszafogott futballal vereséget szenvedtünk.
De szomorkodni nincs idő, hiszen egyszer minden sorozat megszakad... Szerdán azonban adott lesz a lehetőség a javításra, hazai környezetben, a lila-fehérek ellen kiharcolhatjuk a Magyar Kupa döntőjébe kerülést.

0 hozzászólás

Kocsárdi Gergely a rekord helyett a csapatra koncentrál


Csapatkapitányunk, Kocsárdi Gergely 399 bajnoki mérkőzésnél jár ZTE-mezben, amennyiben ma este Csank János számít rá, akkor 400-ra emelkedik ez a szám és megközelíti Soós István 403-as rekordját.

- Az örökmeccs-rekordnál sokkal jobban foglalkoztat az MK megnyerése. A ZTE először hódíthatja el a serleget - nyilatkozta Kocsárdi Gergely. - Nem tagadom, egyre többet beszélünk róla, óriási motiváció, hogy ott vagyunk a döntő kapujában. A fináléban játszani óriási élmény lehet, azt meg elképzelni sem tudom, micsoda érzés lehet a kupát átvenni.

0 hozzászólás

Csank János: - A pontról, pontokról most sem mondunk le


- Felfokozott hangulat, lila füst, hangorkán és az is biztos, hogy az Újpest nekünk ugrik - vezette fel a ma esti rangadót Csank János.
- Nagyon motivált lesz pénteki ellenfelünk, de ezt megbeszéltük az öltözőben, mire számíthatunk. Nekünk hideg fejjel kell tenni a dolgunkat, sok futással és labdatartással tudjuk kihúzni az ellenfél méregfogát és a pontról, a pontokról most sem mondhatunk le.
Ma este ugyan megbomlik az alapcsapatunk, de annyi szerencsénk van, hogy egy mérkőzésen hárman is letöltik büntetésüket. Kemény csatára számítok, és ott van a szerdai kupatalálkozó, melyre akár kihatással lehet a pénteki eredmény is. Nem mindegy, milyen eredményt érünk el.

0 hozzászólás

Mészöly Géza: - Fontos, hogy megnyerjük a meccset


- Csank János együttese nagyszerűen futballozott a Debrecen és a Videoton ellen - nyilatkozta Mészöly Géza.
- A ZTE támadói gyorsak, a csapat erős a fejjátékban, a szélső középpályások pedig nemcsak jó előkészítők, hanem gólerősek is. Ezek azok a tényezők, amelyekre mindenképpen figyelnünk kell, és persze nemcsak pénteken, hanem a szerdai kupameccsen is. Többszörösen is fontos, hogy megnyerjük a meccset, hiszen csökkentenénk a hátrányunkat a bajnokságban, és kedvező előjelekkel készülhetnénk a visszavágóra.

0 hozzászólás

Lapszemle: Csank János aranyat talált Baktalórántházán


A 27 éves Illés Gyula pályafutása Debrecenben indult, de egy családi tragédia miatt nem a DVSC-ben, hanem a harmadosztályú Mátészalkában mutatkozhatott be a felnőttek között. Az előző szezon első felében még a Baktalórántházával harcolt az NBII-ben maradásért, ma a ZTE-vel küzd nemzetközi kupaszereplésért.

Csank János elismert edző, szenvedélyes vadász, és úgy tűnik "bányászként" is megállná a helyét: az NBII-ben bennmaradásért küzdő Baktalórántházáról egy éve megszerzett Illés Gyula személyében ugyanis igazi "nemesfémre" bukkant.

0 hozzászólás

Jó hangulatú edzés a stadionban


Csank János és a szakmai stáb 17:30-tól vezényelt edzést a csapatnak a ZTE-Arénában.
A jó hangulatú tréningen természetesen főleg a holnapi, Újpest elleni bajnokira koncentráltak, taktikai elemeket gyakoroltak, de az utolsó részben játékká alakult a foglalkozás, mindenki jókedvűen mozgott.

Örömteli hír, hogy a keretben mindenki egészséges, így az eltiltott Bogunovic-on, Panikvaron és Mátén kívűl mindenki bevethető. Házi gólkirályunk, Artjoms Rudnevs pedig már teljes értékű munkát végzett a héten és bizakodik, hogy a hosszú kihagyás után góllal tér vissza.

0 hozzászólás

Minden mérkőzésünk a tv-ben


Az utolsó hat forduló pontos menetrendje készült ma el az MLSZ-ben. Németh Ottó technikai vezető tájékoztatása alapján minden mérkőzésünk a SPORT TV képenyőjére kerül a következők szerint:

2010.05.02. vasárnap 17:30 ZTE FC - Diósgyőr
2010.05.05. szerda 18:00 Pápa - ZTE FC
2010.05.09. vasárnap 17:30 ZTE FC - Bp. Honvéd
2010.05.16. vasárnap 17:30 Haladás - ZTE FC
2010.05.19. szerda 18:00 Vasas - ZTE FC
2010.05.22. szombat 15:00 ZTE FC - Nyíregyháza

0 hozzászólás

Féláron az Újpest elleni MK-elődöntőre


Aki a vasárnapi Vidi-meccsre teljes árú belépőjegyet vásárolt (1500,-Ft, vagy 1200,-Ft), ő ennek a feléért vehet április 6. és 13. között belépőt az Újpest elleni Magyar Kupa elődöntő visszavágójára (természetesen csak abban az esetben, ha magával hozza a Vidi-meccs belépőjét), tehát 750,-Ft-ért illetve 600,-Ft-ért.
A Kupameccsre a bérletek nem érvényesek, de a bérlettel rendelkező szurkolóink is természetesen féláron válthatják meg jegyeiket április 6. és 13. között!

Használják ki a lehetőséget és töltsük meg az Arénát a tavasz legfontosabb meccsén!

0 hozzászólás

Garamvölgyi Lajos életébe nyerhetünk betekintést


A fájdalom örök, ám mára valamelyest csendesedett, és a család Garamvölgyi Lajos emlékét egy honlap létrehozásával (is) ápolni szándékszik.

Garamvölgyi Péter, a hosszan tartó betegség után 2008. augusztus 18-án, 56 éves korában elhunyt kiváló labdarúgóedző fia tájékoztatta a Cívishírt a honlap indulásáról, melyet Garamvölgyi Lajos születésnapjára időzítettek. A DVSC és a ZTE FC legendás edzője április 8-án lenne 58 éves. Péter elmondása szerint azért "késtek" másfél évet, mert a fájdalom most csendesedett annyira, hogy lelki erőt gyűjthetett a család.

0 hozzászólás

Töltsük meg a ZTE-Arénát!


Tisztelt Iskolaigazgató Asszony/Úr!

2010. április 14-én, szerdán, 18 órakor, a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján a ZTE FC a szezon legfontosabb mérkőzését játssza az Újpest FC ellen. Minden kék-fehér szurkolóra, minden hangra, támogatásra szüksége van a csapatnak!!!

Töltsük meg a ZTE Arénát és szurkoljuk a DÖNTŐ-be csapatunkat!

0 hozzászólás

Vlaszák Géza lett a Videoton elleni bajnoki legjobbja


Nem meglepő, hogy szurkolóink több mint fele úgy gondolta, hogy Vlaszák Géza volt a vasárnapi rangadó legjobbja. Rutinos portásunk a Paksi meccs után a Vidi ellen is bravúrt-bravúrra halmozott és nagyban hozzájárult, hogy a szerdai három pontot követően egyet szereztünk.
Őt védelmünk alapembere, Milan Bogunovic követi, aki ezúttal is határozott szerelésekkel és fontos fejesekkel hívta fel magára a figyelmet.
A dobogó harmadik fokára Darko Pavicevic ért oda, aki Rudnevs kényszerű kiválása óta magára vállalta a "gólzsák" szerepet és fontos találataival a hátán viszi a csapatot.

0 hozzászólás

A ZTE FC - Videoton bajnoki mérkőzés statisztikái


A Tracab Image Tracking System mérései alapján az alábbi statisztikák születtek a vasárnapi ZTE FC - Videoton bajnoki mérkőzésen:
Lövések / kapura tartó lövések: 10/3
Szögletek: 5
Lesek: 2
Elkövetett szabálytalanságok: 15
Elszenvdett szabálytalanságok: 29
Labdabirtoklás: 52%
Passzok sikeressége: 52%

Csapatunkból Máté Péter és Illés Gyula futotta a mérkőzésen a legtöbbet, mindketten 12 km felett teljesítettek.

0 hozzászólás

Kádár Tamás újra Premier League-játékos lett


A tehetséges, ex-egerszegi védő, Kádár Tamás ismét Premier League-játékosnak mondhatja magát. A Newcastle United immár matematikailag is biztosította helyét a legjobbak között, miután a Nottingham Forest nem tudott győzni a Cardiff ellen. A Szarkák a Sheffield United elleni esti meccsen már ünnepelhettek.
A Newcastle szurkolói saját csapatuk meccse előtt Nottinghamre figyeltek, ahol a nagy múltú Forest a Cardiffot fogadta. A Szarkák drukkerei sikeresen kiszurkolták a hazaiak pontvesztését, így a lefújáskor biztossá vált, hogy a fekete-fehérek egyéves távollét után azonnal visszatérnek a Premier League-be.

0 hozzászólás

Szurkolói autóbusz a pénteki Újpest - ZTE FC bajnokira


A ZTE FC Baráti Köre szurkolói autóbuszt indít az április 9-én, pénteken 19 órakor megrendezésre kerülő Újpest FC - ZTE FC bajnoki mérkőzésre.
A busz indításához minimum 35 fő előzetes jelentkezése szükséges.
A részvételi díj 2500,-Ft, mely magában foglalja a belépőjegy árát is.

Jelentkezni csütörtök estig lehet személyesen az Alibi Pubban vagy telefonon a 06/20/3242257-es telefonszámon.

0 hozzászólás

Újabb képek a vasárnapi rangadóról


Több, mint 5600 néző előtt egy nagyszerű mérkőzést vívott csapatunk a listavezető Videotonnal vasárnap délután. Az utolsó pillantig izgalmas 90 perc végül 2:2-es döntetlennel ért véget. Csank János fiai így továbbra is veretlenek tavasszal és folytatódik a 7. forduló óta tartó bámulatos hazai széria is.

A végig kiélezett és izgalmas találkozóról az alábbiakban újabb fotókat láthatnak, felelevenítve a legszebb pillanatokat.

0 hozzászólás

Máté Péter: - Jó lett volna legyőzni a Videotont is


- Egy nagy iramú mérkőzést játszottunk a bajnokesélyes Videotonnal - emlékezett vissza Máté Péter.
- Végig nagyon kellett koncentrálnunk, az utolsó pillanatban azonban nem figyeltünk kellően, így elveszítettünk két pontot. Kár érte, mert jó lett volna legyőzni a másik élcsapatot is. Összességében elmondható, hogy egy nagyon jó Fehérvár ellen sikerült pontot szereznünk, amivel ismét a dobogóra kerültünk.
Azonban lazítani most sem lehet, hiszen nehéz sorozat elé tekintünk, pénteken Újpestre látogatunk, majd 14-én szintén őket fogadjuk a Magyar Kupában, ezt követően pedig egyik közvetlen vetélytársunk, a Győr érkezik Zalaegerszegre.

0 hozzászólás

ZTE FC - Videoton képekben


Csapatunk egy fantasztikus mérkőzésen bravúros egy pontot szerzett a bajnokesélyes Videoton ellen. A végeredmény a játék képét tekintve igazságosnak mondható, azonban utólag kissé bánkódhatunk, hogy nem bírtuk ki az utolsó 2 percet...
Darko Pavicevic ismét remek játékot produkált, de Vlaszák Géza bravúros védései is kellettek a nagyszerű eredmény eléréséhez.

Az alábbiakban pár kép erejéig felidézzük a találkozó számunkra legszebb pillanatait, a gólokat követő önfeledt örömöket.

0 hozzászólás

Csank János: - Sajnálom, hogy nem győztünk


- Az első félidőben játékosaim nem tudták megcsinálni, amit kértem tőlük, a szünet után azonban az átalakítások után feljavultunk és Vlaszák bravúrjaival kiegészülve már jó teljesítményt nyújtottunk - értékelt Csank János.
- A Videoton azt nyújtotta, amit vártam tőlük. Egy végig izgalmas, pörgős mérkőzést vívtunk velük, sajnálom hogy nem sikerült itthon tartanunk a három pontot, azonban véleményem szerint vereséget semmiképpen sem érdemeltünk. Az viszont bánt, hogy a meccs végét nem bírtuk, ismét egy potyaízű gólt kaptunk.

0 hozzászólás

ZTE FC - Videoton FC 2:2


Csapatunk ma délután egy nagy iramú, az utolsó pillanatig izgalmas mérkőzésen döntetlenre végzett a bajnoki listavezető Videoton ellen.
Az első félidőben játékosaink túlságosan megilletődtek és érthetetlen módon átengedték a területet ellenfelünknek, akik számtalan helyzetet dolgoztak ki, azonban Vlaszák bravúrt bravúrra halmozva hárította ezeket. Közvetlenül a szünet előtt azonban elaludtak védőink, amit könyörtelenül kihasznált a Videoton, így fehérvári előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.
A második játékrészben egy teljesen más ZTE futott ki a gyepre, játékosaink szorosan követték emberüket mindenhova, higgadtan tartottuk a labdát és látványos támadásokat vezettünk.

0 hozzászólás

Szurkolj a Vidi ellen és féláron jöhetsz az MK-visszavágóra


2010. április 4-én, Húsvét vasárnap 17:30-tól a bajnoki listavezető Videoton FC érkezik a ZTE-Arénába.
Aki a Vidi-meccsre teljes árú belépőjegyet vásárol (1500,-Ft, vagy 1200,-Ft), az ennek a feléért vehet április 6. és 13. között belépőt az Újpest elleni Magyar Kupa elődöntő visszavágójára (természetesen csak abban az esetben, ha magával hozza a Vidi-meccs belépőjét), tehát 750,-Ft-ért illetve 600,-Ft-ért.
A Kupameccsre a bérletek nem érvényesek, de a bérlettel rendelkező szurkolóink is természetesen féláron válthatják meg jegyeiket április 6. és 13. között!

0 hozzászólás

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!


A húsvét a keresztények legfontosabb ünnepe, de a tavaszvárás, a tavasz eljövetelének ünnepe is, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak.
A Biblia szerint Jézus - pénteki keresztre feszítése után - a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Helyettesítő áldozatával megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. Az eredetileg zsidó ünnep (héber nyelven pészah) az egyiptomi fogságból való szabadulás ünnepe volt. A húsvét egybeesik a tavaszi napéjegyenlőség idején tartott termékenységi ünnepekkel is, amelynek elemei a feltámadás, az újjászületés.

0 hozzászólás

Csank János: - Mindenre nagyon oda kell figyelnünk


- A vasárnapi mérkőzés ugyan még el nem dönti a bajnoki címet, de az biztos, hogy komoly jelentősége van - vezette fel a derbit Csank János.
- Ha a DVSC és a Videoton versenyfutásáról beszélünk, akkor a debreceniektől már elvettünk három pontot, míg a Videotont az ősszel saját otthonában legyőztük, s ha most is nyernénk, akkor hatot. Háromesélyes a vasárnapi mérkőzés, és azt gondolom, hogy a Videoton sem úgy kezeli ezt az összecsapást, mint a többit. Mezey György ott volt a szerdai mérkőzésünkön, ám ahogy nálunk, úgy náluk is sok a sérült, ezért behatároltak a variációs lehetőségek.

0 hozzászólás

Farkas II Balázs: - A három pontért megyünk Zalaegerszegre


- A három pontért megyünk Zalaegerszegre, és bízunk is benne, hogy el is hozzuk - nyilatkozta Farkas II Balázs.
- Biztos vagyok benne, hogy a Zalaegerszeg is egy visszafogottabb játékstílust fog választani, inkább a védekezésre fognak koncentrálni és abból kiindulva próbálnak meg veszélyeztetni. Nekünk is játszanunk kell a saját játékunkat, ha meg tudjuk szerezni a vezetést, akkor tudunk majd igazán kibontakozni. Minden győzelem kötelező a helyzetünkben, a mérkőzésnek amúgy is lesz pikantériája, hisz a zalaegerszegiek a múlt héten megverték a Debrecent, épp ezért lenne nagy értéke, ha mi meg győzni tudnánk a ZTE otthonában.

0 hozzászólás

Kocsárdi Gergely: - Hazai pályán győzelemre kell játszanunk


- Két jó képességű csapat mérkőzik meg vasárnap egymással - nyilatkozta Kocsárdi Gergely.
- Ősszel Székesfehérváron is sikerült nyerünk, azonban azóta a Videoton tovább erősödött. A Debrecen ellen nagyon jó játékkal nyertünk, Pakson taktikai fegyelemből vizsgáztunk jelesre. A Vidi ellen inkább a tavalyi bajnok elleni játékunk lehet a nyerő, bár nincsen két egyforma mérkőzés. A vendégek nyilván a bajnoki címre törtnek, hazai környezetben azonban nekünk győzelemre kell játszanunk. Remélem, a tévéközvetítés ellenére sokan biztatnak minket a helyszínen is.

0 hozzászólás

Marian Sluka: - Vasárnap le akarjuk győzni a Videotont


- Biztosan nehéz mérkőzés lesz a vasárnapi, mert a Videoton nagyon jó csapat - latolgatta az esélyeket Marian Sluka.
- Sok lesz a közelharc, mindenkinek a csapatban 100 százalékos teljesítményt kell nyújtania... Meg kellene szereznünk a 3 pontot!
Nagyon nehéz meccseken vagyunk túl, legutóbb Pakson úgy szereztünk három pontot, hogy sem Rudnevs, sem Pavicevic nem játszott. Nagyon koncentráltan, sok rövid passzal, kevés hibával játszottunk a mérkőzés nagy részében. Örülök, hogy sikerült gólt is rúgnom és egy gólpasszt is adnom.

0 hozzászólás

Dézsi Attila: - Remélem, hogy sokan kilátogatnak a rangadóra


- Először is bizakodom, hogy sokan kilátogatnak a stadionba, ahol biztosan jó mérkőzést játszik majd a két csapat - vezette fel a vasárnapi rangadót Dézsi Attila ügyvezető igazgató.
- A DVSC-t jó játékkal győztük le, az lenne az igazi, ha a másik bajnokesélyes ellen is itthon tartanánk a 3 pontot. Bizakodom, hogy a csapat töretlenül halad a megkezdett úton, és sikerül a tavaszi idényben is jól szerepelnünk. A Magyar Kupában is állunk, jó esélyünk van a döntőbe jutásra. Remélem, sikerül a tavasz során maradandót alkotnunk.

0 hozzászólás

Csank János: - Pontosan és magabiztosan futballoztunk


- Azt hiszem, középpályán pontosabbak voltunk, magabiztosabbak is, ezért sikerült két gólt rúgnunk és elhozni a három bajnoki pontot - értékelt Csank János.
- Nagyon nehéz mérkőzés volt, a hazaiak is győzelemre játszottak, ám a Vlaszák ezúttal is bravúrosan védett, a paksiak nem tudták bevenni a kapuját. Sluka gólja a legjobbkor jött, megnyugtatta a kissé görcsösen futballozó társaságot. A szünet után már ellenfelünknek volt fontosabb a támadás, kinyíltak, mi pedig egy látványos kontra végén eldöntöttük a találkozót. Most a 3 pont fontosabb volt a játék szépségénél...

0 hozzászólás


Január  |  Február  |  Március  |  Április  |  Május  |  Június  |  Július  |  Augusztus  |  Szeptember  |  Október  |  November  |  December

2016-2017  |  2015-2016  |  2014-2015  |  2013-2014  |  2012-2013  |  2011-2012  |  2010-2011  |  2009-2010  |  2008-2009  |  2007-2008  |  2006-2007  |  2005-2006  |  2004-2005  |  2003-2004