ARCHÍVUM - RÉGEBBI HÍREINK - 2007-2008 - Április

ZTE FC sajtóközlemény


A ZTE FC zRt. klubvezetése a mai napon értékelte a csapat szereplésével kapcsolatos helyzetet.

Megállapította, hogy a csapat az elmúlt hetekben nem mutatta azt a teljesítményt, ami a klubvezetés, a szponzori kör és a szurkolók részéről is elvárható, ezért Slavko Petrovic vezetőedzővel közös megegyezéssel a mai napon szerződést bontott.

57 hozzászólás

Holnap ZTE FC II - Csesztreg


Az NBIII Bakony csoportjának listavezetője, a ZTE FC második együttese a hatodik helyen álló Csesztreg gárdájához utazik a következő fordulóban, amelyet május 1-jén, csütörtökön rendeznek 17 órai kezdettel.
Hétvégén a Zete a Kapuvár együttesét győzte le, míg mostani ellenfelünk a Vép vendégeként, izgalmas mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot. Ennek megfelelően mindkét gárda önbizalommal tele várhatja az összecsapást.

3 hozzászólás

ZTE FC Amatőr - Kapuvár 2:0


Győzelmi esélyekkel léptünk ma Andráshidán pályára a Kapuvár csapata ellen. A vendégek nem tartoztak a bajnokság legacélosabb együttesei közé, bár a legutóbbi fordulóban sima 3:0-s győzelmet arattak a Vép ellen hazai környezetben.
Mivel céljaink továbbra sem változtak, komolyan gondoljuk a feljutást a 2. osztályba, mindhárom pontot be kellett gyűjteni.

15 hozzászólás

Megkaptuk a licencet


Pénteken tartotta soros ülését az MLSZ elsőfokú licencadó testülete, s döntése értelmében újabb 11 klub kapta meg a 2008-2009-es élvonalbeli bajnokságban való induláshoz elengedhetetlen rajtengedélyt.
Mint ismert: a Győri ETO, a Budapest Honvéd és a DVTK már április 11-én licenctulajdonos lett, most hozzájuk csatlakozott a BFC Siófok, a DVSC-TEVA, a Fehérvár FC, a Gabona Trans-Kaposvár, az MTK Budapest, a Nyíregyháza Spartacus, a Paksi FC, a REAC, az Újpest FC, a Vasas és a ZTE FC.

34 hozzászólás

Vasas - ZTE FC 1:0


Hétfői, Honvéd elleni győzelmünk után nem volt sok időnk a regenerálódásra, ma este már Budapesten, a Fáy utcában kellett helyt állnunk a Vasas csapata ellen.
Elég langyos iramú találkozón a hazaiak birtkolták többet a labdát, de helyzetet eleinte ők sem tudtak kialakítani. Aztán csak Vlaszák mentései óvták meg kapunkat, így 0:0-val vonulhattunk szünetre.

32 hozzászólás

Petrovic: - Fegyelmezettnek kell lennünk


- Ősszel hazai pályán nem sikerült legyőznünk a fővárosiakat - emlékezett vissza a tavalyi ZTE-Vasas találkozóra Slavko Petrovic.
- A mostani helyzetünkben minden mérkőzésen győzelemre játszunk, így lesz ez holnap is.

26 hozzászólás

Mészöly: - Nehéz mérkőzés lesz


- Egész héten keményen készültünk, mert tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk pénteken - nyilatkozta Mészöly Géza.
- A ZTE csapatában nagyon sok egyénileg jól képzett, olyan játékos van, aki egymaga el tud dönteni egy-egy mérkőzést. Ezzel szemben úgy érzem, hogy mi csapatként tudunk föléjük nőni, és ez lehet a holnapi mérkőzés kulcsa.

2 hozzászólás

Tatabánya ellen a BVSC pályán


Az MLSZ tájékoztatása alapján a május 10-ei Tatabánya elleni idegenbeli mérkőzésünk a BVSC pályáján ZÁRT kapuk mögött kerül megrendezésre, így kérjük szurkolóinkat, akik elkísérték volna csapatunkat, ne tegyék, mert nem léphetnek be a stadionba.

Hajrá ZTE!

9 hozzászólás

Szurkolói információk


- A Vasas - ZTE bajnoki mérkőzésre a vendégjegyek egységesen 1000 Ft-ba kerülnek - tájékoztatta honlapunkat Antal Péter technikai vezető.
- A vendégszurkolók a Fáy utcai bejáraton tudnak majd bejutni a stadionba, a szektoruk pedig a játékos kijárótól található, abban lesz lehetőségük buzdítani csapatukat.

7 hozzászólás

Ma szabadnap


Csapatunk a hétfői győzelem után tegnap egyet edzett, mára pedig szabadnapot kapott Slavko Petrovic edzőtől.
A keretből ma többen is részt vesznek a Főiskolás Fesztivál eseményein, egy kispályás csapatunk is indul a főiskolai tornán. Molnár László és Boronyák Róbert masszőrök pedig szakácsnak állnak, hiszen részt vesznek a szintén a PSZF udvarán zajló főzőversenyen. A gulyás tesztelői a csapat tagjai lesznek...

1 hozzászólás

Petrovic - Végig hittem a győzelemben


- Az első félidőt teljesen átaludtuk - morgolódott a mérkőzés után Slavko Petrovic.
- A szünetben azonban felráztam a csapatomat, szívvel-lélekkel teli harcos játékot, küzdelmet kértem.

29 hozzászólás

ZTE FC - Bp. Honvéd 2:1


Egy újabb nagy csata következett a Bp. Honvéd ellen a forduló zárásaként. Abban a tudatban léptünk pályára, hogy egy győzelemmel előrébb léphetünk a tabellán, valamint felzárkózhatunk pesti riválisunk nyakára.
Az első félidőben mintha az öltözőben ragadt volna csapatunk, hiszen az történt a pályán, amit ellenfelünk akart. Ennek eredményeként egygólos fővárosi előnnyel vonulhattak szünetre a csapatok.

19 hozzászólás

FC Keszthely - ZTE FC Amatőr 1:3


Tegnap a sereghajtó Keszthely csapatánál vendégeskedtek NBIII-as fiaink, akik esélyeshez méltóan magabiztosan szerezték meg a 3 pontot.

Kiegyenlkített mezőnyjáték mellett a hazaiak egyszer még egyenlítettek. Különösebben nem kellett megerőltetni magunkat, csak annyit adtunk ki, amely a siker megszerzéséhez feltétlenül szükséges volt.

1 hozzászólás

Vlaszák: - Győzelmet várok!


- Jó mérkőzést várok és győzelmet - fogalmazott egyértelműen a téli szünetben visszatért portásunk, Vlaszák Géza.
- Nehéz meccs lesz, mert a Honvéd jó csapat. Ha szeretnénk jobb helyezést elérni, nem hibázhatunk, ugyanis eddig túl sok pontot hullajtottunk.

17 hozzászólás

Supka: - Bízok az eredményességben


- A Zalaegerszeg kiváló csapat, jó erőkből áll, azonban eddig nekik sem jött ki a lépés annyira. Remélem, hogy egy hosszú böjt után végre eredményesek tudunk lenni - vezette fel a hétfői ZTE elleni mérkőzést a budapestiek mestere, Supka Attila.

1 hozzászólás

Újabb esély a felzárkózásra


Hétfőn 18 órakor a bajnokságban 4 ponttal többet szerző Bp. Honvéd csapata látogat Zalaegerszegre. Egy esetleges három ponttal Petrovic mester fiai egy pontra megközelíthetnék a fővárosiakat, valamint megelőznék az elmúlt fordulóban idegenben legyőzött Kaposvár együttesét.
A fővárosiak tavasszal - a ZTE-hez hasonlóan - elég halovány teljesítményt nyújtanak, csupán 9 pontot gyűjtöttek be, bár a mi 11 pontunk sem adhat okot az elégedettségre.

12 hozzászólás

Vasárnap Keszthelyre látogat a ZTE FC II.


Az NBIII Bakony csoportjában sereghajtó Keszthely látja vendégül a listavezető Zalaegerszeget, tehát a papírforma elvileg a megyeszékhelyiek győzelmét igéri, de ezek a kötelező mérkőzések a legnehezebbek.
A három pont nagyon fontos, hiszen a győriek második csapata szorosan követi a zalai alakulatot a tabellán, és céljaink eléréséhez elengedhetetlen a győzelem.

0 hozzászólás

Nagy Ferenc: - A kialakult helyzettel van gondom


- Nem Slavko Petrovic-csal, hanem a kialakult helyzettel van gondom - nyilatkozta Nagy Ferenc elnök.
- Erre az évre valóban nem tűztünk ki konkrét célokat a csapat elé, nem adtuk írásba, hogy az együttesnek mindenképpen a dobogón kell végeznie, de azért történtek olyan események ezen a tavaszon, amelyek mellett mint tulajdonos nem mehetek el szó nélkül.

5 hozzászólás

U19-es főpróba Andráshidán


A május 19-24. között Székesfehérváron és Tatabányán sorra kerülő, a nyolccsapatos Eb-részvétel szempontjából sorsdöntő úgynevezett elitkörre (amelyen Litvánia, Ciprus és Portugália lesznek az ellenfelek) készülő U19-es válogatottunk szerdán tartja főpróbáját: Andráshidán Horvátország hasonló korú legjobbjai lesznek Németh Krisztiánék ellenfelei - adta hírül az MLSZ.

1 hozzászólás

Petrovic - Megérdemelten nyertünk


- Úgy gondolom, hogy megér- demelten nyertünk a mai estén, sokat tettünk érte, fegyelmezetten futballoztunk és az ellenfelünknek nem hagytunk gólszerzési lehetőséget - értékelt a győztes mérkőzés után Slavko Petrovic.

18 hozzászólás

Waltner: - Örülök a gólomnak


- Nem volt könnyű mérkőzés - összegzett a lefújást követően Waltner Róbert. - Nem ment igazán a csapatjáték, én egész hetet kihagytam, ennek ellenére sikerült helyzetbe kerülnöm és gólt lőnöm, aminek nagyon örülök.

13 hozzászólás

Kaposvár - ZTE FC 0:2


Igazi hatpontos mérkőzésnek harangozta be a Kaposvár - ZTE találkozót a média. Hazai győzelem esetén ők felzárkózhatnak a dobogósok mögé és úgymond kettészakad a tabella, de egy vendéggyőzelemmel mi közelíthetjük meg az előttünk állókat.

Az első valamire való támadásunkból megszereztük a vezetést, Botis gurított vissza Máténak, ő Meyéhez játszott aki 5 méterről a hálóba vágta a labdát, 0:1!

18 hozzászólás

Petrovic - Nem szabad veszítenünk


- Nagyon fontos meccset játszunk a Kaposvárral, nem szabad veszítenünk - nyilatkozta a kezdés előtt Slavko Petrovic vezetőedző.
- Egy nagyon nehéz sorozat végén vagyunk, hiszen a Debrecen, az MTK és a Győr ellen játszottunk egymás után. De most jönnek a könnyebb meccsek, melyekkel megkezdhetjük a felzárkózást. Visszatérve a találkozóhoz, 15 egészséges játékossal vesszük fel a harcot a somogyiakkal, reméljük elegendő lesz a győzelemhez.

1 hozzászólás

Petrovic: - Csak előre tekintek


- Most csak előre tekintek, az motivál, hogy a hátralévő fordulókban minél eredményesebbek legyünk - nyilatkozta a ma esti szomszédvári mérkőzés előtt Slavko Petrovic.
- Gyűjthettünk volna sokkal több pontot is, ám játékosaim figyelme többször kihagyott, és a szerencse szintén elpártolt mellőlünk. Még így is szoros meccseket játszottunk a Debrecennel vagy az MTK-val, ellenfeleink egyszer sem futballoztak le bennünket a pályáról.

8 hozzászólás

Zahorecz: - A három pont a legfontosabb!


- Az utóbbi napokban tényleg már csak a Zalaegerszeg mérkőzésre koncentrálunk. Jó erőkből álló csapat a zalai, erős középpályával és támadó sorral, de nekünk most nagy szükségünk van a három pont megszerzésére - nyilatkozta Zahorecz Krisztián, a Rákóczi csapatkapitánya a klub honlapján.
- Megmondom őszintén, hogy a három pont a legfontosabb most a számunkra. Nem lennék csalódott akkor sem, ha egy brusztolós kilencven perc után örülhetnénk a győzelemnek.

0 hozzászólás

ZTE FC Amatőr - Celldömölk 1:0


Második csapatunk tegnap a Celldömölk együttesét fogadta.
A találkozón jelentős fölényben játszottunk, kétszer a kapufát is eltaláltuk, de ami fontosabb Balázs Zsolt révén a kapuba is sikerült betalálnunk, megszerezve ezzel a fontos 3 pontot.
Ezzel a győzelemmel továbbra is első helyen állunk az NBIII Bakony csoportjában.

1 hozzászólás

Visszatekintés: ZTE-Kaposvár


A Soproni Liga 2007-2008-as évének őszi idényében hazai pályán 0:1-es hátrányból Waltner Róbert duplájával megfordítottuk a mérkőzést, amelyet így 2:1 arányban megnyertünk.
Azt hiszem ezzel az eredménnyel most is kiegyeznénk. Egy esetleges győzelemmel 2 pontra megközelíthetnénk hétfői ellenfelünket.

2 hozzászólás

Már csak jobb lehet...


A legutóbbi 5 találkozón csupán 2 pontot gyűjtött a ZTE FC labdarúgó csapata, amely most a Kaposvár gárdájánál vendégeskedik. A somogyiak előttünk állnak a tabellán is és a Magyar Kupában is tovább meneteltek, tehát nehéznek ígérkező összecsapás lesz hétfő este.
Slavko Petrovic vezetőedző úgy érzi, hogy a csapatban kell keresni a gyenge teljesítmény okát és a hibát, de ez nem fedi a valóságot. A keret igaz nem világverő, de honi viszonylatban jó, a pillanatnyi 8. helynél sokkal erősebb, ez pedig jelentős szakmai hiba is.

9 hozzászólás

Gyásszünet Mathieu Sprengers Úr emlékére


Elhunyt Mathieu Sprengers Úr, az UEFA Végrehajtó bizottságának tagja, a Holland Labdarúgó Szövetség elnöke.

Mathieu Sprengers úr az UEFA tisztségviselőjeként az elmúlt években többször személyesen is részt vett a Magyar Labdarúgó Szövetség Közgyűlésén, tanácsaival sokszor segítette a Magyar Labdarúgó Szövetség tevékenységét.

8 hozzászólás

U19-es válogatott hírek


U19-es válogatottunk a jövő szerdán Andráshidán barátságos mérkőzést játszik Horvátország korosztályos együttesével. A sikeres felkészülés érdekében csapatunk tagjai kedden és szerdán Tatán edzőtáboroznak.

A Horvátország elleni mérkőzés április 16-án, szerdán, 16 órakor kezdődik, Andráshidán.

0 hozzászólás

Eljárás megszüntetve


Az FB a Győri ETO FC - ZTE FC mérkőzésen történt szurkolói rendzavarások miatt a ZTE-vel szemben indított eljárást megszüntette. A testület a Győrt - mint visszaesőt - 300 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, valamint arra, hogy a következő hazai bajnoki mérkőzést nézők nélkül, zárt kapuk mögött rendezze meg. Utóbbi szankció végrehajtását a bizottság 2008. május 31-ig felfüggesztette.

14 hozzászólás

Petrovic: - Megint kihagytuk a helyzeteket


- Ez egy tipikus 0:0-ás vagy 1:1-es mérkőzés volt - értékelt a meccs után Slavko Petrovic.
- Ellenfelünk helyzet nélkül rúgott egy gólt, ami teljesen sokkolt bennünket. A második félidőben csapatom mindent megtett, küzdöttünk, hajtottunk, három nagy lehetőséget is kidolgoztunk, de ezeket sajnos rendre kihagytuk.

102 hozzászólás

Garami: - Megérdemelt győzelem volt


- Voltak olyan szakaszok a mérkőzésen, amikor jól játszottunk, egy jó Zalaegerszeget sikerült legyőznünk - nyilatkozta a lefújást követően Garami József, az MTK mestere.
- Megérdemelten szereztük meg a vezetést a találkozó elején. A fordulást követően mindkét csapat küzdelmes játékot mutatott be, de összességében elmondható, hogy győzelmünk nem érdemtelen.

4 hozzászólás

ZTE FC - MTK 0:1


A Soproni Liga éllovasa, az MTK gárdája látogatott Zalaegerszegre a forduló nyitómérkőzésén. Sajnos ezúttal sem sikerült a bravúr, a fővárosiak elvitték mindhárom pontot.

A mérkőzés langyos tempóban indult, majd egy védelmi rövidzárlatot követően találtak Vlaszák kapujába a vendégek, 0:1. A bekapott gól után felébredt csapatunk, de nagy helyzetet így sem sikerült kidolgoznunk.

1 hozzászólás

Közvetítési helyzet


Mint azt bizonyára szurkolóink a múlt heti válogatott mérkőzésen tapasztalták, az Északi Tribünön - a város beruházásában - elkészültek a televíziós közvetítésre alkalmas állások és a SPORT TV már innen közvetítette a meccset. Egészen tegnap délutánig úgy volt, hogy a DUNA TV részéről is "lecsekkolt" és közvetítésre tökéletesen alkalmasnak minősített helyről lesz a mai mérkőzés közvetítése is, mint ahogy azt már régóta szerettük volna.

41 hozzászólás

Petrovic - Pontosabb befejezéssel...


- Nagyobb odafigyeléssel, és az utóbbi időkben elmaradt gólhelyzetek értékesítésével megakadályozhatjuk a listavezető jó ideje tartó menetelését - vázolta fel esélyeinket és a nyerő taktikát az MTK elleni hazai rangadó előtt Slavko Petrovic.
- Tudjuk, hogy az MTK egy kiszámíthatatlan együttes, ezért nem lesz egyszerű ellenük játszani.

10 hozzászólás

Urbán: Kemény csata lesz...


- Nagyon kemény meccs lesz, szerintem nehezebb lesz a debreceni mérkőzésnél - nyilatkozta az MTK gólfelelőse, Urbán Gábor a klub lapján.
- Rendkívül jó a ZTE kerete, hazai pályán pedig nagyon kiegyensúlyozottan teljesítenek. Nagyon jó a védelmük, arra számítok, hogy nekünk jönnek, kontrákból pedig eredményesek lehetünk a két gyors szélsőnk és - remélem - az én befejező játékom révén.

3 hozzászólás

Waltner a forduló játékosa


A Soproni Liga 21. fordulója izgalmas meccseket hozott, hiszen több találkozó is az utolsó pillanatokban dőlt el.
Köteles nemcsak ezen a meccsen remekelt, de talán most tette a legtöbbet tavasszal a csapatáért. Bernáth remek szélsőjátéka is csapattagságot ért, így van ezzel Lambulic is, de ő még gólt is szerzett. Hasonló érdemek miatt került a csapatba Koller, akinek teljesítményének értékét növeli, hogy a kupabúcsú utáni letargikus hangulatból állt fel. Szélpál 25 perc alatt játszott olyat, hogy nem lehetett kihagyni, remek játéka győztes gólpasszt is ért.

5 hozzászólás

Szektorbezárás


Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága ma tárgyalta a ZTE FC-Debrecen mérkőzésen tapasztalt - és a szövetségi ellenőr által jelentett - szurkolói rendbontással kapcsolatos fegyelmi ügyet. Az első félidő végén néhány magáról megfeledkezett szurkolónk zászlótartó rudakat dobált a rendezők irányába, ezek szerencsére nem találtak el senkit sem, viszont büntetést vontak maguk után.

44 hozzászólás

Jövőre NB II-es lehet az MTK és a ZTE


Könnyen előfordulhat, hogy jövőre az MTK és a Zalaegerszeg csapatai az NBII-ben indulnak. Persze a két kék-fehér klub híveinek nem kell megijedniük, hiszen mindez jót jelent számukra. A jelen állás szerint ugyanis mindkét klub olyan erős utánpótlással rendelkezik, hogy az NBIII-ban induló junior csapataik az élen állnak a bajnokságban. Az MTK az agárdi Sándor Károly Akadémia hallgatóira alapozva nyert rangadót a hétvégén a Mátra-csoportban, és állt az élre. A ZTE a Győr csapatával fut versenyt a Bakony-csoportban, és egyelőre bajnokesélyes.

2 hozzászólás

Zala Volán-ZTE: bronzérem a Kupában!


Története legnagyobb sikerét érte el a Zala Volán-ZTE női kosárlabda-együttese azzal, hogy a Magyar Kupában megszerezte a bronzérmet.
- Nagy sikernek tartomezt a bronzérmet, méghozzá azért, mert a zalai kosárlabdacsapatok az utóbbi időben nem igazán kényeztették el hasonlóval a sportág szerelmeseit - értékelt Bencze Tamás.

3 hozzászólás

Teke: női és férfi sikerek


Néhány megtámadhatatlannak vélt tétel dőlt meg a hét végi, Zalaegerszegen rendezett teke Bajnokok Ligája négyes döntője során. Igenis, tekemérkőzésen is lehet legalább olyan hangulatot varázsolni a nézőtérre, mint bármely klasszikus csapatsportágban.
Mindehhez persze nagyon sok tényező együttállása is szükséges, úgymint: kiváló, magas színvonalú mérkőzések, a végletekig izgalmas csaták és persze hazai szereplők, mint ahogy a négyes döntő során mindez megvalósult. A ZTK-FMVas férfi együttese története során először győzött a BL-ben, s története első Bajnokok Ligája-beli szereplése végén a ZTE-ZÁÉV TK női együttese máris ezüstérmet szerzett.

2 hozzászólás


Január  |  Február  |  Március  |  Április  |  Május  |  Június  |  Július  |  Augusztus  |  Szeptember  |  Október  |  November  |  December

2016-2017  |  2015-2016  |  2014-2015  |  2013-2014  |  2012-2013  |  2011-2012  |  2010-2011  |  2009-2010  |  2008-2009  |  2007-2008  |  2006-2007  |  2005-2006  |  2004-2005  |  2003-2004